שלום וברכה
אודה לעזרה, אני ממש מתבלבלת כמה שקראתי אשכולות בתחום ההשקעות.
יש לנו הון עצמי נמוך לדירה ראשונה (אמור להיות כ 210K, קצת יותר, בפועל כרגע יש לנו כ 130K- חלק מסכום שההורים נתנו לחתונה, וחלק מחסכון שלנו, ההורים בצד השני, עדיין לא הביאו, ואנחנו מעדיפים לא לבקש, כל עוד אין לנו דירה לרכישה- שרחוקה מאוד מהמציאות שלנו כרגע)
הכסף יושב בגמח כספים אמין, שיכול לשחרר את הכסף תוך שבוע
רשומים כבר 5 שנים בהגרלות מחיר למשתכן (בינתיים המזל עוד לא שיחק לנו, מקווים שיום יגיע)
ובלי מחיר למשתכן, זה פשוט רחוק מאיתנו...
אנחנו מאוד מאמינים בחסד שאנחנו עושים בהכנסה לגמח
מצד שני, חושבת שמצבנו כ"כ גרוע ביחס לקניית דירה, אז אולי אנחנו כן צריכים לעשות לביתנו...
וכן להכניס את הכסף, או את חלקו להשקעה
כי לא נראה לי שנוכל להשתמש בו לפני 5 שנים (הלוואי 5 שנים, אם נזכה בקרוב...)
נכון שבשנה הראשונה לא נרוויח מזה הון, אבל לאט לאט הריבית דריבית גם תוסיף את דברה.
1. איפה הייתם ממליצים להכניס?
(מלחיץ אותנו יותר מידי סיכונים, זה כסף לדירה, אולי לפזר את הכסף באחוזים (והאם אפשרי לפזר בסכומים כאלו, באיזה צורה- טכנית, ובאחוזים כמה מומלץ הפיזור, נניח 20% השקעה בשוק ההון סיכון גבוה, 50% אגח, 20% קרן כספית, 10% גמח)
פקדון בבנק, קרן כספית, שוק ההון, קרן השתלמות- שסגור ל7 שנים
2. איך עושים את זה, לא מצליחה להבין- בנק, בית השקעות- איפה, איך ניגשים ומתחילים
(מבחינתי גם אם יש לכם קישורים להסברים מסוג לעשות X, Y, Z- אבל דברים ברורים, כי אני לא הצלחתי להבין כלום, ניסיתי, ואין לי בעיית הבנה בדר"כ)
כיום משלמים שכירות, ומבינים שאנחנו לא זורקים כסף של ריביות לפח...
תודה רבה
אודה לעזרה, אני ממש מתבלבלת כמה שקראתי אשכולות בתחום ההשקעות.
יש לנו הון עצמי נמוך לדירה ראשונה (אמור להיות כ 210K, קצת יותר, בפועל כרגע יש לנו כ 130K- חלק מסכום שההורים נתנו לחתונה, וחלק מחסכון שלנו, ההורים בצד השני, עדיין לא הביאו, ואנחנו מעדיפים לא לבקש, כל עוד אין לנו דירה לרכישה- שרחוקה מאוד מהמציאות שלנו כרגע)
הכסף יושב בגמח כספים אמין, שיכול לשחרר את הכסף תוך שבוע
רשומים כבר 5 שנים בהגרלות מחיר למשתכן (בינתיים המזל עוד לא שיחק לנו, מקווים שיום יגיע)
ובלי מחיר למשתכן, זה פשוט רחוק מאיתנו...
אנחנו מאוד מאמינים בחסד שאנחנו עושים בהכנסה לגמח
מצד שני, חושבת שמצבנו כ"כ גרוע ביחס לקניית דירה, אז אולי אנחנו כן צריכים לעשות לביתנו...
וכן להכניס את הכסף, או את חלקו להשקעה
כי לא נראה לי שנוכל להשתמש בו לפני 5 שנים (הלוואי 5 שנים, אם נזכה בקרוב...)
נכון שבשנה הראשונה לא נרוויח מזה הון, אבל לאט לאט הריבית דריבית גם תוסיף את דברה.
1. איפה הייתם ממליצים להכניס?
(מלחיץ אותנו יותר מידי סיכונים, זה כסף לדירה, אולי לפזר את הכסף באחוזים (והאם אפשרי לפזר בסכומים כאלו, באיזה צורה- טכנית, ובאחוזים כמה מומלץ הפיזור, נניח 20% השקעה בשוק ההון סיכון גבוה, 50% אגח, 20% קרן כספית, 10% גמח)
פקדון בבנק, קרן כספית, שוק ההון, קרן השתלמות- שסגור ל7 שנים
2. איך עושים את זה, לא מצליחה להבין- בנק, בית השקעות- איפה, איך ניגשים ומתחילים
(מבחינתי גם אם יש לכם קישורים להסברים מסוג לעשות X, Y, Z- אבל דברים ברורים, כי אני לא הצלחתי להבין כלום, ניסיתי, ואין לי בעיית הבנה בדר"כ)
כיום משלמים שכירות, ומבינים שאנחנו לא זורקים כסף של ריביות לפח...
תודה רבה