השתלמות עזרו למשה המתפכח לאיטו...

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
ראשית אומר שגם אני בעד ניצול הטבה זו!
ואם כבר אז על שני בני הזוג..
(לגבי הילדים אני ממליץ לפתוח גם אצלהם קה''ש אך לצורך נישואי ילדיהם!)

אכן ישנם שפחות אוהבים את זה
אנסה לרשום כמה סיבות שאולי אליהם כיוון הרב @ה. שלמה
שידוע כאן בפורום עם מוניטין עצום בתחומים הללו!

1. לפתוח עסק בעבור זה לדעתם סיכון גדול מדי מול ר. המיסים ובמיוחד למי שמרוויח בשחור.
2. בח-ן מסחר עצמאי ניתן להשיג דמי ניהול זולים משמעותית שלדעתם מגיע לרווח יותר גדול
(לא הבנתי איך, אבל קיבלתי את זה מקהילת 'השקעות לעצלנים' אך התעצלתי להתעמק בזה..
זה מופיע לעיל באשכול בהודעתו של @חניוק ).
3. החשש שבמוקדם או במאוחר יבוטל או יצומצם הפטור המדובר, ואם פתחת עסק למען זה
נשארת עם החסרונות של פתיחת עסק פיקטיבי ולא נהנת מההטבה המיוחדת שכידוע את עיקר הכסף עושים בשנים האחרונות!
4. למי שחזק מנטלית ומתגלגלים אליו מדי פעם הצעות השקעה אמיתיות ומשתלמות יותר
עדיף לו לדעתם שהכסף יהיה לו נזיל ולא 'קבור' באיזה קה''ש.
5. יש כאלו שקה''ש מגביל אותם עקב התקרה השנתית שלה.. באפיקי השקעה אחרים הם ישקיעו יותר..
6. ישנם שעקב התמקדותם בקה''ש ושוק ההון הם לא מנסים מספיק להגיע לקניית דירה ראשונה / להשקעה
ואז הם נשארים תקועים עם הקה''ש הנפלאה אבל ללא דירה / דירה/ות להשקעה.
7. יתכן שישנם עוד סיבות.

אני בכל אופן כן ממליץ על קה''ש וגם נוהג כך כמובן בעצמי
וממליץ גם לא לשכוח בכלל את שוק הנדל''ן הרותח!
אני יודע שיש לו מוניטין, ודעתו המלומדת מוערכת בהחלט, אבל אנחנו מנהלים דיון פתוח וענייני, עם מתן הסברים מקצועיים על דעה כזו או אחרת, ולא סתם לזרוק את הדעה באוויר ללא הסבר. זה לא הלכה למשה מסיני...

ולגופה של רשימה שכתבת, לאף סיבה שכתבת אין משקל, בכלל, למעט טענה 1, מי שיש לו חשבונות ורווחים שחורים ובעייתיים, שמחמתם הוא עלול להסתבך עם רשויות המס במדינה, חוץ מזה, שום טענה לא מחזיקה..
לגבי 2, בחשבון מסחר עצמאי, הרווח גדל מקהש רק בעבור סביבות 25-30 שנה.
לגבי 3, זה שהחוק יבוטל לא רלוונטי משום כיוון. לא מובן מה טענה יש כאן.. ראשית, הוא עדיין לא בוטל, ושנים רבות מדברים על כך וזה לא קרה. שנית, גם הדיבורים עכשיו על ביטולו הם רק מהשנה השביעית, וכמו שכתבה @מקצועי בלבד , כך שבעבור מה למחוק רווח של 6 שנים? וגם זה, מי אמר בכלל שזה יקרה?!
לגבי 4, לא רלוונטי לרוב האנשים.. לרוב האנשים לא קורה ש"מתגלגלים אליהם מידי פעם הצעות אמיתיות וכו'".. מה גם שאנחנו לא מדברים על השקעות של סכומים גבוהים מידי, אלא סה"כ בקהש של כמה עשרות אלפים.. ובפרט, למה זה בכלל סתירה??
לגבי 5, מה טענה יש כאן? אנחנו מדברים על התקרה, וברור שמעבר לה ישנם חשבוהות מסחר עצמאיים רגילים וממוסים..
לגבי 6, לא צריך להגיב.. מי שהתעסקות עם קהש גורמת לו לא לקנות דירה ראשונה...
לגבי 7, זה בדיוק מה שאני מחפש לשמוע. ולכאו' אין באמת סיבה אמיתית על מקרים סטנדרטיים.

נערך לאחרונה ב:

טוב מאוד

משתמש מקצוען
אנסה לענות בקצרה במקום @ה. שלמה המקצוען.

במקרים רבים אין מס על רווחים כאשר מוכרים בסוף השנה וקונים מחדש (בתנאי שהדבר נעשה בצורה נכונה).
בנוסף, העמלות במערכת מסחר עצמאית נמוכות מאוד, ויש אפשרות למינוף בריבית זולה.
כל אלה עשויים להיות משתלמים יותר מפטור ממס, אך עם עמלת ניהול גבוהה וללא אפשרות למינוף.

למה מה קרה?

משתמש פעיל
בתור פותחת האשכול המתחמם אני מרשה לעצמי לעשות סיכום קצר של מה שהבנתי
אדגיש שאני מדברת בעיקר על משפחה סטנדרטית של אשה עובדת (שכירה) ובעל אברך
למעשה הדעות יחסית חלוקות בעיקר מ2 סיבות
1. ענין של ביוקרטיה
2. ענין של כדאיות
לגבי הענין הראשון אולי באמת כל אחד צריך לחפור בעצמו ולהחליט האם מתאים לו לעשות הכל לבד או כדאי לו לשלם כמה שקלים לעזרה מקצועית או אכן לרדת מהרעיון לגמרי
לגבי הענין השני בגדול אני מבינה שמי שרוצה השקעה ל6 שנים עדיף קרה"ש מי שרוצה 25 שנה ויותר אולי כבר עדיף חשבון מסחר עצמאי (בלי להכנס לבעיות של קשיחות ההשקעה) וכנ"ל למי שרוצה להשקיע סכום גדול מאוד בלי לחלק את הסכום ל20,000 בשנה
האם אני צודקת???
דבר אחרון שמאוד מפחיד ועלה פה בצורה יחסית שקטה זה שהזכויות מביטוח לאומי נפגעות בצורה משמעותית, ניסיתי למצוא על זה מידע ברשת אבל לא הצלחתי יותר מידי, אשמח מאוד להרחבה בזה
תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים לעם ישראל

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני יודע שיש לו מוניטין, ודעתו המלומדת מוערכת בהחלט, אבל אנחנו מנהלים דיון פתוח וענייני, עם מתן הסברים מקצועיים על דעה כזו או אחרת, ולא סתם לזרוק את הדעה באוויר ללא הסבר. זה לא הלכה למשה מסיני...
מכיון שכבר התבטאתי לא אחת בעניין, חשבתי לחסוך את זה מעצמי, אך לבקשתך אתייחס בקצרה.

1. פתיחת עסק, ותחזוקו זה משהו מייגע ולא מתאים לכל אחד, בין אם הוא בוחר להתנהל עצמאית מול הרשויות ובין אם הוא נעזר ברו"ח.
2. התשלום לרו"ח על תפעול עסק (קטן) הוא בין 1200 ל2500 לשנה, לא כולל הצהרת הון, אישורים לגורמים אחרים ועוד שלל שירותים.
3. שכיר שהוא גם עצמאי, יתחיל לשלם ביטוח לאומי מינימום 203 ש"ח לחודש(אם הוא עונה להגדרה), שזה מעל 2400 ש"ח לשנה.
עריכה: הוא ישלם כ6% מהסכום החודשי שהוא מדווח עליו, אם מדובר בסכום נמוך מכ7000 ש"ח לחודש.
4. עצמאי שאיננו שכיר, לא משלם יותר ביטוח לאומי אם הוא במינימום, אך אם הוא תלמיד ישיבה, הוא מאבד את ההטבה של תלמיד ישיבה ומתחיל לשלם ביטו"ל מינ' 203 לחודש במקום 145 שמשלם כיום.
עריכה: מיני' 187
5. הפרש התשואה בין קה"ש לניהול עצמאי של השקעה, נאמד בלפחות % אחד של תשואה שנתית ממוצעת, שזה המון. זה גורם שבתוך כ25 שנים, ההטבה הזאת לא שוה הרבה, וגם לפני זה היא מאבדת מערכה. רוב המשקיעים באפיק מנייתי משקיעים לפחות חלק גדול מכספם לטווח כזה ויותר מזה. לטווח קצר יותר, צריך לשלב במוצרי השקעה מניבים פחות, שהמס עליהם גם נמוך יותר כי הרווח נמוך, והטבת המס מאבדת מערכה מוקדם יותר.
6. הרבה מאוד אנשים יוכלו להשתמש בתכנון מס נכון, בהשקעה עצמאית או בגמל להשקעה. כגון ניצול נקודות זיכוי, זיכוי יישובים, תרומות, ומכירה בשכבות. כך שהטבת המס של הקה"ש מיותרת בחלקה.
7. אם הטבת המס הזו תבוטל ונישאר עם הטבת מס על רווחים זניחים של 6 שנים, ונשלם את המס על עיקר הרווחים של הטווח הארוך, אזי עמלנו לריק.
מסקנה: לרוב לא שוה להחזיק עסק בשביל המטרה הזאת. ולפעמים, אף עצמאי ירויח יותר אם לא יממש את ההטבה.
הדברים שכתבתי הם כהתייחסות אך ורק להטבת המיסוי, יש צדדים נוספים לשקול הקמת עסק פיקטיבי, ולא עליהם תגובתי.
כמובן שאין לראות בדברים כתחליף להיוועצות עם רו"ח או יועץ מס מוסמך.
אין לראות בדברים משום ייעוץ או המלצה לפעולה בניי"ע וכו'.

נערך לאחרונה ב:

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בתור פותחת האשכול המתחמם אני מרשה לעצמי לעשות סיכום קצר של מה שהבנתי
אדגיש שאני מדברת בעיקר על משפחה סטנדרטית של אשה עובדת (שכירה) ובעל אברך
למעשה הדעות יחסית חלוקות בעיקר מ2 סיבות
1. ענין של ביוקרטיה
2. ענין של כדאיות
לגבי הענין הראשון אולי באמת כל אחד צריך לחפור בעצמו ולהחליט האם מתאים לו לעשות הכל לבד או כדאי לו לשלם כמה שקלים לעזרה מקצועית או אכן לרדת מהרעיון לגמרי
לגבי הענין השני בגדול אני מבינה שמי שרוצה השקעה ל6 שנים עדיף קרה"ש מי שרוצה 25 שנה ויותר אולי כבר עדיף חשבון מסחר עצמאי (בלי להכנס לבעיות של קשיחות ההשקעה) וכנ"ל למי שרוצה להשקיע סכום גדול מאוד בלי לחלק את הסכום ל20,000 בשנה
האם אני צודקת???
דבר אחרון שמאוד מפחיד ועלה פה בצורה יחסית שקטה זה שהזכויות מביטוח לאומי נפגעות בצורה משמעותית, ניסיתי למצוא על זה מידע ברשת אבל לא הצלחתי יותר מידי, אשמח מאוד להרחבה בזה
תודה רבה לכל העוזרים והמסייעים לעם ישראל
הבהרה קטנה:
כשמדובר על 6 שנים, צריך לחשוב טוב טוב על איזה מסלול בקה"ש או בהשקעה אחרת.
מסלול לגמרי מנייתי לא יתאים לטווח הזה.
לטווח הזה יתאים כ30% מניות, והטבת המס של קה"ש לא תכסה את אובדן התשואה כבר מההתחלה.

אפיפית

משתמש מקצוען
מי שמנצל כבר את הנקודות זיכוי - יכול להזדכות על שוק ההון מתרומות?

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

אבישי ויינגולד

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

אבו אלחנן

משתמש חדש
מי שמנצל כבר את הנקודות זיכוי - יכול להזדכות על שוק ההון מתרומות?
אכן,
זו נקודה חשובה מאוד!
לכספים שמושקעים דרך קופת גמל או כל מס רווחי הון שהוא,
אפשר להזדכות עלייהם על ידי קבלות עם סעיף 46
ולכן מי שיש לו הרבה קבלות, יכול לקחת את זה בשיקול האם הוא חייב קרן השתלמות.

אבו אלחנן

משתמש חדש

קוד הייטק

משתמש רשום
3. שכיר שהוא גם עצמאי, יתחיל לשלם ביטוח לאומי מינימום 203 ש"ח לחודש(אם הוא עונה להגדרה), שזה מעל 2400 ש"ח לשנה.
4. עצמאי שאיננו שכיר, לא משלם יותר ביטוח לאומי אם הוא במינימום, אך אם הוא תלמיד ישיבה, הוא מאבד את ההטבה של תלמיד ישיבה ומתחיל לשלם ביטו"ל מינ' 203 לחודש במקום 145 שמשלם כיום.
מאיפה הבאת 203 ש"ח? התשלום הוא לפי גובה ההכנסה ולא לפי סכום קבוע.
נראה לי אתה מערבב בין מי שעובד למי שלא עובד.

אבישי ויינגולד

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מאיפה הבאת 203 ש"ח? התשלום הוא לפי גובה ההכנסה ולא לפי סכום קבוע.
נראה לי אתה מערבב בין מי שעובד למי שלא עובד.
אני חושב שצריך לשלם 203 ש''ח לחודש
ובסוף שנה בודקים כמה הרוויח בפועל
ואז יחזירו לו כסף אם מגיע לו החזר
או שיוציאו לו דרישה לתוספת כספית
אם מגיע להם יותר.

אבישי ויינגולד

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מאיפה המידע?
על שנת 2023 קיבלתי דרישת תשלום מביטו''ל
עם הסכום שנותר לי לתשלום
עפ''י ההכנסות שהיו לי בפועל
על פי מה שדיווחתי למס הכנסה.

ובמקביל הסדרתי הו''ק לתשלום על 2024
ושם גובים לי 203 ש''ח בכל חודש.

והסבירו לי בטל' שבסוף השנה
עושים התחשבנות האם מגיע לי החזר מהם
או מגיע להם תוספת ממני.

בינתיים אני מבוטח מטעמם
רק בהתאם למה ששילמתי להם בפועל.

ד. מ.

משתמש מקצוען
מכיון שכבר התבטאתי לא אחת בעניין, חשבתי לחסוך את זה מעצמי, אך לבקשתך אתייחס בקצרה.

6. הרבה מאוד אנשים יוכלו להשתמש בתכנון מס נכון, בהשקעה עצמאית או בגמל להשקעה. כגון ניצול נקודות זיכוי, זיכוי יישובים, תרומות, ומכירה בשכבות. כך שהטבת המס של הקה"ש מיותרת בחלקה.
רק שאלה קטנה בלי להיכנס לגופם של פרטים,
על מנת להזדכות במס על קופ"ג להשקעה שלא מתוכננת להיפדות בעשור הקרוב (ויותר מזה), האם יש מה להתחיל לעשות עכשיו או שזה רק יותר קרוב למועד המשיכה.

קוד הייטק

משתמש רשום
רק שאלה קטנה בלי להיכנס לגופם של פרטים,
על מנת להזדכות במס על קופ"ג להשקעה שלא מתוכננת להיפדות בעשור הקרוב (ויותר מזה), האם יש מה להתחיל לעשות עכשיו או שזה רק יותר קרוב למועד המשיכה.
בתחילת ההשקעה לא. אבל כשנוצר רווחי הון, לפעמים כדאי לפני סוף שנה למכור אחזקות ולהתחייב במס ולנצל אפשרויות שונות לקבל החזר מס ולחזור להשקיע את ההחזרים...

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה