דרוש מידע ענבים לעשיית יין

שפן הסופר

משתמש צעיר
אתה אומר את דבריך מידיעה בהלכה? כי לפי איך שאתה אומר אפשר לקנות פירות בכל מקום גם בלי הכשר,
עד כמה שזה גדל אצל הגוי יתכן שאומרים כל דפריש מרובא פריש
לעומת אם יתכן שגדל אצל יהודי שאומרים כל קבוע כמחצה על מחצה
נושא הלכתי ארוך שאין כאן מקומו
 

as is

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
יש אחד משולם שמוכר ענבים מרחובות - הוא מסתובב בבני ברק
יודעת על כמה שקונים ממנו ויוצא להם יין פצצה
חושבת שלוקחים מרלו
לברר לך את המספר?
 

הנדימן

משתמש פעיל
יש כאן מישהו שהכין / מכין אלכוהול בבית?
לא יין אלא משהו אחר ע"י זיקוק וכדו כמו ארק / כוהול נקי וכו'
אם כן נשמח לקבל טיפים / מתכונים וכו'
 

חרש עץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ענבי יין ברמה גבוהה צריך להיות מקושר בשביל להשיג... כמעט בלתי אפשרי בלי קשרים או מחיר מפולפל.
כל האלו שמוכרים זה ענבים בסיסיים מאד ליצירת יין קידוש מתוק מוסקטו וכדומה.
 

שלמה זית

משתמש חדש
איסור ערלה: בניגוד לפירות אחרים, עץ הגפן נוטה בגידול וכלפי מטה וגם שולח זמורות ושריגים רבים, ובהכרח דרושה השגחה מאומצת ואדוקה בכדי למנוע צמיחת יחורים חדשים מהקרקע אשר סביבות הגפן שיאסרו מדין ערלה, )שמעתי שלבד"ץהעד"ח יש השגחה קפדנית ויתירה בתחום זה של ערלה בכרם.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יש כאן מישהו שהכין / מכין אלכוהול בבית?
לא יין אלא משהו אחר ע"י זיקוק וכדו כמו ארק / כוהול נקי וכו'
אם כן נשמח לקבל טיפים / מתכונים וכו'
אם אתם מסתפקים באחוז נמוך של אלכוהול עד 15% +/- לוקחים צנצנת מעוקרת עם פירות מתוקים ,שמרים וסוכר מכסים בחיתול בד נותנים לזה לתסוס
אם אתם רוצים אלכוהול עם אחוז גבוה עד 97% זה דורש זיקוק
ליקוק צריך כלים מיוחדים שכוללים 2 'סירים' וצינור שמעביר את האלכוהול לסיר השני כי אדי מים נוצרים במאה מעלות ואלכוהול מתאדה בסביבות 70 מעלות מה שמעביר את הנוזל הנקי לסיר השני
 

הנדימן

משתמש פעיל
אם אתם רוצים אלכוהול עם אחוז גבוה עד 97% זה דורש זיקוק
ליקוק צריך כלים מיוחדים שכוללים 2 'סירים' וצינור שמעביר את האלכוהול לסיר השני כי אדי מים נוצרים במאה מעלות ואלכוהול מתאדה בסביבות 70 מעלות מה שמעביר את הנוזל הנקי לסיר השני
תודה על התגובה,

עשיתם את זה פעם?!
אני רוצה לנסות לזקק בלי מזקקה :unsure::ROFLMAO: אלא לבנות כזה בעצמי (ולחסוך עלויות... ;)) מנסה לברר האם זה אפשרי...
 

David shtern

כותרת - הטופ שבעימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עימוד ספרים
אם אתם מסתפקים באחוז נמוך של אלכוהול עד 15% +/- לוקחים צנצנת מעוקרת עם פירות מתוקים ,שמרים וסוכר מכסים בחיתול בד נותנים לזה לתסוס
אם אתם רוצים אלכוהול עם אחוז גבוה עד 97% זה דורש זיקוק
ליקוק צריך כלים מיוחדים שכוללים 2 'סירים' וצינור שמעביר את האלכוהול לסיר השני כי אדי מים נוצרים במאה מעלות ואלכוהול מתאדה בסביבות 70 מעלות מה שמעביר את הנוזל הנקי לסיר השני
אשמח לשמוע עוד פרטים על האלכוהול הנמוך מפירות.
איזה פירות, עם מים או בלי ולכמה זמן וכן הלאה.
תודה רבה!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשמח לשמוע עוד פרטים על האלכוהול הנמוך מפירות.
איזה פירות, עם מים או בלי ולכמה זמן וכן הלאה.
תודה רבה!
אפשר להתסיס כל פרי מתוק מספיק עם שמרים \ בלי שמרים
ההמלצה היא להשתמש בשמרים חזקים, לדוגמא
שמרי סיידר כאלה למשל https://www.alcojack.co.il/safcider
או שמרי תמד https://www.alcojack.co.il/mead-yeast
אפשרות גם להשתמש בשמרי שמפניה שהם גם די חזקים https://homebrewing.co.il/Catalog.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=2553858

אפשרות אחת שהיא הימור, זה להתשמש בהתססה טבעית מהשמרים שיש על קליפות הפירות
באפשרות הזאת צריך להניח את הנוזל \ תירוש בטמפרטורה מבוקרת, ולחכות עד שתהליך התסיסה יתחיל.
במקרה הזה יש סיכונים לכל מיני תסיסות לא ברורות ולא צפויות, ולכן זה דורש ידע והבנה וסבלנות.
אפשרות שניה היא להשתמש בשמרים, אחרי הוספה של ביסולפיט בכמות מתאימה לתירוש.
הביסולפיט אמור לעצור את הפעילות של השמרים הטבעיים, ולתת מקום לשמרים התעשייתים לעשות את הפעולה שלהם, כל אריזת שמרים מכילה את ההוראות שלה לגבי טמפרטרת הגשת שמרים וטמפרטורת תסיסה רצוייה.
תסיסה בטמפרטורה לא מבוקרת, משחררת טעמי לוואי, ולא מומלצת.

יש כמה אסכולות לגבי יחסים בין מים לבין פירות.
אני אישית לא התנסיתי בכלל בפירות טבעיים, לכן קצת קשה לי לענות על זה.
אבל האופציות הם להתסיס מיץ פירות, שזה כמו הכנה של יין.
או להכין תרכיז \ לקנות תרכיז ולדלל אותו במים לפי רמת המתיקות שרוצים לקבל.
לתרכיזים קנויים יש בדרך כלל ציון של רמת הבריקס שלהם, שזה מקל על חישוב האלכוהול ורמת הדילול במים.
יש גם התססות שמשאירות את הפירות עצמם ומסננות אחר כך את הנוזל המותסס.
זה ככה על קצה המזלג.

ציוד צריך מיכלי התססה מאושרים למזון, פלסטיק מותאם או דמיג'אן מזכוכית.
ציוד מדידה בסיסי שכולל מדחום, הידרומטר ומשורה.
ופחות או יותר זהו.
חשוב לדעת שבפירות קשה קצת לשלוט בסיום התסיסה, לכן חשוב לעשות מדידות מדוייקות לפני ביקבוק,
אחרת זאת סכנת נפשות של פיצוץ בקבוקים, במקרה שביקבקו לפני סיום מוחלט של התסיסה.
ממליץ לקרוא מאמרים באתר בירגיקס או אתרים דומים שמתעסקים עם זה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה