עוגות/עוגיות עזרתכן בבקשה:)

רחל י.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
וואו מדהים
עושה חשק
 

sarago

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש עוד מישהי שיכולה להוסיף לי?
יעזור לי ממש...
עוגת שכבות נוגט
עוגה מוצלחת, קלה מאד וטעימה, וגם יוצא ממנה כמו ממש גדולה
(המתכון ממרוה לצמא)
לבסיס:
4 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1שקית א. אפיה
2 ביצים
1 כוס שמן

לשכבת הנוגט:
6 כפות קרם נוגט
6 כפיות נס קפה
1כוס שמן
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
8 כפות קמח

לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
1 ריץ

אופן ההכנה:
-חממי תנור ל180
-ערבבי את מרכיבי הבסיס, והדקי בצורה אחידה לתחתית תבנית תנור מרופדת בניר אפיה
-אפי במשך 15 דק'
-ערבבי את מרכיבי שכבת הנוגט וצקי על הבסיס
-הכניסי שוב לתנור ואפי במשך כ-25 דק', צנני
-שברי את השוקולד לקוביות, חממי את הריץ' לסף רתיחה וצקי על קוביות השוקולד, ערבבי היטב עד לקבלת קרם חלק, צקי על העוגה בצורה אחידה.
-הקפיאי חלקית ופרסי בצורה נאה

בהצלחה ובתאבון!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוגת שכבות ביסקויטים ושוקולד

עוגה מדהימה ללא אפיה

ממיסים בסיר:
כוס קקאו
כוס מים
100 גרם שוקולד
כוס סוכר
לאחר שהכל מומס מסירים מהאש ומוסיפים חצי כוס טחינה גולמית וחצי כוס חמאת בוטנים.

ממיסים בצלחת כפית קפה נמס במים רותחים טובלים כל ביסקויט לשניה ומסדרים בתבנית. מורחים מעל שכבת הביסקויטים שליש מכמות תערובת השוקולד. מעל שכבה נוספת של ביסקויטים טבולים במים עם הקפה. ומעל שכבת שוקולד נוספת. ושוב.
בסה"כ 3 שכבות ביסקויטים ומעל כל שכבת ביסקויטים שכבת שוקולד.
מעל שכבת השוקולד העליונה יפה לקשט בקוקוס קלוי.
מכסים בנייר כסף ומאחסנים בקרור.

הערות:
1. בהרכב של החמאת בוטנים והטחינה גולמית ניתן לשחק לפי הטעם כך שבסך הכל יהיה כוס משתיהם יחד.
2. הקרור משביח את העוגה.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוגת 9
(נראה אם הבנתם למה היא נקראת כך;))

חומרים לבסיס
9 כפות קמח
9 חלמונים
9 כפות שמן
9 כפות סוכר
6 כפות מיץ תפוזים או יין או מים
1 א. אפיה
מקציפים ואופים מספר דקות בחום בינוני
מגרדים 150 גרם שוקולד מפזרים על העוגה שיצאה מהתנור.
מקציפים
9 חלבונים
1 וחצי כוס סוכר
150 גרם קוקוס
מורחים מעל השוקולד ואופים מעט עד שיזהיב.
העוגה משתבחת בהקפאה.
 

וייס1

משתמש מקצוען
עוגת 9
(נראה אם הבנתם למה היא נקראת כך;))

חומרים לבסיס
9 כפות קמח
9 חלמונים
9 כפות שמן
9 כפות סוכר
6 כפות מיץ תפוזים או יין או מים
1 א. אפיה
מקציפים ואופים מספר דקות בחום בינוני
מגרדים 150 גרם שוקולד מפזרים על העוגה שיצאה מהתנור.
מקציפים
9 חלבונים
1 וחצי כוס סוכר
150 גרם קוקוס
מורחים מעל השוקולד ואופים מעט עד שיזהיב.
העוגה משתבחת בהקפאה.
אין לי מילים!!! תודה רבה רבה!!!
 

דפה

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד וקצפת
זאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי, זה נראה מושקע אבל ממש לא ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. שוקולד עם קרם וניל מה יכול להיות רע ?
בשבילי העוגה הזאת היא טיול בארץ הזיכרונות אחת העוגות הראשונות שהכנתי. אתם מכירים את זה שיש מתכונים שתמיד נשארים איתכם ?
רגש, נוסטלגיה, הרבה אהבה, הילדים שלי גדלו על העוגה הזאת כל הדברים האלה מבחינתי נמצאים בעוגה הזאת.

תבנית 20X30

מרכיבים:
200 ג’ שוקולד מריר
150 ג’ חמאה מומסת
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ”ל חלב (כוס)
חצי כפית נס אבקת נס קפה
50 ג’ שוקולד מריר




הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להמיס שוקולד וחמאה (מיקרו) ולערבב לבלילה אחידה, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות אחרי כל הוספה, להוסיף את הווניל והקמח ולערבב עד שהכל אחיד (העיסה קצת קשה).

3. להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה, לאפות כ 25 דקות לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לצנן.

4. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב ונס קפה לקרם יציב ולמרוח על הבסיס.

*5. לקרר 5 – 6 לפני ההגשה, מי שלחוץ אפשר גם פחות.

Chocolate and cream cake recipe

כדאי לדעת ש…

ניתן להקפיא, לפרווה להחליף את החמאה בקצת יותר מחצי כוס שמן. את השמנת והחלב להחליף בשני ריץ, אפשר להכין כשבוע מראש ולשמור בהקפאה.





עוגת שוקולד וקצפת
יצא מדהים!!! עוגה שוקולדית, מושלמת לחך.
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שוקולד וקצפת
זאת אחת העוגות הכי קלות שהכנתי, זה נראה מושקע אבל ממש לא ההכנה קלה והתוצאה נהדרת. שוקולד עם קרם וניל מה יכול להיות רע ?
בשבילי העוגה הזאת היא טיול בארץ הזיכרונות אחת העוגות הראשונות שהכנתי. אתם מכירים את זה שיש מתכונים שתמיד נשארים איתכם ?
רגש, נוסטלגיה, הרבה אהבה, הילדים שלי גדלו על העוגה הזאת כל הדברים האלה מבחינתי נמצאים בעוגה הזאת.

תבנית 20X30

מרכיבים:
200 ג’ שוקולד מריר
150 ג’ חמאה מומסת
150 ג’ סוכר (3/4 כוס)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
250 מ”ל שמנת מתוקה (קופסא)
80 ג’ אינסטנט וניל (4 כפות)
240 מ”ל חלב (כוס)
חצי כפית נס אבקת נס קפה
50 ג’ שוקולד מריר




הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. להמיס שוקולד וחמאה (מיקרו) ולערבב לבלילה אחידה, להוסיף את הסוכר לערבב ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה ולערבב במהירות אחרי כל הוספה, להוסיף את הווניל והקמח ולערבב עד שהכל אחיד (העיסה קצת קשה).

3. להעביר את העיסה לתבנית ולשטח באופן שווה, לאפות כ 25 דקות לבדוק שקיסם יוצא עם פירורים לחים, לצנן.

4. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב ונס קפה לקרם יציב ולמרוח על הבסיס.

*5. לקרר 5 – 6 לפני ההגשה, מי שלחוץ אפשר גם פחות.

Chocolate and cream cake recipe

כדאי לדעת ש…

ניתן להקפיא, לפרווה להחליף את החמאה בקצת יותר מחצי כוס שמן. את השמנת והחלב להחליף בשני ריץ, אפשר להכין כשבוע מראש ולשמור בהקפאה.





עוגת שוקולד וקצפת
איך חתכת אותה ככה מושלם?
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תמונה מהאתר, לא שלי..
משערת שהיא חתכה אותה עם סכין עוגה (עם שתי ידיות)
השאלה היא איך חותכים שהשוקולד לא יימרח על הקצפת ולהיפך, השכבות כל כך נקיות וברורות, הלוואי יצא לי ככה.
כרגע היא במקפיא, מחכה שתהיה חצי קפואה ואז אנסה לחתוך
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
השאלה היא איך חותכים שהשוקולד לא יימרח על הקצפת ולהיפך, השכבות כל כך נקיות וברורות, הלוואי יצא לי ככה.
כרגע היא במקפיא, מחכה שתהיה חצי קפואה ואז אנסה לחתוך
רוצה להכין אותה.
תספרי לי אם היא נחתכת כמו בתמונה.
ועדיף תמונות...
 

מצליחה

משתמש מקצוען
בסוף עוד לא חתכתי. מנסה להשיג ממישהי סכין הפלא...
כדי שזה יחתך לך כמו בתמונה את צריכה:
א. סכין הפלא (כמובן...)
ב. בין חיתוך לחיתוך, כלומר בכל פעם שאת מרימה את הסכין, לשטוף אותה שלא יהיו עליה פירורים בכלל!!!
זה מעצבן, ומתיש. אבל רק ככה יצא לך נקי ויפה כמו בתמונה.
בהצלחה!
תעלי תמונות!!!
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ושאלה אחרונה:
צריכה את דעת המומחיות פה, אולי @hbecker תדע, איזה גודל פרוסות מקובל לחתוך עוגה לבר? והאם יש רעיונות לחיתוך יותר מעניין ממרובע/מלבן?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ושאלה אחרונה:
צריכה את דעת המומחיות פה, אולי @hbecker תדע, איזה גודל פרוסות מקובל לחתוך עוגה לבר? והאם יש רעיונות לחיתוך יותר מעניין ממרובע/מלבן?
נראה לי 4X4 ס"מ בערך או מלבן 3X5

אפשר לחתוך משולשים שווי צלעות, כל צלע 3.5-4 ס"מ

יש עוגות שאפשר לקרוץ מהן עיגולים אבל צריך לקחת בחשבון שמאבדים חלק לא קטן מהעוגה
 

אילה-עריכה לכל מטרה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוגת 3 שכבות חמאת בוטנים
בסיס:

2.5 כוסות קמח

1 מרגרינה

2 סוכר וניל

0.5 כוסות סוכר


לאחד לבצק, לשטוח בתבני ח"פ גדולה, רגילה (30*40), לאפות 15 דקות בחום בינוני-גבוה (כמו כל עוגה)


שכבת חמאת בוטנים:

1 כוס סוכר

2 ביצים

1/4 כוס ריץ'/קצפת צמחית

350 ג' חמאת בוטנים


לערבב, לשטוח בעדינות על הבסיס האפוי, ולאפות 15 דקות נוספות.


שכבת גנאש':

200 ג' שוקולד

יתרת הריץ'

להמיס, לשטוח על העוגה האפויה.

להקפיא כמה שעות, ולחתוך לקוביות מדוייקות – כשה עדיין קפוא.

קלה להכנה, (ללא מיקסר, בבצק ממיסים מעט את המרגרינה ומערבבים עם שאר המרכיבים)
נחתך מושלם!!!
נראה טוב!
נשמר מעולה!! בהקפאה
 

ר"ד

משתמש צעיר
עוגת שכבות ביסקויטים ושוקולד

עוגה מדהימה ללא אפיה

ממיסים בסיר:
כוס קקאו
כוס מים
100 גרם שוקולד
כוס סוכר
לאחר שהכל מומס מסירים מהאש ומוסיפים חצי כוס טחינה גולמית וחצי כוס חמאת בוטנים.

ממיסים בצלחת כפית קפה נמס במים רותחים טובלים כל ביסקויט לשניה ומסדרים בתבנית. מורחים מעל שכבת הביסקויטים שליש מכמות תערובת השוקולד. מעל שכבה נוספת של ביסקויטים טבולים במים עם הקפה. ומעל שכבת שוקולד נוספת. ושוב.
בסה"כ 3 שכבות ביסקויטים ומעל כל שכבת ביסקויטים שכבת שוקולד.
מעל שכבת השוקולד העליונה יפה לקשט בקוקוס קלוי.
מכסים בנייר כסף ומאחסנים בקרור.

הערות:
1. בהרכב של החמאת בוטנים והטחינה גולמית ניתן לשחק לפי הטעם כך שבסך הכל יהיה כוס משתיהם יחד.
2. הקרור משביח את העוגה.
לאיזה גודל תבנית?
 

elibeli

משתמש מקצוען
עוגת 9
(נראה אם הבנתם למה היא נקראת כך;))

חומרים לבסיס
9 כפות קמח
9 חלמונים
9 כפות שמן
9 כפות סוכר
6 כפות מיץ תפוזים או יין או מים
1 א. אפיה
מקציפים ואופים מספר דקות בחום בינוני
מגרדים 150 גרם שוקולד מפזרים על העוגה שיצאה מהתנור.
מקציפים
9 חלבונים
1 וחצי כוס סוכר
150 גרם קוקוס
מורחים מעל השוקולד ואופים מעט עד שיזהיב.
העוגה משתבחת בהקפאה.
@Sara led
תודה
עוגה כלבבי... קלה ועם קוקוס...
איזה גודל תבנית?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה