שנית, נורא בא לי לראיין את מר רוביק דנילוביץ, האיש זכה בשני הבחירות האחרונות בראשות עיריית באר שבע, באחוזים מטורפים שאסד יכול רק לקנא. (92%...)
איך מגיעים אליו?
ואם נגיע אליו, מה לשאול אותו?
אני חייב לספר לך סיפור על רוביק....
לפני מספר שנים החברה שלנו נתנה שירותי ייעוץ לחברה מבאר שבע,
אחרי תקופה מסויימת שמתי לב שאחת העובדות מחסירה לא מעט מן העבודה, וכן מגיעה עייפה מאד לעבודה. הדבר היה נראה לי מוזר, ובעיקר היה נראה לי מוזר שאף אחד לא ידע מדוע היא נוהגת כך.
שאלתי אותה מדוע זה המצב...
והיא ענתה לי דבר מדהים - יש לה בן שאובחן כאוטיזים במצב בינוני, ואין גן שמתאים לו, כי אחד רמה מעליו, ואחד רמה מתחתיו, ומערכת החינוך שלחה אותו לגן רגיל..... אבל הוא לא יכול להיות שם, אז כל יום מישהו אחר איתו בבית...
אני נבהלתי, ראיתי עד כמה קשה לה.
ביקשתי מחבר את הפלאפון של רוביק, לא הייתי צריך לעשות הרבה - שלחתי לו וואצאפ, בו כתבתי לו את הסיפור, ושאני מקווה שהלב הרגיש שלו יטפל בענין.
למחרת!!!! בשעה 8 בבוקר היא מקבלת טלפון ממזכירת ראש העיר - ראש העיר רוצה להפגש איתך ועם הבן שלך...
הם הגיעו בשעה 9 וחצי ללשכת ראש העיר, הילד קיבל שקית ממתקים ענקית, והאמא זר פרחים...
ראש העיר חיכה להם בכניסה ללשכה, והתנצל עמוקות, כאילו הוא זה שפגע בילד, ואמר שהיום!!! אבל היום, הילד יסודר בגן.
ואכן בשעה 4 האמא קיבלה טלפון מהגננת שממחר הילד יכול לבוא לגן חדש ומתאים לו.
אני לא האמנתי, ראש עיר של אחת הערים הגדולות בישראל, מטפל בבעיה של ילד אחד כאילו זה הילד היחיד בעיירה.
לא פגשתי כזה ראש עיר, ולא פלא שאלו הם האחוזים שהוא מקבל.
שבת שלום.