חלילה, למה להרוגאל תהרגו אותי בבקשה.
אבל במוצש"ק באין רואים יצאנו למרפסת ועישנו בדואט!!
כ
אני בטוח שלא כולם יבינו, אבל אני יכול לומר לך שעשית מעשה שלעולם הוא יזכור,ותנחשו מה??????
אל תהרגו אותי בבקשה.
אבל במוצש"ק באין רואים יצאנו למרפסת ועישנו בדואט!!
כמובן שלא הצלחתי יותר מכמה שאכטות .....
הרבה הערכתי את הקשר והפתיחות בין האמא לבן, עד למעשה הזה...אבל במוצש"ק באין רואים יצאנו למרפסת ועישנו בדואט!!
לא שכחה כלוםהרבה הערכתי את הקשר והפתיחות בין האמא לבן, עד למעשה הזה...
אולי לעיתים אנחנו שוכחים שאנו הורים...
זו שיטה חינוכיתהרבה הערכתי את הקשר והפתיחות בין האמא לבן, עד למעשה הזה...
אולי לעיתים אנחנו שוכחים שאנו הורים...
לפני הרבה מאד שנים הגיע ראש ישיבה [לא היו הרבה אז] למרנא החזון איש זי''ע, ואמר לי כי יש בחור בישיבתו שמחבב ואוהב לראות משחקי כדורגל, והוא שוקל להעיף אותו מן הישיבה.
אמר לו מרנא החזו''א זי"ע אהבה לא מגרשים במקלות.
כדורגל זאת אהבה, וכדי לגרש אותה צריך ליתן אהבה אחרת.
תאמר לו שיבוא לכאן -
אותו בחור הגיע, ומרנא זי''ע למד עימו בחברותא זמן ממושך, ונתן לו טעם ותענוג בלימוד התורה הקדושה, וזו אהבה המנצחת כל אהבה.
בהצלחה.
וחנוך לנר על פי דרכו.
כשיש פתיחות בין ההורים, והילדים, מעשה כזה הוא מיותר לחלוטין, ויכול להרוס, כי אם הילד שאתה מספר עליו היה מעריך את אביו, אז ללא המעשה הזה היה לוקח לו קצת יותר זמן להוריד והוא היה מוריד המעשה הזה גרם שהוא התבייש שאביו נראה ככה והוא הרגיש שזה לא אבא שלו וזה ביזיון אזי הוא הוריד מגועל.לא שכחה כלום
הלואי שאני אצליח לפתח כאלה קשרים עם הילדים שלי
מכיר מישהו (לא חרדי) שהבן שלנו החליט לעשות עגיל באוזן, וזה לא מצא חן בעיניו, אז יום אחד הוא הגיע עם עגיל באוזן בעצמו. הבן שאל, אבא, מה זה? האבא אמר: אם לך מותר, גם לי מותר.
תוך יומיים הבן זרק את העגיל...
אין ספק!!! אך אם היה מדובר בסמים היית מסכים למקרה הזה? לא!זו שיטה חינוכית
אולי היא קשה לעיכול לחלק מהאנשים
אבל היא השיטה החינוכית הכי טובה שיש (עיין משל ההינדיק של רבי נחמן)
לדעתי הוא לא חשב שהיא יכולה להיסחףיש כאן הצעה של הבן לאמא, זה אומר שהוא הרגיש, או ידע, שהיא יכולה להיסחף
סבא רבה רבה שלי הבת שלו קראה ספר לא ראוי (אי שם בעבר) והוא החביא את זה כשהיא לא ראתה אח"כ כששאלה אותו איפה זה לא אמר לה שהוא לא מסכים אלא ניגש להיכן שזה היה כיסה את הכף יד עם השרוול (כאומר אני לא מוכן לגעת בזה) ונתן לה היא הבינה את המסר...לא שכחה כלום
הלואי שאני אצליח לפתח כאלה קשרים עם הילדים שלי
מכיר מישהו (לא חרדי) שהבן שלנו החליט לעשות עגיל באוזן, וזה לא מצא חן בעיניו, אז יום אחד הוא הגיע עם עגיל באוזן בעצמו. הבן שאל, אבא, מה זה? האבא אמר: אם לך מותר, גם לי מותר.
תוך יומיים הבן זרק את העגיל...
מניסיון הגישה שנוקטת בכבוד.. וההבנה לצורך היא זאת שתוביל להצלחה בהפסקת העישון . כניסה למערכה גורמת לצדדים להתבצר בעמדתם כשהצד המעשן ימשיך לעשן גם אחרי שיעבור הצורך רק בגלל הצורך להתבצר .והמאבק המיותר (שמותיר הרבה מאוד כאבי לב)...פחות פוליטיקלי קורקט...
תלחמי בזה!!
עכשיו כשזה "רק" 3-4 לשבוע, עוד אפשר להגמל מזה.
אח"כ זה יהפוך ל3-4 ביום ועוד היד נטויה.
מותר לך כאמא להגיד לו שאת לא מרשה לו לעשן.
נער שמתחיל לעשן בדור הזה כשיש מודעות כל כך גדולה לנזקים של העישון, זה חוסר אחריות ובהחלט עובר על "ונשמרתם..".
את יכולה להסביר לו את הנזקים הבריאותיים, ושרוב הבחורות לא רוצות מישהו מעשן, וזה מסריח ומה שאת רוצה.
פשוט תורידי אותו מזה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: