עזרה עצות להאהיב את השבת

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
יש גם כאילה שמכינות סלטים בכמות גדולה ומקפיאות ויש להם לאיזה 3-4 שבתות
מנות אחרונות ועוגות אפשר להכין בתחילת שבוע איזה 4 כידי שיספיק לכמה שבתות

אבן קיסר

משתמש פעיל
גם את המנות העיקריות (חוץ מדגים) אפשר להכין בכמות גדולה ולהקפיא.
בצורה כזו, אחת לכמה שבועות יוצא שכמעט אין לי מה להכין ביום ששי חוץ מדגים, צ'ולנט וסלטים חיים.
שולפת את שאר התבשילים מהפריזר ונהנית מיום שישי פנוי יחסית.
סוג של צ'ופר...

nkfv

משתמש פעיל
רק להגיד תודה על התגובות המחכימות והמועילות
נעזרנו מאוד

שולי איטח

משתמש מקצוען
האמת שאני ממש לא זוכרת מה עשיתי ואיך הסתדרתי כשהיו לי שיירה של פצפונים
(הגדול היה בן שנתיים וחודשיים והיה לי 3 )
ועבדתי משרה מלאה+

נכון גם היום יש הרבה הרבה יותר עבודה(יש לי גדולים/ות בני 20+) ואני מגיעה לשבת מותשת פיזית ברמות
לצערי אף פעם לא הייתי מאילו שיכולות ויש להם בכלל אפשרות להכין מראש כי הקבוע כ"כ עמוס באלפי דברים אחרים

אבל מה שזכור לי שהתענגתי מהרעיון של החופש האמיתי מהשעבוד לעבודה/טלפונים/נקיון/כביסות

נכון מגיעים סחוטים (מי שמצליחה להגיע רגוע אשריה אבל יש כאילו שאין להם אפשרות)
אבל מכאן והלאה הכל באיזי
לא צריך לעבוד, לדבר, לכבס, להלביש (לבדוק מצב בבנק, בקופח, ב...)
נכון צריך לטפל בילדים אבל בכיף מעל הזמן לא קרה כלום שהבית הפוך או אפילו קצת לא נקי ושהילדים לא מייד לבושים ושהסעודות לא מטופטפות ולא הכל מורד ומסודר מייד

גם היום שנכון שיש גדולים וגם קטנים העונג שבת שלי זה ההרגשה של החופש מכל המחויבויות

אם מצליחים לשים בצד את טרדות השבוע(בריאות, פרנסה, שידוכים, קשיי חינוך וכד) ונושמים שבת כבר הכל יותר קל

תורת עולם

משתמש פעיל
דבר ראשון רעיוני מאמרי זוהר (מתורגם) בעניני השבת יעזור מאוד http://www.toratemetfreeware.com/online/f_00715.html
דבר שני אצלינו בבית הבית היה נראה כמתואר עד ש............................................ החליטו לעשות שינוי דרסטי וכהיום אפילו נחים ביום שישי (הקצרים) איך??????????
דבר ראשון: ההחלטה
דבר שני: הטכני - ע"י שמיעת קו להתענג ששומעים שם כל מיני טיפים מהמון נשים שהחליטו להיות מוכן לשבת ברוגע והרבה שעות לפני הזמן החל מחצות היום
דבר שלישי: החיזוק כנ"ל קו להתענג וקריאה בנושא באופן עקבי
קו להתענג באידיש 0722731248 בעברית 023722705 מחוברים לזה יותר מ6000 נשים יש גם מספרים למדינות נוספות בעולם

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נכון, זה כל כך מטופש להשוות.
הסיפור האמיתי הוא , שכל אחת מוותרת על דברים אחרים, לכל אחת סדר עדיפויות שונה, וכל אחד הבית שלה שונה.
אז אחת מכינה שבת במשך כל השבוע, אבל כשאת מתחילה לברר איך, את מגלה שכמעט היא לא צריכה להכין ארוחות צהרים, כי הילדים אוכלים בצהרון והבעל בישיבה, והיא, מסתדרת עם שאריות משבת. יופי, יש לה זמן להכין שבת.
אבל אחרת, שהילדים חוזרים ב 1.30 לארוחת צהרים, צריכה לתקתק ארוחות, אין לה זמן להכין ביום שני, עוף לשבת.

אני זוכרת שהיתה לי שכנה, שהשבת שלה היתה מוכנה בחמישי בלילה.
ביום שישי היא לא עשתה כלום! הם היו הולכים לטיולים.
תמיד תהיתי איך היא מספיקה.
יום אחד היא סיפרה לי מה היא הכינה, הבנתי הכל.

דגים - סלמון בתנור
חתכה חסה לסלט גדול, והכינה מטבל.
עוף
בישלה כבד עם בצל.
וטשונט.

מנה אחרונה, מערבבת שוקולד מומס עם כמה חומרים, שופכת מעל תחתית פאי מוכנה, ולתנור.

וואלה יופי.
שבת כזאת גם אני יכולה להכין תוך שעתיים.
זה נשמע שאת מזלזלת בשבת כזו, אבל אם זה מתאים לה- מעולה.
אני גם לא מתקשקשת על אוכל לשבת לא רואה צורך להכין אוכל שנזרק אח"כ
לקח לי זמן להבין שיש הבדל בין סעודה למשפחה עם 10-15 בוגרים לסועדה עם 2 בוגרים מבחינת כמות סוגי המזון שצריך וכשלמדתי את זה אני מכינה שבת מהממת ותואמת לצרכים שלנו
(אמנם לא המנות שרשמת פה, אבל הרעיון)

ולא כולם צריכים מנה אחרונה מקושקשת (אני אפילו פאי לא מכינה, מקסימום פיצוחים ומגש פירות מעוצב או סלט פירות)
וסלומון אנחנו מכניסים בצפירה, זה לא מלכלך ולא עושה עוד עבודה והדג טרי.

ומבטיחה לך שמי שמגיע אלינו מרגיש במסעדת יוקרה. נכון @קונקורד ?

nc

משתמש סופר מקצוען
עם שלושה פיצקית הייתי דואגת לחברה/שכנה/קרובת משפחה עם ילדים בגילאים מקבילים.
ככה גם להם נחמד וגם לנו יותר מגוון.
כשמזג האויר יפה אפשר לצאת לסיבוב או לגינה.
מפגש אחד או שניים וכל השבת נראית אחרת.
היציאות נותנות כח!
בליל שבת אפשר להשכיב אותם ולעשות ארוחה זוגית נחמדה, או להשכיב אותם בשישי בצהרים וללכת לנוח לפני שבת.

saralulu

משתמש מקצוען
אחותי אותו הדבר, אלא שהיא רואה את השבת כבר מתחילת השבוע כך שאצלה יום שישי רגוע ומאורגן ויש לה מלא ילדים ב"ה.

למדם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בלת"ק
את אוהבת את השבת, באמת, זה העומס שמסתיר
מאמינה שכתבו לך כאן המון עיצות
אבל אל תשכחי
שאהבה לשבת היא משהו יציב, וקיים לפני ואחרי
גם כשלא מרגישים וגם כשקשה
כמו שאת הילדים שלנו אנחנו אוהבות גם כשהם בוכים בלילה,
או לא אוספים צעצועים
או מביאים ציון גרוע
או מתחצפים
את יודעת שאת אוהבת, ודנה את עצמך לכף זכות שקשה לך עכשיו, זה בסדר
כמובן חוץ מזה, מצווה לענג את השבת- וזה יכול לעזור, אפילו בהכי קטן שיש.

שריתאליז

משתמש מקצוען
לא הבנתי מה הפתרון בלהתעסק בזה כל השבוע, סתם מעמיס על השבוע..
עדיף להתחיל ביום רביעי , ואז יש מספיק זמן, מסיימים שישי בוקר ומכניסים את השבת בנחת.
מה יש בלא לעשות כלום בשישי ולעבוד בראשון שני שלישי..
יש בזה עניין הלכתי
לזכור את השבת כל השבוע ולהתכונן אליה

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
זה נשמע שאת מזלזלת בשבת כזו, אבל אם זה מתאים לה- מעולה.
אני גם לא מתקשקשת על אוכל לשבת לא רואה צורך להכין אוכל שנזרק אח"כ
לקח לי זמן להבין שיש הבדל בין סעודה למשפחה עם 10-15 בוגרים לסועדה עם 2 בוגרים מבחינת כמות סוגי המזון שצריך וכשלמדתי את זה אני מכינה שבת מהממת ותואמת לצרכים שלנו
(אמנם לא המנות שרשמת פה, אבל הרעיון)

ולא כולם צריכים מנה אחרונה מקושקשת (אני אפילו פאי לא מכינה, מקסימום פיצוחים ומגש פירות מעוצב או סלט פירות)
וסלומון אנחנו מכניסים בצפירה, זה לא מלכלך ולא עושה עוד עבודה והדג טרי.

ומבטיחה לך שמי שמגיע אלינו מרגיש במסעדת יוקרה. נכון @קונקורד ?
סליחה????
מאיפה הבנת שזלזלתי בזה?
חס וחלילה, כל אחת והסטנדרטים של המשפחה שלה, כל אחת והצרכים שלה. אני לא באתי לבדוק אף אחד.

אם אני מזלזלת במשהו זה בנפנוף - "גמרתי להכין שבת", בצורך להראות לכולם שאני מולטי טאסקינג, מסודרת ומאורגנת. ביום חמישי בלילה כל השבת שלי מוכנה. בזמן שאין בכלל להשוות את העבודה בין שבת כזו לשבת שאני מכינה.

וכל השאר ששבת אצלן דורשת קצת יותר הכנה, לוקחות את המשפטים האלה ומרגישות רע. איך זה יכול להיות שהיא כזאת מטקטקת עניינים ואני לוזרית, להכין שבת לוקח לי שעותתתת. ואף אחת לא חושבת לברר מה ההבדל בין "שבת" אצלה ל"שבת" אצלי.

שריתאליז

משתמש מקצוען
סליחה????
מאיפה הבנת שזלזלתי בזה?
חס וחלילה, כל אחת והסטנדרטים של המשפחה שלה, כל אחת והצרכים שלה. אני לא באתי לבדוק אף אחד.

אם אני מזלזלת במשהו זה בנפנוף - "גמרתי להכין שבת", בצורך להראות לכולם שאני מולטי טאסקינג, מסודרת ומאורגנת. ביום חמישי בלילה כל השבת שלי מוכנה. בזמן שאין בכלל להשוות את העבודה בין שבת כזו לשבת שאני מכינה.

וכל השאר ששבת אצלן דורשת קצת יותר הכנה, לוקחות את המשפטים האלה ומרגישות רע. איך זה יכול להיות שהיא כזאת מטקטקת עניינים ואני לוזרית, להכין שבת לוקח לי שעותתתת. ואף אחת לא חושבת לברר מה ההבדל בין "שבת" אצלה ל"שבת" אצלי.
אני מבינה שההודעה שלי הקפיצה פה הרבה..
אז רק לידיעה אני עושה שבתות לא חפיפות בכלל
ובנוסף לשבתות שלי עושה כ10 סוגי סלטים ועוגות ששולחת למשפחת יתומים ואלמן
גם בשבתות שאני לא בבית!
וברוך ה אני מסיימת לרוב ביום חמישי אחר הצהרים
ונתתי את העיצה שלי.
לא ככ הבנתי למה ההודעה החלישה או קוממה או נתנה הרגשה שצריך מהר מהר לומר בטח בגלל ש..
ובטח כי..

כשעושים כל יום קצת העבודה מתחלקת.
ולא צריך בכלל שעתיים כל יום.

מעבר לעצה שנתתי לא מתכוונת להכנס לאף אחת ללוז ,למטבח ולחולשות שלה
מספיק לומר היום ראשון... בשבת קודש!
נכון שזה מספיק
ובכל זאת יש בזה ענין

אם לא מתאים לכם אפשר לומר- לנו למציאות שלנו זה לא מתאיםו
בלי לחפש להקטין את השני.

שיהיה לכולם שבת שלום. שבת מבורכת ושמחה
והכנות קלות

malkykl

משתמש מקצוען
וואו איזה יופי של שאלה! ברור לי שיש לקב"ה כ"כ הרבה נחת, כי מה שחשוב זה הרצון...
משתפת פה כמה טיפים שעובדים לי מצוין, קחי מפה מה שמתאים לך :)
קודם כל, להיצמד ברוב השבתות לתפריט קבוע שטעים לכם ברגע שיש משהו קבוע, ההכנות מתקצרות פלאים, ואת עושה את זה "על אוטומט". אפשר לגוון בתוספת/ מנה אחרונה/ מנה ראשונה, שאת מכינה כמות ומקפיאה, ומוציאה כל פעם סוג אחר... או פשוט כמה סוגים קבועים שכל פעם עושים אחר. אנחנו עברנו לקינוחים קנויים (קרמבו/ גלידה וכו) וזה עובד לנו יופי! במקרה הכי גרוע- מיישמים את מה שאפרת ברזל כתבה: "למה להעביר שוקולד תהליכים? להמיס/ לקצוץ וכו? תגישו אותו כמו שהוא!" הילדים שלי מסתפקים בזה בשמחה.
אם את מכינה למשל סלט חסה- הרטבים מחזיקים לפחות שבועיים במקרר.
דגים- מכינה תיבול מהיר ומניחה ישר על הפלטה.
לשבת עצמה- ילדים רעבים דורשים הרבה יותר התעסקות. הקטנים שלי מאד אוהבים טשולנט. מוציאה להם צלחת לפני הסעודה, באמצע הסעודה הם כבר הולכים לישון, ויש לנו קצת שקט. בשביל זה הטשולנט צריך להיות מספיק מוכן כבר בליל שבת- מכניסה את כל החומרים לסיר, תיבול ומים, כבר ביום חמישי בלילה. בשישי ב11-12 בצהריים כבר מעמידה על האש.
משחק מיוחד לשבת- ככה גם הילדים מחכים לשבת, וגם זה נותן לי קצת זמן לעצמי. בשבת בבוקר מקבלים שוקו ושוקולד, אחרי שמשחקים קצת בשקט ונותנים לאמא להשלים שינה.
להתלבש נורמלי, כולל תכשיטים וכו'- זה נותן לי הרגשה של אישה מטופחת לשבת, ולא "עוזרת בית".
לאחרונה גיליתי, שאם אני נשארת ערה בליל שבת לקרוא עיתון/ ספר עם איזה נשנוש- נותן לי הרבה יותר כוח מאשר לישון... אגב בחנויות הספרים השונות יש ספרים ב20 ש"ח, הרבה מהם ספרים ממש טובים. עולה כמו עיתון :)
עוד טיפ קטן- יש אצלי חלק מפונקים שלא נוגעים בטשולנט, רק בשניצל- אני מכינה פעם בכמה שבועות 2 קופסאות של שניצלים- טובלת בביצה ופירורי לחם ומקפיאה עם ניילון בין השכבות. ביום שישי אני רק מטגנת אותם (נעזרת בזה הרבה גם לארוחות צהריים)
יש לי חברה שבעלה לוקח את הילדים ביום שישי לגינה, עד שהיא גומרת לבשל. הרבה יותר קשה לבשל עם ילדים בסביבה.
מכירה אישה נהדרת, אמא ל10 ילדים, שבליל שבת נותנת ל"גדול" מבין הקטנים לעשות קידוש, ואז כל הקטנים אוכלים עוד לפני הסעודה, אבל עדיין מרגישים "שבת" ולא "ארוחת ערב"...

אוראורית

משתמש מקצוען
אני מבינה שההודעה שלי הקפיצה פה הרבה..
אז רק לידיעה אני עושה שבתות לא חפיפות בכלל
ובנוסף לשבתות שלי עושה כ10 סוגי סלטים ועוגות ששולחת למשפחת יתומים ואלמן
גם בשבתות שאני לא בבית!
וברוך ה אני מסיימת לרוב ביום חמישי אחר הצהרים
ונתתי את העיצה שלי.
לא ככ הבנתי למה ההודעה החלישה או קוממה או נתנה הרגשה שצריך מהר מהר לומר בטח בגלל ש..
ובטח כי..

כשעושים כל יום קצת העבודה מתחלקת.
ולא צריך בכלל שעתיים כל יום.

מעבר לעצה שנתתי לא מתכוונת להכנס לאף אחת ללוז ,למטבח ולחולשות שלה

נכון שזה מספיק
ובכל זאת יש בזה ענין

אם לא מתאים לכם אפשר לומר- לנו למציאות שלנו זה לא מתאיםו
בלי לחפש להקטין את השני.

שיהיה לכולם שבת שלום. שבת מבורכת ושמחה
והכנות קלות
קודם כל אם זה הקפיץ כמה אולי באמת כדאי לשים לב איפה הניסוח היה קצת מקומם...
לא התכוונו להגיד שאת מאורגנת ומוכנה לשבת מוקדם בגלל שאת מכינה חפיף.
כל הרעיון פה הוא להגיד- אף פעם אי אפשר לדעת מה עומד מאחורי כל בית באשר הוא!
לכו כשמישהי אומרת שאצלה הכול מתוקתק והשבת מוכנה בחמישי בבוקר, בסופו של דבר הנתונים משתנים מאחת לאחת .
האם יש לך ילדים קטנים וצפופים?
או שבבית שלך יש כבר יותר גדולים ויש יותר עזרה?
ישנן כאלה שיש להם עזרה מאוד גדולה מהבעל וישנן כאלה שהמציאות חיים שלהן לא ממש מאפשרת את זה...
כי בסופו של דבר, מה שהצעת אלה אינן עצות חדשניות אלא מצב אידאלי של ארגון וסדר.
כששואלת השאלה רשמה את הדברים, אני מניחה שהיא רצתה לבדוק איך למרות הנתונים המאתגרים מעט, שזה לדוגמא בית עם קטנטנים יהיה אפשר להתגבר על זה ולהגיע בצורה שונה לשבת ...
אז את מבינה שלהגיד לאמא שהיא עייפה וחסרת כוח אם תתארגני כל יום לא יהיה לך לחץ, לא בדיוק טיפ השנה , כי את זה גם היא יודעת...... רק שאין באפשרותה / יכולתה/ לעשות זאת
אם את סופרמן שמצליח לגדל בית עם קטנטנים, ולמרות זאת לנהל בית מתוקתק עם שבת שמוכנה ביום חמישי - ועוד לשלוח ארוחות לנצרכים- שאי ברכה
רק שתהי מודעת לזה שלנשים אחרות זה פחות אולי קל לשמוע מכיון שזה בדרך כלל לא הדבר הרווח

נערך לאחרונה ב:

א מרים

משתמש פעיל
להתלבש נורמלי, כולל תכשיטים וכו'- זה נותן לי הרגשה של אישה מטופחת לשבת, ולא "עוזרת בית".
בהחלט
לקחת 20 דק' לפני ההדלקה.
להתיישב מול המראה, להתאפר, להתלבש, תכשיטים של שבת, אפילו בושם.
זה נשמע חומרי... אבל ההרגשה משתנה ב180 מעלות!!!
תזכרי להרגיש שאת אישה!!!

שווה מיליונים

משתמש מקצוען
מרגש מאוד לקרוא מה שכתבתן נשות החיל הצדיקות איך שאתן כל כך מתאמצות ומשקיעות בשבת קודש. אשריכן
מה שעוזר לי מאוד להכניס את השבת ברוגע
ביום חמישי יש לי את כל המצרכים שאצטרך להכנות לשבת בלי להריץ מישהו למכולת....(משנת יוסף עוזר לי בענין)
את דברים הקטנים שעושים בסוף מתחילה איתם קודם זה מוריד מהלחץ... נרות,טישו, לפתוח חבילות וכו'.....
תכיני מאכל מסוים שיגרוךם לך! הנאה וכיף אני לדוג' לא מוותרת על חלות ועוגה גם אם אין זמן וכוח כי זה העונג שבת שלי
ועוד משהו חשוב - לאכול ארוחת בוקר וצהרים ביום שישי, אמא רעבה זה מסוכן!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה