בקשה סקר מעניין בנושא נימוסי שולחן.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
מקווה שפותחת הסקר תפעל ישועות בעניין.
וגם אני מצטרפת לבקשה להנחות את הצהרוניות שלא לאפשר התנהגויות נלוזות כגון הפיכת צלחת המרק לכוס שתייה.

MIRIBZ00

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ההורים המנומסים ילמדו את ילדיהם כיצד לאכול וזה מה שהם יעשו בצהרון, חבל שההורים מצפים שהגננת תחנך את ילדם...
יצא מהקשרו. יש הוראות בסיסיות שהצהרונים מחויבים אליהם.
לא מאד מסובך להמשיך את ההרגלים מהבית. אבל אם מלכתחילה אין סכין והאוכל לא חתוך איך הנימוסים של הבית יעזרו?
פעם באמת חנכו את הילדים לא לאכול ולהישאר רעבים אם אין להם כלי שולחן ליד הצלחת. היום זה כבר פחות רלוונטי ילד רעב ישכח כל מה שהוא לומד בבית ופשוט יאכל. ואני הייתי מזדהה איתו...
בתור אחראית באחד המקומות על ארוחות צהרים, אמנם בגיל גדול יותר, לא מסובך לומר לילדים בתחילת כל ארוחה 2-3 כללי אוכל בסיסים. אני לא מצפה לנימוסי שולחן של בני מלכים אלא לבסיסים ביותר...
כמו שנאמר: "הרגל הופך לטבע"

מיוזניק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עניתי
היה חסר לי כמה אופציות:
לא לאכול עם הידיים,
לא לקחת אוכל מצלחת מרכזית עם הידיים (גם לא "רק-מלפפון-חמוץ-אחד-אני-לא-נוגע-בהכל")
ודאי שיש רק בצורה הפוכה!
כמו- לאכול עם סכין ומזלג [לא לאכול עם הידיים,]
בכל צלחת מרכזית יהיה כפית [ לא לקחת אוכל מצלחת מרכזית עם הידיים ]

vigi

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
עניתי
מרתק

saralulu

משתמש מקצוען
עניתי
היה חסר לי כמה אופציות:
לא לאכול עם הידיים,
לא לקחת אוכל מצלחת מרכזית עם הידיים (גם לא "רק-מלפפון-חמוץ-אחד-אני-לא-נוגע-בהכל")
יש אנשים שיגידו לך שקוגל (אטריות) אוכלים בידיים זו חווית האכילה... :(

ngraphic

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אשמח שתענו ותעבירו הלאה, זה יעזור לי לפרוייקט.
תודה .
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTxHvcZGuo3DXSSIREmX0Z4s1UR9TJtoIk38_U8Qs6XDe76w/viewform?usp=sf_link
עניתי
היה לי הרבה מה לכתוב
גדלתי בבית שמאוד הקפידו על נימוסים...
כשהיינו ילדים אמא שלי התקינה מראה בקיר מול הספסל כדי שנראה את עצמנו אוכלים:p (זה עזר לראות מי נכנס הבייתה בלי לסובב את הראש:p:p)

א. נוסבוים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עניתי
היה לי הרבה מה לכתוב
כשהיינו ילדים אמא שלי התקינה מראה בקיר מול הספסל כדי שנראה את עצמנו אוכלים:p (זה עזר לראות מי נכנס הבייתה בלי לסובב את הראש:p:p)
יואו, מוגזם!
למה לא לתלות פוסטר של מי שנזל לו טחינה על הסנטר?...

saralulu

משתמש מקצוען
עניתי
היה לי הרבה מה לכתוב
זה מזכיר לי ששמעתי על גן ילדות שהתקינו ליד מתקן הטישו מראה. זה כ"כ חכם בעיני!

Sari FF

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
כי שם מלמדים לאכול עם הידיים
אמנם כתבתי שמפריע לי שאוכלים עם הידיים
אבל לגבי ילדים - עד גיל מסוים זה בסדר ואפילו חשוב שכן יאכלו עם הידיים!
תינוק בן חצי שנה שמתחיל לנסות ירקות מבושלים לא ניתן לו כפית...
אדרבה, לתת לו להחזיק ביד, למעוך, ללקק ולעשות היכרות עם היצור החדש :)
מה שכן, אם הייתי מארחת או מתארחת לא הייתי נותנת לתינוק שלי למרוח ירקות כדי לא להגעיל אף אחד.

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
רק קחו בחשבון שיש הרבה חתנים/כלות שממש נגעלים ולעיתים נשארים רעבים רק כי הגעיל אותם
שאחד מהסועדים לקח מהמרכזי עם הסכו''ם האישי שלו.
לדעתי כדאי מאוד שרבנים ידברו המון בנושא, זה יותר עניין הלכתי מאשר מוסרי או איך שתקראו לזה.
מצפים מפותח/ת האשכול לפעול בעניין בדחיפות..:confused:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה