חלבי עוגת שכבות גבינה וריבת חלב - שווה ביותר!!

(:keep smiling

משתמש פעיל
יש לי חולשה מיוחדת לעוגות גבינה, המתוק הזה ממיס אותי, והתענוג שלי בשעת לילה כשהכל שקט והבית רגוע - לארגן לעצמי כוס קקאו חם וליד פרוסה קרה וטעיממה של עוגת גבינה.
תמיד יש לי במקרר משהו מפנק שמחכה לי... חייבת לגלות לכן עוד סוד - העוגות שלי קלות להכנה, מתאימות לכל אחת שרוצה להתפנק....
קבלנה מתכון לעוגת גבינה טעיממה וגבינתית, אמיתית אמיתית....
העוגה משורטטת ויפה, בעלת שכבות בגוונים, יפיפיה, טעימה ליד הקפה של הבוקר ומפנקת לעת ערב.
וכמובן כמובן היא לא עוגה מרתיעה, לא עוגה מסובכת כזו ששייכת רק ל"שפיות" בעלות נסיון רב במטבח, העוגה הזו מתאימה לכולנו.... היא קלה מאד להכנה ובס''ד מצליחה תמיד....

אז יאללה התחלנו....

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
1 חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של @אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
צפה בקובץ המצורף 690753צפה בקובץ המצורף 690755צפה בקובץ המצורף 690756

טוב רוצה לספר שהכנתי אותה לשבת- יצאה מדהים מדהיםםם גם יפיפייה וגם טעימה ברמות!!!
וסופר קלה להכנה [רק קחו בחשבון לא להתחיל אותה מדי מאוחר יש כי את הזמן הנדרש להקפיא בין השכבות ולהשאיר בתנור הכבוי..]
 

קבצים מצורפים

  • 20210625_152125.jpg
    20210625_152125.jpg
    1.1 MB · צפיות: 242
  • 20210625_152153.jpg
    20210625_152153.jpg
    2.4 MB · צפיות: 241

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
טוב רוצה לספר שהכנתי אותה לשבת- יצאה מדהים מדהיםםם גם יפיפייה וגם טעימה ברמות!!!
וסופר קלה להכנה [רק קחו בחשבון לא להתחיל אותה מדי מאוחר יש כי את הזמן הנדרש להקפיא בין השכבות ולהשאיר בתנור הכבוי..]
התמונות מהממות!! העוגה נראית מעולה!!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הזמן הנדרש להקפיא
לא הקפאתי, יצאה מושלמת.
חלק מהפרוסות היו בגלל זה לא מאוד סימטריות בשכבות, אבל הרוב כן.
אם זה לתצרוכת ביתית, ואת מחסרות הסבלנות כמוני, אפשר לדלג...
מקווה שבלבוחי לא תכעס... :p
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
לא הקפאתי, יצאה מושלמת.
חלק מהפרוסות היו בגלל זה לא מאוד סימטריות בשכבות, אבל הרוב כן.
אם זה לתצרוכת ביתית, ואת מחסרות הסבלנות כמוני, אפשר לדלג...
מקווה שבלבוחי לא תכעס... :p
כנ"ל.
הפכה לעוגת הדגל שאני שולחת ליולדות וכו', (מכינה אותה או מתכון דומה שיש לי עם שינויים מזעריים, מה שאני מוצאת קודם) מקבלת תגובות נלהבות, כי זה נראה סופר מושקע בגלל כל השכבות.. ורק אני יודעת כמה קיצורי דרך אני עושה בדרך... משתמשת בביסקויטים טחונים ולא מקפיאה.
לפעמים ממירה את הריבת חלב בכמה כפות לוטוס.
 

ANANAS

משתמש מקצוען
היי
אפשר להשאיר ליותר משעה בתנור?
הכנסתי אותה עכשיו, עוד שלושת רבעי שעה אצפה אותה, ואז חייבים להוציא אחרי שעה?
 

בשוני בבוני

משתמש פעיל
2 ס''מ לא יעשו כלום.
מקסימום העוגה תצא בגובה טיפטיפונת פחות. אין צורך להוסיף.
(אם זה מאד חשוב לך הגובה תוסיפי עוד שליש)
אכן חשוב לי הגובה
כל פעם שאני עושה אותה(וזה קורה הרבה) אני מוסיפה קצת גבינה כי אני אוהבת גבוה
לכן עכשיו שאלתי לעצתך....
תודה!
 

שירהפ

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
הכנתי כמה פעמים ויצא מעולה מעולה, בשבת האחרונה לא היה לי ריבת חלב אז הכנתי עם קפה, ויש כאלו שאפילו אהבו יותר.
אני צריכה להכין אותה לארוע, וצריכה כמות של בערך 40 פרוסות, בכמה היית מכפילה? כמות וחצי?
עדיף תבנית גדולה או תבנית רגילה + 1 אינגליש קייק?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
הכנתי כמה פעמים ויצא מעולה מעולה, בשבת האחרונה לא היה לי ריבת חלב אז הכנתי עם קפה, ויש כאלו שאפילו אהבו יותר.
אני צריכה להכין אותה לארוע, וצריכה כמות של בערך 40 פרוסות, בכמה היית מכפילה? כמות וחצי?
עדיף תבנית גדולה או תבנית רגילה + 1 אינגליש קייק?
הייתי מכפילה בכפול ועושה שתי עוגות :p
 

אנא בכוח

משתמש רשום
למה השכבה של הביסקוויטים יוצאת לי כמו פלסטלינה רטובה איך מונעים את הרטיבות הזאת כך שהביסקוויטים יוצאים פריכים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה