דרוש מידע ענבים לעשיית יין

שפן הסופר

משתמש צעיר
זמן עד שזה גומר לתסוס
כמות סוכר תלוי כמה סוכר יש בפרי ומה רמת המתיקות שרוצים בתוצר הסופי
 

English Tech

משתמש פעיל
אגב מי שקוטף ענבים לבד מומלץ לקטוף בשעת הזריחה (הענבים יותר מתוקים...)
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ענבי יין ברמה גבוהה צריך להיות מקושר בשביל להשיג... כמעט בלתי אפשרי בלי קשרים או מחיר מפולפל.
כל האלו שמוכרים זה ענבים בסיסיים מאד ליצירת יין קידוש מתוק מוסקטו וכדומה.
בחנות הירקות בסנהדריה בירושלים הוא מביא מהכרם שלו ביישוב שובה (בעוטף עזה. השנה כל תהליך הענבים יוצר ע"י יהודים בלבד! כי אין ערבים ותאילנדים שם)
יש לו: קברנה, פטיט סירה, מוסקט ועוד זנים מעולים של ענבי יין.
יוצא טוב מאד וטעים מאד מנסיון
 

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בחנות הירקות בסנהדריה בירושלים הוא מביא מהכרם שלו ביישוב שובה (בעוטף עזה. השנה כל תהליך הענבים יוצר ע"י יהודים בלבד! כי אין ערבים ותאילנדים שם)
יש לו: קברנה, פטיט סירה, מוסקט ועוד זנים מעולים של ענבי יין.
יוצא טוב מאד וטעים מאד מנסיון
ענבים איכותיים באמת גדלים בעיקר בשומרון / בנימין / רמת הגולן או באזורים גבוהים אחרים.
בנוסף בוצרים אותם בלילה ביום ספציפי לפי בדיקות של אחוז הסוכר והחומציות בפרי ומרסקים בתוך כמה שעות.
פשוט אין סיכוי שבחנות ירקות יהיו ענבי יין איכותיים ממש, אולי באיכות סבירה שאפשרי לעשות מהם יין, לא מאמין שיותר מזה...
היקבים מוכנים לתת הון לבעלי כרמים שהצליחו להגיע ליבול איכותי באמת כמעט בלתי אפשרי להשתחל לשם בלי קשרים...
ואני אומר זאת בתור אחד שמכיר אישית כמה מהכורמים היוקרתיים ביותר ביו"ש...
 

הנדימן

משתמש פעיל
לא צריך להסחף...
מדובר כאן על הכנת יין ביתי לחובבים לא ליקבי בוטיק...
אלפי אנשים מכינים יין מצויין מהענבים המדוברים ויוצא להם תוצאות מעולות...
 

האברך ממיר

משתמש מקצוען
תודה על התגובה.
איך יודעים שזה גמר לתסוס?
התכוונתי כמה שמרים :~)
מציע לך קצת לעיין במאמרים באחד מהאתרים להכנת יין.
אפשר להחכים מאוד ולהבין את התהליך. וזה גם מאוד מרתק.
 

הנדימן

משתמש פעיל
מציע לך קצת לעיין במאמרים באחד מהאתרים להכנת יין.
אפשר להחכים מאוד ולהבין את התהליך. וזה גם מאוד מרתק.
תודה על התגובה.
שם הוא מדבר על יין ולא תסיסה של שאר פירות שמעורבת עם שמרים וסוכר - מה שלפי הבנתי פוגם בבדיקה
 

שפן הסופר

משתמש צעיר
איך מכינים מיץ ענבים פשוט ביתי?
לוקחים ענבים מתוקים "וטריים"
כמה מתוקים? לפי המתיקות שרוצים שיהיה במיץ.
כמה טריים? כמה שיותר, כדי שזה לא יתחיל לתסוס באמצע התהליך.
סוחטים, בשאירים במיכל בקירור יום/יומיים כדי לתת למשקעים לרדת, מסננים, מפסטרים, מבקבקים בבקבוקים מעוקרים ומאכסנים.
איך מפסטרים? מרתיחים בסיר לחום של 85/90 מעלות וממלאים את הבקבוקים מיד כשהמיץ עדיין רותח וסוגרים.
אם משתמשים בבקבוקי זכוכית כדאי לחמם אותם לפני המילוי כדי שהם לא יתפוצצו מהחום של המיץ.
בקבוקי פלסטיק עלולים להתעוות מנוזל חם, ראיתי פעם פטנט למניעה, לא זוכר כעת [השתמשתי בזכוכית]
כך עשיתי כמה פעמים בעבר ויצא מצוין, הגיוני שיש דרכים מקצועיות יותר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה