לכתוב עם הסתייגות זה כמו לומר "סליחה על החוסר טקט" ולהמשיך לשאולתודה לכולם על הסיפורים המרגשים
שמעתי את דברי הרב נויגרשל ולקחתי לתשומת ליבי -חשוב מאד!
אכתוב בס"ד עם ההסתייגות.
חסוםבלי להמעיט כלל מהחיזוק של כל סיפור, רציתי לצטט דברי הרב נויגרשל: https://youtu.be/wYSLKZMtmfk?t=2388
(כמובן שעדיף לשמוע את כל דבריו ולשמוע את הכל בהקשר המדויק)
זה נכון!גם לי חסום אבל אני מניח שהכוונה לזה. (ציטוט מאתר יהדות מזווית שונה)
בזמן מלחמת המפרץ הראשונה דיבר כותב שורות אלה בכמה מקומות על גודל הניסים שתילי תילים של טילים נורים, פוגעים אך לא ממיתים – ניסי ניסים. צלצל אלי יהודי יקר בשם ר’ נתן גילרנטר זצ”ל ונזף בי ואמר: אמנם נכון שיש ניסים גדולים ויש להודות לקב”ה בכל רגע, אבל לדבר כך בפרהסיא בשעה שהרבה אנשים יושבים בבתי מלון כי ביתם חרב, אין זה נאה… ואני התפעלתי מהרגישות ואימצתי אותה.
נתאבל, נרחם, נישא בעול.אז מה? רק נקנטר וזהו?
מחשבות כאלו לא נכונות ואפילו שקריות, גם אם אנשים משלנו אוהבים לאמץ אותם.(לא יודע אם התעלו עלינו או לא, ובוודאי שזכות השבת עומדת למי ששומר אותה. אך בהחלט יש מקום לישמור על טקט...!)
שוב אני לא מבין, אבל יש מושג על דברים שזועקים לשמים.נתאבל, נרחם, נישא בעול.
לכל זמן ועת.
מחשבות כאלו לא נכונות ואפילו שקריות, גם אם אנשים משלנו אוהבים לאמץ אותם.
מה לעשות שיש הרבה שומרי שבת שנהרגו, ויש הרבה מחללי שבת שניצלו בניסים.
לקב"ה יש את השיקולים שלו, לעולם לא נדע למה אדם מסויים ניצל או נפגע.
מי שלוקח מזה ראיות וחיזוק על שמירת שבת הוא משקר את עצמו, להבין חשבונות שמים רק מתי שזה מסתדר לך למרות שאפילו סטטיסטית זה לא נכון.
מאוד עמקו מחשבותיך, ארך אפים.
וכו'
בישוב תקומה שבדרום שומרים שבת. שער הישוב היה סגור. המחבלים הגיעו לשער הישוב, רצו להיכנס אך לא הצליחו. ואז ניסו להכנס דרך פרצות בגדר הישוב. הנס היה שקודם לשמחת תורה, היו מס' פעמים נסיונות בשבתות לפריצה בגדר (ע"י גנבים). החליטו התושבים לקרוא למשטרה כדי שיתפסו אותם. הפעם הראשונה שהוזמנו היתה בשבת של שמחת תורה. כשהמחבלים ניסו להכנס השוטרים ירו בהם וכך הניסו אותם.עבור כתבה בעיתון מחפשת עדויות מהשטח של סיפורי ניסים מהמלחמה
תזכו למצוות
שלא בטוח שהוא נכון...כמובן הסיפור של סעד ועלומים שהם קיבוצים דתיים ושם לא נכנסו
ועלומים?סעד נכון מאד
חבר שלי דיבר עם תושב המקום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: