עזרה עצות להאהיב את השבת

sari11

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
קודם כל אם זה הקפיץ כמה אולי באמת כדאי לשים לב איפה הניסוח היה קצת מקומם...
לא התכוונו להגיד שאת מאורגנת ומוכנה לשבת מוקדם בגלל שאת מכינה חפיף.
כל הרעיון פה הוא להגיד- אף פעם אי אפשר לדעת מה עומד מאחורי כל בית באשר הוא!
לכו כשמישהי אומרת שאצלה הכול מתוקתק והשבת מוכנה בחמישי בבוקר, בסופו של דבר הנתונים משתנים מאחת לאחת .
האם יש לך ילדים קטנים וצפופים?
או שבבית שלך יש כבר יותר גדולים ויש יותר עזרה?
ישנן כאלה שיש להם עזרה מאוד גדולה מהבעל וישנן כאלה שהמציאות חיים שלהן לא ממש מאפשרת את זה...
כי בסופו של דבר, מה שהצעת אלה אינן עצות חדשניות אלא מצב אידאלי של ארגון וסדר.
כששואלת השאלה רשמה את הדברים, אני מניחה שהיא רצתה לבדוק איך למרות הנתונים המאתגרים מעט, שזה לדוגמא בית עם קטנטנים יהיה אפשר להתגבר על זה ולהגיע בצורה שונה לשבת ...
אז את מבינה שלהגיד לאמא שהיא עייפה וחסרת כוח אם תתארגני כל יום לא יהיה לך לחץ, לא בדיוק טיפ השנה , כי את זה גם היא יודעת...... רק שאין באפשרותה / יכולתה/ לעשות זאת
אם את סופרמן שמצליח לגדל בית עם קטנטנים, ולמרות זאת לנהל בית מתוקתק עם שבת שמוכנה ביום חמישי - ועוד לשלוח ארוחות לנצרכים- שאי ברכה
רק שתהי מודעת לזה שלנשים אחרות זה פחות אולי קל לשמוע מכיון שזה בדרך כלל לא הדבר הרווח
בכל זאת יש הבדל בין מישהי שמשוויצה בגינה,
לבין מישהי שנותנת עצה, ואומרת שמכיוון שהיא נצמדת לעצה הזו- היא מצליחה.

אגב, ביום חמשיי בלילה השבת שלי הייתה רחוקה מאוד מלהיות מוכנה... אבל לא הרגשתי כלל שהיה בהודעה הזו רצון להתנשא, אלא רק להציע פתרון.

אוראורית

משתמש מקצוען
בכל זאת יש הבדל בין מישהי שמשוויצה בגינה,
לבין מישהי שנותנת עצה, ואומרת שמכיוון שהיא נצמדת לעצה הזו- היא מצליחה.

אגב, ביום חמשיי בלילה השבת שלי הייתה רחוקה מאוד מלהיות מוכנה... אבל לא הרגשתי כלל שהיה בהודעה הזו רצון להתנשא, אלא רק להציע פתרון.
הבעיה היא לא בידיעת העצה אלא ביישום שלה ...
שוב, בגלל אילוצים של עייפות, חוסר כוח או זמן.

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
יש פה שרשור שלם מלא בעצות,
כל אחת לוקחת מה שמתאים ורלוונטי לה.
אין סיבה
נראה שלא קראת את כל ההתכתבות.
הנקודה המרכזית לא היתה אם העיצה מועילה או לא. זה חלק שולי בכל הענין.

בכל אופן, הענין לדעתי מוצה.
מי שהבין את המסר הבין, ומי שלא, גם בסדר.
הכל טוב.

מרחבית

משתמש מקצוען
בקשו כאן עצות. זו לא אישה שבאה לגינה והתחילה לספר איך היא מסתדרת מצוין.
העצה שלה היא לחלק לכל השבוע, ואצלה זה עובד טוב וזה המפתח שעוזר לה.
והיא כתבה בפירוט באיזה צורה היא מחלקת לכל יום, למי שזה מתאים לה ורוצה ללמוד איך בדיוק.
אין סיבה לצאת עליה רק כי זה לא מתאים לכולן!

אשה שלא מתאים לה העצה או הסידור הזה - היא בסדר גמור.
היא לא פחות, ולא יותר, ולא צריכה להתגונן כי אין על מה...

כמעט על כל עצה יכולים לומר שידעו אותה קודם, ורק לא יכולים ליישם.
כמעט על כל עצה יכולים לומר שזו התנשאות או משהו.

יש כאלה שהציעו לקנות דברים מיוחדים או לקחת עזרה.
זה יכול 'להקפיץ' את מי שאין לה כסף לזה.

הציעו ללמוד או לשמוע דברים שמחברים לשבת.
זה יכול 'להקפיץ' את מי שבכל העייפות והעומס - לא יכולה לחשוב על למצוא זמן או ריכוז לזה.
וכן הלאה.

נשים יקרות, אתן לא בתחרות עם אף אחת. אתן בסדר גמור איך שאתן.
כשתהיינה שלמות עם מה שאתן (ולא קל להגיע לזה), כשלא תשוו את עצמכן לאחרות, לא תכעסנה על מי שמסתדרת או מצליחה יותר בתחום מסוים.

ולא מדובר רק בתנאים סביבתיים שונים, כגון ילדים צפופים וקטנים יותר, או פחות אפשרויות כספיות, או פחות אפשרויות עזרה מאחרים.
אלא גם תנאים אישיים מובנים, כגון אשה שעובדת יותר לאט, אישה שעובדת יותר מהר.
אשה חזקה יותר פיזית, אשה פחות חזקה פיזית.
אשה שמספיק לה פחות שינה, אשה שזקוקה ליותר שינה.
אשה שיש לה יותר כישרון או חוש למטבח, או לארגון הבית, או לטיפוח הבית, ואשה שהתחומים האלה באים לה במאמץ.
כולן יקרות ואהובות וטובות, ולכל אחת היחודיות שלה.

עוד מעט קט, יתחילו כבכל שנה העצות לפסח...
חזקנה ואמצנה!
מתוך מגוון עצות שיש בכל תחום, שכל אחת תקח רק מה שמתאים לה, רק מה שמסתדר ומועיל לה באמת, רק מה שעושה לה תחושה טובה.
ועם תחושה טובה עם עצמה, היא תוכל לפרגן ולהנות גם מאחרות שחזקות יותר בתחומים מסוימים.

מתוך כל העצות בכל תחום, תמיד תהיינה מלא עצות שכבר ידועות לאשה מסוימת, ולא גילו לה שום דבר חדש.
יהיו גם מלא עצות שאינן רלוונטיות לאשה מסוימת, ולא פותרות לה את הנקודה המדויקת ששם הקושי האמיתי שלה.
רק שלפעמים מתוך מגוון גדול של עצות, היא תמצא עצה או שתיים שיועילו לה.

נערך לאחרונה ב:

אבן קיסר

משתמש פעיל
מרחבית,
הבאת בטוב טעם את כל מה שניסיתי לומר בחצי משפט (שגם הוא נקטע ולא הצלחתי לערוך...)
ולא ממש הובנתי...
מתפעלת תמיד מההודעות מלאות הטעם שלך.

מרחבית

משתמש מקצוען
מרחבית,
הבאת בטוב טעם את כל מה שניסיתי לומר בחצי משפט (שגם הוא נקטע ולא הצלחתי לערוך...)
ולא ממש הובנתי...
מתפעלת תמיד מההודעות מלאות הטעם שלך.
תודה. שמתי לב מההודעות שלך שבהרבה דברים אנחנו באותו ראש...

אבן קיסר

משתמש פעיל
תודה. שמתי לב מההודעות שלך שבהרבה דברים אנחנו באותו ראש...
מעניין, גם אני שמתי לב לזה בהודעות שלך בהרבה שרשורים,
שאת מבטאת את כל מה שהסתובב לי בראש ובבטן, אפילו בצורה חצי מודעת
ואת עושה את זה בבהירות כזו
שלא נשאר לי אלא להנהן בראשי בהתלהבות.
איזה כיף...

מרחבית

משתמש מקצוען
יש בזה עניין הלכתי
לזכור את השבת כל השבוע ולהתכונן אליה
יש עניין כזה, בעיקר להשאיר דברים משובחים שיש במשך השבוע - עבור שבת.
יחד עם זה, יש גם עניין הלכתי בלעשות דברים דווקא ביום שישי...
ואינני זוכרת כרגע מדויק, אולי יותר מאוחר אחפש, אך כמדומה לי שיש עניין בדווקא לעשות לפחות דבר אחד או תבשיל אחד ביום שישי קרוב לשבת...
זה כמובן לא סותר את החלוקה לכל השבוע למי שיכולה, ולהגיע לשבת יותר ברוגע.
רק אולי צריך להשאיר משהו ל'רגע האחרון'.
מעניין לברר את זה במדויק.

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
והיא כתבה בפירוט באיזה צורה היא מחלקת לכל יום, למי שזה מתאים לה ורוצה ללמוד איך בדיוק.

זה יכול 'להקפיץ' את מי שבכל העייפות והעומס - לא יכולה לחשוב על למצוא זמן או ריכוז לזה.
וכן הלאה.

כשתהיינה שלמות עם מה שאתן (ולא קל להגיע לזה), כשלא תשוו את עצמכן לאחרות, לא תכעסנה על מי שמסתדרת או מצליחה יותר בתחום מסוים.

ולא מדובר רק בתנאים סביבתיים שונים, כגון ילדים צפופים וקטנים יותר, או פחות אפשרויות כספיות, או פחות אפשרויות עזרה מאחרים.
אשה שיש לה יותר כישרון או חוש למטבח, או לארגון הבית, או לטיפוח הבית, ואשה שהתחומים האלה באים לה במאמץ.

חזקנה ואמצנה!
מתוך מגוון עצות שיש בכל תחום, שכל אחת תקח רק מה שמתאים לה, רק מה שמסתדר ומועיל לה באמת, רק מה שעושה לה תחושה טובה.
ועם תחושה טובה עם עצמה, היא תוכל לפרגן ולהנות גם מאחרות שחזקות יותר בתחומים מסוימים.

מתוך כל העצות בכל תחום, תמיד תהיינה מלא עצות שכבר ידועות לאשה מסוימת, ולא גילו לה שום דבר חדש.
יהיו גם מלא עצות שאינן רלוונטיות לאשה מסוימת, ולא פותרות לה את הנקודה המדויקת ששם הקושי האמיתי שלה.
כתבת דברים מקסימים ונכונים.
וגם חיזקת את דברי, שכתבתי בכמה הודעות כאן.

רק הבהרה, לאף אחד כאן לא היה בעיה עם העיצה שהגב' כתבה כאן.
לא על העיצה היה הויכוח.
אני לא יעלה שוב את הדברים, אני לא רואה צורך לפתוח את הדיון הזה שוב.
אבל אם מעניין אותך מה היה שם, את יכולה לחזור אחורה ולקרוא.

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא ממש עצה בקשר להאהיב את השבת אבל: תסתכלי רחוק ,הכי רחוק שאפשר. בטווח של הרבה שנים קדימה.
היום ,כשאני יושבת בשולחן שבת ומסביבו בלי עין הרע בנים ,בנות, חתנים ,כלות, נכדים.(כמו שנאמר בפסוק "בניך כשתילי זיתים סביב שולחנך..."), אני חושבת לעצמי :לא היה קל ,אבל היה כדאי.

מרחבית

משתמש מקצוען
וגם חיזקת את דברי, שכתבתי בכמה הודעות כאן.
נכון. בהחלט כתבת דברים דומים.
אבל אם מעניין אותך מה היה שם, את יכולה לחזור אחורה ולקרוא.
קראתי. לא היא התחילה עם השוואות ועם ויכוחים על העצה שלה ועם טענות לאחרות...
אני חושבת שהיתה כאן איזושהי אי הבנה.
היו שפרשו את המשפט שהכל כבר מוכן - כסוג של השוואה עם אחרות.
ולדעתי המשפט הזה היה רק המשך של הצגת העצה שלה, שלפי הסדר הזה שעושים כל יום כך וכך, הנה מגיעים לסוף השבוע אחרי שהכל כמעט עשוי.
אני רק אשתף אותך, שאין ביכולתי לנהוג בדרך שלה. כלומר, יש ביכולתי אולי לפזר קצת יותר, אך להגיע ליום שישי כשהכל כמעט מוכן, אין לי אפילו שאיפה לזה, כי זה לא ילך...
אני מכירה מישהי מקרוב, שתמיד מוכנה מוקדם. גם ביום בדיקת חמץ היא כמעט משועממת. גם כשהיו לה שיירה של קטנים.
לקח לי זמן להבין שאני לא שם, ולא שואפת לזה בכלל. יש לי את הטווח שלי - שם מעניין אותי לשפר ולהשתפר ולהקל על עצמי.
אבל היא כן שם, וזה טוב לה ומתאים לה, מצוין.

malkykl

משתמש מקצוען

וכן הלאה.

חזקנה ואמצנה!

וואו צודקת כל כך! זוכרת שפעם התלבטתי קשות אם לקחת עוזרת לפעם בשבוע... הרגשתי ממש רע עם זה שאני לא יכולה להסתדר לבד. ואז נתקלתי במישהי שכתבה, שהיא מוסיפה שעות בעבודה ולוקחת עוזרת. והיא כתבה בהומור "למה אני צריכה להתנצל על זה שאין לי כוח פיזי, אלא רק ראש"? או משהו כזה. והיא ממש צודקת! הפסקתי להרגיש אשמה על זה שפיזית יותר קשה לי להתמודד עם נקיון של כל הבית. בשבילי באמת יותר קל להוסיף קצת שעות בעבודה על הכסא, ולקחת עוזרת...
באמת כל אחת ומה שנכון לה. תנאי החיים השונים, התמיכה שיש או שאין מהבית או מהמשפחה מסביב, כוחות הגוף והנפש, סדרי העדיפויות... חשוב לדעת להיעזר בעצות, דרך פילטר של- מה נכון לי.

malkykl

משתמש מקצוען
לא ממש עצה בקשר להאהיב את השבת אבל: תסתכלי רחוק ,הכי רחוק שאפשר. בטווח של הרבה שנים קדימה.
היום ,כשאני יושבת בשולחן שבת ומסביבו בלי עין הרע בנים ,בנות, חתנים ,כלות, נכדים.(כמו שנאמר בפסוק "בניך כשתילי זיתים סביב שולחנך..."), אני חושבת לעצמי :לא היה קל ,אבל היה כדאי.
חיזקתיני!!

אוראורית

משתמש מקצוען

ולדעתי המשפט הזה היה רק המשך של הצגת העצה שלה, שלפי הסדר הזה שעושים כל יום כך וכך, הנה מגיעים לסוף השבוע אחרי שהכל כמעט עשוי.
אני רק אשתף אותך, שאין ביכולתי לנהוג בדרך שלה. כלומר, יש ביכולתי אולי לפזר קצת יותר, אך להגיע ליום שישי כשהכל כמעט מוכן, אין לי אפילו שאיפה לזה, כי זה לא ילך...
אני מכירה מישהי מקרוב, שתמיד מוכנה מוקדם. גם ביום בדיקת חמץ היא כמעט משועממת. גם כשהיו לה שיירה של קטנים.
לקח לי זמן להבין שאני לא שם, ולא שואפת לזה בכלל. יש לי את הטווח שלי - שם מעניין אותי לשפר ולהשתפר ולהקל על עצמי.
לא מבינה מה כל כך הסתבך בסיפור הזה .. לא מתכוונת לפגוע , אבל מה שגם אני רשמתי למעלה - כל אחת במה שהיא טובה יותר ומה שפחות..
אבל כתשובה לקושי של מישהי לרשום לו"ז של גברת מושלמת , לעניות דעתי פחות מתאים זה הכול!!
בטוחה שזה לא היה מכוונה רעה, אבל לדעתי צריך לעתים לגלות רגישות .. זה כל מה שניסו להגיד..

רוגעל'ה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי

שוב.
אני לא חושבת שנכון להיכנס לדיון הזה שוב.
מי שקיבל את הדברים קיבל, מי שנגד זה גם בסדר.
מדינה דמוקרטית.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
את כ"כ צודקת
אבל מי שנמצאת עכשיו בתחילת הדרך לא יכולה לדמיין איך זה יראה בעוד 15-20 שנה.

גם את לא דמיינת איך זה יראה. וכמה זה שווה

שנזכה כולן להגיע לנחת הזאת!!

אמהות מבוגרות יותר גם את כל הקשיים הטבעיים לוקחות בפרספקטיבה אחרת
וגם את המשובות של הקטנים רואות אחרת, הן רואות מעבר לדמות הקטנקצ'יק התורן איך הוא יראה עוד 15 שנים עם כובע וחליפה..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה