משתפת במתכון של עוגה שאני מכינה המון.
ויום אחד התחשק לי עוגת גבינה ריבת חלב..
חיפשתי ולא מצאתי מתכון של עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב בתוך העוגה ולא כציפוי. ולא מצאתי.
מה שמצאתי היה רק של עוגות גבינה קרות.
אז החלטתי לנסות לשנות את המתכון הזה ויצא פשוט מושלם.
החלפתי את השוקולד המריר שנמצא במתכון המקורי של קרין גורן בריבת חלב והתוצאה הייתה פשוט וואו.
רק מדגישה זה נראה מסובך וארוך . ההכנה לא קשה. היא מורכבת ואורכת זמן
אם את חסרת סבלנות ולא אוהבת להתעסק במטבח זו לא העוגה בשבילך. לכי תכיני בחושה ריבת חלב מהממת של חסי סגל היא באמת 5 דקות.
ההכנה היא מורכבת. לא קשה ומסובכת.
אז תפני לך זמן ותכיני. בהצלחה!
עוגת גבינה ספירלה- שוקולד לבן וריבת חלב
תבנית עגולה גדולה (24\22 ס"מ) או שתי תבניות בינוניות.
תחתית:
150 גרם פתי בר וניל \קרמל
100 גרם חמאה מומסת
תערובת הגבינה:
1 קילו גבינה לבנה
4\3 כוס סוכר לבן (150 גרם)
6 ביצים
תערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
3\1 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
1 כף קורנפלור (10 גרם)
תערובת ריבת חלב:
230 גרם ריבת חלב
130 מ"ל\גרם שמנת מתוקה
4 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם החמאה המומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את תערובת הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות.
מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
לתערובת ריבת החלב: מערבבים ריבת חלב, שמנת מתוקה וקורנפלור לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת ריבת החלב לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
מחממים את התנור ל140 מעלות חום עליון תחתון.
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכוסות.
(בתבנית גדולה -4 כוסות מכל צבע ואם אני עושה שתי תבניות בינוניות אז 8 כוסות מכל צבע ואז זה 4 כוסות לכל תבנית ).
יוצקים כוס בהירה לתבנית התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כוס כהה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
(אם אפית בתבניות בינוניות אז תאפי כשעה ואפילו פחות ,תבדקי אחרי 50 דקות)
(אל תתפתי לאפות עוד זה נראה לא מוכן אבל ככה זה אמור להראות, אם תוציאי יותר מאוחר זה עדין יצא טעים אבל פחות קרמי ורך)
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
l]התמונות לא משו.. אבל זה מה יש
ויום אחד התחשק לי עוגת גבינה ריבת חלב..
חיפשתי ולא מצאתי מתכון של עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב בתוך העוגה ולא כציפוי. ולא מצאתי.
מה שמצאתי היה רק של עוגות גבינה קרות.
אז החלטתי לנסות לשנות את המתכון הזה ויצא פשוט מושלם.
החלפתי את השוקולד המריר שנמצא במתכון המקורי של קרין גורן בריבת חלב והתוצאה הייתה פשוט וואו.
רק מדגישה זה נראה מסובך וארוך . ההכנה לא קשה. היא מורכבת ואורכת זמן
אם את חסרת סבלנות ולא אוהבת להתעסק במטבח זו לא העוגה בשבילך. לכי תכיני בחושה ריבת חלב מהממת של חסי סגל היא באמת 5 דקות.
ההכנה היא מורכבת. לא קשה ומסובכת.
אז תפני לך זמן ותכיני. בהצלחה!
עוגת גבינה ספירלה- שוקולד לבן וריבת חלב
תבנית עגולה גדולה (24\22 ס"מ) או שתי תבניות בינוניות.
תחתית:
150 גרם פתי בר וניל \קרמל
100 גרם חמאה מומסת
תערובת הגבינה:
1 קילו גבינה לבנה
4\3 כוס סוכר לבן (150 גרם)
6 ביצים
תערובת שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
3\1 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
1 כף קורנפלור (10 גרם)
תערובת ריבת חלב:
230 גרם ריבת חלב
130 מ"ל\גרם שמנת מתוקה
4 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות עם החמאה המומסת, ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את תערובת הגבינה: בקערה טורפים (בעדינות רבה, לא מקציפים !) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת הבהירה: ממיסים יחד שוקולד לבן ושמנת מתוקה (במיקרוגל או מעל אדים). מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומצננים מעט.מוסיפים לתערובת הגבינה באחת מהקערות.
מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
מחזירים את הכמות הקטנה לתערובת ומערבבים יחד.
לתערובת ריבת החלב: מערבבים ריבת חלב, שמנת מתוקה וקורנפלור לתערובת אחידה.
מוסיפים את תערובת ריבת החלב לתערובת הגבינה בקערה הנותרת, וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
מרכיבים ואופים:
מחממים את התנור ל140 מעלות חום עליון תחתון.
יוצקים מים רותחים לתבנית גדולה ומניחים בתחתית התנור.
מעבירים כל אחת מהתערובות לכוסות.
(בתבנית גדולה -4 כוסות מכל צבע ואם אני עושה שתי תבניות בינוניות אז 8 כוסות מכל צבע ואז זה 4 כוסות לכל תבנית ).
יוצקים כוס בהירה לתבנית התערובת תתפשט ותכסה את התחתית. יוצקים שוב למרכז התבנית כוס כהה. יוצקים כוס מהתערובת הכהה למרכז התערובת הבהירה, וממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות. מתקבלת דוגמת טבעות.
מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים שעה ורבע, ב-140 מעלות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
(אם אפית בתבניות בינוניות אז תאפי כשעה ואפילו פחות ,תבדקי אחרי 50 דקות)
(אל תתפתי לאפות עוד זה נראה לא מוכן אבל ככה זה אמור להראות, אם תוציאי יותר מאוחר זה עדין יצא טעים אבל פחות קרמי ורך)
מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
מעבירים למקרר ל-24 שעות. שומרים את העוגה במקרר ומגישים קר.
l]התמונות לא משו.. אבל זה מה יש