אולי הם קנו אחר כךמכיר יותר מכמה שיש להם דירה + דירה במחיר למשתכן
דבריי לא מכוונים כלל לפותח האשכול ששאל מתוך רצון לידע בלבד.לא יודע מה ההלכה אבל זכור לי שאסור..
בכלל אולי יש חשש של נותן טעם לפגם גם כשיש שישים כנגדו כי זה לא בהכרח נט בר נט אפילו שזה בן יומו אז נראה לי שבדיעבד יש להתיר בשופי.
כמה צרות עין.
לא זכור לי שבזמני הרב אלישיב היו הגרלות ועם החוזה הנוכחי בכלל...
תשאלו עו"ד, ושיסביר לכם גם על הדרך את החוזה כדי שתוכלו על סמך המידע הזה לברר עם רב שמתעסק בדיני ממונות ביום יום.
ואל תתנו לכל מיני ניקים להוריד אתכם מזה.
בהצלחה רבה.
וראית שהתקדמת מהר?אני בתור מספר 34
הגרלה היתה לפני 3 שנים בערך ואז לא זכיתי..
התגובה לא היתה דווקא על התגובה שלכם אפילו שהדוגמה כן, הרעיון ברור.דבריי לא מכוונים כלל לפותח האשכול ששאל מתוך רצון לידע בלבד.
אני רק רוצה לשאול,
להיות יהודי זה אומר רק לשיר שירים מרגשים בזיץ??
לנסוע לטיול נפלא באירופה לקברי צדיקים?
כל מי שמעניין אותו ההלכה זה אומר שהוא צר עין, אה?
אז תתפלאו לשמוע שיש כמה אנשים "מיושנים" ו"מוזרים" שמוכנים לוותר הרבה מאד בכל תחום בחייהם, כולל כלכלית כדי לעשות את רצון ה', וכדי להיות נאמנים להלכה. ולא, הם לא רק אומרים לאחרים אלא כך הם חיים בעצמם כל חייהם. כי בתורה שלהם עדיין כתוב "בכל מאודך".
וזה צורם להם שבפורום חרדי עולה נושא הלכתי מובהק, ואיש לא חולם לחשוב שיש כאן שאלה הלכתית קשה.
כתבתי שהרב אלישיב אמר שאסור על מקרה דומה. אכן המקרה לא היה קשור למחיר למשתכן אלא לחתימה שקרית בדבר אחר שקשור לזכות ממשלתית.
הניקים לא מנסים להוריד או לא להוריד.
הם אומרים שצריך:
1) לברר מה ההלכה
2) להזהר שלא יהיה חילול ה'.
כל הקטע של המחיר למשתכן הוא בדיחה אחת גדולה. אין הגיון לעשות הגרלה. או שנותנים הנחה לכל מי שאין לו דירה (גם אם הנחה פחותה), או שיהיו קריטריונים מחמירים יותר אך ללא הגרלה.שרק מייאשת את השואל.
כמה צרות עין.
לא צרות עיןלמה צרות עין?
פותח האשכול זכה בס"ד לרכוש דירה
לעומתו יש כאלו שעדיין ממתינים ואין להם שום אפשרות כרגע לקנת דירה, וע"י מחיר למשתכן תהיה להם אפשרות
אז כן, ישנם כאלו שכואב להם לראות שלאחד יש 2 דירות ולשני כלום כך שאל תאמר ישר צרות עין
לא צרות עין
מפרגנים לכולם 2 דירות ויותר
אבל אנשים שמחכים בכליון עיניים לזכות כי אין להם דירה
קשה לראות אנשים שעושים קומבינות לא חוקיות ע"ח הממתינים
זה לא צרות עין?ישנם כאלו שכואב להם לראות שלאחד יש 2 דירות ולשני כלום
אז זה באמת אפשרי למי שקנה דירה אחר שקיבל זכאות?ומה אתם אומרים על אלה שקונים דירה ע"A מישהו אחר ?
כשהייתי בבחירת דירה ממש עיצבן אותי לראות אותם
זה גזל ממשפחות שאין להם דירה
נכון שהכל משמים אבל זה גזל
ממש לא!זה לא צרות עין?
גם לי היה את האפשרות לקמבן, ושאלתי רב והרב אמר לי לא לעשות את זה כי אני לוקח למישהו אחר שאין לו דירה.ממש לא!
ואחדד יותר את דברי, הבעיה היא לא בעצם זה שיש לאחד 2 דירות אלא כשהדירה הנוספת היא על חשבון האחר שאין לו דירה בכלל שאתה מונע את זה ממנו ע"י הקומבינות...
כלמדן וידען אמור להיות מובן לך החילוק...
למיטב ידיעתי אז רק אחרי חתימת החוזה מהקבלן אפשר לקנות עוד דירה [בחתימת חוזה חותמים על הצהרה שאין דירה בבעלות, ומיד אחרי זה כבר לא משנה מה אתם עושים- קונים עוד דירה וכו' כיון שהדירה כבר שלכם]@עו"ד נתן רוזנבלט
א. אם כבר זכיתי בהגרלת דירה בהנחה, (ההגרלה האחרונה) זה חוקי שעכשיו אני יקנה דירה למרות שעדין לא קיבלתי את הדירה מההגרלה? (כמובן שכול השאלה היא אם אני לא רוצה לוותר על הזכיה)?
ב. אם התשובה היא לא, אז מאיזה שלב כבר כן אפשר לקנות עוד דירה? (מהבחירת דירה, מקבלת ההיתר,מהתחלת הבניה או רק מקבלת הטופס 4)
באיזה שלב חותמים חוזה? (אני באמת בור בתחום-לא הבישן למד...)למיטב ידיעתי אז רק אחרי חתימת החוזה מהקבלן אפשר לקנות עוד דירה [בחתימת חוזה חותמים על הצהרה שאין דירה בבעלות, ומיד אחרי זה כבר לא משנה מה אתם עושים- קונים עוד דירה וכו' כיון שהדירה כבר שלכם]
אפשר להרשם למשפרי דיור.שלום,
קיבלתי הודעה על זכייה במחיר למשתכן, מהגרלה ישנה בעקבות ביטול של זוכה אחר,
ויש בבעלותי כבר דירה.
מישהו יודע אם יש אפשרות כלשהי לממש את הזכייה למרות הדירה שיש לי?
זה נחוץ לי מאד לדעת הם כבר הזמינו אותי לבחור דירה.
תודה רבה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: