דרוש מתכון עוגה חלבית

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
אני יודעת הכנתי אותו כמה פעמים.
ניסיתי עם ריצ' עכשיו זה בתנור.
מעניין איך יצא.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוי, ריצ מתפרק בבישול!
זה מתכון שבו מביאים את השמנת (ובמקרה שלה ריצ') לסף רתיחה ותו לא.
אין שום סיבה שיתפרק.
יצא לה פחות טעים מהגרסא החלבית שהיא כבר הכינה וטעמה בזמנו וזה די ברור למה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנתי לאחרונה "עקיצת הדבורה" ויצאה נחמדת. אבל מחפשת גירסה יותר מוצלחת, אשמח אם יש למישהי משהו מנוסה ומאווווד מוצלח.
 

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
זה מתכון שבו מביאים את השמנת (ובמקרה שלה ריצ') לסף רתיחה ותו לא.
אין שום סיבה שיתפרק.
יצא לה פחות טעים מהגרסא החלבית שהיא כבר הכינה וטעמה בזמנו וזה די ברור למה.
הגנאש דווקא יצא מצויין
הסיפור התחיל באפייה, לא יצא אותו מרקם.
לא טעמתי עדיין רק ממה שנראה לי בעין לא יצא טעים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הכנתי לאחרונה "עקיצת הדבורה" ויצאה נחמדת. אבל מחפשת גירסה יותר מוצלחת, אשמח אם יש למישהי משהו מנוסה ומאווווד מוצלח.
הכנת את הגרסא האותנטית? עם בצק שמרים בחוש וקרם פטיסייר או הטורט בציפוי קרמל שקדים שמשום מה זכה לשם זהה? :)
 

לילי 1

משתמש מקצוען
זה מתכון שבו מביאים את השמנת (ובמקרה שלה ריצ') לסף רתיחה ותו לא.
אין שום סיבה שיתפרק.
יצא לה פחות טעים מהגרסא החלבית שהיא כבר הכינה וטעמה בזמנו וזה די ברור למה.
לא אמרה שיצא מהתנור?
במחשבה שנייה, יש לי הרבה מתכוני עוגות עם ריצ בבלילה, אז כנראה שזה בסדר אם לא מקציפים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הגנאש דווקא יצא מצויין
הסיפור התחיל באפייה, לא יצא אותו מרקם.
לא טעמתי עדיין רק ממה שנראה לי בעין לא יצא טעים
ריצ' פחות מתאים כי הוא יותר שומני והחמאה במתכון מתייתרת.
וגם כי הוא מתוק מאד מאד ובשילוב עם השוקולד הלבן זה פצצת מתיקות.
לא אמור להיות שינוי דרסטי במרקם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא אמרה שיצא מהתנור?
במחשבה שנייה, יש לי הרבה מתכוני עוגות עם ריצ בבלילה, אז כנראה שזה בסדר אם לא מקציפים
זה מתכון שבו מכינים גנאש שוקולד לבן ושמנת, טורפים עם ביצים וחמאה, יוצקים על קלתית ואופים.
אם שמנת מתוקה לא מתפרקת, ק"ו ריצ'.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הכנת את הגרסא האותנטית? עם בצק שמרים בחוש וקרם פטיסייר או הטורט בציפוי קרמל שקדים שמשום מה זכה לשם זהה? :)
לקחתי כאן מפרוג לא זוכרת מאיפה, כמו טורט קצת דחוס ומעל שמנת מתוקה עם חלב ופודינג ומעל זיגוג קפה מבושל עם חמאה ולא זוכרת מה עוד, ומעל שקדים פרוסים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לקחתי כאן מפרוג לא זוכרת מאיפה, כמו טורט קצת דחוס ומעל שמנת מתוקה עם חלב ופודינג ומעל זיגוג קפה מבושל עם חמאה ולא זוכרת מה עוד, ומעל שקדים פרוסים.
זה לא עקיצת הדבורה.
זו פרשנות מקלה שלה :)
עקיצת הדבורה היא עוגה רבת שנים ממוצא אוסטרי/גרמני . אם תרצי אתן לך קישור למתכון אותנטי.
רק קחי בחשבון שהוא מורכב יותר.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@חני גרינשטיין
אני ודאי אשמח למתכון שלך
בשמחה
החומרים לבצק:
¾ 1 כוס קמח
½ שקיק אבקת אפיה
½ כוס סוכר
100 גר' חמאה רכה
2 חלמונים
2 כפות חלב
1 כף יין

החומרים למלית:
1 שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:
1 ג'לי תות
תותים טריים

אופן ההכנה:
ערבבי את כל חומרי הבצק לבצק פריך. שמני תבנית עגולה (מס' 26), שטחי את הבצק על התבנית ואפי בחום בינוני עד להזהבה.
הקציפי את כל חומרי המלית לקצפת יציבה וצקי על הבצק האפוי.
סדרי את התותים מסביב לעוגה, הכיני את הג'לי ע"פ ההוראות שבגב האריזה וצקי על התותים.
השהי במקרר לקרור והגישי קר.
בהצלחה!

הערה חשובה
מאחר שאינני משתמשת בתותים שלמים (אלא א''כ הם מגידול מיוחד)
המרתי את התותים באפרסקים משומרים חתוכים לפרוסות דקות ומסודרים כמניפה מסביב לעוגה. באמצע אני שמה חצי אפרסק.
את הג'לי אני מחליפה לג'לי בטעם משמש.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה לא עקיצת הדבורה.
זו פרשנות מקלה שלה :)
עקיצת הדבורה היא עוגה רבת שנים ממוצא אוסטרי. אם תרצי אתן לך קישור למתכון אותנטי.
רק קחי בחשבון שהוא מורכב יותר.
נראה לי את זה הכנתי או דומה ממש.
הקישור מוביל לאשכול אך כוונתי להודעה מס' 3
ו... אשמח לקישור, לא נרתעת ממתכונים מסובכים. רגילה וותיקה בנושא...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ו... אשמח לקישור, לא נרתעת ממתכונים מסובכים. רגילה וותיקה בנושא...
יש הרבה מתכונים.
התמקדתי בשניים שהם מבלוגים שנחשבים אמינים ויש צילומי שלבים:

 
נערך לאחרונה ב:

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
יש הרבה מתכונים.
התמקדתי בשניים שהם מבלוגים שנחשבים אמינים ויש צילומי שלבים:

שמת אותו קישור-פעמיים...
ותודה רבה!!!
 

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
@shira bira
בטעות העלית את אותו מתכון פעמיים
המתכון של שמח במטבח נשמע טוובבב אבל צריך סיבה לכזו עוגה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה