סקר. לימודי אנגלית ב'חיידר' לילדים כן או לא.

מצב
הנושא נעול.

מ.לוינגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אל תגעו במשיחי אלו תשב"ר
ועד היום לא למדו נמשיך לא ללמד בחיידרים אנגלית בס"ד.
מי שרוצה שילמש בביתו את בנו.

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אברך שיוצא לעבוד לפרנסתו, בד"כ יוצא כשיש לו כבר משפחה עם ילדים לפרנס, ומאוד מאוד קשה להתחיל ללמוד דברים בסיסיים כדי להגיע למקצוע מכובד שיכניס פרנסה הביתה כשאתה צריך כבר כסף כאן ועכשיו, ולא יכול להתמודד עם תשלום לקורסים + מכללות ללימוד מקצועי.
אני מאוד בעד!
אנחנו עוברים את זה עכשיו, וזה קשהההה!

B7

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
ישיבת וולוזין נסגרה כדי שלא יכניסו בה שפות, והעיקר שלא לשנות מהמסורת!
מי שרוצה שילמד אחה"צ, כמו שהזכירו כאן.

דודיק

משתמש רשום
נכתב ע"י B7;2171199:
ישיבת וולוזין נסגרה כדי שלא יכניסו בה שפות, והעיקר שלא לשנות מהמסורת!
מי שרוצה שילמד אחה"צ, כמו שהזכירו כאן.
1. את מדברת על ישיבה לבחורים בגילאי 20+ אני מדבר על חיידר לילדים.
2. ישיבת וולאזין לא הייתה מסלול חובה לכל בחור ורק מי שחשקה נפשו בתורה הלך לשם בעוד השאר עבדו למחייתם. ולכן טבעי שזה יהיה על טהרת הקודש.
היום זה נהפך למסלול חובה ולכן זה שונה.

נתין

משתמש פעיל
ללא ספק אין מקום מתאים יותר להחלטות מסוג זה מאשר הפורום.

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
1. ישיבת וולאזין נסגרה בתקופה שאחוז אפסי של בחורים בכלל הלכו ללמוד בישיבה
2. ישיבת וולאזין נסגרה בתקופה שהיה אפשר להתפרנס בכבוד בלי לימודים בכלל כל הענין היה השכלה
3. רוב רבני התקופה אחזו להשאיר את הישיבה פתוחה למרות הדרישות, הבית הלוי אחז שאם כופפים את הראש לחוק זה של הממשלה מי יודע איפה זה חגמר ומה הם ידרשו מחר

B7

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
סיבת הסגירה של ישיבת וולוז'ין היתה כי צורת ישיבה היא רק כפי שנמסרה בטהרתה ללא עירוב של לימודים חיצוניים.
היסוד נכון גם לתלמודי תורה שלא נועדו בשביל לספק פרנסה בעתיד לילדי ישראל,
יש תקנה בגמרא על מטרת ייסוד הת"ת (בבא בתרא דף כא.) תקנת יהושע בן גמלא נועדה לצורך החדרת התורה בנערי ישראל.

כל מי שמכיר קצת את ההסטוריה יודע שככה התחילו המשכילים למיניהם, וטענו שצריך לצאת "תכלס" מהלימודים.
ומי שיטען שהדור של היום שונה מפעם, בונה את הדור העתיד על יסודות חדשים ולא על סמך המסורת הרצופה מהדורות הקודמים.
יש מכתב של רבינו עקיבא איגר זצוק"ל שכתב שיש למסור נפש על הטהרה של התלמודי תורה ולא להכניס תערובת של לימודים חיצוניים.
וחוץ מזה מבינה טכנית, אין ספק שכאשר לומדים לימודי שפות זה נותן גושפנקא להוציא עוד ילדים מלימוד התורה בעתיד.

sara100

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמובן שאין הכוונה ללמוד בישיבה.
וכן אין הכוונה לגרוע מלימודי הבוקר שהם לימודי הגמרא והתורה.
האם לשלב בלימודי אחה"צ אנגלית אני בעד, לא שאני חושבת שיגיעו לרמה, אבל ABC ומעט אוצר מילים, נראה לי משהו בסיסי שחייבים לדעת...

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רואים כאן בפורום נשים שלא מצליחות להתמודד עם אנגלית בסיסית , והן למדו אנגלית ביסודי, בתיכון, נגשו לחוץ ואולי אף למדו בסמינר.
אז כנראה שבקצת אותיות לועזיות לא תהיה תועלת רבה.
אם יש דרך ללמד רק קריאה - כך שיוכלו לקרא שילוט ולהפעיל מכשירים בסיסים, הדבר יתרום. השאלה אם שייך ללמד את זה בתקופה קצרה, ואחכ לצפות שיזכרו בלי שינון ובלי שיעורי אנגלית נוספים.

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י userit;2171292:
רואים כאן בפורום נשים שלא מצליחות להתמודד עם אנגלית בסיסית , והן למדו אנגלית ביסודי, בתיכון, נגשו לחוץ ואולי אף למדו בסמינר.
אז כנראה שבקצת אותיות לועזיות לא תהיה תועלת רבה.
אם יש דרך ללמד רק קריאה - כך שיוכלו לקרא שילוט ולהפעיל מכשירים בסיסים, הדבר יתרום. השאלה אם שייך ללמד את זה בתקופה קצרה, ואחכ לצפות שיזכרו בלי שינון ובלי שיעורי אנגלית נוספים.

אפשר ללמד בבית או מקסימום לשלוח לחוג אצל מורה פרטי.
הבן שלי למד לקרא את האותיות כמעט לבד.
הוא נחשף לאותיות בכמה הזדמנויות - האקורדים באורגנית, משחק צוללות והספר של אחותו,
לימדתי אותו גם את ההגיה - והא מצליח לחבר, עוד קצת השקעה והוא יוכל לקרא ממש...
להבין - זה כבר משהו אחר - דברי עם הילדים באנגלית - זה יעזור להם יותר מכל לימוד (גם לבנות)

ואגב, בעלי מעולם לא למד אנגלית - כשהתחתנו הוא אמר לי שהוא יודע רק אותיות גדולות כי היה להם מחשב והוא למד הקלדה עיוורת. אני לימדתי את האותיות הקטנות...
היום, כידוע לכם הוא מפתח אתרים ברמה גבוהה - מסתדר מצוין עם האנגלית הטכנית הנצרכת לו. אמנם אינו מדבר ולא יכול לתקשר עם לקוחות דוברי אנגלית בלבד - אבל זה- גם אני לא יכולה לעשות על אף שלמדתי אנגלית במשך שמונה שנים בביה"ס ועברתי "חוץ" בציון גבוה מאד, והשתלמתי עוד גם בבית המורה.

חני

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מסכימה עם חני.
בעצם מה שבאתי לאמר זה שמגוחך לתלות יציאה לעבודה בהמשך בלימודי אנגלית בחיידר בהתחשב בעובדה שבנות 18 לא מצליחות להבין פניה של תיירת , שלא לדבר על לענות לה. קל וחומר נשים בוגרות וכו'.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
האמת שלא ברור לי איך מגיעים למצב הזה שבוגרות סמינרים לא מצליחות להסביר פניהן לתיירת.
מה הן למדו כל השנים האלו?
או שיש מחדל חמור בהוראת האנגלית בבתי הספר
או שהבנות עצמן אשמות

אני למדתי אנגלית מצוין בבית הספר, אבל למפרע התברר לי שביסודי למדתי בצורה שונה ממה שמקובל ללמד. יכול להיות שיש כאן טעות יסודית שיש לשרש אותה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה