דרוש מידע עבודות הרכבת הקלה בירושלים - הם איבדו את זה לגמרי.

מצב
הנושא נעול.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק

אני יודע שלפני כמה שנים כשהנושא הזה היה עדיין בתכנון ניסו אנשים משכונות רוממה בעלזא צאנז וכו'
השכונות הקרובות לציר החדש ירמיהו-שמגר-שפע חיים להרעיש עולמות לקחו עורכי דין אספו חתימות פנו לבית משפט ח"כים וכו' וכו'
נסו להתנגד או לפחות להגיע לסיכומים עם העירייה על כל מיני דברים עד כמה שידוע לי הם לא ממש הצליחו

בעניין הנת"צ ברחוב ירמיהו
נכון לעכשיו הוא כמעט ריק
אבל בעוד תקופה לא ארוכה זה הולך להיות עמוס עם אוטובוסים
כל האוטובוסים שנוסעים היום על ציר בר אילן יועברו לציר הזה
ובנוסף לכך מוסיפים עוד קווים שלא נסעו עד היום על ציר בר אילן

בעניין רכבת תחתית
ירושלים בשונה מגוש דן
1.
הקרקע בעיקר סלעית ולא אדמה וזה אומר חפירות בסלע
זה ייקח פי כמה שנים והוצאות כפולות ומכופלות לבצע פרויקט כזה
2.
ירושלים בשונה מגוש דן בנויה על הרים ולא במישור
כך שכל תחנה תצטרך להיות עמוק עמוק באדמה או שהרכבת תצטרך לטפס במנהרות תלולות
וזה מאד מורכב מבחינה הנדסית
וכן מגדיל את העוליות בעוד המון כסף

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai

אברך.

משתמש מקצוען
גם מדינה ריבונית עם צבא וכוח ובלה בלה וכו' עושה חישוב של כדאיות וכל הדברים שמנית עולים הון (והפרוייקט הזה עלה כבר בהפסד של כ- 60 מליון שקל) לא על כל דבר מפעילים את הצבא ובלה בלה
אגב מישהו זוכר את ההפגנות הסוערות של חסידי בעלז על שהגבילו אותם בסגר בקורונה ולא ראיתי את כל המלל שאני רואה כאן משום שלהפגין על חוסר נוחות אתה מבין וכשמגיע לאידישקייט אז אתה מוכן להתפשר
על כבודי לא מחיתם
הרב - לא הבנת אותי אני מבין את מאבקכם וזה נכון שהרכבות תהפוך את בר אילן ליפו 2 [נתון לויכוח אבל אני מבין אותך...] ואני אוהב פרומקייט ואידישקייט ואני לא מוכן להתפשר ומשלם מחיר יקר מאוד בממון או בכוח בשביל פרומקייט ואידישקייט... סורי, לא הבנת אותי נכון...
אבל אני אומר שלצערנו או שמחתנו אין מה לעשות שמדינה ריבונית מחליטה החלטה בכל מקרה בוודאי שלא בכוח, אי אפשר לקפל מדינה... [אפשר בבג"ץ או לפני קבלות ההחלטות או מאחורי הקלעים או סיכומים כאלה ואחרים...]
אגב גם על חסידי בעלז ולא רק אלא כל מגזר דת או לאום שפועל באלימות וסוגר כבישים הדבר חוזר עליהם כבומרנג שהציבור לא סובל את החסימה ואת האלימות ומשיגים תוצאה הפוכה שכולם מתנגדים להפגנה שהם מנהלים...
ואני שונא הכללות וכמו שאנחנו החרדים רגילים שמאשימים את כל החרדים ששורפים פחים או חוסמים כבישים...ונכון לא כל תושבי מאה שערים שורפים פחים או שוברים גדרות יש קומץ של כמה עשרות או בכלל נערי השולים שבאזור הם שורפים ושוברים בחסות ההמולה של ההפגנה...
ובכל בכל מקרה לא בהפגנות כל שני וחמישי שחוסם ופוקק את כל האיזור ומטריד את שלוות החיים של אלפי אזרחים תשיגו את הזדהות ההמון למאבקכם... אתם משיגים רק תוצאה הפוכה...

נערך לאחרונה ב:

noam1

משתמש מקצוען
היכונו היכונו אחרי פסח חסימה צומת כנפי נשרים המיתרים ק-ט--ס-ט-ר-ו-פ-ה.
והכי נהנתי לקרוא בפרסום שלהם שראש העיר החליט להפסיק עבודות בעיר מיום שלישי (היום) עד אחרי פסח.
זה אנשים שלא חיים את השטח !!!!
טיפשים גמורים - שכל הפסח יעבדו שזה לא מפריע לאף אחד- כולם בבית, כל המשרדים בכנפי נשרים סגורים.
בקיצור מגינת חלם !!
העיקר מעסיקים את ערביי ירושלים וסביבותיה כתחליף לרמזורים.
נו נו...
סורי אבל אין כזו צומת בירושלים....

אגב כשהערבים כיונו את התנועה היא זרמה הרבה יותר טוב.
כי הם פתחו וסגרו לפי מה שראו בעין ולא כמו רמזור קבוע.
רק שהמשרוקיות דפקו את המוח....

הילוך גבוה

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
סורי אבל אין כזו צומת בירושלים....

אגב כשהערבים כיונו את התנועה היא זרמה הרבה יותר טוב.
כי הם פתחו וסגרו לפי מה שראו בעין ולא כמו רמזור קבוע.
רק שהמשרוקיות דפקו את המוח....
כנראה שהכוונה ל"צבי יהודה / גשר המייתרים

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אני מאוד מזדהה עם הכאב אני גם סובל די הרבה מההפגנות ובעיקר מזה שהאוטובוסים מתבטלים לכל אותו היום כי בצהריים היתה הפגנה, אני מאוד כועס לפעמים על המפגינים אבל זה לא מוריד מהחלק הנכבד שיש לאגד ברשלנות ובחוסר איכפתיות הזאת
רק חבל שאת מפילה את כל התיק על המפגינים, נא לא לשכוח שהאשם העיקרי בכך היא המשטרה שמפעילה את המכתזית ללא שום פיקוח, זה שהם מפגינים עוד לא מתיר למשטרה לעשות שימוש אלים ומופרז באמצעים שלהם ללא הבחנה.
דבר אחד חיייבים לחדד
מי שהולך להפגנות ואוהב לעשות את כל העקשנים שלא יתלוננן למה המישטרה עשתה לי"" ויפיץ סרטונים על אלימות המישטרה.....
(לא מצדיקה ביכלל את המישטרה על האלימות אבל ברגע שיש כאילו שהעבודה שלהם כל יום להפגין הם צריכים לקחת בחשבון את האלימות של המישטרה ...... ובצדק כי שמי שמתחיל אז השיני מרביץ לו תמיד יותר חזק)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
דבר אחד חיייבים לחדד
מי שהולך להפגנות ואוהב לעשות את כל העקשנים שלא יתלוננן למה המישטרה עשתה לי"" ויפיץ סרטונים על אלימות המישטרה.....
(לא מצדיקה ביכלל את המישטרה על האלימות אבל ברגע שיש כאילו שהעבודה שלהם כל יום להפגין הם צריכים לקחת בחשבון את האלימות של המישטרה ...... ובצדק כי שמי שמתחיל אז השיני מרביץ לו תמיד יותר חזק)
סליחה?
הסיבה בה לא מתקבלת אלימות במחאת האתיופים אמורה להיות גם פה.
אין לשוטר שום היתר לנהוג באלימות. מה זה מי שמתחיל? הם לא הרביצו, ואין שום סיבה שירביצו להם, או גרוע מכך - ירססו את האזור בבואש.
גם הנכים הפגינו, ולא פעם אחת, ומשום מה ההכלה כלפיהם היתה הרבה יותר גבוהה...
לא מתערבת בנוגע ההפגנות, למרות שהניסוח שלך מאד לא יפה (לא אקשנים ולא בטיח. נהנים? מלחטוף מכות רצח? יש להם את הרבנים שלהם, וגם אם אני לא מסכימה/ מזדהה זה עדיין לא הופך אותם לתיאורים שלך. להיפך. הרב שך אמר פעם לאדמו"ר מסאטמר שבזכות ההפגנות על שמירת הדת אנחנו לא צריכים להלחם. הם השומרים שלנו...). אבל לגבי ההמשך - אין שום זכות להפעיל אלימות. בוודאי ובוודאי שלא להצדיק אותה.
אגב, האלימות הזו גם לא חוקית...

נערך לאחרונה ב:

אברך.

משתמש מקצוען
סליחה?
אין לשוטר שום היתר לנהוג באלימות. מה זה מי שמתחיל? הם לא הרביצו, ואין שום סיבה שירביצו, או גרוע מכך - ירססו את האזור בבואש.
לא מתערבת לנוגע ההפגנות, למרות שהניסוח שלך מאד לא יפה (לא אקשנים ולא בטיח. יש להם את הרבנים שלהם, וגם אם אני לא מסכימה/ מזדהה זה עדיין לא הופך אותם לתיאורים שלך. להיפך. הרב שך אמר פעם לאדמו"ר מסאטמר שבזכות ההפגנות על שמירת הדת אנחנו לא צריכים להלחם. הם השומרים שלנו...). אבל לגבי ההמשך - אין שום זכות להפעיל אלימות. בוודאי ובוודאי שלא להצדיק אותה
כל מילה.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
סליחה?
אין לשוטר שום היתר לנהוג באלימות. מה זה מי שמתחיל? הם לא הרביצו, ואין שום סיבה שירביצו להם, או גרוע מכך - ירססו את האזור בבואש.
לא מתערבת בנוגע ההפגנות, למרות שהניסוח שלך מאד לא יפה (לא אקשנים ולא בטיח. נהנים? מלחטוף מכות רצח? יש להם את הרבנים שלהם, וגם אם אני לא מסכימה/ מזדהה זה עדיין לא הופך אותם לתיאורים שלך. להיפך. הרב שך אמר פעם לאדמו"ר מסאטמר שבזכות ההפגנות על שמירת הדת אנחנו לא צריכים להלחם. הם השומרים שלנו...). אבל לגבי ההמשך - אין שום זכות להפעיל אלימות. בוודאי ובוודאי שלא להצדיק אותה.
אגב, האלימות הזו גם לא חוקית...
לא מצדיקה ביכלל את האלימות של השוטרים( זה ידוע שכלפי המיגזר החרדי יש יותר אלימות ואפילו היתנכלות)
וחבל שאת לוקחת חצי מישפט ממה שכתבתי
הכוונה שלי הייתה ( ואני לא מדברת על אותם קומץ מפגינים שהולכים לפי הרבנים שלהם) כלפי אותם מפגינים שפתאום משעמם להם ומוצאים על מה להפגין כביכול וחושבים שזה יהיה שיגרת חיים שלהם כי בא להם להפגין או כי ימצאו על מה להפגין.....
אתה מגיע להפגין כן אתה צריך לקחת בחשבון את האלימות....
והדבר הכי מעצבן שאותם אילו שחפים מפשע שרק ניתקלו בהפגנה או שעברו במקום במקרה הם אילה שסופגים את כל המכות......

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אין לשוטר שום היתר לנהוג באלימות. מה זה מי שמתחיל? הם לא הרביצו, ואין שום סיבה שירביצו להם,
בטוחה שלא מרביצים????
אני ראיתי במו עינים ילד קטן בן שש שזורק אבן הפנים על שוטר..
בואי רגע ניהיה אמיתים

אברך.

משתמש מקצוען
אי אפשר לסנגר על אלימות השוטרים שהפכה לבלתי נסבלת ובלתי מתקבלת ולא רק המגזר החרדי סובל אלא בעיקר הציבור החרדי [לאחרונה הפציצו מכות אוהדי כדור רגל על כלום ושום דבר] אלא מאי שמרביצים לערבים אנחנו שמחים... וכשמרבצים לתושבי יצהר אז הערבים שמחים... וכשמרביצים לחרדים אז המגזר הכללי שמח... וכל מגזר או לאום מצדיק את האלימות כשזה מופנה לצד השני אז ככה אנחנו נראים היום...
כשכולנו ביחד נאבק נגד התופעה המסוכנת וחסרת המעצורים של הסוררים במשטרה היינו יכולים להיות היום במצב הרבה יותר טוב...
נ.ב.
וילד בן 6 שזורק אבן חמור מאוד מאוד.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בטוחה שלא מרביצים????
אני ראיתי במו עינים ילד קטן בן שש שזורק אבן הפנים על שוטר..
בואי רגע ניהיה אמיתים
לא הייתי ולא ראיתי. אבל אם את לוקחת ילד בן 6 לדוגמא - באמת שאין לי מה לומר.
ילדים קטנים אכן מחפשים אקשן ולא רק מול שוטרים, והם חסרי דעה. דיברתי על המפגינים הבוגרים שעושים את זה מתוך הבנה וידיעה. (לא, ולא תמיד הם רואים את זה בבית. ילדים הם עם יצירתי ועומד בפני עצמו. ע"ע בכתבה שהיתה באדר במשפחה, על דיבורים של ילדים, שלא ברור מאיפה הם הגיעו...)
לא מצדיקה ביכלל את האלימות של השוטרים( זה ידוע שכלפי המיגזר החרדי יש יותר אלימות ואפילו היתנכלות)
וחבל שאת לוקחת חצי מישפט ממה שכתבתי
דבר אחד חיייבים לחדד
הכוונה שלי הייתה ( ואני לא מדברת על אותם קומץ מפגינים שהולכים לפי הרבנים שלהם) כלפי אותם מפגינים שפתאום משעמם להם ומוצאים על מה להפגין כביכול וחושבים שזה יהיה שיגרת חיים שלהם כי בא להם להפגין או כי ימצאו על מה להפגין.....
אתה מגיע להפגין כן אתה צריך לקחת בחשבון את האלימות....
את ממש בטוחה שיש כאלו שמגיעים כדי לחטוף מכות אלימות? מי אמר לך מי מהמפגינים הוא אקשניסט, ומי מהקומץ שהולך לפי רבותיו?

פצצת תאורה

משתמש מקצוען
גם מדינה ריבונית עם צבא וכוח ובלה בלה וכו' עושה חישוב של כדאיות וכל הדברים שמנית עולים הון (והפרוייקט הזה עלה כבר בהפסד של כ- 60 מליון שקל) לא על כל דבר מפעילים את הצבא ובלה בלה
אגב מישהו זוכר את ההפגנות הסוערות של חסידי בעלז על שהגבילו אותם בסגר בקורונה ולא ראיתי את כל המלל שאני רואה כאן משום שלהפגין על חוסר נוחות אתה מבין וכשמגיע לאידישקייט אז אתה מוכן להתפשר
על כבודי לא מחיתם
תשובה מדהימה!
מי ששורף פח כל פעם שיצא לדרך בלי מטריה והתחיל לרדת גשם, שלא יחכה להבנה כזה מגיע למשהו שחשוב לו באמת.
דרך אגב לפי הכיוון אליו הלך האשכול היה כדאי לשנות את כותרתו למשהו כמו "ההפגנות בירושלים - הם איבדו את זה לגמרי"

נערך לאחרונה ב:

נאור שהם

משתמש רשום
רבותי, זהירות! זהירות! שלא נעשה צחוק מעצמנו.
יש אתנו @תושב מאה שערים והוא קורא הכל...
עם כל הכבוד לציבור המגיבים ההתנגדות לרכבת קלה בבר אילן כוללת רבנים מכל שכבות הציבור החרדי
אנחנו לא שדרנים שיכולים להוריד מהשידור והמחלוקת ביננו מתגלה ככאלו שכל עניינם זה העיקר ללכת נגד הרבנים והתושבים, כי:
בעצם תושבי המקום לא יודעים כי מעלימים מהם שיש עוד רכבת
וזה בעצם בכלל לא תושבי המקום
וגם המפגינים יצרו המון בורות עמוקים
ובעצם הרכבת גרמה לכך רק בגלל שהמפגינים מאיטים את הקצב,
והאם למי שלא מפריע הרכבת- התלונה היא על חסימת הכבישים שנהייתה כאן, התלונה היא למה בכלל מפגינים, אבל אנחנו מחפשים איך להתחמק מכך שאנו לא שומעים לרבנים שלנו והתושב מאה שערים עומד לעשות מזה קרקס עם החברים שלו...
בעצם מה זה משנה, הוא בין כה וכה לא שדרן וזה לא יגיע לתקשורת, אז קדימה.
בקיצור- העיקר שאנחנו לא מבינים למה מפגינים...

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
לא הייתי ולא ראיתי. אבל אם את לוקחת ילד בן 6 לדוגמא - באמת שאין לי מה לומר.
ילדים קטנים אכן מחפשים אקשן ולא רק מול שוטרים, והם חסרי דעה. דיברתי על המפגינים הבוגרים שעושים את זה מתוך הבנה וידיעה. (לא, ולא תמיד הם רואים את זה בבית. ילדים הם עם יצירתי ועומד בפני עצמו. ע"ע בכתבה שהיתה באדר במשפחה, על דיבורים של ילדים, שלא ברור מאיפה הם הגיעו...)

את ממש בטוחה שיש כאלו שמגיעים כדי לחטוף מכות אלימות? מי אמר לך מי מהמפגינים הוא אקשניסט, ומי מהקומץ שהולך לפי רבותיו?
אי אפשר לסנגר על אלימות השוטרים שהפכה לבלתי נסבלת ובלתי מתקבלת ולא רק המגזר החרדי סובל אלא בעיקר הציבור החרדי [לאחרונה הפציצו מכות אוהדי כדור רגל על כלום ושום דבר] אלא מאי שמרביצים לערבים אנחנו שמחים... וכשמרבצים לתושבי יצהר אז הערבים שמחים... וכשמרביצים לחרדים אז המגזר הכללי שמח... וכל מגזר או לאום מצדיק את האלימות כשזה מופנה לצד השני אז ככה אנחנו נראים היום...
כשכולנו ביחד נאבק נגד התופעה המסוכנת וחסרת המעצורים של הסוררים במשטרה היינו יכולים להיות היום במצב הרבה יותר טוב...
נ.ב.
וילד בן 6 שזורק אבן חמור מאוד מאוד.
סתם שאלה אתם גרים באותם אזורים של ההפגנות??

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה