דרוש מידע עזרו לי להכריע-האם שווה להשקיע במצלמה G9 לשימוש בייתי?

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לי מוכר בחנות צילום מקצועי אמר שלSX730 יש באגים ולכן היא לא מומלצת. ואילו ה720 כן.
ה620 היא נחמדה, (יש לאחותי) לא ככ מספיקה למי שאוהב תמונות חדות באיכות גבוהה. (מניסיון התמונות שלה נראות מאד יפות במצלמה כי יש מסך לד, אבל בתצוגה במחשב האיכות דומה למצלמה שיש לי מלפני 7 שנים ב500 שקל)

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש את האופציה של זום דיגיטלי שזה בעצם מוריד מהאיכות של התמונה
ובזום הדיגיטלי זה נותן להגדיל עד x12
מז"א זום דיגיטלי?
צריך להיכנס להגדרות במצלמה או שזה כפתור מבחוץ?
כי אם זה אכן פשוט, אז בעצם אין חסרון של זום ב G9, ורק צריך להכיר את האופציה הזו?

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש את האופציה של זום דיגיטלי שזה בעצם מוריד מהאיכות של התמונה
ובזום הדיגיטלי זה נותן להגדיל עד x12
מז"א זום דיגיטלי?
כי אם זה אכן פשוט, אז בעצם אין חסרון של זום ב G9, ורק צריך להכיר את האופציה הזו?

הברקהבפרסום

משתמש פעיל
נכנס עכשיו לשוק מצלמה של סאמוויקס
משהו חדשני בשוק המצלמות הדיגיטלי- שאמור להתחרות ברמה של צילום בסמארטפון טוב
מי שמכיר יודע שבסמארטפון איכשהו יוצאות תמונות טובות יותר ממצלמה ביתית רגילה
המצלמה עולה סביבות 800 ש"ח, ואמורה לדבריהם להתחרות במצלמות קנון שעולות מעל 1000

גילוי נאות: שמעתי ממישהו שמוכר מוצרים שלהם

לפני כשבועיים נכנס המצלמה של סאמויקס לחנויות במחיר 800 ש"ח
וכעת יש מחיר השקה בכמה חנויות בתמיכת החברה סאמויקס ב500 ש"ח

יש למצלמה 10 מגה פיקסלים ולא 20 - כמו שיש לקאנון 620 או 720 וכו (כמו רוב הסמארטפונים שזה סביב ה10)
בנוסף יש לו זום דיגיטלי ולא אופטי

בכל השאר הוא עוקף את קנון בגדול (למשל: מסך מגע מתקדם, יש לו צילום סלפי, ההטענה ישירה, זיכרון פנימי, עריכת תמונות....)

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
לפני כשבועיים נכנס המצלמה של סאמויקס לחנויות במחיר 800 ש"ח
וכעת יש מחיר השקה בכמה חנויות בתמיכת החברה סאמויקס ב500 ש"ח

יש למצלמה 10 מגה פיקסלים ולא 20 - כמו שיש לקאנון 620 או 720 וכו (כמו רוב הסמארטפונים שזה סביב ה10)
בנוסף יש לו זום דיגיטלי ולא אופטי

בכל השאר הוא עוקף את קנון בגדול (למשל: מסך מגע מתקדם, יש לו צילום סלפי, ההטענה ישירה, זיכרון פנימי, עריכת תמונות....)
חברים יקרים!!
הסאמויקס הוא ללא ספק הצעצוע - הכי קרוב למצלמה!
מסך מגע, לא מייצר תמונות חדות, סלפי לא קשור לאיכות, הטענה ישירה קשקוש בלבוש, זיכרון פנימי לא יעזור בתנאי תאורה לקויים, עריכת תמונות אפשר על המחשב, רק שקודם צריך שתהיה מצלמה..

המלצה שלי!
לכל חברה יש את התחום שהיא מתמחה בו - ולסאמויקס יש את זה בנגנים וכדו'.
את תחום הצילום הייתי משאיר בינתיים לחברות שיודעות מה הן עושות ..
מצלמת ילדים ב500 זה לדעתי 'קצת' יותר מידי..

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
מז"א זום דיגיטלי?
בואו נעשה סדר..
זום אופטי - מתבצע ע"י מערכת עדשות אופטית, ולכן מה שהמצלמה (העדשה) רואה הואי איכותי באמת.
זום דיגיטלי - הוא בסך הכל להגדיל את התמונה דיגיטלית, כמו על מסך מחשב, או בעזרת מריחת האצבעות על מסך הסמארטפון.. התמונה ביסודה (באיכותה האמיתית) קטנה, ורק 'מורחים' אותה כדי להגדיל. ברור שירידת האיכות בהתאם!
אל תתפתו לחשוב על הזום הדיגיטלי כאופציה, זה רק הדמיה.
לG9 יש זום קטן, אבל מעבר לזה יש לה חיישן מאד יפה, וצמצם רחב, ומעבד חזק - אלה הדברים שחשובים באמת ליצירת תמונה איכותית.

הברקהבפרסום

משתמש פעיל
חברים יקרים!!
הסאמויקס הוא ללא ספק הצעצוע - הכי קרוב למצלמה!
מסך מגע, לא מייצר תמונות חדות, סלפי לא קשור לאיכות, הטענה ישירה קשקוש בלבוש, זיכרון פנימי לא יעזור בתנאי תאורה לקויים, עריכת תמונות אפשר על המחשב, רק שקודם צריך שתהיה מצלמה..

המלצה שלי!
לכל חברה יש את התחום שהיא מתמחה בו - ולסאמויקס יש את זה בנגנים וכדו'.
את תחום הצילום הייתי משאיר בינתיים לחברות שיודעות מה הן עושות ..
מצלמת ילדים ב500 זה לדעתי 'קצת' יותר מידי..

לא סוד, רוב העולם (99.99%) מצלמים כיום עם סמארטפון ורוב העולם כנראה לא טועה - לציבור החרדי זה פשוט לא מתאפשר - לכן כולם מסתבכים עם הקנון הגדול והמוגבל מאוד,
אין ספק למי שהוא צלם במקצוע או שצריך לפתח תמונות גדולות וכדומה "כמובן שלא מומלץ" לנגוע במצלמה של סאמויקס,
אבל מי שחושב לקנות למשל: קנון 185 וכדומה, מומלץ לו לבדוק קודם את המצלמה של סאמויקס שעוקף אותו, כן גם באיכות, ומי מדבר על התוכנה והנוחות והאופציות וכו

מי שהולך היום לחנויות ורוצה מצלמה זולה מתחת למחיר 600 ש"ח - המצלמה של סאמויקס זה מה שהחנויות ממליצים לו

עברי אנכי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה תורנית
קצת פוגע לדעתי, אחרי כל המאמצים הכבירים שעושות חברות הסמארטפונים בפיתוח איכות המצלמות שלהם, להשוות אותן ל'מצלמונת' ב500 ש"ח.. שייצרה אותה חברה שמבינה בנגנים ושות'.
אבל מעבר לזה, כל מי שמצלם בסמארטפון לא בונה על איכות והגדלה, אלא על נוחות השליפה של הנייד מהכיס, קלות הצילום/מסך גדול/וכו'. מי שמחזיק כבר מצלמה ולא סמארטפון - מחפש איכות של חיישן נורמלי, ועוד דברים שיש במצלמות. לא בצעצועים..
אז מה הרווח בסאמויקס אם אי אפשר גם להתקשר איתה ולשלוח הודעות, דיי פרמיטיבי, לא?!..

שרה ב.

משתמש צעיר
יש לי את G9 , בתור אחת שאוהבת מאד לצלם וגם להסריט אני יכולה לומר לך שהיא פשוט מושלמת.
אחותי צלמת והיא כמעט לא מוציאה את המצלמה המקצועית שלה בגלל המצלמה הזו שהיא קומפקטית ומצלמת תמונות משגעות, פשוט לא לגמור לצלם ולהצטלם.
למצלמה הזו יש עוד פלוס ענק שלא ראיתי שציינו פה:
כידוע האיכות של כל מצלמה יורדת ככל שמקליקים בה יותר ולכן המצלמות מסדרת SX מגניבות מאוד בהתחלה אבל אחרי תקופה מאכזב מאוד לגלות שהתמונות כבר לא כ"כ חדות וכו'
במצלמה הזו הקצב של ירידת האיכות הוא הרבה יותר איטי מכל מצלמה רגילה.
ז"א שאם כל 1000 קליקים במצלמה רגילה מורידים את האיכות ברמה אחת.
במצלמה הזו כל 10,000 קליקים מורידים ברמה. (רק לשם הדוגמא לא בדקתי באמת מה כמות הקליקים ומה היחס)

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
קצת פוגע לדעתי, אחרי כל המאמצים הכבירים שעושות חברות הסמארטפונים בפיתוח איכות המצלמות שלהם, להשוות אותן ל'מצלמונת' ב500 ש"ח.. שייצרה אותה חברה שמבינה בנגנים ושות'.
זה לא נכון.
חברות הסמרטפונים מפתחות את המצלמות שלהם ומתאימות אותם להצגת תמונות על מסכים.
לעומת זאת מצלמות מותאמות כמובן גם לפיתוח איכותי.
זה משהו אחר לגמרי, ולכן המצלמות של הסמרטפונים מעולות לסמרטפונים, אבל גרועות ממש בפיתוח.

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
איזה חנות מומלצת לרכישת ה G9 או 7 בירושלים?

mutagim

משתמש סופר מקצוען
הי,
לפני חודשיים רכשתי את ה g9. ואני מודה כל יום על כך.
פשוט מתענגת על התמונות. לא למדתי צילום אבל אוהבת תמונות יפות.
ממליצה בחום. לא הכי מקצועי אבל ברור מאד.

קבצים מצורפים

• רידינג 2.jpg
    רידינג 2.jpg
    KB 756.9 · צפיות: 176
  • רידינג 3.jpg
    רידינג 3.jpg
    1 MB · צפיות: 188

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש בקניון רפאלי (גם באתר שלהם) וגם במרכז האלקטרוניקה, עד כמה שידוע לי שניהם מוכרים באותו מחיר ושניהם לא מבינים גדולים במצלמות...
בשניהם אין במלאי את הG9 (לא יודעת על G7)
אשמח לשמוע אם מישהו יודע איפה יש G9 במלאי (בכל הארץ)

אילה אחת

משתמש מקצוען

progitm

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי את G9 , בתור אחת שאוהבת מאד לצלם וגם להסריט אני יכולה לומר לך שהיא פשוט מושלמת.
אחותי צלמת והיא כמעט לא מוציאה את המצלמה המקצועית שלה בגלל המצלמה הזו שהיא קומפקטית ומצלמת תמונות משגעות, פשוט לא לגמור לצלם ולהצטלם.
למצלמה הזו יש עוד פלוס ענק שלא ראיתי שציינו פה:
כידוע האיכות של כל מצלמה יורדת ככל שמקליקים בה יותר ולכן המצלמות מסדרת SX מגניבות מאוד בהתחלה אבל אחרי תקופה מאכזב מאוד לגלות שהתמונות כבר לא כ"כ חדות וכו'
במצלמה הזו הקצב של ירידת האיכות הוא הרבה יותר איטי מכל מצלמה רגילה.
ז"א שאם כל 1000 קליקים במצלמה רגילה מורידים את האיכות ברמה אחת.
במצלמה הזו כל 10,000 קליקים מורידים ברמה. (רק לשם הדוגמא לא בדקתי באמת מה כמות הקליקים ומה היחס)
למה בG9 יורדת אחות אחת ל10,000 הקלקות ובSX יורדת אחת ל1,000
לפי איזה פרמטר החלטת

האמת אני קניתי את הSX לא זוכרת מספר דגם מדויק
(עלתה לי בסביבות 1,890 ש"ח, יש לה זום מטורף והיא חצי מקצועית)
לפני 8 שנים והאיכות של התמונות מדהימה!

לפני כמעט שנה כנראה בגלל נפילה נשבר הזום החלפתי בכ700 ש"ח
אבל מיד בהתחלה הרגשתי שהתמונות לא חדות כמו במצלמה שהייתה לפני
וגם לצערי אחרי כמה חודשים פתאום באמצע הקלקה עשה לי הרבה לחיצות אוטומטיות ומאז המצלמה שבקה חיים
(לדעתי שמו לי זום יד 2 ולא חדש ולכן התקלקל מהר מהר...)

ועכשיו אני בהתלבטות לתקן שוב את SX לקנות SX חדש או אולי את G9 ??

livlove

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
בהשגחה פרטית:
היום ראיתי בחנות סטודיולנד מצלמה G7X יד שניה ב-1,100 ש"ח.
מדובר בהנחה ניכרת מהמחיר הרגיל (כ-1900 ש"ח) ולמיטב ידיעתי מצלמות שנקנות מחנות עוברות בדיקת איכות לפני המכירה.
אין לי אחוזים, לא לוקחת אחריות, להמלצה בלבד.
מניסיונכם האם שווה ללכת על זה
או שזה סיכון גדול מידי?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה