דבר ראשון:זושא
אני מעריך את ההירתמות שלך לקופת העיר
אכן זו קופת הצדקה הגדולה והמקיפה בציבור שלנו
עדיין ניתן להעביר ביקורת עניינית על הדרך והניהול
א.כשהקופה נפתחה היו בה כמה שותפים עסקנים חסידיים שבמשך הזמן זזו/הוזזו הצידה ובמציאות יש הבדל בהקצאת הכספים בין פניות שמגיעות מהמגזר הליטאי לחסידי סיפורים שאני מכיר לא תותים
ב. כספי ערבים הושקעו בקרן ריט שחטפה נפילה ועדיין עמלת הניהול של העסקנים שם גבוהה מאד עדיין יתכן שלטווח ארוך הקרן תתברר כהשקעה חכמה אולם יש מפקפקין וזו זכותם להניח את כל הכסף בהשקעה אחת קצת מסוכן?
ג, יתום שמתחתן בזמן הקרוב שאחד ההורים נהרג בתאונת דרכים לא עלינו עלפי חוקי הקרן אם יש ביטוח אין תמיכה מערבים, אלא שהבעיה היא שאם וכאשר יגיעו כספים מהתביעה זה יקח עוד שנים הבחור צריך עכשיו כסף צריך לחשוב גם על זה ולא לזרוק זה לא בתקנון, אלא למצוא פתרון זמני
אני סבור שיותר שיתוף ויותר שקיפות יטיבו עם הקרן
אני באופן איש הפסקתי לתרום להם סכומים גדולים ועדיין נותן פה ושם סכומים סמליים ,
עיקר המעשרות שלי עוברים למקרים שאני מכיר אישית
ביקורת ענינית מותרת ומועילה אפילו אך כשהיא אמת ועם עובדות!!!
לגבי טענותך
א. הרב כמעט הכי דומננטתי שם הוא הרב משה שאול קליין נדמה לי הוא חסידי
וזה פשוט תותים סיפורים שחלמת על הבדל בין מגזרים בהקצאת כספים, יש הגדרות מאוד מדוייקות לחלוקת הכספים שם וזה לא משנה חסידיים ליטאים או ספרדים, אולי החסידיים יותר עשירים מהלטאים אז מקבלים יותר זה אולי מה שראית
ב. מה שכתבת על קרן הריט מראה על חוסר התמצאות בפרטים והעיקר לצאת נגד, ואסביר:
א) רוב מניות החברה מוחזקת על ידי משקיעים מוסדיים, ביניהם, הראל, מנורה אלטשולר פסגות מגדל ואקסלנס והם לא טיפשים לעשות השקעה גרועה אומנם יש נפילות אך לא כאן,
ב) קופת העיר השקיעה כמדומני בנובמבר 2017 מחיר המניה אז עמד על 720, בינואר 2022 מחיר המניה היה על 903 כעת הוא יורד ככל שיהיה עוד עליות בריבית
ג) מגוריט מי שלא יודע זה קרן שרוכשת דירות ומשכירה אותם לטווח ארוך זאות אומרת אם היתה עליה של כמעט 20% בשנה אחרונה במחיר הדירות הוה אומר ששוי הקרן בעצם עלה ב20% בשנה שזה סכום מטורף של עליה (זה לא ישקף בבורסה וזה לא לגמרי נכון אך אין לי את הכח להסביר למה)
ד) ערבים נועד לתת ליתומים דירה ומה יותר טוב להשקיע בדיור כסף שמיועד לדיור וככה שומרים על שווי הכסף
ה) הירידה בהנפקה בבורסה שהיתה קרתה בגלל שאמרו שזה מושקע ע"י חרדים כי קופת העיר השקיעה 12.5 מיליון שקל, עמותה־אחות שלה בשם "ערבים" השקיעה 47.5 מיליון שקל, וחברה קדישא תל אביב השקיעה 40 מיליון שקל מכספי הפנסיה של העובדים. ומה שלא אמרו זה כל המוסדיים שהזכרי לעיל שהם בעלי רוב המניות שם וזה לא איזה עמלת ניהול של עסקנים שבזבה את הכסף.
בקיצור העובדה של ההשקעה בקרן ריט היא הטובה ביותר לערבים כיוון שכסף זה מיועד לדיור וחייבים לשמר את ערכו עד שהיתום יקנה את הדירה וכיוון שמחירי הדירות עולים ללא פופורציה הדרך הטובה לשמור על הכסף היא בהשקעה בדירות שזה בעצם קרן ריט (האמת שהם בעצם פשוט יכלו לרכוש דירות בעצמם אך כיוון שיש מס על דירה שניה בלי פופורציות לכן צריך להשקיע בקרן ריט שלה אין את המס על דירה שניה והיא יכולה לקנות מלא דירות עם הטבות מס (אולי זה מה שמעלה את מחירי הדיור הרכישות של קרנות ריט שלא משלמים מס דירה שניה ורק אנחנו משלמים)) או בשמה המלא מגוריט שקונה מלא דירות ומשכירה אותם
ג. יתום שיש לו ביטוח אפילו אם ייקח שנים הוא יקבל הכסף בסוף ולא יקבל מערבים כי ערבים מיועד לדיור לא לתמיכה חודשית, בשביל תמיכה חודשית יש את קופת העיר ולכם כשיוציא ולכן אין כ"כ מצב שהוא צריך עכשיו את הכסף
ואני חושב שיש שקיפות בעמותה כמחוייב ע"פ חוק ורק אולי אתה לא יודע לעיין במסמכים הרלוונטים
(אגב יש לי המון תלונות על ערבים כגון למה זה לא מוצמד למדד וגם כל מי שיש לו משכנתה יש לו ביטוח חיי אז מה הועילו לו ועוד כהנה אך מה שכתבת אין נכון)