פרווה עלי מנגולד

רוטנברג

משתמש רשום
יש לי שתי שקיות חסלט
אשמח לקבל מתכונים מוצלחים למרק / מנה עיקרית - פרווה

תודה רבה מראש!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב העלתה מתכון למאפה עם זה, אם אני לא טועה?
אבל היא בקשה פרווה... :(
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
יש לי שתי שקיות חסלט
אשמח לקבל מתכונים מוצלחים למרק / מנה עיקרית - פרווה

תודה רבה מראש!
אצלנו מאוד אוהבים את המוצר, רק בגלל שקצת קשה להשיגו (לא בכל חנות) הוא לא תדיר אצלנו.
מנקים וקוצצים, מאדים עם קצת מים לריכוך, ועם זה עובדים.
מערבבים עם קמח/פ. לחם, ביצים, שום כתוש/גבישי שום, מלח ומטגנים קציצות, או פשטידה, או כמילוי בבצק כלשהו וכד'
 

elibeli

משתמש מקצוען
יש לי שתי שקיות חסלט
אשמח לקבל מתכונים מוצלחים למרק / מנה עיקרית - פרווה

תודה רבה מראש!
איזה כיף לך... ;) ;)
מעצבן אותי שלא תמיד אפשר להשיג.
לגבי המתכון אני לא יכולה לעזור לך כי אני מכינה בשרי.
בכל אופן משתמשת כ'תחליף' לעלי גפן ממולאים (שיש בהם בעיות של תולעים) ז"א ממלאים את המנגולד במקום עלי גפן.

אם מעניין המתכון אני אעלה יותר מאוחר. (אה, ויש גם תמונות...)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
1. סמבוסק במלית מנגולד ופטריות מדהימה:
2. תבשיל טעים מאד של חומוס ומנגולד- אפשר גםבלי העוף
3. אפונה עם מנגולד- אפשר לצרף כרעי עוף או קציצות.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
איזה כיף לך... ;) ;)
מעצבן אותי שלא תמיד אפשר להשיג.
לגבי המתכון אני לא יכולה לעזור לך כי אני מכינה בשרי.
בכל אופן משתמשת כ'תחליף' לעלי גפן ממולאים (שיש בהם בעיות של תולעים) ז"א ממלאים את המנגולד במקום עלי גפן.

אם מעניין המתכון אני אעלה יותר מאוחר. (אה, ויש גם תמונות...)
אשמח למתכון
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קציצות מטריפות
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
יש לי שתי שקיות חסלט
אשמח לקבל מתכונים מוצלחים למרק / מנה עיקרית - פרווה

תודה רבה מראש!
אבא שלי הכין בורקסים מזה
וזה יצא מאוד טעים במקום שיהיה מילוי בשר או תפוחי אדמה פשוט יש עלי מנגולד
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איזה כיף לך... ;) ;)
מעצבן אותי שלא תמיד אפשר להשיג.
לגבי המתכון אני לא יכולה לעזור לך כי אני מכינה בשרי.
בכל אופן משתמשת כ'תחליף' לעלי גפן ממולאים (שיש בהם בעיות של תולעים) ז"א ממלאים את המנגולד במקום עלי גפן.

אם מעניין המתכון אני אעלה יותר מאוחר. (אה, ויש גם תמונות...)
בשיווק ישיר בבני ברק,
יש על בסיס קבוע
 

elibeli

משתמש מקצוען
עלי מנגולד ממולאים

חבילה של עלי מנגולד-
(להשרות לפי הוראות הכשרות)
להרתיח מים בסיר ולטבול כל פעם 2-3 עלים ל10 שניות בערך לריכוך.

בקערה:
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
כוס אורז מבושל בישול חלקי (כוס אורז מבושל בכוס מים וקצת מלח)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, לפי הטעם.( אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם-קצת כורכום, כמון, צ'ילי גרוס- לאוהבי החריף ועוד)
את החומרים האלו ללוש חזק ביחד לעיסה אחידה.

לקחת עלה של מנגולד, להניח כמעט בקצה שלו 'אצבע' מהמילוי, לקפל את שני השוליים על קצוות המילוי ולגלגל.
20200917_175823.jpg
20200917_175849.jpg

להמשיך עם כל העלים והמילוי.

להניח צפופים בסיר או סוטאז'
20200917_181142.jpg


להכין רוטב:
בקערה-
קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)
מים רותחים בכמות של הרסק (אני מודדת בקופסא של הרסק)
קצת שמן
קצת מלח ופלפל.
לערבב טוב ולשפוך על העלים
20200917_190643.jpg

להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-45 דקות.
20200917_225728.jpg
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@elibeli
וואו!
איזה גורמה, ואסתטי לא פחות!!
רק שאבין, בדיוק היה לך תמונות מצולמות משלבי ההכנה? או שהכנת עכשיו לכבוד האשכול?
 

elibeli

משתמש מקצוען
@elibeli
וואו!
איזה גורמה, ואסתטי לא פחות!!
רק שאבין, בדיוק היה לך תמונות מצולמות משלבי ההכנה? או שהכנת עכשיו לכבוד האשכול?
תודה.
היו לי תמונות מצולמות שצילמתי לפני ראש השנה להעלות לאתגר של הממולאים שהיה אז.
בסוף לא העליתי ...
 

דפה

משתמש מקצוען
עלי מנגולד ממולאים

חבילה של עלי מנגולד-
(להשרות לפי הוראות הכשרות)
להרתיח מים בסיר ולטבול כל פעם 2-3 עלים ל10 שניות בערך לריכוך.

בקערה:
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
כוס אורז מבושל בישול חלקי (כוס אורז מבושל בכוס מים וקצת מלח)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, לפי הטעם.( אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם-קצת כורכום, כמון, צ'ילי גרוס- לאוהבי החריף ועוד)
את החומרים האלו ללוש חזק ביחד לעיסה אחידה.

לקחת עלה של מנגולד, להניח כמעט בקצה שלו 'אצבע' מהמילוי, לקפל את שני השוליים על קצוות המילוי ולגלגל.צפה בקובץ המצורף 893846צפה בקובץ המצורף 893848
להמשיך עם כל העלים והמילוי.

להניח צפופים בסיר או סוטאז'צפה בקובץ המצורף 893850

להכין רוטב:
בקערה-
קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)
מים רותחים בכמות של הרסק (אני מודדת בקופסא של הרסק)
קצת שמן
קצת מלח ופלפל.
לערבב טוב ולשפוך על העליםצפה בקובץ המצורף 893849
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-45 דקות.צפה בקובץ המצורף 893847
יצא טעיםםם ממש.
תודה
 

tailor

משתמש חדש
הכנתי,
יצא מעדן!!!!!!!!!!
הייתי חייבת להכין שוב,
נכנס אצלי לתפריט.
 

tailor

משתמש חדש
עלי מנגולד ממולאים

חבילה של עלי מנגולד-
(להשרות לפי הוראות הכשרות)
להרתיח מים בסיר ולטבול כל פעם 2-3 עלים ל10 שניות בערך לריכוך.

בקערה:
2 בצלים קצוצים מטוגנים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
כוס אורז מבושל בישול חלקי (כוס אורז מבושל בכוס מים וקצת מלח)
מלח, פלפל שחור, פפריקה, לפי הטעם.( אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם-קצת כורכום, כמון, צ'ילי גרוס- לאוהבי החריף ועוד)
את החומרים האלו ללוש חזק ביחד לעיסה אחידה.

לקחת עלה של מנגולד, להניח כמעט בקצה שלו 'אצבע' מהמילוי, לקפל את שני השוליים על קצוות המילוי ולגלגל.צפה בקובץ המצורף 893846צפה בקובץ המצורף 893848
להמשיך עם כל העלים והמילוי.

להניח צפופים בסיר או סוטאז'צפה בקובץ המצורף 893850

להכין רוטב:
בקערה-
קופסת רסק עגבניות בינונית (260 גרם)
מים רותחים בכמות של הרסק (אני מודדת בקופסא של הרסק)
קצת שמן
קצת מלח ופלפל.
לערבב טוב ולשפוך על העליםצפה בקובץ המצורף 893849
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-45 דקות.צפה בקובץ המצורף 893847
תודה על המתכון המדהים!!
מכינה אותו בכמויות ומקפיאה וכשבא לנו להתפנק אנחנו הולכים עליו...
 

elibeli

משתמש מקצוען
תודה על המתכון המדהים!!
מכינה אותו בכמויות ומקפיאה וכשבא לנו להתפנק אנחנו הולכים עליו...
איזה כיף לשמוע
זה מתכון שמבוסס על מתכון של סבתא של בעלי ז"ל שהייתה מכינה עלי גפן ממולאים. בגלל בעיות כשרות בעלי גפן המתכון הזה נולד.
אני יותר אוהבת עם המנגולד מאשר עם עלי גפן. העלי גפן יותר גסים לי בפה והמנגולד יותר עדין
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
איזה כיף לך...
;)
;)
מעצבן אותי שלא תמיד אפשר להשיג.
לגבי המתכון אני לא יכולה לעזור לך כי אני מכינה בשרי.
בכל אופן משתמשת כ'תחליף' לעלי גפן ממולאים (שיש בהם בעיות של תולעים) ז"א ממלאים את המנגולד במקום עלי גפן.

אם מעניין המתכון אני אעלה יותר מאוחר. (אה, ויש גם תמונות...)
תעלי בבקשה מתכון.​
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה