עזרה עם המשכנתא שלי-הכסף הולך לפח

Kochavee

משתמש רשום
עזרה אם אפשר מהמומחים
מה לעשות עם המשכנתא שלי,השליש שיש לי מ''צ פשוט אוכל לי את הקרן,כעת זה לקח לי כבר באזור ה18אש''ח והורדתי את הקרן רק 10אש''ח ואני משלם כבר 3 שנים

1721162372932.png

הכל ל30 שנה.אולי לקצר את התקופה במ''צ ל15 שנה?? ההחזר עומד כעת על 2600 אם אני יכול להעלות איזה 200-300 לחודש יעזור?

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
משכנתא מצויינת.
ברור שכדאי לקצר את הצמודות או למלצ אותם וגם את הפריים על הדרך. השאלה אם קיצור השנים לא יגרור העלאה בריבית.

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
קיצור שנים בטוח יעלה אם זה יהיה בצורת מיחזור.
רק מצורפת קיצור תקופה על ידי כסף. תקחו הלוואה מהצד עד כמה שאתם יכולים לעמוד בסכום. ואיתו לקצר תקופה.
ועדיין לבדוק במצ. מתי העדכון הקרוב. ייתכן שגם בו כבר לא יהיה כדאי להישאר.
וכל על הפריים כמו שכתבה היועצת הנכבדה.

אההה כתבת 3 שנים. נשאר שנתיים.

Kochavee

משתמש רשום
קיצור שנים בטוח יעלה אם זה יהיה בצורת מיחזור.
רק מצורפת קיצור תקופה על ידי כסף. תקחו הלוואה מהצד עד כמה שאתם יכולים לעמוד בסכום. ואיתו לקצר תקופה.
ועדיין לבדוק במצ. מתי העדכון הקרוב. ייתכן שגם בו כבר לא יהיה כדאי להישאר.
וכל על הפריים כמו שכתבה היועצת הנכבדה.

אההה כתבת 3 שנים. נשאר שנתיים.

תן לי לראות אם הבנתי אותך
לקצר שנים ע''י מחזור פנימי יעלו לי הריביות במ'צ? לכמה? ויהיה שווה הקיוון הזה??
לא הבנתי מה התכוונתה ''מצורפת קיצור תקופה עם כסף''...
העידכום הוא 2027
הפריים נח לי איתו כי אני מאמים שמתישהו ירד ויהיה לאורך תקופת הלוואה בד'כ פחות מ5%

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עזרה אם אפשר מהמומחים
מה לעשות עם המשכנתא שלי,השליש שיש לי מ''צ פשוט אוכל לי את הקרן,כעת זה לקח לי כבר באזור ה18אש''ח והורדתי את הקרן רק 10אש''ח ואני משלם כבר 3 שנים
עוד נקודה, אל תצטער שהקן עלתה ב18,000 תעשה חישוב כמה הייתה אמור לשלם ב3 שנים האלה כל חודש אם היית לוקח במסלולים אחרים. זה לא נעים לגלות שהקרן עלתה אבל בשנים הראשונות ממש זה לא כל כך עצוב

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הפריים נח לי איתו כי אני מאמים שמתישהו ירד ויהיה לאורך תקופת הלוואה בד'כ פחות מ5%
אם תמחזר למל"צ קצר אז גם הוא ירד כנראה בתקופה שהפריים ירד

ari1980

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
התכוון שתפרע
זה פרעון של קיצור תקופה אז הריביות נשארות.
להחליף לתקופה קצרה זה מיחזור לכל דבר והריביות. יהיו כמובן הרבה יותר. משער שלא פחות מ2.8 פלוס . במזרחי זה יכול להיות גם 3.3

Kochavee

משתמש רשום
אם תמחזר למל"צ קצר אז גם הוא ירד כנראה בתקופה שהפריים ירד
סליחה אם אני לא מבין,מה הכוונה למחזר למל'צ קצר?

ובקיצור מה שכנראה ההסכמה היא,להעלות החזר חדשי לא יעזור לי כי יעלו לי הריביות,הפיתרון הוא לחסוך ועם מאמץ לפרוע חלק תמיד ולקצר תקופה??

עד כמה לקצר תקופה כדי שואוכל יותר להשטלת על הקרן? ל20 שנה?

סליחה אם אני לא מבין,מה הכוונה למחזר למל'צ קצר?

ובקיצור מה שכנראה ההסכמה היא,להעלות החזר חדשי לא יעזור לי כי יעלו לי הריביות,הפיתרון הוא לחסוך ועם מאמץ לפרוע חלק תמיד ולקצר תקופה??

עד כמה לקצר תקופה כדי שואוכל יותר להשטלת על הקרן? ל20 שנה?
מה שכן, למחזר את הפריים מחזור פנימי ודאי שאפשר לנסות, תמיד ריבית יותר נמוכה עוזר להשתלט על הקרן יותר מהר (את הסכום שתחסכו מהפריים תשמרו לפירעון:))

Kochavee

משתמש רשום
מה שכן, למחזר את הפריים מחזור פנימי ודאי שאפשר לנסות, תמיד ריבית יותר נמוכה עוזר להשתלט על הקרן יותר מהר (את הסכום שתחסכו מהפריים תשמרו לפירעון:))

אני יותר מאמין שהפריים יהיה יותר נמוך לארוך התקופה מאשר הריבית שיתנו לי (בטח לא פחות מ5)
גם ככה,נניח וההחזר ירד חי 100ש''ח,לחסוך את זה שנה שלימה לפרע חלקי 1000 מותר בכלל? מה זה יעשה?

אבל מה הוא התכוון למחזר למל'צ קצר??

Kochavee

משתמש רשום
איזה מהצמודים להתחיל לעבוד עליו? היותר גדול או הקטנים??

ואיזה שאיפה היא טובה? להורדי אותם ל20 שנה? 25? מה נחשב טוב כדי לשאוף לשמה שיהיה לי מטרה

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ואיזה שאיפה היא טובה? להורדי אותם ל20 שנה? 25? מה נחשב טוב כדי לשאוף לשמה שיהיה לי מטרה
אתה לא יכול להוריד רק לפרוע. להוריד שנים = למחזר

Kochavee

משתמש רשום
אתה לא יכול להוריד רק לפרוע. להוריד שנים = למחזר
אני מתכוון לומר
שאני אפרע חלק מסוים כדי לקצר תקופה
השאלה היא,איזה מטרה לשים לעצמי,לדוג',במחשבון רואים שאם אני פרוע חלקי 10 אש''ח לקיצור תקופה אני מוריד 3 שנים,כך שיהיה 25 במקום 28
השאלה היא,לכמה להוריד שיחשב טוב ולא יפגע לי כ''כ בקרן,25? 20? 15?

Kochavee

משתמש רשום
עוד שאלה אם אפשר מהמומחים
אם אני ארצה להוציא מתישהוא להוציא משכנתא לשיפוצים,הם יראו שאני מקצר תקופות באחד המסלולים ויגרום שידפקו אתי עם ריהיות גבוהות במשכנתא לשיפוצים?

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
עוד שאלה אם אפשר מהמומחים
אם אני ארצה להוציא מתישהוא להוציא משכנתא לשיפוצים,הם יראו שאני מקצר תקופות באחד המסלולים ויגרום שידפקו אתי עם ריהיות גבוהות במשכנתא לשיפוצים?
ממש לא קשור.

Kochavee

משתמש רשום
ממש לא קשור.
תודה
ובקשר לנושא הנ''ל
אם אני הולך על קיוון של פריע חלקית כדי להוריד שנים,מה לשים לעצמי כמטרה שיהיה מספיק טוב ולא אנזק כ''כ מהמדד,15 שנים? או מספיק 20 שנה?
ובאיזה מהם לפרוע? היותר קטנים או הגדול? או לא משנה??

או יש לכם עוד משהו להציע

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם אני הולך על קיוון של פריע חלקית כדי להוריד שנים,מה לשים לעצמי כמטרה שיהיה מספיק טוב ולא אנזק כ''כ מהמדד,15 שנים? או מספיק 20 שנה?
כשאתה פורע את לא מקצר שנים אתה פשוט מוריד החזר וקרן מוצמדת

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה