סלטים עזרה בממרח פסטו

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
אשתי שואלת:
פעם ראשונה שאני מכינה פסטו והשתמשתי בפטרוזיליה במקום בבזיליקום, ויצא צבע ירוק קהה מאוד וטעם עמוס וכבד.
המתכון שהכנתי הוא.
שלוש חבילות פטרוזיליה
שני שיני שום
25 גרם צנוברים קלויים.
שליש כוס שמן זית
מעט מלח
פלפל שחור גרוס.

[דרך אגב, בבזיליקום שמעתי שחייבים להפריד את העלים מהגבעולים, אחרת זה יוצא מר מאוד. אני עשיתי בפטרוזיליה, והפרדתי, וזה לקח המוווון זמן, השאלה היא, האם בפטרוזיליה גם צריך להפריד, או שאין חובה?]

איפה הטעות?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אשתי שואלת:
פעם ראשונה שאני מכינה פסטו והשתמשתי בפטרוזיליה במקום בבזיליקום, ויצא צבע ירוק קהה מאוד וטעם עמוס וכבד.
המתכון שהכנתי הוא.
שלוש חבילות פטרוזיליה
שני שיני שום
25 גרם צנוברים קלויים.
שליש כוס שמן זית
מעט מלח
פלפל שחור גרוס.

[דרך אגב, בבזיליקום שמעתי שחייבים להפריד את העלים מהגבעולים, אחרת זה יוצא מר מאוד. אני עשיתי בפטרוזיליה, והפרדתי, וזה לקח המוווון זמן, השאלה היא, האם בפטרוזיליה גם צריך להפריד, או שאין חובה?]

איפה הטעות?
לדעתי יחס שמן נמוך טיפה.
פסטו הוא סוג של איולי
הוא מצריך הוספה איטית של שמן תוך כדי הקצפה
הייתי מוסיף אולי טיפה יותר צנוברים או אגוזי קשיו
יש לי גירסה של פסטו שמבוססת על גרעיני חמניה שיוצאת נפלא.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשתי שואלת:
פעם ראשונה שאני מכינה פסטו והשתמשתי בפטרוזיליה במקום בבזיליקום, ויצא צבע ירוק קהה מאוד וטעם עמוס וכבד.
המתכון שהכנתי הוא.
שלוש חבילות פטרוזיליה
שני שיני שום
25 גרם צנוברים קלויים.
שליש כוס שמן זית
מעט מלח
פלפל שחור גרוס.

[דרך אגב, בבזיליקום שמעתי שחייבים להפריד את העלים מהגבעולים, אחרת זה יוצא מר מאוד. אני עשיתי בפטרוזיליה, והפרדתי, וזה לקח המוווון זמן, השאלה היא, האם בפטרוזיליה גם צריך להפריד, או שאין חובה?]

איפה הטעות?
נשמע לי המון פטרוזיליה.
על כמות כזו הייתי שמה חבילה אחת בלבד.
 

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
לדעתי יחס שמן נמוך טיפה.
פסטו הוא סוג של איולי
הוא מצריך הוספה איטית של שמן תוך כדי הקצפה
הייתי מוסיף אולי טיפה יותר צנוברים או אגוזי קשיו
יש לי גירסה של פסטו שמבוססת על גרעיני חמניה שיוצאת נפלא.
תודה
יש מצב למתכון עם הגרעיני חמנייה?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תודה
יש מצב למתכון עם הגרעיני חמנייה?
אין ממש מתכון
אני מתחיל עם ירק עלים (בדרך כלל משלב כוסברה ופטרוזיליה)
חופן גרעיני חמניה, מלח פלפל שום
מתחיל לטחון עם מעט שמן זית
מוסיף בהדרגה את השמן, עד שמגיע למרקם קרמי
ומתקן יחסים לפי העין והטעם.
בהזדמנות אכתוב מתכון
 

ישראלג

משתמש סופר מקצוען
אין ממש מתכון
אני מתחיל עם ירק עלים (בדרך כלל משלב כוסברה ופטרוזיליה)
חופן גרעיני חמניה, מלח פלפל שום
מתחיל לטחון עם מעט שמן זית
מוסיף בהדרגה את השמן, עד שמגיע למרקם קרמי
ומתקן יחסים לפי העין והטעם.
בהזדמנות אכתוב מתכון
בכוסברה ופטרוזיליה, אתה מפריד בין העלים לגבעול?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

פרידא

משתמש מקצוען
אין ממש מתכון
אני מתחיל עם ירק עלים (בדרך כלל משלב כוסברה ופטרוזיליה)
חופן גרעיני חמניה, מלח פלפל שום
מתחיל לטחון עם מעט שמן זית
מוסיף בהדרגה את השמן, עד שמגיע למרקם קרמי
ומתקן יחסים לפי העין והטעם.
בהזדמנות אכתוב מתכון
תודה
הכנו לשבת ואהבנו מאד
הוספנו למחברת המתכונים!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה