העוגה הזאת היתה למעשה אמורה לתת לי זכות כניסה לאשכול הנכבד של הניקית המקסימה
@טוצ'ה
אבל מה לעשות? לא זכיתי
ואתן הרווחתן עוגה
וכך היה המעשה
התכוונתי להכין את העוגה הזאת
אוי אוי אוי.. שכחתי לגרר מעל שוקולד...:( מקווה שזה לא משנה בטעם יותר מידי. ממש לא נורא, טעים גם כך
www.prog.co.il
וה' רצה אחרת ושכבה אחת התפספסה
צפה בקובץ המצורף 1209060
רציתי להכין בצק נוסף אבל שוב אשאר עם 2 שכבות בצק מיותרות מה עושים?
אני צריכה בדחיפות עוגות לחג
ואז ב"ה עלה בדעתי רעיון
אפיתי עוגת דבש נמוכה [מחצית הכמות מהמקורית] של הניקית הנהדרת
@סטודיו ישר
הנחתי שכבת בצק ראשונה בתבנית
מרחתי בקרם וניל לבן-קניתי בחנות למוצרי אפיה
[אפשר להכין פטיסייר,אפשר גם למרוח במלית קרמל, נוגט [עשוי מאגוזים-לא כולם משתמשים בחגים]
אפשר גם לוטוס ועוד]
שמתי את טורט הדבש האפוי
מרחתי שוב בקרם וניל
חיממתי את העלה השני בתנור כדי שאבקת הסוכר תתקבע היטב גם לאחר הקפאה
הפכתי ע"ג מלית הוניל ומיד כיסיתי בנדיבות באבקת סוכר
אז מה? להתחיל עכשיו לשחק עם המתכון ולהוריד 1/3? חבל, אתן לכן מתכון לבצק פריך [על הבסיס של קרייזמן],
שאני מאד אוהבת ומוצלחת מאד למטרה זו
אז הנה מתכון מסודר:
סנדביץ במילוי עוגת דבש
ל-2 עלי בצק:
1/3כוס סוכר
300 גר' מרגרינה [½1 חב']
1 ביצה
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
כ-1/3 כוס מים
ההכנה:
1. אחדי את החמרים לבצק נעים וחלקי ל-2 חלקים
2. רדדי כל חלק על משטח מקומח קלות, העבירי לתבנית דלונגי, השהי כ-¼ ש'-למניעת התכווצות הבצק,
3. דקרי במזלג בצפיפות-למניעת בועות ולקבלת משטח ישר ואפי
4. חלק 2 [שאמור להיות הבצק העליון] אפי ומיד בתום האפיה זרי אבקת סוכר בנדיבות-כך אבקת הסוכר מתקבעת גם לאחר הקפאה.
5. הקפיאי כדי שתוכלי בקלות להעביר לכיסוי העוגה
מלית הטורט:
כנזכר לעיל המתכון של הניקית היקרה
@סטודיו ישר
טורט דבש
4 ביצים
¼1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
½ א. אפיה
3 כפות דבש
קצת קינמון
1/3 כפית ציפורן
½ כפית סודה לשתייה
½ כוס שמן
¼1 כוסות מים רותחים
2 כפיות קפה
1. המיסי את הקפה עם המים הרותחים, צנני מעט
2. הפרידי ביצים והקציפי עם ¾ כוסות סוכר
3. ערבבי בקערה נפרדת את כל היבשים
4, עוד קערה קטנה-חלמונים, ½ כוס סוכר הנותרת, ½ כוס שמן, 3 כפות דבש-ערבבי היטב
5. שפכי הכל לקפה עם המים וערבבי היטב +חומרים יבשים ערבבי היטב
והוסיפי את זה לקצף
6. אפי כמו טורט רגיל, צנני
ההרכבה:
1. מרחי מחצית הקופ' של מלית וניל לבנה ע"ג שכבת הבצק שבתבנית
2. הפכי את טורט הדבש ע"ג המלית
3. מרחי במלית הוניל הנותרת
4. כסי בעלה הבצק הקפוא
5. הקפיאי היטב ופרסי לקוביות נאות