או אפיה של שכבה תחתונה?אין
רק עוגות גבינה ללא אפיה
בד"כ בבסיס יש חמאה,או אפיה של שכבה תחתונה?
אם התנור בן יומו זה גם בעיהאו אפיה של שכבה תחתונה?
מעניין שלא שמעתי שום רב שמתיראם התבנית חלבית, דעת הרבה פוסקים שאין חשש ואפשר לאפות לחילופין בשרי וחלבי.
חלילה מלסמוך על ניק בפורום, אבל כדאי לשאול רב מוסמך ובקי לפני שסומכים על משווק שמנסה לפרסם את 'יתרונו' שיש לו תא חלבי ובשרי.
הם לא סתם יותר מקילים, כל ההתייחסות שלהם שונה לגמרי בנושא.מעניין שלא שמעתי שום רב שמתיר
ושאלתי כמה מורי הוראה
אשכנזים
ספרדים אולי יותר מקילים
כל שכתבת הוא לגבי הכלי עצמו (תבנית בשרית בת יומה)יש לי מרשם של עוגה מעולה שאופים רק את התחתית .אבל צריך לשאול אם מותר לאפות בסיס לחלבי בתנור בשרי'
זה נכנס לתוך מחלוקת ארוכה ועמוקה בדין נותן טעם אחר נותן טעם. סיכום עיקרי השיטות בה בין שיטת המחבר לספרדים והרמ"א לאשכנזים: בכלי בן יומו בשרי לא יבשל (או יאפה... עיין למעלה..) פרווה בכדי לאוכלו עם חלב, וכן להיפך. ואם כבר בישל, לשו"ע אפשר לאוכלו עם חלב ולרמא מותר רק אם כבר נתערב במאכל, אך אסור לערבו לכתחילה. ואם הכלי הוא אינו בן יומו, לדעת השו"ע מותר אף לכתחילה לבשל בכדי לאוכלו עם חלב, ולדעת הרמ"א אסור לבשלו לשם כך, ואם כבר בישל מותר לערבו עם חלב
לפי הפסיקה האשכנזית כוסות זכוכית בשרי וחלבי אין בהן שום בעיה.הם לא סתם יותר מקילים, כל ההתייחסות שלהם שונה לגמרי בנושא.
את יודעת שהם משתמשים בכוסות זכוכית לחלבי בשרי חמץ ופסח? (ברור שלא כולם,אבל בעיקרון)
אם התנור בן יומו זה גם בעיה
וגם אם לא לא נראה לי שחלק...
תשאלי רב
אני שאלתי פעם רב, והוא אמר שאם אופים את זה מתוך כוונת תחילה להשתמש עם חלבי - אסור.יש לי מרשם של עוגה מעולה שאופים רק את התחתית .אבל צריך לשאול אם מותר לאפות בסיס לחלבי בתנור בשרי
זה גם תשובה שקיבלתי פעם על גרנולה במטרה לאכול עם יוגורטאני שאלתי פעם רב, והוא אמר שאם אופים את זה מתוך כוונת תחילה להשתמש עם חלבי - אסור.
כמובן שכל אחת תשאל רב בעצמה.
תלוי אם את ספרדיה או אשכנזיה.או אפיה של שכבה תחתונה?
ממה שידוע לי נוהגים לא להחליף מבשרי לחלבי ולהיפך, כדי למנוע מכשולים וטעויות. בפרט לא על בסיס קבוע. וכמובן לשאול רב אם רלוונטי לכם.יש תנורי פירוליטי שמכשירים את התנור מבשרי לחלבי ולהפך.
אצלנו מאוד מקובל לצרף פתק "פרווה נאפה בתנור בשרי" וכד'גם אם ספרדיה והרב שלך מקל
להביא למשלוח מנות כזאת עוגה זה בעיה. (רק שתבינו למה יש כאלה שלא אוכלים מה ששכנים מכינים)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: