מידע שימושי עדכונים, שאלות ותשובות, בעקבות השינויים הצפויים במחירי הרב קו בתחבורה הציבורית

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ומה האופציה הכי זולה למי שנוסע רק בתוך בני ברק? [מבוגר]
תלוי כמה פעמים בשבוע הוא נוסע, בתוך העיר המחיר הוא 12.5 לחופשי יומי ו11 ש"ח לנסיעה הלוך וחזור, אז צריך לנסוע לפחות 20 ימים בחודש כדי שיהיה עדיף החופשי חודשי שהוא 225 ש"ח, אבל אם נוסעים לפעמים מחוץ לעיר, אז אפילו בפחות נסיעות לשבוע כדאי לעשות את החופשי הארצי.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
מצטער, לא הבנתי את כוונתך. בעלות חודשית של 99 ש"ח יוכל ליסוע באזור עד 40 ק"מ. אולם מי שלא שילם את ה99 ש"ח? מה יעשה? ישלם חופשי יומי רגיל. או מחיר נסיעה רגילה. איפה כתוב לא ככה?
השתמע מדבריך שבחופשי יומי של 99 ש"ח יוכלו לנסוע מבית שמש לבני ברק,
בעוד שנסיעה זו אינה כלולה במחיר הזה

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מי יודע, אם אני במודיעין עילית, ואני רוצה לנסוע לבאר שבע,
ובמרחק אוירי זה 80 ק"מ, אז המחיר הוא 16 ש"ח,
איך אני נוסע דרך ירושלים או תל אביב ומשלם רק את הסכום הנ"ל?

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
פער המחירים באזור 1 הוא בלתי נתפס -
בנסיעות של עד 40 ק"מ בתוך האזור מחירו של חופשי חודשי הוא כשל מחירם של ארבעה כרטיסי חופשי יומי באותו האזור...

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לפי איזה פרמטר קבעו מה אזור 1 ומה 2?
למה ביתר עילית זה אזור 1 ובית שמש זה איזור 2?
יש באיזור שומרון פתאום כמה כפרים ערביים שהם גם אזור 1

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
והנה עוד באג - המחשבון באתר של משרד התחבורה לא מזהה נסיעות חזור:
1658607814206.png

1658607744811.png

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם אני משלם על כרטיס של 40 ק"מ ונוסע 40 ק"מ צפונה וחוזר, אני יכול לנסוע באותו יום גם 40 ק"מ דרומה?

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
השתמע מדבריך שבחופשי יומי של 99 ש"ח יוכלו לנסוע מבית שמש לבני ברק,
בעוד שנסיעה זו אינה כלולה במחיר הזה
איפה השתמע? (אמרתי שכיוון שלרוב תושבי בית שמש יהיה משתלם לעשות חופשי חודשי אזורי, לא יקרה שנסיעה פנימית תבזבז את החופשי 40 ק"מ.)

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
ברור שלא, אבל איך הרב קו יודע? הטענתי כרטיס של 12 ש"ח, איך הוא יודע אם אני נוסע תפונה או דרומה?
הוא יודע על איזה קו עלית ומה כיוון הנסיעה שלו,
אם יש לו תחנות הורדה בתוך 40 ק"מ הרי שכבר בעת התיקוף הראשון היית צריך לבחור באפשרות נסיעה של מעל 40 ק"מ וא"כ ברור שנסעת צפונה. אם אין לו תחנות הורדה בתוך 40 ק"מ מתחנת העלייה שלך הרי ברור שנסעת 40 ק"מ צפונה

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
באופציה השניה בחרת נסיעה הלוך וחזור
יוצא סה"כ 50 ק"מ *2=100 קמ
זה אבסורד, מכיוון שחופשי יומי של טווח 40 ק"מ לא מיועד לכאורה לנסיעות מצטברות בסך נסיעה של עד 40 ק"מ, אלא לנסיעות ללא הגבלה בתוך אזור שגודלו לא עולה על 40 ק"מ. תקנו אותי אם אני טועה

פרידא

משתמש מקצוען
זה אבסורד, מכיוון שחופשי יומי של טווח 40 ק"מ לא מיועד לכאורה לנסיעות מצטברות בסך נסיעה של עד 40 ק"מ, אלא לנסיעות ללא הגבלה בתוך אזור שגודלו לא עולה על 40 ק"מ. תקנו אותי אם אני טועה
במקרה שאתה קונה חופשי יומי , שים לב שהמחיר נשאר זהה. אתה קונה כרטיס אחד ונוסע בתוך ה40 ק"מ כמה שאתה רוצה.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
במקרה שאתה קונה חופשי יומי , שים לב שהמחיר נשאר זהה. אתה קונה כרטיס אחד ונוסע בתוך ה40 ק"מ כמה שאתה רוצה.
הבעיה היא שהמחשבון של משרד התחבורה לא קולט את הנתון הפשוט הזה, והוא מחשב את נסיעת ההמשך כנסיעה החוצה מטווח הק"מ של הנסיעה הראשונה

הנה דוגמא של נסיעה מבני ברק לאלעד:
1658644180902.png

ואותה דוגמא עם נסיעת חזור שאמורה להיות כלולה במעבר (!) :
1658644134726.png

מירער

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
הבעיה היא שהמחשבון של משרד התחבורה לא קולט את הנתון הפשוט הזה, והוא מחשב את נסיעת ההמשך כנסיעה החוצה מטווח הק"מ של הנסיעה הראשונה

הנה דוגמא של נסיעה מבני ברק לאלעד:
צפה בקובץ המצורף 1171268

ואותה דוגמא עם נסיעת חזור שאמורה להיות כלולה במעבר (!) :
צפה בקובץ המצורף 1171266
כי הוא מביא את התעריף במקרה שאין מעבר ועובר לך 90 דקות.
גם אם תעשה מב"ב לאלעד דרך פתח תקווה, הוא יביא שנסיעה בודדת זה 11. כי זה שתי נסיעות.
לא הגדרת לו בשום מקום שאתה נוסע תוך 90 דקות.

תן סימן

משתמש פעיל
בלת"ק
האם זה לפי מרחק אווירי?
כי מודיעין עילית בני ברק יצא לי עשרים ומשהו קילומטר במפות גוגל, מה שאומר שאפשר לעשות חופשי חודשי של עד 40 קילומטר [99 ש"ח] ממודיעין עילית לבני ברק

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בלת"ק
האם זה לפי מרחק אווירי?
כי מודיעין עילית בני ברק יצא לי עשרים ומשהו קילומטר במפות גוגל, מה שאומר שאפשר לעשות חופשי חודשי של עד 40 קילומטר [99 ש"ח] ממודיעין עילית לבני ברק
מודיעין עילית היא לא באזור שיש בו חופשי חודשי של עד 40 ק"מ, בני ברק לא כל שכן.
המרחק הוא 26 ק"מ ומחיר הנסיעה יהיה 12 ש"ח.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה