מקסים!!
אגב, למה לקנות רויאל אייסינג, כל כך פשוט להכין לבד.
עשיתי את זה פעם וזה לא הצליח -
אם יש לך כמויות מדוייקות - אשמח שתשתפי אותי
הקשיוט אחרי האפיה?
אם כך, אין בעיה בביצה לא אפויה?
נראה מקסים ומפנק במיוחד!!
אכן יש בעיה , הקישוט אחרי האפיה! ויש חלבון חיקשיוט אחרי האפיה?
מוכנה לנסות!אין לי כמויות מדוייקות.
אבל זה לפי ההרגשה.
את לוקחת חלבון ביצה, מוסיפה אבקת סוכר, ומערבבת עם כף.
לפי העין, את רואה כמה אבקה להוסיף.
על חלבון אחד את מוסיפה הרבה אבקה, אם אני זוכרת נכון, זה כמעט 2.5 -3 חבילות אבקת סוכר.
תודה - אנסה בלנ'!אכן יש בעיה , הקישוט אחרי האפיה! ויש חלבון חי
אפשר ליצור את זה מאבקת חלבון קנויה שנקראת אלבומין
הנה המתכון
450 גרם אבקת סוכר
5 כפות אבקת חלבון (אלבומין)
1/2 כוס מים
וצבע מאכל-לפי הצורך
חנות של חומרי אפיהתודה - אנסה בלנ'!
מהיכן משיגים אלבומין?
זה לא ממש נכון , כי לרב החידקים נמצאים בקליפת הביצהכפי הידוע לי הבעיה היא אכן בחלמון, את החלבון ניתן לשמור 3 ימים בחוץ וחודש במקרר.
תודה על הטיפים!חנות של חומרי אפיה
(אגב-מוסיפים אותו גם למקרונים שיצאו מוצלח)
הטיפ מחברתי שהיא אופה מקצועיאנסה גם עם המקרונים - יש לך כמות יחס?
כמה חלבונים זה בערך?72 גרם חלבון מביצים טריות ככל האפשר
ביצים:ביצה מס´ XL – חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם (משקל כולל 70 גרם)ביצה מס´ L – חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם (משקל כולל 60 גרם)ביצה מס´M – חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם (משקל כולל 50 גרם)התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)כמה חלבונים זה בערך?
תודה גדולה - איזה פירוט מדהים!הטיפ מחברתי שהיא אופה מקצועי
מתכון -אני יצרף לך מתכון משהו שעושה שימוש באלבומין - (אבל לא ניסתי)
צפו בערן שוורצברד מכין מקרונים (צילום ועריכה: דן לב)
מקרונים – מתכון בסיסי
מרכיבים
60 עוגיות (שמהן מרכיבים 30 מקרונים)
תערובת 1
תערובת 2
- 195 גרם שקדים טחונים דק
- 195 גרם אבקת סוכר
- 72 גרם חלבון מביצים טריות ככל האפשר
- 5 גרם צבע מאכל בצורת ג'ל, בגוון לבחירתכם (ערן ממליץ על הצבעים של חברת ווילטון)
אופן ההכנה
- 190 גרם סוכר
- 48 גרם מים
- 74 גרם חלבון (רצוי מביצה ישנה)
- 1 גרם אבקת אלבומין (אבקת חלבון)
- אופציה לקישוט מקרון הטחינה: 20 גרם שומשום לבן, 20 גרם שומשום קלוי או מלא ו-5 גרם שומשום שחור
- טוחנים יחד במעבד המזון את השקדים ואבקת הסוכר.
- מנפים את השקדים ואבקת הסוכר 3 פעמים - לא מחזירים לתערובת את מה שנשאר בנפה.
- מניחים בקערה את תערובת השקדים ואבקת הסוכר. מוסיפים 72 גרם חלבון וצבע מאכל, ומערבבים לתערובת אחידה.
- שמים בסיר את המים והסוכר ומחממים (המטרה היא להגיע לסירופ בטמפרטורה של 117 מעלות בסוף התהליך).
- בזמן שהסירופ מתחמם שמים בקערת המיקסר 74 גרם חלבון ואת האלבומין. מתחילים להקציף במהירות בינונית.
- כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-110 עד 112 מעלות, מגבירים את מהירות המיקסר.
- כשטמפרטורת הסירופ מגיעה ל-117 מעלות מסירים אותו מהאש, מניחים על משטח העבודה ונותנים לבועות לרדת.
- מוזגים את הסירופ בבת אחת לחלבון (בזהירות!) ומקציפים מיד במהירות גבוהה, עד לקבלת מרנג תפוח וחמים.
- מקפלים את המרנג לתערובת השקדים והחלבון, עד לקבלת תערובת מעט נוזלית ומבריקה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר בקוטר 9-7 מ"מ.
- פורשים בתבנית שטוחה נייר אפייה או משטח סיליקון. מזלפים בתבנית עיגולים מהתערובת. אם מכינים מקרון במילוי טחינה, תמרים ופיסטוק, מפזרים בשלב זה את תערובת השומשום מעל המקרונים.
- מניחים את התבניות בטמפרטורת החדר כחצי שעה, עד שנוצר קרום חיצוני קשיח על פני העיגולים המזולפים.
- במקביל, מחממים את התנור לטמפרטורה של 150-140 מעלות.
- אופים כ 12 דקות, תלוי בגודל המקרונים ובכמות התבניות שבתנור.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומסדרים זוגות של עיגולים המתאימים בגודלם. הופכים את אחד העיגולים שבכל זוג כך שצדו השטוח פונה כלפי מעלה.
- ממלאים את המקרונים לפי ההוראות שבמתכוני המילויים שבהמשך.
אז פותחים בזהירות.זה לא ממש נכון , כי לרב החידקים נמצאים בקליפת הביצה
וכשפותחים זה יכול לחדור פנימה לשניהם
לכן גם לא שוטפים ביצים כי אז החידיקים חודרים פנימה
תתחילי עם חצי חלבון.מוכנה ל
מוכנה לנסות!
כמויות האבקה אדירות...!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: