אופיס 365 עזרה באקסס

• פותח הנושא mordy
  • פורסם בתאריך

mordy

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
זה אמור להיות בשימוש של רופא שיניים.
יש לי טופס עם 32 תיבות טקסט כל אחת ליד תווית עם מספר שן ובתיבות טקסט אפשר להזין קוד טיפול.
בטבלת הטיפולים ישנם שדות: מזהה מטופל, מספר שן, קוד טיפול. השאלה שלי איך אפשר לעשות שכשמזינים קוד טיפול זה ייצור שורה עם מספר השן הנכון ויכניס לשם את קוד הטיפול?
או שאי אפשר ואני צריך ליצור בטבלה שדה לכל שן?
תודה

מורדי

משתמש רשום
הצורה הסטנדרטית זה עם שדה לכל שן.

הצורה שבה אתה מעוניין אפשרית בעזרת VBA או מקרו. כדלהלן:
במאפיין לאחר עדכון של כל תיבת טקסט תכניס את הקוד הזה:
קוד:
docmd.GoToRecord ,,acNewRec
me![שדה מזהה מטופל]=מזהה מטופל
me![מספר שן]=כל שדה את המספר הספציפי שלו
me![קוד טיפול]=שם הפקד הספציפי בטופס שמכיל את קוד הטיפול.

כמובן שהטופס צריך להיות מאוגד לטבלת הטיפולים.

chaim1989

משתמש צעיר
D I G I T A L
אם אתה מכיר את אקסס תעשה dlookup למספר הטיפול ותמלא את השדה עם הערך שחוזר לאחר עדכון מספר טיפול....

mordy

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
תודה חיים אבל אני לא מכיר טוב אקסס. הפרויקט הנוכחי הינו המפגש הראשון שלי עם התוכנה..
לגבי הפיתרון שמורדי הביא, אני לא מצליח לעשות את זה עם הקוד vba אז ניסיתי ב'צורה הסטנדרתית' ואני לא יודע איך להגדיר את מקור הרשומה של הטופס, בראש הטופס אני רוצה שיופיע שם המטופל וזה קורה אך ורק אם מקור הרשומה של הטופס זה מטבלת מטופלים, זה לא עובד אם אני עושה select על טבלת המטופלים + טיפולים. וגם עשיתי שמקור הפקד של התיבת טקסט יהיה הרשומה של השן הרלוונטית בטבלת טיפולים אז כשהטופס נפתח כתוב שם #Name? הפיתרון שאני הכרתי זה שהטופס יפתח במצב לעריכה אבל אני לא יכול לעשות את זה כי אני צריך שהטופס יפתח עם שם המטופל ומזהה מטופל בראש הטופס...
תודה על העזרה!
​​​​​​

מורדי

משתמש רשום
תשתמש באשף השאילתות, כדי ליצור שאילתה שתיקח את הנתונים משתי טבלאות, ואל השאילתה תקשר את הטופס.

FullTime

משתמש מקצוען
לא התעמקתי בכל התגובות, אבל לענ"ד שווה יותר לעשות טופס ראשי שמקושר לשמות מטופלים, וטופס משנה בתוכו שמאוגד לטבלת הטיפולים.
וכל פעם יבחרו מספר שן ומספר טיפול.
(אפשר להפוך את שדה מספר שן לתיבה משולבת וככה מגבילים לכתוב רק מספר שרשום ברשימה, וכן גם למס' טיפול)

לענ"ד זה ייקל גם על המפתח וגם על המשתמש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה