עזרה בפתרון סגירה לארון

רותי וינברג

מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הלו כולם,
אני מתכננת כרגע מטבח שיש בו ארון חלוקת כביסה, כאשר מכניסים כביסה מצידו האחד- מהאמבטיה ומוציאים מהמטבח. הארון יצא עמוק מאד ולכן חשבתי לנצל 10-15 ס"מ מעומקו החיצוני הפונה למטבח לסוג של מזווה שטוח לתבלינים, תרופות וכדו', אני רוצה לעשות את הדלת של הארון עם עומק ומדפים חיצוניים (לא פנימיים כדי שלא יהיה מגע וריח מהכביסה).
שאלתי היא איך לסגור את המדפים, אני לא רוצה שישארו פתוחים, אבל אין לי רעיון איך לסגור אותם, עוד דלת תיקח לי עומק ונראה לי גם מסורבל, אולי דלת זכוכית חלבית?? השאלה היא אם זה לא בעייתי כשהיא פתוחה, המטבח מאד צר ואפשר להיפצע מהפינות שלה.
יש למישהו רעיון נוסף? יעזור אם אני אעלה את התכנית והפריסה?

תודה מראש!!

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

100ZEVET

משתמש רשום
אם הבנתי נכון את השאלה, את רוצה שעל הדלת יהיה אחסון שהפתיחה שלו מחזית הדלת?
אולי תעשי כמה מדפים בגובה 15 ס"מ וכל מדף יהיה סגור בזכוכית חלבית\כל חומר אחר שאת רוצה והפתיחה תהיה החוצה בזוית של 180
אולי ברור יותר בשרטוט...
צפה בקובץ המצורף 243868
או שתעשי דלת שהאחסון שלה מבפנים בחזית זה יראה שדלת ככל הדלתות במטבח ומבפנים יהיה תאים כמו שיש בדלת מקרר (התאים מהפלסטיק עם פתיחה ללמעלה..) זה לא נורא שזה צמוד לכביסה אם את באמת מאחסנת באופן סגור רק תרופות\ תבלינים וכדו'... מה שכן זה ידרוש כל פעם פתיחה של כל הדלת בשביל כל דבר..

קבצים מצורפים

• ארון.png
    KB 21.4 · צפיות: 26

efraty

משתמש רשום
אולי סוג של דלתות הזזה מזכוכית? מנסה לצרף תמונה...

התמונה לא עלתה...
יש באתר של בלורן דלתות הזזה לארונות מזכוכית.

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
כביסה מלוכלכת במטבח?? :eek:
הלקוחה בטוחה שהיא רוצה את זה?

ניקול

משתמש מקצוען
אני לא בטוחה שהבנתי נכון
איך יוציאו את הכביסה אם יש שם מדף תבלינים?
הגב של המדף משמש הדלת של הכביסה?
מה רוחב הדלת?
האם לעניין לעשות הזזה?
ואולי דווקא כן להשאיר חלק גלוי עם מעקה פרספקס כדי שלא יפלו הצנצנות?
(אם התבלינים בצנצנות דקורטיביות זה יכול להיות מאד נחמד.)
ולתרופות לעשות דלת (אבל שתיפתח שמאלה, כי מי שפותח את הדלת מגיע מאזור המטבח ולא ממרפסת השירות.). ארון תרופות זה לא ארון שפותחים תדיר, נראה לי שלא נורא אם תהיה לו דלת.

מה דעתך?

ניקול

משתמש מקצוען
פיקצר- תסתכלי על התכנית- יש מרפסת שירות צמודה למטבח. והכביסה באמבטיה.
זאת רק דרך נוחה יותר להעביר את הכביסה מהאמבטיה למרפסת שירות במקום לעשות סיבוב עם כל הבגדים על הידיים.

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על כל התגובות,
מעצבת- זה רעיון מה שנתת, השאלה אם הביצוע שלו פשוט, אין כאן תזרים מזומנים מיותר... אני צריכה לחשוב על זה, תודה. האופציה של אחבון פנימי- חשבתי אולי למטה לעשות את המדפים מבפנים עבור כף אשפה, שקיות זבל וכדו', אבל לא נראה לי נעים לפתוח ארון של כביסה בשביל להוציא מאכל גם אם הוא סגור...
אפרתי- זה גם ממש רעיון, פשוט לעשות 2 כנפיים של זכוכית בתוך חריץ בדופן.
פיקצ'ר- זה מה יש כשאין מקום אחר והמכונות נמצאות אחרי המטבח מיד, וללקוחה מאד חשוב שהיא תוכל למיין את הכביסה כבר באמבטיה ולהכניס לסל המתאים, מה גם שזה לא כ"כ מפריע, בתוך ארון יפה וסגור כאשר המכונה ממש קרובה.
ניקול- (משום מה א"א לצלצל לך) הדלת של הארון נפתחת כמו דלת רגילה, רק שיש לה עומק שאותו מנצלים לאחסון, תראי בתרשים שהעליתי שבדקתי ממש על הס"מ שהדלת יכולה להפתח ולאפשר הוצאת הסלסלאות של הכביסה מהמסילות שלהן. (וכמובן אח"כ עם הנגר אני אבדוק שוב שהכל יעבוד ולא מפריע או חוסם)
לגבי מדפים פתוחים- ללקוחה הספציפית לא מתאים דבר כזה, עדיף שהכל אצלה יהיה סגור...

תודה לכולן, נתתן לי כיווני חשיבה מצויינים.
שבת שלום!!

ניקול

משתמש מקצוען
וכשפותחים את הדלת של התבלינים, מה יש מאחוריה?
כדי לקחת את הכביסה , צריך לפתוח את כל ארון התבלינים?

למה לא לתת מקום לכביסה עד גובה מסויים (נניח 1.20) וכל מה שמעל זה יהיה ארון ש'שיך' למטבח
ואז אולי לעשות משהו כמו בתמונה?

קבצים מצורפים

• 5ללא שם.png
    KB 153.8 · צפיות: 30

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה,
אני הגעתי לרעיון הזה בגלל עומק הארון שהוא עמוק מידי לכביסה וחשבתי לנצל אותו לאחסון נוסף ואז עלה לי הרעיון לנצל את זה ברובו למטבח שהוא לא כ"כ גדול.
נראה לך שיהיה קשה לפתוח את הדלת בשביל להגיע לכביסה? אם כן- אולי אני אוותר על זה, למרות שזה ממש מצא חן בעיני...

ניקול

משתמש מקצוען
אני חושבת שכדאי לבדוק את זה עם נגר.
אמנם התבלינים לא שוקלים הרבה, אבל במקום לפתוח דלת, יפתחו משהו יותר כבד.
צריך לוודא שהצירים יכולים לעמוד במשקל העתידי.

בנוגע לפתרון לתבלינים- אולי תעשי פשוט דלת בתוך מסגרת הארון (במקום דלת על מסגרת הארון), הפתיחה תהיה שמאלה לכיוון המרפסת, כי מי שמוציא תבלינים משתמש במקרר, ובצד שמאל תהיה על דופן הארון עוד ידית כדי לפתוח ימינה את כל הארון כולו ולהוציא כביסה.

עיצוב קונקט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מבינה מה הבעיה עם מדפי התבלינים... מאחורי זה יש מחיצה של ארון רגיל. כאשר מהצד של האמבטיה עומדים חומרי כביסה....

Yony

משתמש רשום
רעיון...

1.בחלל הארון עצמו - תהיה עגלת כביסה - בגובה 85 מהריצפה - שאפשר לגלגל אותה למרפסת

2. מהצד של חדר האמבטיה :
מחיצה קבועה מהריצפה ועד גובה 90 .
מעל המחיצה דלת ארון - שכשפותחים אותה יש גישה להשליך כביסה לעגלה.

3. מצד המטבח :
א. מהריצפה עד גובה 90 - דלת להוצאת עגלת הכביסה
ב. מגובה 90 ומעלה -מחיצה קבועה שקועה בתוך חלל הארון 20 סנט' - שעליה מורכב ארון צר לתבלינים ותרופות.

Yony

משתמש רשום
בהמשך לנ"ל

בהתייחס למה שכתבה עיצוב קונקט

מצד האמבטיה - בחלל להשלכת הכביסה לעגלה -
- מהצד השני של המחיצה (שעליה מורכב ארון התבלינים )
אפשר לתלות מדפים לחומרי ניקוי

עיצוב קונקט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
למה עגלה?? לא נוח בכלל. להוציא אותה, לפזר כביסה ברצפה במטבח, למיין. ואז לראות שאין לי מכונה משום צבע...
בד"כ כאשר יש קיר משותף של מטבח ואמבטיה. עושים ארון של סלסילות כביסה מצד האמבטיה, ויציאה מצד המטבח. עד גובה מתאים. ואז המדפים הגבוהים משמשים לחומרי כביסה. אם רוצים אפשר לעשות מחיצה והמדף משמש גם לצד מטבח.

עיצוב קונקט
-------------
מעצבת ברמה אחרת
052-7674520

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
הרעיון של עגלה הוא נוח מאוד (במקום לסחוב סלסלות). צריך לשדרג אותו לחלוקה מובנית לצבעים.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י עיצוב קונקט;1674680:
לא סוחבים. אלו סלסלות על מסילות. כמו של ירקות....

עיצוב קונקט
----------
מעצבת ברמה אחרת
052-7674520

כוונתי לסחוב אל מכונת הכביסה.
סליחה שלא הייתי מובנת.

רותי וינברג

מנהל
מנוי פרימיום
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה, תודה לכל העונים,
הבעיה שלי היא לא מקום לתבלינים, ממש לא - איתם אני יכולה להסתדר במקומות אחרים.
הענין כאן הוא ניצול השטח ה'מת', הארון לכביסה הוא הרוחב המקסימלי שניתן לשים כאן מבחינת תכנון, כך שענין החלוקה מחויב להיות בסלסלאות לגובה ולא אחת ליד השניה, מה גם שמאד חשוב ללקוחה שהיא תוכל כבר באמבטיה לחלק את הכביסה לסלסלה המתאימה ולכן מה שנותר לנו כאן הוא פתח לכל הגובה של הסלסלאות הסגור ב-2 דלתות צרות (האסלה קרובה לפתחף שלא יפריע האחד לשני) מהן ניתן לחלק כביסה מהאמבטיה,
מכיוון המטבח מוציאים את הכביסה הרצויה הישר אל המכונה שנמצאת ממול ממש קרוב, הענין הוא שעומק הארון יצא עמוק מאד בגלל שרציתי שהוא ישתווה לעומק המקרר ולארון שמעליו כדי ליצור אחידות ולגרום למקרר 'להיבלע' (היה ג"כ מאד חשוב ללקוחה שהמקרר לא יתקע לו סתם באיזה מקום),
בשביל לנצל את כל עומק הארון, מה שלא נצרך לכביסה- החלטתי לשלב ארון מזווה צר לתרופות, תבלינים ואריזות למיניהן שבשימוש יומיומי וכך זה פרוס מול העיניים.
השאלה עכשיו שעולה מהתגובות הרלוונטיות כאן היא- האם לא יהיה כבד מידי לפתוח את הדלת בשביל להוציא את הכביסה, מבחינת הצירים זה לא מפחיד אותי- הנגר פשוט ישים ציר או שניים נוספים לאורך הדלת, יותר ענין הכובד והסירבול שנוצר בפתיחה. (חישבתי את ענין הפתיחה שהדלת לא תפריע לסלסלא לצאת מהמסילה שלה)

תודה לכל העונים/ות, אשמח לשמוע תשובה על ענין הכובד, כמו גם הברקה נוספת לסגירה של המדפים הללו, שאינם יכולים להישאר כאן פתוחים.

עדנה

משתמש פעיל
אני עשיתי בעבר למישהי משהו כזה, אבל שם ניצלנו את זה לויטרינה סגורה ממש לגביעי הפסח (הפתיחה שלה היתה מבפנים עם ברגים) זה היה צר - לא יותר מ 10 ס"מ ולא הפריע בפתיחה בכלל.
אבל מעיון בתוכנית שהעלית- לי אישית נראה שהארון הזה וגם הארון שמעליו עמוקים מדי. יש משהו יפה בארונות סביב המקרר שהם קצת פחות בעומק מהמקרר. אגב - זה גם פרקטי יותר מבחינת הפתיחה של הדלת של המקרר. בצורה ששרטטת - הדלת נעצרת בזווית של 90 מעלות, ואז קשה להוציא מגירות פנימיות כשצריך.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה