פריכות או רכות?
עוגה או עוגיות?
הבחירה בידכם.
האמת שהייתי בטוחה שאת העוגיות האלו נאכל עם המשיח.
כל כך הרגשתי את זה.
כל כך.
באמת שחיכיתי לקול השופר שיקרע את הדממה של תשעה באב.
אבל בעוונותינו, הוא לא כאן.
ושוב צמנו.
ושוב בכינו על החורבן
וישבנו על הארץ, והתאבלנו.
ושוב אנחנו מבקשים.
מנסים בכל הכח להיתפס באמונה, שיבוא.
עוד היום
אם בקולו נשמע.
הלוואי וכבר יבוא.
והיות ולא בא,
אכלו כאן מהעוגיות לאחר הצום.
הטעם הלמוני שלהם מעודן.
אבל למי שאוהבת לימון- זה מושלם.
וכן למי שפחות אוהב....
וכמובן-
יש עוגיות.
ויש גירסא לממהרים.
כ-60 עוגיות קטנות.
או תבנית חד פעמית ענקית
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1 אבקת אפיה
1.5 כוסות אגוזים טחונים
6 כוסות קמח
1 כוס שמן
2 כפות פודינג וניל
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה ביד או בעזרת כף.
התערובת צריכה להיות יציבה אבל דביקה מעט.
לעוגיות:
בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5 סנטימטר
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
אופים ב 180 מעלות 12 דקות לעוגיות רכות, 18 דקות לעוגיות פריכות.
משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למישהו אז שימו עליהם עין!
אפשר לגלגל באבקת סוכר לאחר האפיה.
אפשר גם לפני האפיה ואז יתקבלו עוגיות עוגיות-לימון סדוקות.
לעוגה:
משטחים את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחידה [העוגה לא גבוהה, אלו חיתוכיות]
כדאי לפזר שקדים מולבנים פרוזים ומעט סוכר ולחוץ קלוץ לתוך הבצק.
אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות. העוגה צריכה להיות יבשה, אבל המרקם שלה רך.
ועם כל זה אחכה לו בכל ים שיבוא....
עוגה או עוגיות?
הבחירה בידכם.
האמת שהייתי בטוחה שאת העוגיות האלו נאכל עם המשיח.
כל כך הרגשתי את זה.
כל כך.
באמת שחיכיתי לקול השופר שיקרע את הדממה של תשעה באב.
אבל בעוונותינו, הוא לא כאן.
ושוב צמנו.
ושוב בכינו על החורבן
וישבנו על הארץ, והתאבלנו.
ושוב אנחנו מבקשים.
מנסים בכל הכח להיתפס באמונה, שיבוא.
עוד היום
אם בקולו נשמע.
הלוואי וכבר יבוא.
והיות ולא בא,
אכלו כאן מהעוגיות לאחר הצום.
הטעם הלמוני שלהם מעודן.
אבל למי שאוהבת לימון- זה מושלם.
וכן למי שפחות אוהב....
וכמובן-
יש עוגיות.
ויש גירסא לממהרים.
כ-60 עוגיות קטנות.
או תבנית חד פעמית ענקית
4 ביצים
2 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1 אבקת אפיה
1.5 כוסות אגוזים טחונים
6 כוסות קמח
1 כוס שמן
2 כפות פודינג וניל
מערבבים את כל הרכיבים בקערה גדולה ביד או בעזרת כף.
התערובת צריכה להיות יציבה אבל דביקה מעט.
לעוגיות:
בידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-2.5 סנטימטר
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
אופים ב 180 מעלות 12 דקות לעוגיות רכות, 18 דקות לעוגיות פריכות.
משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למישהו אז שימו עליהם עין!
אפשר לגלגל באבקת סוכר לאחר האפיה.
אפשר גם לפני האפיה ואז יתקבלו עוגיות עוגיות-לימון סדוקות.
לעוגה:
משטחים את התערובת בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה בשכבה אחידה [העוגה לא גבוהה, אלו חיתוכיות]
כדאי לפזר שקדים מולבנים פרוזים ומעט סוכר ולחוץ קלוץ לתוך הבצק.
אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות. העוגה צריכה להיות יבשה, אבל המרקם שלה רך.
ועם כל זה אחכה לו בכל ים שיבוא....