עזרה עצה דחופה - זכיתי במחיר למשתכן ויש בבעלותי דירה

בעילום שם

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ציטוט מתוך כתבה של רוזנבלט:
תמיד יש את אלו שאין להם סבלנות להמתין לתוצאות, או שבתוצאות אמרו להם שהם נמצאים אחד אחרי האחרון והם מתייאשים מהר מידי הם שומעים מחבר או מישהו אחר, שיש איזה דירה מציאה בקרית ביאליק, קומה רביעית עם נוף לכביש 4, שאפשר לפצל אותה ולבנות עליה עוד ארבע קומות בפינוי בינוי, ורצים לקנות את העושר הגדול, "העיקר שתהיה דירה".

אני פוגש אותם בהמוניהם, יום אחרי שהם מקבלים את ההודעה האוטומטית כי זכו בדירה בחצי מחיר בבני ברק, עם רווח בטוח של מיליון ש"ח, והם מתקשרים לשאול איך לממש את הזכייה, השיחה הזאת לוקחת בדרך כלל 20 דקות, 5 דקות עד שההוא קולט שבמו ידיו הוא הרס לעצמו את הדירה ושאין יותר מה לעשות -בד"כ, לפעמים יש אפשרות להציל, אך זה נדיר ועולה הרבה כסף, ועוד 15 דקות שאני צריך לנחם אותו שהכל מלמעלה.

חבל שתהיו בין אלו שזקוקים לעידוד, במקום להיות בין המאושרים שקיבלו דירה בחצי חינם, בלי מתווכים ובלי עורכי דין.

Panda

משתמש מקצוען
להיות יהודי זה אומר רק לשיר שירים מרגשים בזיץ??
לנסוע לטיול נפלא באירופה לקברי צדיקים?
להיות חרדי לא שווה להיות יהודי בדרך התורה.
לא מעט חרדים לא מוכנים לוותר על שקל משלהם אבל על כסף של אחרים ימציאו 1001 תירוצים וקולות וקומבינות למה מותר להם לגנוב ולגזול.
הגיון אל תחפשי פה.

אבא לוי

משתמש פעיל
ציטוט מתוך כתבה של רוזנבלט:
תמיד יש את אלו שאין להם סבלנות להמתין לתוצאות, או שבתוצאות אמרו להם שהם נמצאים אחד אחרי האחרון והם מתייאשים מהר מידי הם שומעים מחבר או מישהו אחר, שיש איזה דירה מציאה בקרית ביאליק, קומה רביעית עם נוף לכביש 4, שאפשר לפצל אותה ולבנות עליה עוד ארבע קומות בפינוי בינוי, ורצים לקנות את העושר הגדול, "העיקר שתהיה דירה".

אני פוגש אותם בהמוניהם, יום אחרי שהם מקבלים את ההודעה האוטומטית כי זכו בדירה בחצי מחיר בבני ברק, עם רווח בטוח של מיליון ש"ח, והם מתקשרים לשאול איך לממש את הזכייה, השיחה הזאת לוקחת בדרך כלל 20 דקות, 5 דקות עד שההוא קולט שבמו ידיו הוא הרס לעצמו את הדירה ושאין יותר מה לעשות -בד"כ, לפעמים יש אפשרות להציל, אך זה נדיר ועולה הרבה כסף, ועוד 15 דקות שאני צריך לנחם אותו שהכל מלמעלה.

חבל שתהיו בין אלו שזקוקים לעידוד, במקום להיות בין המאושרים שקיבלו דירה בחצי חינם, בלי מתווכים ובלי עורכי דין.
זה רק מוסיף מלח על הפצעים של פותח האשכול

פרוט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
זה רק מוסיף מלח על הפצעים של פותח האשכול
וזה גם מקומם, כי זה לא עניין של "סבלנות"
הרבה אנשים עם "סבלנות רבה" מחכים עד עצם היום הזה, והדירה שהיו יכולים לקנות במיליון שלוש מאות (לא במסגרת מחיר למשתכן), עולה היום שני מיליון לפחות.
הסבלנות במקרה הזה, הרבה פעמים לא משתלמת. המקרים שכן, מגיעים אל העו"ד, ולכן נוצרת תמונה כאילו עדיף בד"כ להמתין.

היימישער

משתמש צעיר
מניסיון שלי מקרה כזה בדיוק,
זכיתי בהגרלה ולא בעקבות ביטול רק זכיה אמיתית ברמה ה' בבית שמש, והם מיד עלו על זה שקניתי דירה.

אני לא מתחרט על זה שקניתי, כי קניתי גם בבית שמש והסכום שהייתי משלם שכירות מאז שנרשמתי עד היום שהדירה תהיה מוכנה זה בערך הסכום שהייתי מרוויח ממחיר למשתכן, כי קניתי דירה מוכנה וגם הדירה שלי בנתיים קפץ המחיר שלו.

היימישער

משתמש צעיר
וזה גם מקומם, כי זה לא עניין של "סבלנות"
הרבה אנשים עם "סבלנות רבה" מחכים עד עצם היום הזה, והדירה שהיו יכולים לקנות במיליון שלוש מאות (לא במסגרת מחיר למשתכן), עולה היום שני מיליון לפחות.
הסבלנות במקרה הזה, הרבה פעמים לא משתלמת. המקרים שכן, מגיעים אל העו"ד, ולכן נוצרת תמונה כאילו עדיף בד"כ להמתין.
מצטרף לדברים אני קניתי במקביל כשנרשמתי להגרלות ולא מתחרט שניה אחת, חברים שלי קונים עכשיו דירות ברמה ד' אותו גודל עם עוד 500 אלף ש''ח, לא כולל השכירות שהלך לפח.

אבא לוי

משתמש פעיל
והסכום שהייתי משלם שכירות מאז שנרשמתי עד היום שהדירה תהיה מוכנה זה בערך הסכום שהייתי מרוויח ממחיר למשתכן,
או שקר בטוח שקר
אפילו אם תחשב 5 שנים לקבלת המפתח שזה מאוד מוגזם בדירה ממחיר למשתכן (לא בדירה בהנחה, שכן יכול להיות יותר, כיון שאין עדיין היתרי בניייה)
5X12=60 כפול 3000 על דירה ממוצעת ברמה ד' שווה 180 אלף ש"ח
לעומת ההנחה המינימלית 500 אלף ש"ח ואף יותר

היימישער

משתמש צעיר
לא דברתי מהזכייה ועד קבלת המפתח, אני מדבר על זה שאתה יושב 3 שנים ונרשם לעוד הגרלה ועוד הגרלה ואתה לא זוכה, אז גם אם בסוף זכיתי, לא הפסדתי כלום.

אני לא עוקב אחרי רמת יוחנן אני לא יודע מה המצב שמה אבל לא נראה לי שהדירות מוכנות כבר.
אני קניתי דירה ב2018 וזכיתי ב2019.
השכירות בירושלים שלמתי 3500 ש''ח ולא הייתי עובר לבית שמש לשכירות.
התחלתי להירשם להגרלות מה2016 עכשיו תעשה את החישוב + השווי שהדירה שלי עלה מה2018 נראה לי שלא הפסדתי כלום מזה שלא ישבתי וחיכיתי.

קבצים מצורפים

• 2016.JPG
    2016.JPG
    KB 32.1 · צפיות: 42
  • 2019.JPG
    2019.JPG
    KB 17.7 · צפיות: 36

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
לא דברתי מהזכייה ועד קבלת המפתח, אני מדבר על זה שאתה יושב 3 שנים ונרשם לעוד הגרלה ועוד הגרלה ואתה לא זוכה, אז גם אם בסוף זכיתי, לא הפסדתי כלום.

אני לא עוקב אחרי רמת יוחנן אני לא יודע מה המצב שמה אבל לא נראה לי שהדירות מוכנות כבר.
אני קניתי דירה ב2018 וזכיתי ב2019.
השכירות בירושלים שלמתי 3500 ש''ח ולא הייתי עובר לבית שמש לשכירות.
התחלתי להירשם להגרלות מה2016 עכשיו תעשה את החישוב + השווי שהדירה שלי עלה מה2018 נראה לי שלא הפסדתי כלום מזה שלא ישבתי וחיכיתי.
אתה מסתכל על הצד הזוכה בסוף
יש המוןן אנשים שאני מכיר שחיכו וחיכו ועד היום לא זכו

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
אגב ההבדלים ברמה ד היו 300,000
(מי שקנה לפני שלוש שנים 3 חדרים בשוק החופשי עלה באזור המליון מאה ומשתכן בין 850-900
תוסיף מדד שיש כאלו שבשוק החופשי לא שילמו

הקפיצה הגדולה היתה גם בשוק החופשי

אבא לוי

משתמש פעיל
למה שקר ?
מתי יהיה מוכן הדירות של אלי יוחנן ?
סליחה שהשתמשתי עם כזה מילה בוטה,
בכל אופן מה שכתבת למעלה נובע כיון שאתה פשוט לא מודע לזה,
ואני יסביר
דירה במחיר למשתכן היא עם הנחה מאוד משמעותית כך שאפילו אחרי כל העליות מדד (אפילו כשזה צמוד 100%) ואחרי תשלום דמי השכירות במשך כל התקופה זה עדיין יוצא עם הנחה מאוד משמעותית וגם דירה בהנחה יוצא עם הנחה מאוד משמעותית,
אז לאלה שלא זכו אני חושב שבאמת חבל להמתין כיון שבינתיים הדירות רק עולות
אבל לאלה שזכו חטפו את זה כל עוד נשמתכם בכם
בתקווה להבנה

היימישער

משתמש צעיר
סליחה שהשתמשתי עם כזה מילה בוטה,
בכל אופן מה שכתבת למעלה נובע כיון שאתה פשוט לא מודע לזה,
ואני יסביר
דירה במחיר למשתכן היא עם הנחה מאוד משמעותית כך שאפילו אחרי כל העליות מדד (אפילו כשזה צמוד 100%) ואחרי תשלום דמי השכירות במשך כל התקופה זה עדיין יוצא עם הנחה מאוד משמעותית וגם דירה בהנחה יוצא עם הנחה מאוד משמעותית,
אז לאלה שלא זכו אני חושב שבאמת חבל להמתין כיון שבינתיים הדירות רק עולות
אבל לאלה שזכו חטפו את זה כל עוד נשמתכם בכם
בתקווה להבנה
סולח
ברור שאם הייתי זוכה לפני קניית הדירה הייתי הולך על זה.
אבל אחר המעשה אם תסתכל על זה שהייתי בנתיים משלם שכירות 5 שנים שזה 60*3500 יוצא 210,000 ש''ח והדירה שלי מה 2018 כאן בבית שמש גם עשה מאתיים ומשהו כמעט, יוצא של הפסדתי כמעט כלום, יש מבין ?

אבא לוי

משתמש פעיל
אגב ההבדלים ברמה ד היו 300,000
(מי שקנה לפני שלוש שנים 3 חדרים בשוק החופשי עלה באזור המליון מאה ומשתכן בין 850-900
תוסיף מדד שיש כאלו שבשוק החופשי לא שילמו

הקפיצה הגדולה היתה גם בשוק החופשי
עוד שקר
לא היה דירה ברמה ד' מתחת ל 1.3 מיליון
לא היה ולא נברא (אולי פחות מ-3 חדרים)
ואגב אלה שלא שילמו מדד בשוק החופשי גם לא שילמו מדד במחיר למשתכן לאותו קבלן
לדוגמא אני כמעט לא שלמתי מדדים כיון שיש לי קבלן טיפש והסכים לקבל את כל התשלום בבת אחת
ואל תשכח שהדירות במחיר למשתכן עולות אותו דבר כדירות במחיר חופשי

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
עוד שקר
לא היה דירה ברמה ד' מתחת ל 1.3 מיליון
לא היה ולא נברא (אולי פחות מ-3 חדרים)
ואגב אלה שלא שילמו מדד בשוק החופשי גם לא שילמו מדד במחיר למשתכן לאותו קבלן
לדוגמא אני כמעט לא שלמתי מדדים כיון שיש לי קבלן טיפש והסכים לקבל את כל התשלום בבת אחת
ואל תשכח שהדירות במחיר למשתכן עולות אותו דבר כדירות במחיר חופשי
שלח לי את המייל שלך נשלח לך חוזים
אני קניתי לפני פחות משנתיים
3 חדרים עם יחידת הורים
בלי מדד
1,200,000
ולפני זה היה דירות ב 1.1
הרבה אנשים עשו אז סיבובים
אנשים אז לא הכירו את רמה ד

• תודה
Reactions: szn

אבא לוי

משתמש פעיל
סולח
ברור שאם הייתי זוכה לפני קניית הדירה הייתי הולך על זה.
אבל אחר המעשה אם תסתכל על זה שהייתי בנתיים משלם שכירות 5 שנים שזה 60*3500 יוצא 210,000 ש''ח והדירה שלי מה 2018 כאן בבית שמש גם עשה מאתיים ומשהו כמעט, יוצא של הפסדתי כמעט כלום, יש מבין ?
זה לא חשבון נכון
דבר ראשון דירה לשכור ברמה ד' 3 חדרים עולה כיום 2500 אבל אני הלכתי לסטנדרתי וחשבנתי 3000 (אלא אם היית נשאר לגור בעיר אחרת כמו ירושלים ובני ברק שהמחירים הרבה יותר גבוהים)
וגם שהמאתיים אלף שעלה בדירת שוק חופשי גם עלה בדירת מחיר למשתכן
כך שאחרי הכל אתה יוצא עם הנחה של 300K (כמובן אחרי חישוב המדדים והשכירות) +העלאות המחירים של הדירה

אבא לוי

משתמש פעיל
שלח לי את המייל שלך נשלח לך חוזים
אני קניתי לפני פחות משנתיים
3 חדרים עם יחידת הורים
בלי מדד
1,200,000
ולפני זה היה דירות ב 1.1
הרבה אנשים עשו אז סיבובים
אנשים אז לא הכירו את רמה ד
אתה צודק
לא שלא היה
היה דירות בכזה מחיר אבל לתקופה ממש ממש קצרה
כך שמי שהספיק לקנות אז הספיק וזה מונה מעט מאוד אנשים שהספיקו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה