דרוש מידע עבודה סוציאלית-כדאי? מומלץ?

רק טוב בעולם

משתמש רשום
שלום וברכה,
בררתי על הלימודים והבנתי שהלימודים מסתיימים בכל יום ב4 ואם אצטרך שיפור באנגלית וסביר להניח שכן אז יומיים הלימודים יגמרו ב5.30 .
בתור אמא לילדים, הנ"ל מאד מאד קשה לי לא לקחת את הילדים מהגנים ולא לשהות איתם אחה"צ כ"כ.
האם יש לכן רעיון ? אולי לפרוס את הלימודים ... כי הקרירה הראשית שלי היא הבית.
שמעתם על מישהי שעשתה כך? הורידה קורסים והשלימה אח"כ...

מודה מראש!

להיות כמו מים

משתמש פעיל
שלום וברכה,
בררתי על הלימודים והבנתי שהלימודים מסתיימים בכל יום ב4 ואם אצטרך שיפור באנגלית וסביר להניח שכן אז יומיים הלימודים יגמרו ב5.30 .
בתור אמא לילדים, הנ"ל מאד מאד קשה לי לא לקחת את הילדים מהגנים ולא לשהות איתם אחה"צ כ"כ.
האם יש לכן רעיון ? אולי לפרוס את הלימודים ... כי הקרירה הראשית שלי היא הבית.
שמעתם על מישהי שעשתה כך? הורידה קורסים והשלימה אח"כ...

מודה מראש!

אם את עושה תואר ראשון בחינוך או חינוך מיוחד, יש אפשרות של הסבה לעבודה סוציאלית..
ואז זה לימודים של שנתיים פעם אחת בשבוע ועוד פעמיים עבודה מעשית.
זה קל בהרבה מהלימודים הארוכים למרות שלדעתי המקצועיות היא פחות...
הסבה לחרדים יש רק במכללת אשקלון.
עוזר לך?

רק טוב בעולם

משתמש רשום
אני רוצה הכשרה יסודית.
אבל תודה אשקול זאת,
כי זה גם דרך ארוכה להשלים לתואר ראשון ואז הסבה ואז תואר שני... אבל אולי זאת הברירה שיש לי.

להיות כמו מים

משתמש פעיל
יש לי כבר תואר ראשון בחינוך מיוחד,
ואם אכן אלך על זה-אעשה מסלול הסבה במכללת אשקלון, שהוא מקוצר יותר מהמסלול הרגיל.

כן?
ביררת שם מספיק?
אני ממש מנסה לברר על המקום..
מי הרב האחראי שם?
יש לך מספר של מישו לדבר איתו שאחראי שם?
דווקא יש לי חברות שלמדו שם
אבל הן לא יודעות כלום על רבנים ופיקוח.
יש לך מידע?

להיות כמו מים

משתמש פעיל
אגב, יש מקום נוסף חוץ מאשקלון שאפשר לעשות שם הסבה לעו"ס? לציבור החרדי?
אני מנסה לברר וללא הצלחה..

עמ"י חי וקיים!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מבירור שלי מכללת אשקלון היא המקום החרדי היחיד להסבה לנשים חרדיות,
אני מבררת הרבה, לא מצליחה להגיע למספיק מידע,
אין לי מושג לגבי פיקוח של רבנים,
אבל הבנתי מחברות שהחברה שם מבחינה חרדית די סבירה, יש הרבה חרדיות חזקות,כולל גם חלק חסידיות מאשדוד הקרובה,(אבל כנראה זה משהו שלא תמיד ניתן לצפות מראש, תלוי בשנה\ בכיתה\במסלול ועוד)
עוד שמעתי שהצוות שם מתחשב ומקצועי, ובא לקראת החרדיות.
שוב-לא לוקחת אחריות על המידע, מקוה מאד שהוא אכן נכון.
מספר טלפון מזכירות-0722773034

עמ"י חי וקיים!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
נראה לי שלאישה רגישה זה לא ממש בריא ללמוד עוס... מורכב מידי להחשף כל הזמן לתכנים קשים
למרות שהשאלה לא הופנתה אלי, אני מגיבה על דברייך מכיוון שגם אני התחבטתי רבות בעניין,
את לא חושבת שמי שלא רגישה בכלל לא תחשוב ללמוד עו"ס? הרי הרגישות הוא לפי דעתי הבסיס לעבודה כזו.
רק מה-באמת כמו שאחת העוסיות ציינה למעלה, צריך שילוב של חוסן יחד עם רגישות. לדעת לעשות הפרדה.
והאם את חושבת שטיפול רגשי לא דורש המון אנרגיות רגשיות וחשיפה לתכנים קשים לפעמים?מעניין אותי,
כי גם אני בתחילה חשבתי על כיוון של טיפול ממש אך ירדתי מזה כרגע.

להיות כמו מים

משתמש פעיל
למרות שהשאלה לא הופנתה אלי, אני מגיבה על דברייך מכיוון שגם אני התחבטתי רבות בעניין,
את לא חושבת שמי שלא רגישה בכלל לא תחשוב ללמוד עו"ס? הרי הרגישות הוא לפי דעתי הבסיס לעבודה כזו.
רק מה-באמת כמו שאחת העוסיות ציינה למעלה, צריך שילוב של חוסן יחד עם רגישות. לדעת לעשות הפרדה.
והאם את חושבת שטיפול רגשי לא דורש המון אנרגיות רגשיות וחשיפה לתכנים קשים לפעמים?מעניין אותי,
כי גם אני בתחילה חשבתי על כיוון של טיפול ממש אך ירדתי מזה כרגע.

אני חושבת שאת צודקת שצריך רגישות...
אחרת העוסיות יהיו כמו שמדברים עליהן בסיפורים ...
ובאמת הרגישה הרבה יותר רוצה ומחפשת לעזור לאנשים
הבעיה היא שלעשות הפרדה זה קשה..
וככל שאת רגישה יותר-ההפרדה תהיה קשה יותר...

אני חשבתי על טיפול או תרפיה כי נראה לי שתרפיה-את יכולה לעבוד בטיפול עם ילדים ולהתרכז בזה,
אפשר לעבוד עם הורים להדרכה.. בבתי ספר, בקליניקה פרטית.
אפשר לבחור באילו נושאים את נפגשת.. כך אני מקווה בכל אופן..
בעוס אפשר ליפול על רווחה, סמים, עוני, פגיעות אלימות, רווחה ומקרים קשים שבאמת קשה לעמוד בהם.
מה אומרת?

דבר ראשון אמא.

משתמש פעיל
אני חייבת לומר שהאשכול ממש מרתק, @מירי עוס דיי כיוונה לדעתי, אוסיף מעט מנקודת מבט של סטודנדית לע"ס בהווה
אני לקראת סיום סמסטר ב' בשנה א' עם תנאים מורכבים ללמידה, זום, סגרים, ילדים בבית וכו'
אבל אין ספק שמדובר בלימודים שתורמים המון לאישיות, מעצימים ומפתחים מאד, רגשית ומנטלית.
הלימודים דורשים המון התמסרות וזמן, יש המון מטלות ופרויקטים ואת צריכה להיות מוכנה לתת את כל כולך.
אבל במקביל את נתרמת בעצמך, גם במהלך הלימודים.
כמובן שאי אפשר להימלט מנושאים קשים אבל בדרך כלל מקבלים כלים להתמודד איתם.
אם יש לך שאלות נוספות, בכיף...
בהצלחה!

עמ"י חי וקיים!

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בעוס אפשר ליפול על רווחה, סמים, עוני, פגיעות אלימות, רווחה ומקרים קשים שבאמת קשה לעמוד בהם.
בלימודים ודאי צריך ללמוד את זה,
אבל הבנתי שבעבודה, כמו שגם כתבו כאן, כן אפשר לבחור על איזה תחום את הולכת, ויש המון תחומים שונים.
החשש שלי באמת זה שלא יפילו אותי בסטאז' לאחד מהתחומים הקשים יותר.
בהקשר לטיפול הרגשי-אם את רואה את עצמך בזה-לכי על זה, כי מסתבר שזה יותר משתלם כספית, אבל ברור לי שגם בעבודה עם ילדים את לא יכולה לדעת איזה תכנים יעלו ומה תגלי שעומד אפילו מאחורי קושי פשוט לכאורה-ברור שלא תמיד אבל בהחלט לפעמים, וצריך המון כח ועמוד שדרה כדי להוביל את הטיפול למקום נכון ולא לעשות טעויות\לא להשאב.
זו דעתי.
האם לא ניתן לבקש בסטאז שמקום ההתמחות לא יהיה ממוקד על התחומים הקשים ביותר בעו"ס?

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@מירי עוס
הבנתי שתנאי הקבלה הם בגרות מלאה
השאלה גבר שיתחיל כעת ללמוד בגרות שזה כמה שנים טובות ועוד 2-3 שנים ללמוד עו"ס?
אמנם עם הנצח לא מתייאש מדרך ארוכה אבל .....
יש פתרון מעשי לקיצור/ זירוז
יש מכינות.
בקמפוס שטראוס יש מכינה (לא קשה במיוחד) זה לוקח כשנה ואם אתה מעל 30 זה הרבה יותר קצר.
נ.ב.
1) גם אם יש לך זכות למקוצר ההפסד כולו שלך ואם אתה מסוגל ללכת על המכינה המלאה זה יתרום לך הרבה.
2) יש מכינה שמתחילה בקיץ ויש מכינה שמתחילה בחורף, בסוף שתיהן מתחילים את התואר ביחד רק ההבדל אם זה מיד (למכינת חורף) או יש "חור" של חצי שנה (למכינת קיץ).

להיות כמו מים

משתמש פעיל
אני חייבת לומר שהאשכול ממש מרתק, @מירי עוס דיי כיוונה לדעתי, אוסיף מעט מנקודת מבט של סטודנדית לע"ס בהווה
אני לקראת סיום סמסטר ב' בשנה א' עם תנאים מורכבים ללמידה, זום, סגרים, ילדים בבית וכו'
אבל אין ספק שמדובר בלימודים שתורמים המון לאישיות, מעצימים ומפתחים מאד, רגשית ומנטלית.
הלימודים דורשים המון התמסרות וזמן, יש המון מטלות ופרויקטים ואת צריכה להיות מוכנה לתת את כל כולך.
אבל במקביל את נתרמת בעצמך, גם במהלך הלימודים.
אם יש לך שאלות נוספות, בכיף...
בהצלחה!

וואי
איפה את לומדת?
נשמע שזה לא כזה מפחידדד ללמוד...
הבנתי שיש כאלו שלא שורדות ונופלות בלימודים-יוצאות... את חושבת גם כך?

להיות כמו מים

משתמש פעיל
האם לא ניתן לבקש בסטאז שמקום ההתמחות לא יהיה ממוקד על התחומים הקשים ביותר בעו"ס?

אני הבנתי בשיחה עם מקום הלימודים,
שמשתדלים לשים אותך קרוב למקום המגורים אבל ממש לא מתחייבים לקבל את העדפותיך..
ולכן זה באמת קצת מלחיץ. כי אני ממש לא רוצה ללכת ללמוד ופתאום בשנה ב, אגלה שהמצב נורא ואפול מספסל הלימודים....

דבר ראשון אמא.

משתמש פעיל
נותנים אופציה לבקש, אבל קחי בחשבון שעבודה מעשית בעיר המגורים זה גם חשוב, וכל אחת ועניניה...
כך שהם ממש לא מתחייבים לקבל את הבקשות ותמיד עדיף להתמקד בבקשה הקריטית ביותר.
מבוגרות המסלול הבנתי שכדי לא להתאכזב, עדיף לא לצפות לכלום.
זה אומר הכל...

מירי עוס

משתמש מקצוען
הבנתי שתנאי הקבלה הם בגרות מלאה
השאלה גבר שיתחיל כעת ללמוד בגרות שזה כמה שנים טובות ועוד 2-3 שנים ללמוד עו"ס?
אמנם עם הנצח לא מתייאש מדרך ארוכה אבל .....
יש פתרון מעשי לקיצור/ זירוז
אכן צריך תעודת בגרות מלאה/מכינה.
ואל תשכחו את הפסיכומטרי.
אבל כמו שכבר כתבו לפניי מכינה זה סה"כ שנה אחת, ומעל גיל 30 היא ממש מקוצרת.

ואכתוב לטובת הנשים מקוראות האשכול-
למי שיש חוצים, השלמת הבגרות היא לא נוראה כלל.
חלק מהבגרויות מושלמות מהחוצים.
תנ"ך ויהדות בדר"כ נשים יודעות.
חוץ מזה, בזמני היה צריך להשלים יחידה אחת במתמטיקה, גיאוגרפיה- 5 יחידות, ואזרחות- שלמי שלוקחת מסלול חרדי זה ממש בדיחה, ספר דק ולא קשה.
צריך רק לעבור, לא לקבל ציונים טובים, כן?
בעייני הפסיכומטרי זה יותר מורכב ללמוד..

מירי עוס

משתמש מקצוען
נשמע שזה לא פשוט בכלל ללמוד.
מעניין שלא שמעתי את זה כלכך מכאלו שלמדו (אולי כי הן עובדות יותר במעונות ומסגרות חנ"מ-שם העבודה כנראה יותר ועדות שילוב וכדו)

מעניין לשמוע את דעתך-האם את חושבת שלימודי תרפיה-נגיד פסיכודרמה או תרפיה באומנות-גם קשים רגשית? כמו עוס?
בלימודים ובעבודה?
נראה לי שלאישה רגישה זה לא ממש בריא ללמוד עוס... מורכב מידי להחשף כל הזמן לתכנים קשים..

לא התכוונתי להלחיץ, ההיפך...
הלימודים לא היו קשים מאוד, וברמה האישית נתרמתי מאוד.
ברור שיש נושאים קשים ללמידה. אבל כמו שכבר כתבתי, אישה רגישה תיפגש עם חלקם גם בהוראה/גננות ואפילו במכולת או בגינה.
אגב, בעייני הקושי הוא לא בעיקר רגשי, אלא התכנים שהם לצערי, מעט מחספסים..מקווה שהבנת את כוונתי.

קחי בחשבון שהקושי הרגשי הוא לא בלדבר על/ללמוד, אלא לחוות את..
כלומר, שטיפול ולימודי תרפיה, מפגישים אותך בחדר, מקרוב מאוד, ובצורה עמוקה עם סבל אנושי. אז גם אם הוא לא עוסק בתכנים שציינת- עוני, אלימות, סמים, אבל מפסיק לראות ולהרגיש ילד סובל, אישה שלא מוצאת סיפוק בחייה, מדוכאת ועוד, בשביל לחוות קושי כמטפלת. ואת זה יש לך בגדול בחדר הטיפולים, גם כאשר את עוסקת בנושאים "קלים".
כך שאני לא רואה שתרפיה היא בהכרח יותר קלה..
אבל כמו שכתבתי לעיל, לא באתי להרפות את ידייך, עם רוב הדברים לומדים להתמודד, מקבלים ס"ד מיוחדת. וביודק לצורך כך יש הדרכה...

ועוד נוקדה, אני לא הייתי נותנת כ"כ משקל לקושי במקום ההכשרה. אם יצוץ..
חברות, זה רק שנה אחת מתוך כל החיים, וגם אם נופלים במקום קשה, נעזרים בחברות, בני זוג, ושורדים את השנה הזו..

ומשהו אחרון, עבודת העו"ס שנפגשת עם עוני, אלימות, סמים וכו, היא ממוקדת לעבודה בלשכות האיזוריות במחלקות לשירותים חברתיים.
יש עוד כ"כ הרבה מקומות עבודה אחרים (ששם הקשיים שונים, ולא יותר קלים)..
למרות שמנסיוני, התחלה כעו"ס משפחה/נערות/צעירים בלשכה לשירותים חברתיים, היא מעולה, ונותנת בסיס מאוד רחב...

סימבול

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שתי שאלות-
- האם העבודה היא לא פקידותית???
- בבתי חולים, המשכורת יותר גבוהה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה