על זה היה דווה ליבי

פוס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
היום יצא לי, לאחר תקופה ארוכה, לקרוא את אחד החינמונים החרדיים המובילים. כרגיל, את חלק הארי של הזמן אני מקדיש לעמודי המודעות, ולעיתים נשאר בידי מעט זמן גם לעמודים הנותרים.

למרות שיכולתי לכתוב סדרה רבת פוסטים על הביצוע הגרפי והחשיבה הבלתי-אסטרטגית של חלק נכבד מהמודעות, לא היה זה מה שגרם לי לעצור ולכתוב את הפוסט הזה, כי אם הכתיבה הרדודה. ולא של העיתון, אלא של המודעות.

נכון, הכתיבה היא משאב חופשי, השווה לכל נפש. ולאחר הכשרה מינימלית, כמעט כל אחד יכול. אבל לא כולם יכולים אותו הדבר, ולא הרי סטודיו איקס של השכנה בבניין ממול, כיוסי הלפרין מבולטון.

שורש הבעיה היא סדר העדיפויות. ברור לכולם שחייבים תקציב לגרפיקאית, וחשוב שיהיה גם תקציב לפרסום, ליח"צ ולקפה. ומי נפל בין הכסאות? התוכן. המנכ"ל יכתוב 'בגדול', איש השיווק יתרום קצת קופי, המזכירה תוסיף עוד קצת, הגרפיקאית תשכתב, והשליח יעשה הגהות.

מאות חברות, מוסדות וארגונים - מייצרים הררי טקסט, ולא מוצאים לנכון לעצור לרגע ולקרוא את מה שהם עצמם כתבו. לקרוא, למחוק באכזריות, לנסח מחדש, לבדוק שוב את הניסוח, ולראות שגם הכתיבה, כמו הגרפיקה והקפה, היא עניין למקצוענים.

זה לא רציני, זה לא מכובד. ועל זה היה דווה ליבי.

ורד

משתמש מקצוען
נכון מאוד
נכון,
נכון,
ועוד פעם נכון

יש עוד אנשים שחושבים קצת:)

מקארתור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
מצטרף, דברנו מדברים ונדבר, רק תוספת קטנה, הבועה החרדית שוכנת בתוך בועה קצת יותר גדולה, הישאלית, ואם שם המצב כך, ק"ו וכו'...
הראש היהודי מוערך בעולם ולא לחינם, אבל בפרסום זה לא ניכר. [חוץ משיווק אינטרנטי מסויים שישראל שולטת מוחלטת]

צמרת

משתמש פעיל
D I G I T A L
בחינמונים הטקסט מגיע מהלקוח, אין שרות עריכת מלל.
(אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם גם זה היה נופל על העיתון, גם ככה עם הגרפיקה יש חשבון עובר ושב עם הלקוח, אז להחליט ביחד מה לכתוב?? לא מומלץ!!)

בת חן כותרת

משתמש רשום
דווקא אני רוחשת להם סימפטיה של ממש. הם דווקא מחזקים את הצורך בגרפיקאים מקצועים. ומה לעשות? הם עושים זאת הכי טוב שאפשר...

מימי

משתמש רשום
נכתב ע"י צמרת;202090:
בחינמונים הטקסט מגיע מהלקוח, אין שרות עריכת מלל.
(אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם גם זה היה נופל על העיתון, גם ככה עם הגרפיקה יש חשבון עובר ושב עם הלקוח, אז להחליט ביחד מה לכתוב?? לא מומלץ!!)

נכתב ע"י בת חן כותרת;202254:
דווקא אני רוחשת להם סימפטיה של ממש. הם דווקא מחזקים את הצורך בגרפיקאים מקצועים. ומה לעשות? הם עושים זאת הכי טוב שאפשר...

מצטרפת לדברייך.

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עדיין אין אנשים מקצועיים מספיק במגזר שלנו בתחום הפרסום בכלל והקופי בפרט.
אני מאמינה שבעוד כמה שנים תשתנה התמונה לטובה - כי יותר ויותר גרפיקאים הולכים ללמוד גם את התחומים האלו.
אבל דעה שלי - זה לא כשרון נרכש. או שנולדים עם היכולת הזו, או שלא.
אז אולי בעתיד תהיה לכך יותר מודעות ולאלה שנולדו עם זה תהיה הרבה יותר עבודה...

חוצ ניק

משתמש צעיר
עדן,
התפיסה שלך מוטעית.
יש כשרונות גדולים במגזר,
ניתן לפתח את הכשרון הזה אל-על
ולעוף לחלל.
יש.
ויש.

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
חוצניק
על זה אומר גיא "קחו אותו ליד ועופו"

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י חוצ ניק;203748:
ניתן לפתח את הכשרון הזה אל-על
ולעוף לחלל.
יש.
ויש.

אפילו אתה השתמשת במילה "לפתח" - את זה לא אמרתי שאי אפשר.
מי שיש לו את זה - יכול לפתח את זה. מי שאין לו, אין לו מה לפתח.
ודרך אגב זו לא דעה יחידנית אלא של אנשים מוערכים מאוד בתחום.

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
עדן אני ממש לא מסכים איתך!!
יש אנשים מוכשרים
יש אנשים שמבינים
יש אנשים שעושים יח"צ מעולה
ויש אנשים שמביאים תוצאות
ואכמ"ל

מקארתור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
דווקא הבעיה לא נובעת מחוסר כשרון, אלא רק מחוסר אמצעים כמו כסף, ומידע- פסיכולוגי, וסטטיסטי, כמובן שגם במישור הביצועי אין 'ידיים' ברמות גבוהות.

n_eli

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
דינקיס:
יש ויש ויש.
אך מה לעשות ואצלינו בציבור החרדי, לא רואים כ"כ שיש קריאטייב וביצועים שידהימו מקצוענים מהציבור הכללי.
וזה עובדה אין מה להתכחש לזה. כולנו רואים עיתונים כולנו בעסק הזה.
ובטח שאין לנו להשוות עצמינו למשרדי פרסום חילונים, שהם כבר מצליחים לקבל הערכה ברמה הבינלאומית.

ד"א אף אחד לא אומר שאין הצלחה למשרדי הפרסום בציבור החרדי, הם יודעים למכור, אך בכל שיטת מכירה תמיד יש את אילו שיודעים למכור טוב יותר, ולבנתיים אנו מצפים לרמה גבוהה כמו שיש בציבור הכללי. ואת זה אין. נקודה.

וד"א שים לב, שכשמגיע איזה רעיון או ביצוע או קמפיין מקורי ויצירתי, שכולם מתפעלים, כשמבררים מאיפה זה מגיע. אנו מגלים שזה איזה משרד פרסום חילוני או בכלל משרד פרסום מחו"ל.

שניאור רוכברגר

משתמש רשום
פוס, אתה כ"כ צודק.

כתבתי על זה כבר לפני כמה שבועות באשכול מסויים, שאם המפרסם רוצה שמאות או אלפי (או יותר) אנשים יסתכלו לכיוון המודעות שלו, מומלץ שהוא גם יסתכל לכיוון המודעה שלו.

Deena

משתמש פעיל
נכתב ע"י דינקיס;203788:
עדן אני ממש לא מסכים איתך!!
יש אנשים מוכשרים
יש אנשים שמבינים
יש אנשים שעושים יח"צ מעולה
ויש אנשים שמביאים תוצאות
ואכמ"ל

וואו, אפילו הסגנון שלכם נהיה כבר אותו דבר

דינקיס

משתמש פעיל
D I G I T A L
דינה
למה ולמי את מתכוונת ?

baba

משתמש רשום
המלצה

לכל מאדירי השירות והתוכן יש לי בשבילכם הצעה ובקשה,
יש לרובכם עסק כזה או אחר שנותן שירות של קופירייטינג ופרסום
תנסו אתם לעשות פרסום לעצמכם,כן כן,לקנות מדיה להעמיד גרפיקאית וכו,
תופתעו לגלות שזה עולה הרבה כסף וכשצריך להוציא כסף מהארנק פתאום זה לא נעים לדבר על החשיבות של כל מרכיב בתקציב,
תנסו לחוש מה מרגיש הלקוח!!!
פרסום במהותו הוא השקעה מאד לא בטוחה,אתה לא יודע מה יתפוס ואם בכלל,לכן מנסים לחסוך כמה שיותר , במיוחד לאור העובדה שהשוק שלנו הוא לא שוק גדול כך שנתח השוק שעליו מתחרים ממילא לא "שמן" במיוחד.

נקודה למחשבה!!!

דניאל נ

משתמש מקצוען
נכתב ע"י n_eli;204081:
דינקיס:
יש ויש ויש.
אך מה לעשות ואצלינו בציבור החרדי, לא רואים כ"כ שיש קריאטייב וביצועים שידהימו מקצוענים מהציבור הכללי.
וזה עובדה אין מה להתכחש לזה. כולנו רואים עיתונים כולנו בעסק הזה.
ובטח שאין לנו להשוות עצמינו למשרדי פרסום חילונים, שהם כבר מצליחים לקבל הערכה ברמה הבינלאומית.

ד"א אף אחד לא אומר שאין הצלחה למשרדי הפרסום בציבור החרדי, הם יודעים למכור, אך בכל שיטת מכירה תמיד יש את אילו שיודעים למכור טוב יותר, ולבנתיים אנו מצפים לרמה גבוהה כמו שיש בציבור הכללי. ואת זה אין. נקודה.

וד"א שים לב, שכשמגיע איזה רעיון או ביצוע או קמפיין מקורי ויצירתי, שכולם מתפעלים, כשמבררים מאיפה זה מגיע. אנו מגלים שזה איזה משרד פרסום חילוני או בכלל משרד פרסום מחו"ל.
הסיבה היחידה שהרבה בציבור החרדי שצמחו במשרדי פרסום זה לא בגלל הכשרון אלא כמיטב המסורת החרדית קשרים ופרוטקציה מה שפחות קיים בציבור החילוני אחרת אין שום הסבר הגיוני הציבור החרדי הרבה יותר חד ושנון ומפולפל אלא כפי שציינתי אם יש לך קשרים אתה לא צריך פרוטקציה:)

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה