סוכרת הריון עזרה מבעלות ניסיון

שנה שנה

משתמש פעיל
אני אשמח לעזרה ממי שהתנסתה ומבינה בתחום,
יש לי ערכים גבוליים של סכרת הריון, ולא הצלחתי כ״כ להבין את ההוראות מהדיאטנית,
עשה לי רושם שכשהיא כותבת תפריט הוא מותאם לאורח חיים בריא בשביל כל אישה בלי קשר להריון או לסכרת,
אני מבינה את החשיבות, אבל אין לי כרגע את האנרגיות להשקיע בהחלפה של כל התזונה,
השאלות שלי אם יש עניין להתנזר ממשהו (או להגביל) שאני לא רואה שמעלה לי את הסוכר (שוקולד לדוגמא),
ואם יש טעם לאכול דגנים מלאים אם ההשפעה של קמח מלא שווה להשפעה של קמח לבן אצלי,
יש בעיה לאכול משולש פיצה לדוגמא אם מניסיון הסוכר בסדר גמור אח״כ?
ויש עניין לחלק את הסוכרים להמון מנות קטנות במשך היום?
אני רוצה לציין שפעמים בודדות ראיתי רמת סוכר מעל 140.
אשמח מאוד לקבל תגובות
תודה רבה והרבה בריאות!
 

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
זה לא משחק

גם אם התזונה ה"רגילה" לא נראית משפיעה ברמת הסוכר יש עוד פרמטרים שהיא כן משפיעה
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מניסיון של סכרת גבולית.
ממליצה לא לזלזל!

ולגבי הערכים באופן כללי יותר מסוכן זה סוכר נמוך. וסוכר גבוה בצום גם מאוד בעייתי.
תעקבי אחרי שניהם.
וגם אם רק פעם ביומיים את עולה מעל 140 זה לא מצחיק.
התפריט של הדיאטניות הוא מעצבן ואני אף פעם לא מסתדרת אתו. ממליצה לך לחפש תפריט מאוזן דל פחמימות שאת אוהבת ויכולה לעמוד בו, ולהתייעץ עליו עם הדיאטנית.

אין עניין לעשות תפריט שלא אוהבים והסיכוי לחוסר דיוק גבוה.
ותשמרי, את לא רוצה להגיע לזירוז או לעובר 4.5 קילו וגם לא לרעלת או כל מיני בעיות שיכולות לצוץ כהמשך לסוכרת.
 

שנה שנה

משתמש פעיל
מניסיון של סכרת גבולית.
ממליצה לא לזלזל!

ולגבי הערכים באופן כללי יותר מסוכן זה סוכר נמוך. וסוכר גבוה בצום גם מאוד בעייתי.
תעקבי אחרי שניהם.
וגם אם רק פעם ביומיים את עולה מעל 140 זה לא מצחיק.
התפריט של הדיאטניות הוא מעצבן ואני אף פעם לא מסתדרת אתו. ממליצה לך לחפש תפריט מאוזן דל פחמימות שאת אוהבת ויכולה לעמוד בו, ולהתייעץ עליו עם הדיאטנית.

אין עניין לעשות תפריט שלא אוהבים והסיכוי לחוסר דיוק גבוה.
ותשמרי, את לא רוצה להגיע לזירוז או לעובר 4.5 קילו וגם לא לרעלת או כל מיני בעיות שיכולות לצוץ כהמשך לסוכרת.
אפילו לא פעם ביומיים, זה קורה לי בערך פעם בשבועיים,
יכול להיות שמגיע מההרגל שלי לאכול ארוחות קטנות....
לגבי מה. ששאלתי על משולש הפיצה לדוגמא, יש לך מושג?
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מה את מתכוונת?
אני ממש לא מבינה בזה....
הנזקים של סוכרת הריון עלולים להיות כבדים מאוד!
וזה עלול גם להפוך לסוכרת סוג 2.
ולכן לא לזלזל.
ואם את לא אוהבת את התפריט, תבקשי מהדיאטנית שתעזור לך לגוון אותו באוכל שאת אוהבת.

אם את נשמרת מאוד ורואה שהערכים תקינים כל השבוע, אני מניחה שפעם בשבוע את יכולה קצת להתפנק.


לגבי דברים ספציפיים תתייעצי ותעקבי.
 

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום

רחל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
קופצת על האשכול, רק שאלה:
העמסה של 50 גרם שיצאה 133 זה נחשב לגבולי? אני צריכה להיזהר?
בבדיקות גלוקוז בצום יוצא לי בדרך כלל תקין, בין 80-86
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בגדול - להוסיף לתפריט שומנים בריאים - זה מאט את ספיגת הסוכר.
למעט בפחמימות, ובכל מקרה - להעדיף פחמימות מורכבות שמתפרקות יותר באיטיות. (פחמימה מתפרקת לסוכר)
שוקולד - 70% ומעלה זה יחסית בסדר
 

Dream vs. Reality

משתמש צעיר
מניסיון, כמה טיפים שהובילו לרמת סוכר תקינה ללא צורך באינסולין ותרופות ב"ה.
1. להוריד רמת לחץ נפשי (הרבה פעמים זהו הטריגר)
2. בלי להתאמץ, פשוט שבצלחת יהיה חצי ירקות, רבע חלבונים, ועוד רבע פחמימות (כמה שיותר מורכבות)
3. להשתדל למעט בכמה שיותר פחמימות ריקות וממתקים (פירות במקום)

מאוד מומלץ לקרוא את הספר של ד"ר פורמן - לאכול כדי לחיות (עזר למנוע סכרת ה. שלישית אחרי 2 ה. סוכרתיים)
 

אינסוף

משתמש מקצוען
אשמח לדעת היכן ניתן
מניסיון, כמה טיפים שהובילו לרמת סוכר תקינה ללא צורך באינסולין ותרופות ב"ה.
1. להוריד רמת לחץ נפשי (הרבה פעמים זהו הטריגר)
2. בלי להתאמץ, פשוט שבצלחת יהיה חצי ירקות, רבע חלבונים, ועוד רבע פחמימות (כמה שיותר מורכבות)
3. להשתדל למעט בכמה שיותר פחמימות ריקות וממתקים (פירות במקום)

מאוד מומלץ לקרוא את הספר של ד"ר פורמן - לאכול כדי לחיות (עזר למנוע סכרת ה. שלישית אחרי 2 ה. סוכרתיים)
לרכוש או טוב יותר להשאיל.
 

tovat

משתמש מקצוען
מנסיון של פעמיים, הפעם השניה משבוע 8,
פיצה היא דבר גרוע מאד, כיון שהיא מלאה בשומן, היא גורמת למה שנקרא אפקט הפיצה, שהפחמימות מתפרקות לאט מאד, הבדיקה מיד אחריה, היא לא אמינה, והסוכר עלול להשתבש כמה שעות, ואפילו יום או יומיים אחר כך. (יש אולי עוד מאכל אחד או שניים כאלו, לא זוכרת מה)
לגבי אכילה באופן כללי, גם אם זה שמשהו עובר לך טוב, זה לא מספיק, כי גם אם הסוכר תקין, הגוף והלבלב מתאמצים מאד מאד, וזה יגרום לנזק בהמשך.
מאד חשוב, להקפיד על לא יותר מאכילה של שלוש ארוחות עיקריות של לא יותר מ30 ג' פחמימה בארוחה, ועוד שתי ארוחות ביניים, של 15 ג' פחמימה. והפחמימות עצמן, חייבות להיות כמה שיותר מורכבות, קמח מלא או כוסמין, בטטה (ולא תפו"א שמקפיץ מאד סוכר)
פחמימות כמה שפחות מורכבות מקפיצות את הסוכר מהר, וככה אם את בודקת אחרי שעה, את עלולה בעצם לפספס את הקפיצה שקרתה קודם.
ועוד משהו, מנסיון מר, הדיאטניות של קופת חולים, בדיוק כמו שכתבת, יש להן כנראה תפריט בריאותי די רגיל, והן לא ממש מבינות את הבעיות הספציפיות בסכרת הריון.
כדאי גם להרבות באכילת שומנים, בגדר הסביר, (אם אין לך בעיה אחרת שקשורה לתחום) שומנים מעכבים ומאטים את ספיגת הסוכר, אם את שותה קפה, עדיף לך לשתות עם שמנת מתוקה במקום עם חלב, כי חלב מקפיץ ממש את הסוכר והשמנת נספגת לאט יותר.
ועוד דוגמה, אם את אוכלת פרי, (כמות קטנה ביום) לאכול את זה עם אגוזים או שקדים, שמאטים את הספיגה של הסוכר.
שוקולד - מותר לאכול מהסוגים של המריר, שכתוב עליהם בערך 23 ג' פחמימה למאה גרם, הם לא השוקולדים שמוגדרים בלי סוכר (שבהם הפחמימות גבוהות יותר)
במבה, חטיפי אנרגיה, מיני מגנום (שממליצות הרבה דיאטניות) זה מאד מאד מאד מאד לא מומלץ, יש בזה סוכר זמין שקופץ מהר.
כנ"ל כל הדברים שמוגדרים בלי סוכר, למשל עוגיות, נכון שאין בהן סוכר, אבל יש בהן המון פחמימות ואז מה הועלנו?
תתרגלי להסתכל בכל דבר על כמות הפחמימות למאה ג' כדי לחשב כמה מותר לך.
עוד דבר חשוב, לא לעבור פחות משעתיים או יותר משלוש בין ארוחה לארוחה, מצב כזה מכניס את הגוף לסטרס של צום, ואז הוא מעלה את הסוכר (קרה לי שהגעתי ל170 בגלל כמה שעות שלא אכלתי, בשעה שבאכילה רגילה אף פעם לא הגעתי לכאלו רמות)
וזה באמת מאד מאד קשה, את עלולה להיות רעבה, וצריכה כל הזמן לחשוב על האוכל, זה ממש דיאטה קשוחה מאד, שאם אין את המוטיבציה של בייבי שעלול להפגע, (ועובר גדול, זו הבעיה הקטנה, סוכר לא מאוזן יכול לגרום לנזקים ענקיים בהתפתחות עד כדי מוות) כמעט אי אפשר לעמוד בה.
הדרך שלי להתמודד הייתה לאכול כמות גדולה של חלבונים (עוף, דגים) כמובן בתבשילים ללא סוכר, חלבונים מותר לאכול בלי הגבלה, זה מדהים כמה שזה משביע, ברגע ששבעים הכל יותר קל.
 
נערך לאחרונה ב:

tovat

משתמש מקצוען
אפילו לא פעם ביומיים, זה קורה לי בערך פעם בשבועיים,
יכול להיות שמגיע מההרגל שלי לאכול ארוחות קטנות....
להגיע לערכים גבוהים מעבר לתקין באופן סדיר, גם אם זה פעם בשבועיים, זה ממש לא כדאי, ערכים כאלו צריכים לקרות רק פעם ב... כשיש איזו תקלה לא מתוכננת (את בלי אוכל, טעית בחישוב, משכת מידי הרבה זמן רעבה)
תשאלי בשמחה, אם יש לך שאלות,
ושיהיה רק בבריאות ובקלות!
 

שנה שנה

משתמש פעיל
מנסיון של פעמיים, הפעם השניה משבוע 8,
פיצה היא דבר גרוע מאד, כיון שהיא מלאה בשומן, היא גורמת למה שנקרא אפקט הפיצה, שהפחמימות מתפרקות לאט מאד, הבדיקה מיד אחריה, היא לא אמינה, והסוכר עלול להשתבש כמה שעות, ואפילו יום או יומיים אחר כך. (יש אולי עוד מאכל אחד או שניים כאלו, לא זוכרת מה)
לגבי אכילה באופן כללי, גם אם זה שמשהו עובר לך טוב, זה לא מספיק, כי גם אם הסוכר תקין, הגוף והלבלב מתאמצים מאד מאד, וזה יגרום לנזק בהמשך.
מאד חשוב, להקפיד על לא יותר מאכילה של שלוש ארוחות עיקריות של לא יותר מ30 ג' פחמימה בארוחה, ועוד שתי ארוחות ביניים, של 15 ג' פחמימה. והפחמימות עצמן, חייבות להיות כמה שיותר מורכבות, קמח מלא או כוסמין, בטטה (ולא תפו"א שמקפיץ מאד סוכר)
פחמימות כמה שפחות מורכבות מקפיצות את הסוכר מהר, וככה אם את בודקת אחרי שעה, את עלולה בעצם לפספס את הקפיצה שקרתה קודם.
ועוד משהו, מנסיון מר, הדיאטניות של קופת חולים, בדיוק כמו שכתבת, יש להן כנראה תפריט בריאותי די רגיל, והן לא ממש מבינות את הבעיות הספציפיות בסכרת הריון.
כדאי גם להרבות באכילת שומנים, בגדר הסביר, (אם אין לך בעיה אחרת שקשורה לתחום) שומנים מעכבים ומאטים את ספיגת הסוכר, אם את שותה קפה, עדיף לך לשתות עם שמנת מתוקה במקום עם חלב, כי חלב מקפיץ ממש את הסוכר והשמנת נספגת לאט יותר.
ועוד דוגמה, אם את אוכלת פרי, (כמות קטנה ביום) לאכול את זה עם אגוזים או שקדים, שמאטים את הספיגה של הסוכר.
שוקולד - מותר לאכול מהסוגים של המריר, שכתוב עליהם בערך 23 ג' פחמימה למאה גרם, הם לא השוקולדים שמוגדרים בלי סוכר (שבהם הפחמימות גבוהות יותר)
במבה, חטיפי אנרגיה, מיני מגנום (שממליצות הרבה דיאטניות) זה מאד מאד מאד מאד לא מומלץ, יש בזה סוכר זמין שקופץ מהר.
כנ"ל כל הדברים שמוגדרים בלי סוכר, למשל עוגיות, נכון שאין בהן סוכר, אבל יש בהן המון פחמימות ואז מה הועלנו?
תתרגלי להסתכל בכל דבר על כמות הפחמימות למאה ג' כדי לחשב כמה מותר לך.
עוד דבר חשוב, לא לעבור פחות משעתיים או יותר משלוש בין ארוחה לארוחה, מצב כזה מכניס את הגוף לסטרס של צום, ואז הוא מעלה את הסוכר (קרה לי שהגעתי ל170 בגלל כמה שעות שלא אכלתי, בשעה שבאכילה רגילה אף פעם לא הגעתי לכאלו רמות)
וזה באמת מאד מאד קשה, את עלולה להיות רעבה, וצריכה כל הזמן לחשוב על האוכל, זה ממש דיאטה קשוחה מאד, שאם אין את המוטיבציה של בייבי שעלול להפגע, (ועובר גדול, זו הבעיה הקטנה, סוכר לא מאוזן יכול לגרום לנזקים ענקיים בהתפתחות עד כדי מוות) כמעט אי אפשר לעמוד בה.
הדרך שלי להתמודד הייתה לאכול כמות גדולה של חלבונים (עוף, דגים) כמובן בתבשילים ללא סוכר, חלבונים מותר לאכול בלי הגבלה, זה מדהים כמה שזה משביע, ברגע ששבעים הכל יותר קל.
מאיפה הגעת לכל המידע הזה?
פשוט אני נורא מבולבלת והאחות והרופאה לא בדיוןק עוזרות לי להבין ממש...
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
בלתק.
זה בכלל לא כמו תפריט בריאות רגיל. באמת אין הבדל בין קמח מלא ללבן למשל.
חשוב מאוד להוסיף שומנים לתפריט, חלבי - כמה שיותר אחוזי שומן זה אומר פחות הקפצה לסוכר.
כנשנוש - שקית קטנה של במבה זה מצוין.
להוסיף גבינה צהובה או טחינה או זיתים ללחם. אני גם נשנשתי גבינה צהובה.
(מקווה שהכולסטרול בסדר... שומנים גבוהים לא טובים לזה)
עוד המלצה לסכרת הריון היא לאכול ארוחות קטנות כל 3 שעות. ולאכול אוכל שומני לפני השינה (איך אצלך הסוכר בצום?)
אני אכלתי כל מה שעבר טוב בגלוקומטר, רק נזהרתי לא להגזים, ולאכול יחד עם שומן (זה מאט את עליית הסוכר או משהו כזה).
בכלל בסכרת הריון, בשונה מסכרת רגילה, יש קטע שאין כללים אחידים לכולן. כל גוף 'רגיש' למאכלים אחרים שמקפיצים לו את הסוכר.
 

שנה שנה

משתמש פעיל
בלתק.
זה בכלל לא כמו תפריט בריאות רגיל. באמת אין הבדל בין קמח מלא ללבן למשל.
חשוב מאוד להוסיף שומנים לתפריט, חלבי - כמה שיותר אחוזי שומן זה אומר פחות הקפצה לסוכר.
כנשנוש - שקית קטנה של במבה זה מצוין.
להוסיף גבינה צהובה או טחינה או זיתים ללחם. אני גם נשנשתי גבינה צהובה.
(מקווה שהכולסטרול בסדר... שומנים גבוהים לא טובים לזה)
עוד המלצה לסכרת הריון היא לאכול ארוחות קטנות כל 3 שעות. ולאכול אוכל שומני לפני השינה (איך אצלך הסוכר בצום?)
אני אכלתי כל מה שעבר טוב בגלוקומטר, רק נזהרתי לא להגזים, ולאכול יחד עם שומן (זה מאט את עליית הסוכר או משהו כזה).
בכלל בסכרת הריון, בשונה מסכרת רגילה, יש קטע שאין כללים אחידים לכולן. כל גוף 'רגיש' למאכלים אחרים שמקפיצים לו את הסוכר.
אצלי הסוכר בצום אף פעם לא עבר את ה95 ב״ה
אז בעצם לא נצמדת לתפריט שקיבלת?
על ירקות מרקים וכו׳ יש הגבלה? יש טעם לאכול אותם רק בזמני הארוחות?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה