"יש לך רעיון בשבילי שכולל חצילים? נשארו לי הרבה במקרר".
כך שואלת בת דודה בשיחת צ'אט לפני הצהריים.
בתור אחת שתרה תדיר אחר רעיונות חדשים לחלבון מלא מן הטבע קפצתי על האתגר ופניתי לחיפוש באתר שאני אוהבת.
הוא מצידו לא אכזב והציע לי תבשיל במראה עסיסי, מתובל כיאות ובצבעוניות מרתקת.
"זה נראה מעולה", שמחה הבדודה ורצה להכין.
ולאחר מספר שעות אישרה בשמחה שאכן היה שווה.
אז אולי תנסו גם אתם?
לטובת מי שמעדיף מתכונים בעברית (יש כאלו פה?) אני מצרפת תרגום עם הערות ושינויים שלי:
תבשיל חומוס,עגבניות וחצילים בנוסח מרוקאי.
כמות- 4 מנות.
מצרכים:
חציל גדול חתוך לקוביות בגודל ביס (550 גרם).
2 כפות שמן זית /שמן קוקוס נוזלי.
1/2 כפית מלח.
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק.
3 שיני שום כתושות
כף כמון
כף פפריקה מעושנת/ פפריקה מתוקה.
1/4 כפית מלח
2 עגבניות גדולות, בשלות וקצוצות.
1/2 כוס מים או ציר מרק ירקות.
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים/ או עדשים מבושלות חלקית. (לדעתי בכתומות אין צורך בבישול מקדים).
1 כף סירופ מייפל / סוכר קוקוס/ סילאן.
2 כפות אריסה (לדעתי תתחילו באחת ובמידת הצורך תוסיפו).
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל220 מעלות.
מושחים את החציל בשמן והמלח ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
צולים כ30-35 דקות או עד שהחציל עשוי ושחום.
בינתיים מטגנים במחבת את הבצל ושמן הזית עד שהוא רך ומקורמל קלות.
מוסיפים למחבת את השום, הפפריקה והכמון ומערבבים היטב כדקה.
מוסיפים את העגבניות והמים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 4 דקות לשם מיזוג טעמים.
מסירים את הכיסוי, מוסיפים את החומוס והאריסה ומערבבים היטב, מכסים שוב ומאדים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצים.
מוסיפים לסיר את החצילים ומערבבים היטב למיזוג כל הרכיבים.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.
מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים על אורז לבן או לצד מאפה מקמח מלא שיספגו את כל הטוב הזה וישלימו לחלבון מלא.
כך שואלת בת דודה בשיחת צ'אט לפני הצהריים.
בתור אחת שתרה תדיר אחר רעיונות חדשים לחלבון מלא מן הטבע קפצתי על האתגר ופניתי לחיפוש באתר שאני אוהבת.
הוא מצידו לא אכזב והציע לי תבשיל במראה עסיסי, מתובל כיאות ובצבעוניות מרתקת.
Moroccan-Spiced Eggplant and Tomato Stew
Friends, I've been dreaming of this dish for so long and it's finally here (after much toil and experimentation). Whenever we travel abroad, I always try
minimalistbaker.com
ולאחר מספר שעות אישרה בשמחה שאכן היה שווה.
אז אולי תנסו גם אתם?
לטובת מי שמעדיף מתכונים בעברית (יש כאלו פה?) אני מצרפת תרגום עם הערות ושינויים שלי:
תבשיל חומוס,עגבניות וחצילים בנוסח מרוקאי.
כמות- 4 מנות.
מצרכים:
חציל גדול חתוך לקוביות בגודל ביס (550 גרם).
2 כפות שמן זית /שמן קוקוס נוזלי.
1/2 כפית מלח.
2 כפות שמן זית
בצל גדול קצוץ דק.
3 שיני שום כתושות
כף כמון
כף פפריקה מעושנת/ פפריקה מתוקה.
1/4 כפית מלח
2 עגבניות גדולות, בשלות וקצוצות.
1/2 כוס מים או ציר מרק ירקות.
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים/ או עדשים מבושלות חלקית. (לדעתי בכתומות אין צורך בבישול מקדים).
1 כף סירופ מייפל / סוכר קוקוס/ סילאן.
2 כפות אריסה (לדעתי תתחילו באחת ובמידת הצורך תוסיפו).
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל220 מעלות.
מושחים את החציל בשמן והמלח ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
צולים כ30-35 דקות או עד שהחציל עשוי ושחום.
בינתיים מטגנים במחבת את הבצל ושמן הזית עד שהוא רך ומקורמל קלות.
מוסיפים למחבת את השום, הפפריקה והכמון ומערבבים היטב כדקה.
מוסיפים את העגבניות והמים, מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 4 דקות לשם מיזוג טעמים.
מסירים את הכיסוי, מוסיפים את החומוס והאריסה ומערבבים היטב, מכסים שוב ומאדים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים בחצים.
מוסיפים לסיר את החצילים ומערבבים היטב למיזוג כל הרכיבים.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות נוספות.
מצננים מעט, טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים על אורז לבן או לצד מאפה מקמח מלא שיספגו את כל הטוב הזה וישלימו לחלבון מלא.