עזרה עזרה דחוף - מי מנוי לתוכנית ערבים קופת העיר מעל ל-14 שנה?

ביזנס מן

משתמש מקצוען
זושא
אני מעריך את ההירתמות שלך לקופת העיר
אכן זו קופת הצדקה הגדולה והמקיפה בציבור שלנו
עדיין ניתן להעביר ביקורת עניינית על הדרך והניהול
א.כשהקופה נפתחה היו בה כמה שותפים עסקנים חסידיים שבמשך הזמן זזו/הוזזו הצידה ובמציאות יש הבדל בהקצאת הכספים בין פניות שמגיעות מהמגזר הליטאי לחסידי סיפורים שאני מכיר לא תותים
ב. כספי ערבים הושקעו בקרן ריט שחטפה נפילה ועדיין עמלת הניהול של העסקנים שם גבוהה מאד עדיין יתכן שלטווח ארוך הקרן תתברר כהשקעה חכמה אולם יש מפקפקין וזו זכותם להניח את כל הכסף בהשקעה אחת קצת מסוכן?
ג, יתום שמתחתן בזמן הקרוב שאחד ההורים נהרג בתאונת דרכים לא עלינו עלפי חוקי הקרן אם יש ביטוח אין תמיכה מערבים, אלא שהבעיה היא שאם וכאשר יגיעו כספים מהתביעה זה יקח עוד שנים הבחור צריך עכשיו כסף צריך לחשוב גם על זה ולא לזרוק זה לא בתקנון, אלא למצוא פתרון זמני
אני סבור שיותר שיתוף ויותר שקיפות יטיבו עם הקרן
אני באופן איש הפסקתי לתרום להם סכומים גדולים ועדיין נותן פה ושם סכומים סמליים ,
עיקר המעשרות שלי עוברים למקרים שאני מכיר אישית
דבר ראשון:
ביקורת ענינית מותרת ומועילה אפילו אך כשהיא אמת ועם עובדות!!!
לגבי טענותך
א. הרב כמעט הכי דומננטתי שם הוא הרב משה שאול קליין נדמה לי הוא חסידי
וזה פשוט תותים סיפורים שחלמת על הבדל בין מגזרים בהקצאת כספים, יש הגדרות מאוד מדוייקות לחלוקת הכספים שם וזה לא משנה חסידיים ליטאים או ספרדים, אולי החסידיים יותר עשירים מהלטאים אז מקבלים יותר זה אולי מה שראית
ב. מה שכתבת על קרן הריט מראה על חוסר התמצאות בפרטים והעיקר לצאת נגד, ואסביר:
א) רוב מניות החברה מוחזקת על ידי משקיעים מוסדיים, ביניהם, הראל, מנורה אלטשולר פסגות מגדל ואקסלנס והם לא טיפשים לעשות השקעה גרועה אומנם יש נפילות אך לא כאן,
ב) קופת העיר השקיעה כמדומני בנובמבר 2017 מחיר המניה אז עמד על 720, בינואר 2022 מחיר המניה היה על 903 כעת הוא יורד ככל שיהיה עוד עליות בריבית
ג) מגוריט מי שלא יודע זה קרן שרוכשת דירות ומשכירה אותם לטווח ארוך זאות אומרת אם היתה עליה של כמעט 20% בשנה אחרונה במחיר הדירות הוה אומר ששוי הקרן בעצם עלה ב20% בשנה שזה סכום מטורף של עליה (זה לא ישקף בבורסה וזה לא לגמרי נכון אך אין לי את הכח להסביר למה)
ד) ערבים נועד לתת ליתומים דירה ומה יותר טוב להשקיע בדיור כסף שמיועד לדיור וככה שומרים על שווי הכסף
ה) הירידה בהנפקה בבורסה שהיתה קרתה בגלל שאמרו שזה מושקע ע"י חרדים כי קופת העיר השקיעה 12.5 מיליון שקל, עמותה־אחות שלה בשם "ערבים" השקיעה 47.5 מיליון שקל, וחברה קדישא תל אביב השקיעה 40 מיליון שקל מכספי הפנסיה של העובדים. ומה שלא אמרו זה כל המוסדיים שהזכרי לעיל שהם בעלי רוב המניות שם וזה לא איזה עמלת ניהול של עסקנים שבזבה את הכסף.
בקיצור העובדה של ההשקעה בקרן ריט היא הטובה ביותר לערבים כיוון שכסף זה מיועד לדיור וחייבים לשמר את ערכו עד שהיתום יקנה את הדירה וכיוון שמחירי הדירות עולים ללא פופורציה הדרך הטובה לשמור על הכסף היא בהשקעה בדירות שזה בעצם קרן ריט (האמת שהם בעצם פשוט יכלו לרכוש דירות בעצמם אך כיוון שיש מס על דירה שניה בלי פופורציות לכן צריך להשקיע בקרן ריט שלה אין את המס על דירה שניה והיא יכולה לקנות מלא דירות עם הטבות מס (אולי זה מה שמעלה את מחירי הדיור הרכישות של קרנות ריט שלא משלמים מס דירה שניה ורק אנחנו משלמים)) או בשמה המלא מגוריט שקונה מלא דירות ומשכירה אותם
ג. יתום שיש לו ביטוח אפילו אם ייקח שנים הוא יקבל הכסף בסוף ולא יקבל מערבים כי ערבים מיועד לדיור לא לתמיכה חודשית, בשביל תמיכה חודשית יש את קופת העיר ולכם כשיוציא ולכן אין כ"כ מצב שהוא צריך עכשיו את הכסף
ואני חושב שיש שקיפות בעמותה כמחוייב ע"פ חוק ורק אולי אתה לא יודע לעיין במסמכים הרלוונטים
(אגב יש לי המון תלונות על ערבים כגון למה זה לא מוצמד למדד וגם כל מי שיש לו משכנתה יש לו ביטוח חיי אז מה הועילו לו ועוד כהנה אך מה שכתבת אין נכון)

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
ידוע לי מכלי ראשון על משפחה החברה בערבים כבר שנים ארוכות. אם המשפחה חלתה ל"ע והבית היה מפורק במשך קרוב לשנתיים.
כמובן שכל ההו"ק חזרו, וכל כרטיסי האשראי נחסמו בחצי שנה האחרונה.
האמא נפטרה רח"ל בשנה האחרונה. ו"ערבים" מסרבים לאשר את המענק ליתומים כי הם ביטלו את החברות לקבוצה. כל בר דעת מבין שמדובר בהתעמרות והתאכזרות שאינה מתקבלת על הדעת.
האם המשפחה/מישהו מטעמה פנתה לרב שפרן, הרב סילמן, הרב מ"ש קליין?
אם לא פנו, למה?
ואם כן, מה הם הגיבו על כך?

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
מה??
מה הקשר בכלל??
יש בהחלט בחורים שעונים מצוין על ההגדרה של שומרי תו"מ ולא לומדים בישיבות ומתחתנים עם בחורות שמורות מאד!
לכן ההורה שלהם לא יקבל עליהם?
אני לא בתוך הנתונים, אבל מן הסתם זו אכן הסיבה שכתוב גם שכל בחור שומר מצוות יקבל.
או בקיצור, מקרי גבול נבחנים ע"י הרבנים.

זושא כץ

משתמש מקצוען
ר' זושא,
אתה יודע מה הבעיה? שאין לי כל יכולת לבחון את דבריך.
שמעתי לא פעם תלונות על ערבים, ואני מתייחס להם בחשדנות - בדיוק מהסיבות שכתבת.
ועדיין אני גם לא משוכנע שהכל מתנהל ביושר מוחלט.

אין לי באמת יכולת לבחון ולדעת מה באמת קורה שם, כמה כסף נכנס וכמה כסף יצא, מה בדיוק ההליכים, כמה משתכרים העומדים בראש הפרימדה, מי הרבנים שבאמת יודעים מה קורה, בדיוק כמו הסטנדרטים של חברה שנסחרת במשק. זו דרישה בסיסית, ואנחנו כציבור הכי מוסרי בעם ישראל צריכים לדרוש מעצמינו יותר מאחרים.

לצערי מהיכרות קרובה עם כמה עמותות חשובות בציבור החרדי, אני יודע שיש בהם חוסר ישרות, לא מעדות אלא מחשיפה אישית, ואילו היו התורמים מודעים לכך, הם לא היו תורמים פרוטה.

אני נורא מקווה, שקופת העיר מתנהלת באופן הגון יותר וישר יותר (כך באמת עושה הרושם, ולכן אני תורם להם ודרכם), אבל עדיין חסר לי שקיפות בסיסית, ולמרות זאת יש לי ערבים (מכספי מעשר) כי אני סבור שמסתבר שהרבה עניים מקבלים מזה צדקה, ומסתבר שהכסף עושה דברים טובים.
השאלה היא קודם
מה זו התביעה שמוצגת כיום על כל מקום מצליח שיראה "שקיפות"?
האם אתה מכיר את השקיפות בישיבה של הבן שלך? ובעזר מציון? ובקופה השכונתית שלכם?
אתה באמת רוצה לשבת בכל מקום ולהתחיל לעבור קבלות? (עזוב מה שכותבים בדוחו"ת השנתיים).
יש כאן אנשים שבמשך 20 שנה עסוקים יומם ולילה לגייס מיליוני שקלים בחודש כדי להאכיל עניים ואברכים ויתומים ואומללים
יש כאן 20 שנה שכל גדולי הדור (שהאחריות על כתפיהם) נותנים להם לעשות מהם עצמם קרקס.. כפשוטו.
בשביל להרוויח עוד כסף.
לך למרן הגר"ש גלאי שליט"א ותשמע ממנו שהוא מסכים לכל פירסום שלהם עליו, למרות שלדבריו "זה הכל שטויות" והסיבה כי זה מביא כסף.

בעולם צריך שיהא מושג של אמון!
אמון באישה ואמון בילדים.
(האם מישהו יכול להיות בטוח ב100% שהבן שלו עכשיו לא אוכל חזיר?, התשובה לא. אבל יש לו 100% אמון בבן שלו שהוא לא עושה את זה).
מקום שמצליח יש לו אמון ובמיוחד שהוא מתנהל בצורה כזו.
ואף פעם לא נדע גם אם הרב שטיינמן זצ"ל שמר לעצמו בבלטות כסף או חילק את כל המיליונים לצדקה. אבל כל עמישראל מאמין שזה כך.
ידוע לי מכלי ראשון על משפחה החברה בערבים כבר שנים ארוכות. אם המשפחה חלתה ל"ע והבית היה מפורק במשך קרוב לשנתיים.
כמובן שכל ההו"ק חזרו, וכל כרטיסי האשראי נחסמו בחצי שנה האחרונה.
האמא נפטרה רח"ל בשנה האחרונה. ו"ערבים" מסרבים לאשר את המענק ליתומים כי הם ביטלו את החברות לקבוצה. כל בר דעת מבין שמדובר בהתעמרות והתאכזרות שאינה מתקבלת על הדעת.
(בסיפור דומה מלפני כמה שנים שאף אותו שמעתי מבני המשפחה מכלי ראשון, אותה משפחה היתה מקושרת מאוד לאחד מגדולי האדמורי"ם שהודיע להנהלה, כי אם לא יעבירו את הכסף אזי יורה לכל הסרים למשמעתו לעזוב את "ערבים". האיום פעל את פעולתו והכסף הועבר ליתומים האומללים)
זה התקנון.
את התקנון קבע הרב וואזנאר זצ"ל. כמדומני שהוא ריחם על אלמנות ויתומים.
אחרי הפטירה הרגש עובד שעות נוספות. את התקנון קבעו בישיבה מסודרת עם גדולי הרבנים.
לגבי הסיפור על האדמו"ר , אני לא מכיר.
לא חושב שהרב שפרן והרב סילמן נבהלים מאדמורי"ם...

בתקנון זה לא מופיע
אבל כיום בגלל הצורך הכלכלי ובגלל הצורך בערבים בשלימות
אז מוגדר בקופה שהצורך ליתום הוא 400 אל"ש.

ועוד משהו...
אשכול כזה נפתח כאן אחת לכמה חודשים
בדר"כ עם שאלה תמימה של מישהו
ואז מגיעים באופן קבוע אנשים ובפיהם בקשת תם "שקיפות"...
אשמח אם פעם מישהו יסביר לי מה כלול בשקיפות?
לשבת בישיבת רבנים ולהבין למה למשפחה 1 חילקו 5000 שח ולשניה 4000 שח?
ומי אמר שבכלל מגיע להם, אז אולי יתנו לכם להיכנס לבית שם?
ואולי הם מחביאים הכל בבנק? אז שיעלו דפי חשבון של המשפחות המקבלות לאתר?
מה כלול בשקיפות?

ובכלל,
בעמותה שמגלגלת 100 מיליון שח בשנה,
לאיזה סדר גודל של תורם היא צריכה לתת 'שקיפות'?
למי שתורם 1000 שח בשנה או גם למי שתורם 100??

@רחשי הלב , תעזור לי קצת.

מה שאני

משתמש מקצוען
לא לגופו של ענין הערבים רק לגופה של קופה
ידוע לי מבני משפחה שלמדו בחברותא עם הרב סילמן כי פעם בחודש לא למד איתם כי יש אסיפת רבנים של קופת העיר

עוד סיפור מכלי ראשון שעתי שקבוצת אברכים אספו כסף למשפחה מסוימת ולאחר שקופת החלה לתמוך בהם שאלו את אחד מרבני הקופה אם זה שהם אוספים מוריד מסכום התמיכה של הקופה כך שאין טעם שיאספו ולאחר ששמע מהם את כל פרטי הסיפור ענה שלדעתו אין קשר אך יש לחכות לאסיפת הרבנים אולי רבנים אחרים יחליטו אחרת
ללמדך שהרבנים אינם רק חותמת גומי

יענקל'ה

משתמש פעיל
יסתם פי דוברי שקר:

הרווח נקי של מגוריט זינק פי 11 אשתקד – הודות לשיערוכים ועלייה בהכנסות משכירות​

ההכנסות של קרן הריט משכירות זינקו אשתקד לעומת 2020 ב-62% ל-32.3 מיליון שקל, הרווח הנקי הסתכם ב-170.4 מיליון שקל; כמו כן, מגוריט רשמה עלייה של 245 מיליון שקל בשווי נכסיה; תחלק למשקיעים דיבידנד של 12.6 מיליון שקל​

(ובכלל, מי שמכיר את שוק ההון (ולא רק מקבל מיילים של קו במערכה) יודע שהשקעות לא נבדקות על בסיס של שנה אחת.)
לעצנקים יש מלחמת גיהא'ד בערבים ובכל דבר.
זו לא סיבה לא למתוח ביקורת על ערבים.
לגבי ההשקעה - לא שמים את כל הביצים בסל א'
ב' - התזרים התפעולי של החברה שלילי ונשאר שלילי . הסיבה לרווח היא העלייה המטורפת בשווי הנדל"ן בשנה האחרונה

כנראה הניהול אוכל את כל הרווח מהשכירות

עולה על כולנה- משתלם יותר לעשות ביטוח חיים - התנאי היחידי הוא מחסור בדופק. ו1,000,000₪ מופקדים לחשבון
בלי ועדות רבנים ועסקנים למיניהם
העלות ? בין 35 ל50₪ בחודש
(ובתכל'ס ערבים גובים כל חודש 72 )
זכותם של הרבנים לקבוע כללים לחלוקה - וזכות הציבור לעשות ביטוח חיים משתלם יותר - במחיר ובתנאים
מי שחושב שזו צדקה - שיערב לו (לא קביל לסעיף 46 )

נ.ב. מדובר על מוצר ביטוח שאינו ביטוח. וכיום מתבררת בבית המשפט תביעה נגדם. יתכן ובהמשך יתערב גם הממונה על הביטוח

מור יוסף

משתמש פעיל
מעניין שאף אחד לא חשב על זה...
איך יכול להיות שהעלות של ביטוח חיים עולה בערך אותו דבר כמו ערבים?

ערבים היא ארגון חסד
חברת ביטוח היא חברה ריווחית והרבה מאוד רווח.

בערבים יש אחוז גבוה מאוד של מנויים שאינם זכאים או שמתברר להם אחרי עשרים שנה שאינם זכאים.
בביטוח זה לא קיים, כולם שווים מפני החוק והבנקים סומכים עליהם להוציא על זה משכנתא.

העלות לביטוח חיים ולערבים היא אותה עלות, איך ? איך? איך?
מה הרווחנו מכל הסיפור?

נערך לאחרונה ב:

זושא כץ

משתמש מקצוען
מעניין שאף אחד לא חשב על זה...
איך יכול להיות שהעלות של ביטוח חיים עולה בערך אותו דבר כמו ערבים?

ערבים היא ארגון חסד
חברת ביטוח היא חברה ריווחית והרבה מאוד רווח.

בערבים יש אחוז גבוה מאוד של מנויים שאינם זכאים או שמתברר להם אחרי עשרים שנה שאינם זכאים.
בביטוח זה לא קיים, כולם שווים מפני החוק והבנקים סומכים עליהם להוציא על זה משכנתא.

העלות לביטוח היא אותו עלות, ערבים וביטוח חיים, איך ? איך? איך?
מה הרווחנו מכל הסיפור?
כשיש יותר מ5 ילדים אז ערבים עדיף.
כשיש משכנתאות ערבים עדיף.
ביטוח חיים אנשים לא עושים, וערבים כן.
רובם ככולם של תורמי ערבים מקבלים ולכן ערבים עדיף.

אני מבין שיש לפותח האשכול קושי עם תקנון הקופה, וגם כעס על ראשיה שלא מעגלים פינות בעת צרה.
כדאי להם ללכת לדבר עם ראשי קופת העיר
הרב שרייבר ואו הרב פלנר
אתם יכולים לראות המון אנושיות ועזרה. וגם המון אחריות על כספי צדקה.
פה בפרוג זה לא המקום שייצא לכם תועלת.

יענקל'ה

משתמש פעיל
אחד מחברי הכנסת מש"ס (מרגי) רצה לקדם ביטוח חיים חובה שיקוזז מתקציב האברכים
הח"כ מג' התנגדו בטיעונים כאלו ואחרים
אז באמת מעניין למה ?
וביטוח חיים קבוצתי אפילו יותר זול. סביב ה₪20 לאברך ותו לא

יענקל'ה

משתמש פעיל

אני מבין שיש לפותח האשכול קושי עם תקנון הקופה, וגם כעס על ראשיה שלא מעגלים פינות בעת צרה.
כדאי להם ללכת לדבר עם ראשי קופת העיר
הרב שרייבר ואו הרב פלנר
אתם יכולים לראות המון אנושיות ועזרה. וגם המון אחריות על כספי צדקה.
פה בפרוג זה לא המקום שייצא לכם תועלת.
מתישהו הדיון ימחק כי זה יתחיל להפריע או חלילה לפגוע בביזנס
אני לא מצפה להרבה מפרוג
לגבי הטיעון של מעל 5 ילדים וכו'
אז ביטוח קבוצתי היה יכול להיות הרבה יותר זול, ובלי תנאים (גם אם יתכן ומוצדקים)

מור יוסף

משתמש פעיל
לא שאלתי מה עדיף.
שאלתי שאלה כלכלית פשוטה.
איך יכול להיות שהעלות בחברה ריווחית היא אותה עלות כמו בעמותת חסד
לא קיבלתי תשובה

אם בערבים יש להם קצת הסדר אחר, ולפעמים יוצא יותר להם יקר ולפעמים יותר זול, השאלה שלי במקומה עומדת.
מה גם שרוב הפעמים אנשים לא מתים לפני נישואי הילד הראשון או השני.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
עד כמה שידוע לי שום ביטוח לא נותן ל-10 ילדים 200,000 ש"ח כל אחד.
בנוסף ביטוח מבוסס על פיזור סטטיסטי של כלל המבוטחים שחלקם קשישים עריריים
חלקם צעירים ובריאים ללא ילדים
ומיעוטם מבוגרים עם ילדים יורשים כדין.

בערבים מדובר בציבור שרובו ככולו אנשים עם יורשים שעלות כל פטירה רח"ל עולה המון כסף.

ואגב- גם בחברות הביטוח מתחמקים על ימין ועל שמאל מתשלומי ביטוח
כמו שמהבוטח היה חולה בעת חתימה על הביטוח ועוד...

זושא כץ

משתמש מקצוען
אחד מחברי הכנסת מש"ס (מרגי) רצה לקדם ביטוח חיים חובה שיקוזז מתקציב האברכים
הח"כ מג' התנגדו בטיעונים כאלו ואחרים
אז באמת מעניין למה ?
וביטוח חיים קבוצתי אפילו יותר זול. סביב ה₪20 לאברך ותו לא
יש את זה כיום
זה היה יצחק כהן.
זה פועל כיום ברוב הכוללים הגדולים.
ויש לזה קצבה של 288,000 ש"ח לאברך שנפטר בתשלומים חודשיים.
זה לא ביטוח חיים רגיל, אלא מעין המשך תשלום הדתות ל20 שנה וגם קצת יותר.
בהתחלה זה היה מעל 300,000 וזה ירד לאט לאט.
זה הולך שהפרמיה יורד מהדתות של האברך ומנגד יש תוספת של הפרמיה לאברך.
הטענה של המתנגדים הייתה שברגע שנתחיל לשחק עם הדתות של האברכים ויש כאלה שיקבלו יותר ויש שפחות זה יכול להגיע גם למקומות של תוספת לאברך שעבר קורס עזרה ראשונה מול אברך שנשאר בכולל.
טענות המתנגדים לא התקבלו. והעסק יצא לדרך.

זושא כץ

משתמש מקצוען
לא שאלתי מה עדיף.
שאלתי שאלה כלכלית פשוטה.
איך יכול להיות שהעלות בחברה ריווחית היא אותה עלות כמו בעמותת חסד
לא קיבלתי תשובה

אם בערבים יש להם קצת הסדר אחר, ולפעמים יוצא יותר להם יקר ולפעמים יותר זול, השאלה שלי במקומה עומדת.
מה גם שרוב הפעמים אנשים לא מתים לפני נישואי הילד הראשון או השני.
מה יש לכם אישית
ביטוח חיים או ערבים?

מור יוסף

משתמש פעיל
עד כמה שידוע לי שום ביטוח לא נותן ל-10 ילדים 200,000 ש"ח כל אחד.
בנוסף ביטוח מבוסס על פיזור סטטיסטי של כלל המבוטחים שחלקם קשישים עריריים
חלקם צעירים ובריאים ללא ילדים
ומיעוטם מבוגרים עם ילדים יורשים כדין.
לא הבנתי, לקשישים ועריריים יש יותר סיכוי שימותו. הם עולים יותר לחברת הביטוח.
אנחנו מדברים על ביטוח חיים, לא ביטוח בריאות.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא הבנתי, לקשישים ועריריים יש יותר סיכוי שימותו? הם עולים יותר לחברת הביטוח.
אנחנו מדברים על ביטוח חיים, לא ביטוח בריאות.
יש את כל הסיכויים שימותו בלי יורשים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה