עוגות/עוגיות עוגת טורט שמנת וריבת חלב -מושלמת!!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הבנתי שאת פוסקת לפי הספרדים. חלילה לא חשבת שהמצאת מעצמך!..
רק כידוע יש כאן גם אשכנזיות (אני למשל) שקוראות ועלולות לטעות
אני לא פוסקת :) רק מדברת מנסיון אחרי בדיקה של הדבר.
רק שאת לא כתבת שזו פסיקה מסוימת אלא בלשון המשתמע ממנה שזה לכולי עלמא
ולכן סייגתי.
 

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
רכיבים למילוי: (לפי כוס מדידה 240 מ"ל)
1 שמנת מתוקה
3\1 כוס סוכר
4\1 כוס חלב
4\1 שקית אבקת פודינג וניל
1 גבינה לבנה 250 ג'
שאלה דחופה- אפשר במקום שמנת מתוקה למילוי להשתמש בשמנת להקצפה? אם כן להוסיף סוכר?
יש לי 3 כאלה בבית שעוד מעט עובר התוקף וחבל לזרוק...
 

Esti designs

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
על כמה מעלות אופים וכמה זמן?
 

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
מישהי יודעת אם אפשר להכין את המילוי לעוגת טורט רגילה (עם מיץ תפוזים)?
 

יצחק ק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
@הרי זהב
התמונה שהעלית ממש מגרה
באיזה גודל תבנית השתמשת?
הטורטים שלך נראים נמוכים יותר מהתמונות האחרות שהעלו כאן?
 

חחח

משתמש סופר מקצוען
שוב ושוב מכינה את העוגה המוצלחת הזו, בלי גלוטן ועם...

אבל אתמול קרה לי משהו ממש מוזר
אולי תדענה לומר לי את הסיבה?
הקצפתי כמות כפולה של המילוי
והשמנת פשוט לא התקשתה
עד שבסוף נפרדה ויצא כמו חמאה וחלב...
זרקתי
שלחתי תילדים לקנות שניים חדשים מחברה אחרת
וזה חזר על עצמו
:(
בסוף עשיתי עם ריצ'!!

מה יכול להיות???
איזה קמח את שמה כדי שזה יהיה ללא גלוטן? יוצא טעים כמו קמח רגיל?
אני בטוחה ששאלת רב אבל לדעת פוסקים ספרדיים אפשר עם תנור שאינו בן יומו ואפילו לכתחילה.
גם לדעת הפוסקים האשכנזים זה מותר לכתחילה.
הבנתי שאת פוסקת לפי הספרדים. חלילה לא חשבת שהמצאת מעצמך!..
רק כידוע יש כאן גם אשכנזיות (אני למשל) שקוראות ועלולות לטעות
אני אשכנזית וזה בסדר גמור אצלנו לאפות משהו פרווה שישתלב עם חלבי בתנור בשרי. משתדלים שהתנור לא יהיה בן יומו ובשעת הדחק מפעילים אותו על חום גבוה חצי שעה. (כמובן שאם יש תנור חלבי אז לא נשתמש דווקא בתנור הבשרי...).
אני חושבת שכדאי תמיד כשכותבים איזשהוא פסק שנוהגים אצלכם ש"יש מקום לשאול" ולא- "אסור" כי מן הסתם יש רבנים אחרים שסוברים אחרת מהרב שלכם.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
איזה קמח את שמה כדי שזה יהיה ללא גלוטן? יוצא טעים כמו קמח רגיל?
בגלל שזו עוגת טורט ומדובר ב6 כפות קמח זה לא כ"כ משנה.
אני ניסיתי עם קמח מולינו ויצא מעולה (וקמח נוסף, לא זוכרת אם זה היה קמח כרגיל או קמח תמי)
מאמינה שאפילו עם קמח אורז יצא טוב.
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@שירן אם אני צריכה את העוגה ליום ראשון,מתי הכי מוקדם אני יכולנה להכין אותה?
 

bnoya

משתמש מקצוען
שאלה לי... שמנת לבישול תוקצף טוב? אף פעם לא ניסיתי ורואה שזה מה שיש לי בבית :(
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
איזה קמח את שמה כדי שזה יהיה ללא גלוטן? יוצא טעים כמו קמח רגיל?

גם לדעת הפוסקים האשכנזים זה מותר לכתחילה.

אני אשכנזית וזה בסדר גמור אצלנו לאפות משהו פרווה שישתלב עם חלבי בתנור בשרי. משתדלים שהתנור לא יהיה בן יומו ובשעת הדחק מפעילים אותו על חום גבוה חצי שעה. (כמובן שאם יש תנור חלבי אז לא נשתמש דווקא בתנור הבשרי...).
אני חושבת שכדאי תמיד כשכותבים איזשהוא פסק שנוהגים אצלכם ש"יש מקום לשאול" ולא- "אסור" כי מן הסתם יש רבנים אחרים שסוברים אחרת מהרב שלכם.
@חחח רק עכשיו ראיתי את השאלה שלך
אני משתמשת בעוגות (לא בשמרים) מתערובת שאני מכינה במקרר, אני מכינה כפול ומכופל בקופסא של 4 ליטר...
היחס הוא כוס קונדיטור, 1/2 כוס טפיוקה, 1/2 כוס קמח אורז מלא,
מערבבת טוב
ושומרת בקופסא במקרר
לערבב שוב לפני השמוש
ככה קל לשלוף ולשים אחד על אחד בעוגות!

ולגבי הטעם במיוחד בעוגה הזו שיש רק קצת קמח
יוצא מעדןןןןן
אף אחד לא ינחש שזה לל"ג
וגם ברב העוגות זה יוצא מעולה++
 

פרידא

משתמש מקצוען
חייבת לשתף אתכם בעוגה טעימה שקוצרת מחמאות!
אבל הכי חשוב קלה להכנה:)

לעוגת הטורט:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות קמח + 1 כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן
2 כפות מים

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
משאירים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים חלמון אחר חלמון.
מוסיפים את השמן לאט ואח"כ את המים , ולבסוף מוסיפים את הקמח עם האבקת אפיה..

מחלקת את התערובת ל2 . ואופה 2 שכבות של עוגה. (מומלץ מאד בתבנית עגולה 24 )

אחרי שהשכבות התקררו - על השכבה הראשונה מורחים ריבת חלב .
ואת השכבה השניה הופכים, מורחים עליה ריבת חלב, ומחכים איתה:)

רכיבים למילוי: (לפי כוס מדידה 240 מ"ל)
1 שמנת מתוקה
3\1 כוס סוכר
4\1 כוס חלב
4\1 שקית אבקת פודינג וניל
1 גבינה לבנה 250 ג'

אופו הכנת המילוי:
מקציפים את כל החומרים חוץ מהגבינה . אחרי שיש קצף יציב מוסיפים את הגבינה.
3/4 מהמילוי שופכים על השכבה הראשונה .
ואת השכבה השניה הופכים בחזרה על העוגה.
מורחים את שאר המילוי על העוגה /מזלפים .. כיד הדמיון הטובה...
מומולץ בחום להוסיף קישוטים מריבת חלב...
בתאבון!
עשינו לשבת
יצאה עוגה מדהימה
קלה להכנה וטעימה טעימה
וגם יפה..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה