נכון מניסיון זה כייף כל פשטידה שאנחנו מכינים זה כפול 3.יותר קל להכין כמות ולהקפיא לכמה שבתות
זה נשמע שאת מזלזלת בשבת כזו, אבל אם זה מתאים לה- מעולה.נכון, זה כל כך מטופש להשוות.
הסיפור האמיתי הוא , שכל אחת מוותרת על דברים אחרים, לכל אחת סדר עדיפויות שונה, וכל אחד הבית שלה שונה.
אז אחת מכינה שבת במשך כל השבוע, אבל כשאת מתחילה לברר איך, את מגלה שכמעט היא לא צריכה להכין ארוחות צהרים, כי הילדים אוכלים בצהרון והבעל בישיבה, והיא, מסתדרת עם שאריות משבת. יופי, יש לה זמן להכין שבת.
אבל אחרת, שהילדים חוזרים ב 1.30 לארוחת צהרים, צריכה לתקתק ארוחות, אין לה זמן להכין ביום שני, עוף לשבת.
אני זוכרת שהיתה לי שכנה, שהשבת שלה היתה מוכנה בחמישי בלילה.
ביום שישי היא לא עשתה כלום! הם היו הולכים לטיולים.
תמיד תהיתי איך היא מספיקה.
יום אחד היא סיפרה לי מה היא הכינה, הבנתי הכל.
דגים - סלמון בתנור
חתכה חסה לסלט גדול, והכינה מטבל.
עוף
בישלה כבד עם בצל.
וטשונט.
מנה אחרונה, מערבבת שוקולד מומס עם כמה חומרים, שופכת מעל תחתית פאי מוכנה, ולתנור.
וואלה יופי.
שבת כזאת גם אני יכולה להכין תוך שעתיים.
יש בזה עניין הלכתילא הבנתי מה הפתרון בלהתעסק בזה כל השבוע, סתם מעמיס על השבוע..
עדיף להתחיל ביום רביעי , ואז יש מספיק זמן, מסיימים שישי בוקר ומכניסים את השבת בנחת.
מה יש בלא לעשות כלום בשישי ולעבוד בראשון שני שלישי..
סליחה????זה נשמע שאת מזלזלת בשבת כזו, אבל אם זה מתאים לה- מעולה.
אני גם לא מתקשקשת על אוכל לשבת לא רואה צורך להכין אוכל שנזרק אח"כ
לקח לי זמן להבין שיש הבדל בין סעודה למשפחה עם 10-15 בוגרים לסועדה עם 2 בוגרים מבחינת כמות סוגי המזון שצריך וכשלמדתי את זה אני מכינה שבת מהממת ותואמת לצרכים שלנו
(אמנם לא המנות שרשמת פה, אבל הרעיון)
ולא כולם צריכים מנה אחרונה מקושקשת (אני אפילו פאי לא מכינה, מקסימום פיצוחים ומגש פירות מעוצב או סלט פירות)
וסלומון אנחנו מכניסים בצפירה, זה לא מלכלך ולא עושה עוד עבודה והדג טרי.
ומבטיחה לך שמי שמגיע אלינו מרגיש במסעדת יוקרה. נכון @קונקורד ?
מספיק לומר היום ראשון... בשבת קודש!יש בזה עניין הלכתי
לזכור את השבת כל השבוע ולהתכונן אליה
אני מבינה שההודעה שלי הקפיצה פה הרבה..סליחה????
מאיפה הבנת שזלזלתי בזה?
חס וחלילה, כל אחת והסטנדרטים של המשפחה שלה, כל אחת והצרכים שלה. אני לא באתי לבדוק אף אחד.
אם אני מזלזלת במשהו זה בנפנוף - "גמרתי להכין שבת", בצורך להראות לכולם שאני מולטי טאסקינג, מסודרת ומאורגנת. ביום חמישי בלילה כל השבת שלי מוכנה. בזמן שאין בכלל להשוות את העבודה בין שבת כזו לשבת שאני מכינה.
וכל השאר ששבת אצלן דורשת קצת יותר הכנה, לוקחות את המשפטים האלה ומרגישות רע. איך זה יכול להיות שהיא כזאת מטקטקת עניינים ואני לוזרית, להכין שבת לוקח לי שעותתתת. ואף אחת לא חושבת לברר מה ההבדל בין "שבת" אצלה ל"שבת" אצלי.
נכון שזה מספיקמספיק לומר היום ראשון... בשבת קודש!
קודם כל אם זה הקפיץ כמה אולי באמת כדאי לשים לב איפה הניסוח היה קצת מקומם...אני מבינה שההודעה שלי הקפיצה פה הרבה..
אז רק לידיעה אני עושה שבתות לא חפיפות בכלל
ובנוסף לשבתות שלי עושה כ10 סוגי סלטים ועוגות ששולחת למשפחת יתומים ואלמן
גם בשבתות שאני לא בבית!
וברוך ה אני מסיימת לרוב ביום חמישי אחר הצהרים
ונתתי את העיצה שלי.
לא ככ הבנתי למה ההודעה החלישה או קוממה או נתנה הרגשה שצריך מהר מהר לומר בטח בגלל ש..
ובטח כי..
כשעושים כל יום קצת העבודה מתחלקת.
ולא צריך בכלל שעתיים כל יום.
מעבר לעצה שנתתי לא מתכוונת להכנס לאף אחת ללוז ,למטבח ולחולשות שלה
נכון שזה מספיק
ובכל זאת יש בזה ענין
אם לא מתאים לכם אפשר לומר- לנו למציאות שלנו זה לא מתאיםו
בלי לחפש להקטין את השני.
שיהיה לכולם שבת שלום. שבת מבורכת ושמחה
והכנות קלות
בהחלטלהתלבש נורמלי, כולל תכשיטים וכו'- זה נותן לי הרגשה של אישה מטופחת לשבת, ולא "עוזרת בית".
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: