יש לי מתכון שאחרי שהוא מתקרר נחתך מדהים.
אפשר להכין בתבנית מרובעת. כאן בתמונה זה בעגולה.
צפה בקובץ המצורף 309824
עוגת גבינה [מתאימה לתבנית קטנה מA4 בגודל אחד]
או 2 עגולות הכי קטנות.
לבסיס:
200 גרם ביסקויטים טחונים
100 גרם חמאה
ממיסים חמאה ומערבבים עם הביסקויטים. דוחסים בתחתית התבנית. מהדקים היטב.
שכבה ראשונה:
625 גרם גבינה 9% [אפשר 5%] [2.5 קופסאות קטנות, אפשר מקופסא גדולה באומדן]
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כף מיץ לימון
מערבבים הכל יחד בקערה ויוצקים על התחתית. אופים ב 180 מעלות כ 1/2 שעה. מכבים את התנור.
שכבה שניה:
1 שמנת חמוצה
1 אשד [ירוק]
1/4 כוס סוכר
1 כף קמח
מערבבים בקערה עד שהקמח נבלע היטב.
בעדינות מורחים על השכבה האפויה.
מחזירים לתנור
מכובה לשעה.
מקררים לפני פריסה.