עצה ועזרה בנוגע לילד שבהשגחתי.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
החלטתי בינתיים שאם אני לא עובדת, לקבל ילד בתור מטפלת (לכל השואלים 7 ש"ח לשעה) הבעיה היא שהילד נכנס עם חיוך וברגע שאני מדי מסתכלת עליו הוא מתחיל לצרוח ולהושיט ידיים, הוא לא מוכן להיות על הרצפה ולא בעגלה, רק על הידיים. הילדים שלי מקנאים נורא ואחרי שהוא הולך הם נצמדים אלי ולא נותנים לאפ'חד לגעת בהם, אמרתי את זה לאמא, היא אמרה שהילד באמת בזמן האחרון צורח כל הזמן ושאני אחזיק אותו, כל הצד השמאלי שלי כבר כואב מהחזקתו, יש לכם רעיון מנסיון?

מנגו

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
בן כמה הוא?
אולי תנסי לאט לאט לבדוק מה מפריע לו.
נסי לשבת כולכם ביחד על השטיח ולשחק. אם הוא לא יושב - אז על הבטן...
אולי הוא ירגיש בעניינים ויסכים להיות שמח ושקט. זה למקרה שמשעמם לו.
את יכולה להשאיר אותו בעגלה, אבל לשבת לידו בסבלנות ולהחזיק בידו עם חיוך מרגיע
לאט לאט הוא יתרגל להיות נינוח ולשתוק. ואת גם תוכלי לשבת לידו פחות.
תבדקי ראשון את עניין השעמום.
כי שמתי לב שהרבה פעמים נוטים לבדוק את הרעב והטיטול והעייפות ואם הכל בסדר והוא בכל זאת בוכה - הילד כבר מוכרז כנודניק.
בעוד שהילדים שלי למשל, ממש לא מקובל עליהם להשתעמם.
התינוקת שלי יכולה לקרצץ בלי סוף עד שמתיישבים לידה וחוגגים. היא מיד נרגעת. סוג...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כבר כתבתי, האמא אומרת שאצלה זה אותו דבר...
ישבתי איתו על הרצפה, על הכסא, נדנדתי, שרתי, הצפתי במשחקים, הילד רוצה רק על הידיים ושאני אעמוד ולא אשב.

maty

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אז אני הייתי מוותרת על ה-7 ש"ח... וגם על העבודה...

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אכתוב משהו שאולי קצת פחות מקובל להגיד בקול, אבל אם את לא מתכוונת לוותר על העבודה, זו לדעתי האופציה היחידה שלך.
אני מדברת על לחנך.
(אני כמובן יוצאת מתוך נקודת הנחה שהילד אינו תינוק בן מס' חודשים אלא בן שנה ומעלה שיכול להבין את פשר התנהגותכם).

נכון שבאופי רשמי אין זה תפקידך אלא תפקידם של ההורים, אבל אני חושבת שאם הדבר ייעשה בשיתוף פעולה מלא איתם - בתוך מס' ימים הילד יפסיק להתפנק והוא, את וההורים שלו תתחילו להנות...
איך עושים את זה?
מפסיקים להרים ויחד עם זאת אומרים לילד שהבכנ לא נעים לכם, שהוא יכול להצטרף למשחק בשקט וכדו', אבל בשום אופן לא להיכנע ולהרים - גם אם זה אומר שהילד בוכה כל היום.
זה נשמע אכזרי, הלב שלך יגיד לך להרים אותו ודי - אבל בשבילו, כדאי שתעמדי בזה - כך הוא יהפוך מילד מפונק שרגיל לקבל כל מה שהוא רוצה, לילד עם גבולות - וילדים אוהבים גבולות. הן רק צריכים אנשים מספיק סמכותיים (ואוהבים) סביבם כדי שהם יבינו שהגבול הוא חד משמעי.

כשהילד יבין שלא משנה כמה הוא בוכה, את לא מרימה אותו - הוא יפסיק בהדרגה.
מידי פעם הוא יבחן אם הגבולות עדיין שם ותצטרכי להראות לו שאכן כן.

דווקא כשהוא לא בוכה, תרימי אותו ותשחקי איתו משחקי אצבעות למשל, הוא יבין שלא שווה לו לבכות, כי כשהוא בוכה את בטוח לא מרימה וכשהוא לא, את נותנת לו "פרס" ומרימה לפעמים.

בכל מקרה, כפי שכתבתי לעיל, מהלך כזה מחייב הסכמה ושיתוף פעולה עם ההורים, גם כדי שהילד יראה את אותה דרך התנהגות גם בבית ויפנים את רעיון הגבול וגם כדי שההורים לא יתפלאו לשמוע מהשכנים שלך ש"המטפלת הזו משאירה את הילד שלכם לבכות יום שלם..."

בכל מקרה, המון בהצלחה!

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אכתוב משהו שאולי קצת פחות מקובל להגיד בקול, אבל אם את לא מתכוונת לוותר על העבודה, זו לדעתי האופציה היחידה שלך.
אני מדברת על לחנך.
(אני כמובן יוצאת מתוך נקודת הנחה שהילד אינו תינוק בן מס' חודשים אלא בן שנה ומעלה שיכול להבין את פשר התנהגותכם).

נכון שבאופי רשמי אין זה תפקידך אלא תפקידם של ההורים, אבל אני חושבת שאם הדבר ייעשה בשיתוף פעולה מלא איתם - בתוך מס' ימים הילד יפסיק להתפנק והוא, את וההורים שלו תתחילו להנות...

איך עושים את זה?

מפסיקים להרים ויחד עם זאת אומרים לילד שהבכנ לא נעים לכם, שהוא יכול להצטרף למשחק בשקט וכדו', אבל בשום אופן לא להיכנע ולהרים - גם אם זה אומר שהילד בוכה כל היום.

זה נשמע אכזרי, הלב שלך יגיד לך להרים אותו ודי - אבל בשבילו, כדאי שתעמדי בזה - כך הוא יהפוך מילד מפונק שרגיל לקבל כל מה שהוא רוצה, לילד עם גבולות - וילדים אוהבים גבולות. הן רק צריכים אנשים מספיק סמכותיים (ואוהבים) סביבם כדי שהם יבינו שהגבול הוא חד משמעי.

כשהילד יבין שלא משנה כמה הוא בוכה, את לא מרימה אותו - הוא יפסיק בהדרגה.
מידי פעם הוא יבחן אם הגבולות עדיין שם ותצטרכי להראות לו שאכן כן.

דווקא כשהוא לא בוכה, תרימי אותו ותשחקי איתו משחקי אצבעות למשל, הוא יבין שלא שווה לו לבכות, כי כשהוא בוכה את בטוח לא מרימה וכשהוא לא, את נותנת לו "פרס" ומרימה לפעמים.

בכל מקרה, כפי שכתבתי לעיל, מהלך כזה מחייב הסכמה ושיתוף פעולה עם ההורים, גם כדי שהילד יראה את אותה דרך התנהגות גם בבית ויפנים את רעיון הגבול וגם כדי שההורים לא יתפלאו לשמוע מהשכנים שלך ש"המטפלת הזו משאירה את הילד שלכם לבכות יום שלם..."

בכל מקרה, המון בהצלחה!

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אדן תשובותיך תמיד מלאות אכפתיות ומחשבה על השני
כל הכבוד!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הוא בן 8-9 חוד'...
והבעיה העיקרית שלי, היא שהילדים שלי סובלים. וגם הגב שלי...
ואני לא חושבת שאכפת לאמא שלו שהוא מפונק כי היא אמרה לי שאני אחזיק אותו כשהוא בוכה.
כי זה מה שהיא עושה.

ch3

משתמש פעיל
נכתב ע"י שושיה;922373:
הוא בן 8-9 חוד'...
ואני לא חושבת שאכפת לאמא שלו שהוא מפונק כי היא אמרה לי שאני אחזיק אותו כשהוא בוכה.
כי זה מה שהיא עושה.

הבת שלי בגיל הזה, וגם עד לפני מס' שבועות בכתה, ורצתה רק על הידיים, בסופו של דבר, שמתי אותה בכיף כסא, אם קצת נשנושים+דף וצבעים, ונתתי לה את הצבע ביד, וכך מס' ימים כל יום עם משחק אחר, ולפעמים רק שירה. תוך כדי שאני עובדת בבית. ורק נמצאת לידה, וכיום הרבה יותר רגועה.
לדעתי, האמא לא שלא אכפת לה, כנראה לא יודעת מציאות אחרת איך מתמודדים.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הוי, הלוואי שהיה נותן לי לשים אותו בכיסא של הבן שלי (שלא לדבר על תגובותיו להשתלטותו של ילד אחר על חפציו, אמו וצעצועיו)אפילו בעגלה שלו הוא צורח, כי הוא יודע שאני כל הזמן אחזיק אותו (לא לדבר על זה שהאמא אמרה לי להרדים אותו תוך כדי ערסול, כי אצלה הוא נרדם תוך כדי הנקה. היא אמרה לי שזה לוקח זמן עד שנרדם אז אני מנדנדת ומנדנדת ומנדנדת עד שאני נרדמת כמעט. ולא פלא שכואב לי כל הגוף.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מי, הבן שלי? בן שנה וחודש.
הילד שעליו אני שומרת בן 8-9 חודשים.

shaish

משתמש רשום
לא נראה לי רלוונטי להחזיק כל הזמן תינוק על הידיים... תסבירי זאת לאמא ושתבדוק מה הבעיה.
לא יהיה שווה כאבי גב וידיים.... אולי לתינוק יש בעיה שמפריעה לו- ואולי אמא שלו מפנקת אותו יתר על המידה- כי אני לא חושבת שמשלמים למטפלת 7 ש"ח לשעה שתחזיק אותו כל הזמן, את לא אמא שלו...

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י bekki;922640:
מקווה שנפרדתם כידידים;)

עכשיו אני צריכה לפתוח אשכול חדש, איך מנערים אמא שרוצה שאני אשמור על הבן שלה למרות שזה פוגע בי, בביתי ובילדיי...
היא הסבירה לי שזה ס"ה לשעתיים שלוש לא כל בוקר ולא כל יום וזה לא נורא כי הוא (אולי ) יתרגל אלי ביום מן הימים. הקטע הוא שהוא כבר רגיל אלי יותר מידי. איזה יום היה לי אתמול איתו... שעתיים החזקתי ושעה הוא ישן. כשהאמא באה היא ראתה אותו על הידיים שלי הפנים שלה היו מרוצות (נו, ככה זה מנצלים כל שקל...) ואיך שהעברתי אותו לידיים של אמא שלו התחלתי לנער את הידיים להתאוששות מהירה... והוא יותר כבד מהבן שלי בן השנתיים... שאותו אני בכלל לא מחזיקה כמעט כי הוא כבד לי. ואת הילד הזה אין בררה רלא להחזיק ולהרדים בנדנוד. אני זקוקה להצלה...

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
אמא שלי מטפלת מקסימה ומבוקשת כבר שנים, אבל על דבר אחד היא עומדת בתוקף
היא לא מוכנה לקבל ילדים בכיינים ברמה הזו שאת כתבת. יש ילדים שההורים שלהם מפנקים אותם
בצורה לא הגיונית, אם הם מוכנים לסבול זו בעייה שלהם
אבל אין שום סיבה שהמטפלת תסבול גם.
לדעתי הבעיה שלך היא שאת לא מספיק עומדת על דעתך
לא נראה לי כלל רווחי על הדבר הזה, בטח שאת כבר עצבנית מזה, לא פייר לא לך, לא לילדיך ולא לילד!
בהצלחות רבות!!

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י שוצי;922884:
אמא שלי מטפלת מקסימה ומבוקשת כבר שנים, אבל על דבר אחד היא עומדת בתוקף
היא לא מוכנה לקבל ילדים בכיינים ברמה הזו שאת כתבת. יש ילדים שההורים שלהם מפנקים אותם
בצורה לא הגיונית, אם הם מוכנים לסבול זו בעייה שלהם
אבל אין שום סיבה שהמטפלת תסבול גם.
לדעתי הבעיה שלך היא שאת לא מספיק עומדת על דעתך
לא נראה לי כלל רווחי על הדבר הזה, בטח שאת כבר עצבנית מזה, לא פייר לא לך, לא לילדיך ולא לילד!
בהצלחות רבות!!

תגידי את זה לאמא:eek:
רק לה זה פייר, אשה שתחזיק לה את הילד 3 שעות...

450

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
ובאמת כאילו שלילד זה טוב
הרי זה רק עושה אותו תלותי בזה
לא עצמאי מתפתח וזורם
בהצלחה סיום טוב

בראש מילה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שושיה;922870:
עכשיו אני צריכה לפתוח אשכול חדש, איך מנערים אמא שרוצה שאני אשמור על הבן שלה למרות שזה פוגע בי, בביתי ובילדיי...
היא הסבירה לי שזה ס"ה לשעתיים שלוש לא כל בוקר ולא כל יום וזה לא נורא כי הוא (אולי ) יתרגל אלי ביום מן הימים. הקטע הוא שהוא כבר רגיל אלי יותר מידי. איזה יום היה לי אתמול איתו... שעתיים החזקתי ושעה הוא ישן. כשהאמא באה היא ראתה אותו על הידיים שלי הפנים שלה היו מרוצות (נו, ככה זה מנצלים כל שקל...) ואיך שהעברתי אותו לידיים של אמא שלו התחלתי לנער את הידיים להתאוששות מהירה... והוא יותר כבד מהבן שלי בן השנתיים... שאותו אני בכלל לא מחזיקה כמעט כי הוא כבד לי. ואת הילד הזה אין בררה רלא להחזיק ולהרדים בנדנוד. אני זקוקה להצלה...

איך מנערים? פשוט אומרים בתקיפות - זה לא מתאים לי, חפשי בבקשה מטפלת אחרת. מיום זה וזה אני מפסיקה לעבוד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה