אני יודע שיש לו מוניטין, ודעתו המלומדת מוערכת בהחלט, אבל אנחנו מנהלים דיון פתוח וענייני, עם מתן הסברים מקצועיים על דעה כזו או אחרת, ולא סתם לזרוק את הדעה באוויר ללא הסבר. זה לא הלכה למשה מסיני...ראשית אומר שגם אני בעד ניצול הטבה זו!
ואם כבר אז על שני בני הזוג..
(לגבי הילדים אני ממליץ לפתוח גם אצלהם קה''ש אך לצורך נישואי ילדיהם!)
אכן ישנם שפחות אוהבים את זה
אנסה לרשום כמה סיבות שאולי אליהם כיוון הרב @ה. שלמה
שידוע כאן בפורום עם מוניטין עצום בתחומים הללו!
1. לפתוח עסק בעבור זה לדעתם סיכון גדול מדי מול ר. המיסים ובמיוחד למי שמרוויח בשחור.
2. בח-ן מסחר עצמאי ניתן להשיג דמי ניהול זולים משמעותית שלדעתם מגיע לרווח יותר גדול
(לא הבנתי איך, אבל קיבלתי את זה מקהילת 'השקעות לעצלנים' אך התעצלתי להתעמק בזה..
זה מופיע לעיל באשכול בהודעתו של @חניוק ).
3. החשש שבמוקדם או במאוחר יבוטל או יצומצם הפטור המדובר, ואם פתחת עסק למען זה
נשארת עם החסרונות של פתיחת עסק פיקטיבי ולא נהנת מההטבה המיוחדת שכידוע את עיקר הכסף עושים בשנים האחרונות!
4. למי שחזק מנטלית ומתגלגלים אליו מדי פעם הצעות השקעה אמיתיות ומשתלמות יותר
עדיף לו לדעתם שהכסף יהיה לו נזיל ולא 'קבור' באיזה קה''ש.
5. יש כאלו שקה''ש מגביל אותם עקב התקרה השנתית שלה.. באפיקי השקעה אחרים הם ישקיעו יותר..
6. ישנם שעקב התמקדותם בקה''ש ושוק ההון הם לא מנסים מספיק להגיע לקניית דירה ראשונה / להשקעה
ואז הם נשארים תקועים עם הקה''ש הנפלאה אבל ללא דירה / דירה/ות להשקעה.
7. יתכן שישנם עוד סיבות.
אני בכל אופן כן ממליץ על קה''ש וגם נוהג כך כמובן בעצמי
וממליץ גם לא לשכוח בכלל את שוק הנדל''ן הרותח!
ולגופה של רשימה שכתבת, לאף סיבה שכתבת אין משקל, בכלל, למעט טענה 1, מי שיש לו חשבונות ורווחים שחורים ובעייתיים, שמחמתם הוא עלול להסתבך עם רשויות המס במדינה, חוץ מזה, שום טענה לא מחזיקה..
לגבי 2, בחשבון מסחר עצמאי, הרווח גדל מקהש רק בעבור סביבות 25-30 שנה.
לגבי 3, זה שהחוק יבוטל לא רלוונטי משום כיוון. לא מובן מה טענה יש כאן.. ראשית, הוא עדיין לא בוטל, ושנים רבות מדברים על כך וזה לא קרה. שנית, גם הדיבורים עכשיו על ביטולו הם רק מהשנה השביעית, וכמו שכתבה @מקצועי בלבד , כך שבעבור מה למחוק רווח של 6 שנים? וגם זה, מי אמר בכלל שזה יקרה?!
לגבי 4, לא רלוונטי לרוב האנשים.. לרוב האנשים לא קורה ש"מתגלגלים אליהם מידי פעם הצעות אמיתיות וכו'".. מה גם שאנחנו לא מדברים על השקעות של סכומים גבוהים מידי, אלא סה"כ בקהש של כמה עשרות אלפים.. ובפרט, למה זה בכלל סתירה??
לגבי 5, מה טענה יש כאן? אנחנו מדברים על התקרה, וברור שמעבר לה ישנם חשבוהות מסחר עצמאיים רגילים וממוסים..
לגבי 6, לא צריך להגיב.. מי שהתעסקות עם קהש גורמת לו לא לקנות דירה ראשונה...
לגבי 7, זה בדיוק מה שאני מחפש לשמוע. ולכאו' אין באמת סיבה אמיתית על מקרים סטנדרטיים.
נערך לאחרונה ב: