עוגות/עוגיות עוגה או עוגיות? טחינה או חמאת בוטנים? תחליטו אתם!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני רק מחליטה שיש בהם קקאו, ביצים, סוכר, קמח, שמן, סודה לשתיה, ושוקולד צ'יפס :)

אם תחליטו להכין עוגה, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית- היא תיראה כך:
IMG_9413_800x533.jpg


אם תחליטו להכין עוגיות, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית, הן תיראנה כך:
IMG_9423_533x800.jpg

[כאן אופציה ב, גלילים מוקפאים ופרוסים]


האמת שכבר היו במקפיא עוגות שיכלו להספיק ברווח לשבת. אבל, זו שבת אחרונה של בינהזמנים והבחור דכאן ישוב אוטוטו לישיבה לזמן אלול בעז"ה, ולמי מגיע פינוק בשבת אחרונה של בינהזמנים, רגע לפני שישקע בלימוד יותר מאשר ללומדי התורה? אז החלטתי לפנק אותו בעוגה שמשלבת את כל מה שהוא אוהב בעוגות- עוגת שוקולד צ'יפס, עוגת בראוניס וחמאת בוטנים.

האמת- טעים להפליא!

אה, כן הבנתם נכון, אני השתמשתי בחמאת בוטנים. ברור, נו.

ולמתכון.

הפעם, בניגוד לרוב, השתמשתי בכוסות שתיה חמה בגודל הסטנדרט, ולא בכוסות חד פעמי לשתיה קרה.
למה? תשובה אין לי. זה מה שראיתי מול העיניים כשהרכיב הראשון שהצריך מדידה רצה להיכנס לקערה, אז בזה השתמשתי.

6 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן [אל תפחיתו, כבר הפחתתי...]
1 כוס שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים או טחינה גולמית
2 כפיות סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס [חום, לבן או שילוב של השתיים]

מערבבים היד בקערה גדולה.
אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.

לעוגה:
IMG_9415_800x533.jpg

משטחים בתבנית חד פעמית ענקית.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות. אל תאפו יותר כדי שהעוגה תישאר רכה.

לעוגיות:
IMG_9422_533x800.jpg

אפשרות א
- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות 12 דקות.
אפשרות ב- יוצרים גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ מהבצק. מעבירי להקפאה להתקשות חלקית. מוציאים מהמקפיא ובסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות.



זהו.
פנקו את לומדי התורה שבביתכם. הפינוק הזה שאנחנו נותנות להם, ממלא אותם בכוחות לעוד זמן של לימוד ושטייגען.
ושיהיה לכולם זמן אלול מוצלח.
ובזכות התורה ולומדיה, ינצל העולם, בעז"ה ונזכה ונשמע ונתבשר רק בשורות טובות.
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נראה טוב, גם עם טחינה טעים וגם עם חמאת בוטנים, כנראה ננסה את שניהם
 

מגדלור

משתמש מקצוען
אני רק מחליטה שיש בהם קקאו, ביצים, סוכר, קמח, שמן, סודה לשתיה, ושוקולד צ'יפס :)

אם תחליטו להכין עוגה, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית- היא תיראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1756159

אם תחליטו להכין עוגיות, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית, הן תיראנה כך:
צפה בקובץ המצורף 1756160
[כאן אופציה ב, גלילים מוקפאים ופרוסים]


האמת שכבר היו במקפיא עוגות שיכלו להספיק ברווח לשבת. אבל, זו שבת אחרונה של בינהזמנים והבחור דכאן ישוב אוטוטו לישיבה לזמן אלול בעז"ה, ולמי מגיע פינוק בשבת אחרונה של בינהזמנים, רגע לפני שישקע בלימוד יותר מאשר ללומדי התורה? אז החלטתי לפנק אותו בעוגה שמשלבת את כל מה שהוא אוהב בעוגות- עוגת שוקולד צ'יפס, עוגת בראוניס וחמאת בוטנים.

האמת- טעים להפליא!

אה, כן הבנתם נכון, אני השתמשתי בחמאת בוטנים. ברור, נו.

ולמתכון.

הפעם, בניגוד לרוב, השתמשתי בכוסות שתיה חמה בגודל הסטנדרט, ולא בכוסות חד פעמי לשתיה קרה.
למה? תשובה אין לי. זה מה שראיתי מול העיניים כשהרכיב הראשון שהצריך מדידה רצה להיכנס לקערה, אז בזה השתמשתי.

6 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן [אל תפחיתו, כבר הפחתתי...]
1 כוס שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים או טחינה גולמית
2 כפיות סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס [חום, לבן או שילוב של השתיים]

מערבבים היד בקערה גדולה.
אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.

לעוגה:
צפה בקובץ המצורף 1756166

משטחים בתבנית חד פעמית ענקית.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות. אל תאפו יותר כדי שהעוגה תישאר רכה.

לעוגיות:
צפה בקובץ המצורף 1756167
אפשרות א
- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות 12 דקות.
אפשרות ב- יוצרים גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ מהבצק. מעבירי להקפאה להתקשות חלקית. מוציאים מהמקפיא ובסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות.



זהו.
פנקו את לומדי התורה שבביתכם. הפינוק הזה שאנחנו נותנות להם, ממלא אותם בכוחות לעוד זמן של לימוד ושטייגען.
ושיהיה לכולם זמן אלול מוצלח.
ובזכות התורה ולומדיה, ינצל העולם, בעז"ה ונזכה ונשמע ונתבשר רק בשורות טובות.
עם טחינה ממש מורגש טעם הטחינה או שזה יותר טעם חלוה ?
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
@ה. בקר אני ממש רוצה לנסות את העוגה, אבל יש לי שתי בעיות -
אין לי סוכר דמררה. אפשר לבן במקומו?
אין לי כוסות לשתיה חמה - כמה מ"ל זה כל כוס, יודעת לומר לי?

תודה!
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
הכנתי ויצא מעולה!
עשיתי עוגה, עם טחינה גולמית. אמנם התערובת יוצאת דביקה מאוד. העברתי אותה פשוט
בכף פיסה פיסה לתבנית, ואח"כ בידיים רטובות יישרתי לצדדים.
יוצאת עוגה רכה ומשובחת. לדעתי זה לא טעם של חלבה. הטחינה מעניקה לה ארומה מסוימת...
(אז למי שלא אוהב חלבה, כמוני - אפשר להעז לנסות...)
שוב תודה העני על המתכונים המצוינים!
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
אני רק מחליטה שיש בהם קקאו, ביצים, סוכר, קמח, שמן, סודה לשתיה, ושוקולד צ'יפס :)

אם תחליטו להכין עוגה, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית- היא תיראה כך:
צפה בקובץ המצורף 1756159

אם תחליטו להכין עוגיות, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית, הן תיראנה כך:
צפה בקובץ המצורף 1756160
[כאן אופציה ב, גלילים מוקפאים ופרוסים]


האמת שכבר היו במקפיא עוגות שיכלו להספיק ברווח לשבת. אבל, זו שבת אחרונה של בינהזמנים והבחור דכאן ישוב אוטוטו לישיבה לזמן אלול בעז"ה, ולמי מגיע פינוק בשבת אחרונה של בינהזמנים, רגע לפני שישקע בלימוד יותר מאשר ללומדי התורה? אז החלטתי לפנק אותו בעוגה שמשלבת את כל מה שהוא אוהב בעוגות- עוגת שוקולד צ'יפס, עוגת בראוניס וחמאת בוטנים.

האמת- טעים להפליא!

אה, כן הבנתם נכון, אני השתמשתי בחמאת בוטנים. ברור, נו.

ולמתכון.

הפעם, בניגוד לרוב, השתמשתי בכוסות שתיה חמה בגודל הסטנדרט, ולא בכוסות חד פעמי לשתיה קרה.
למה? תשובה אין לי. זה מה שראיתי מול העיניים כשהרכיב הראשון שהצריך מדידה רצה להיכנס לקערה, אז בזה השתמשתי.

6 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן [אל תפחיתו, כבר הפחתתי...]
1 כוס שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים או טחינה גולמית
2 כפיות סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס [חום, לבן או שילוב של השתיים]

מערבבים היד בקערה גדולה.
אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.

לעוגה:
צפה בקובץ המצורף 1756166

משטחים בתבנית חד פעמית ענקית.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות. אל תאפו יותר כדי שהעוגה תישאר רכה.

לעוגיות:
צפה בקובץ המצורף 1756167
אפשרות א
- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות 12 דקות.
אפשרות ב- יוצרים גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ מהבצק. מעבירי להקפאה להתקשות חלקית. מוציאים מהמקפיא ובסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות.



זהו.
פנקו את לומדי התורה שבביתכם. הפינוק הזה שאנחנו נותנות להם, ממלא אותם בכוחות לעוד זמן של לימוד ושטייגען.
ושיהיה לכולם זמן אלול מוצלח.
ובזכות התורה ולומדיה, ינצל העולם, בעז"ה ונזכה ונשמע ונתבשר רק בשורות טובות.
לתבנית בינונית (A4) זה חצי כמות?
והאם עדיף סוכר חום כהה או לבן כתחליף לדמררה?
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה