סקר. לימודי אנגלית ב'חיידר' לילדים כן או לא.

מצב
הנושא נעול.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י GRN;2171394:
האמת שלא ברור לי איך מגיעים למצב הזה שבוגרות סמינרים לא מצליחות להסביר פניהן לתיירת.
מה הן למדו כל השנים האלו?
או שיש מחדל חמור בהוראת האנגלית בבתי הספר
או שהבנות עצמן אשמות

אני למדתי אנגלית מצוין בבית הספר, אבל למפרע התברר לי שביסודי למדתי בצורה שונה ממה שמקובל ללמד. יכול להיות שיש כאן טעות יסודית שיש לשרש אותה.

זה קורה בגלל תוכנית הלימודים שנקבעת לפי מבחן החוץ.
הבגרות משלבת חלקים של דיבור והאזנה, והחוץ לעומת זאת מורכבת מהמון דקדוק מיותר.
כך שרוב הלימודים מתמקדים בחלקים טפלים של השפה.

יעל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נגד.
מי שמאד חשוב לו שילדיו ילמדו אנגלית יוכל לעשות זאת אחה"צ.
התלמוד תורה נועד ללימוד תורה.
בעלי למד אנגלית לבד בחיידר.
חבר חוצניק כתב לו את כל האותיות, אח"כ הראה לו את אותיות הניקוד ואת ההגיה שלהן.
ומכאן ואילך קצת אזנים ועינים פתוחות ויש לו ידע בסיסי באנגלית

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
מה הקשר שאנחנו נחליט מה ילמדו או לא בתלמודי התורה???
תלמוד תורה זה לא עוד מוסד לימודי וחינוכי.

ספרנוביץ

משתמש פעיל
לראשונה אני בושה שאני חברה בכזה פורום!
האם הפורום לא מתיימר להיות חרדי??
תגידו לי אתם באמת חשבתם שוב לפני שדנתם בנושא הזה?
הרי זה נושא שעלה על שולחנם של גדולי הדור בכל הדורות האחרונים וכולם מכל קצוות הקשת ליטאים/חסידים/ספרדים הכירעו בצורה שאינה משתמעת ל2 פנים שאין מקום ללימודים כאלו לתשב"ר.
מי שכל זאת חושב שהוא יותר חכם מגדולי ישראל ומעוניין שבנו ילמד אנגלית מכובד לשלוח אותו למוסד כללי.

הכותבת בכאב.

נ.ב. אגב, בעלי שלמד במוסדות קודש כל חייו למד אחרי החתונה את שפת האנגלית ע"י שיחות עם חברים ובני משפחה חוצניקים וכן מקריאת כתבי עת וספרים באנגלית קלה, וכיום הוא יותר טוב ממני באנגלית וודאי בקריאה שהוא למד לבד מהספר.

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ספרנוביץ;2171431:
הרי זה נושא שעלה על שולחנם של גדולי הדור בכל הדורות האחרונים וכולם מכל קצוות הקשת ליטאים/חסידים/ספרדים הכירעו בצורה שאינה משתמעת ל2 פנים שאין מקום ללימודים כאלו לתשב"ר.
מי שכל זאת חושב שהוא יותר חכם מגדולי ישראל ומעוניין שבנו ילמד אנגלית מכובד לשלוח אותו למוסד כללי.

הכותבת בכאב.

נ.ב. אגב, בעלי שלמד במוסדות קודש כל חייו למד אחרי החתונה את שפת האנגלית ע"י שיחות עם חברים ובני משפחה חוצניקים וכן מקריאת כתבי עת וספרים באנגלית קלה, וכיום הוא יותר טוב ממני באנגלית וודאי בקריאה שהוא למד לבד מהספר.
אין פה בכלל הכרעה שאינה משתמעת ל2 פנים
האם את מוציאה את גור ובעלז מהגדרת חרדים ויראי שמים? הרבנים שלהם הכריעו ללמוד אנגלית!! האם את חושבת שאת יותר חכמה מהגדולים שלהם?

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י לילי 1;2171445:
האם את מוציאה את גור ובעלז מהגדרת חרדים ויראי שמים? הרבנים שלהם הכריעו ללמוד אנגלית!! האם את חושבת שאת יותר חכמה מהגדולים שלהם?

סיפרה לי חברה שבן דוד שלה מנהל חיידר בדרום שנכנס לבעיות כלכליות ושיקל להיכנס לחינוך עצמאי - הכוונה לימודי ליבה ממש

אמר לו הרב שטינמן שאין לו בעיה עיקרונית עם זה רק באותה תקופה של לפיד זה שעת שמד ואסור לעשות כזה צעד

דודסטו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ספרנוביץ;2171431:

הכותבת בכאב.

בעלך כנראה מוכשר באופן מיוחד (לפחות בעניני שפות) ואני מאוד שמחה בשבילך

זה כלל לא קשור לעניין

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מה בכלל מטרת השאלה הזו?
מה התכוון להשיג פותח האשכול (חוץ מתעסוקה לשעות הבאות)?
זה סקר לפני פתיחת ת"ת או משהו?

ספרנוביץ

משתמש פעיל
נכתב ע"י לילי 1;2171445:

א. בגור ובעלז לא מלמדים אנגלית בחיידר!! מידיעה!!
אני לא יודעת מאיפה המצאת את זה.

ב. היה ת"ת של חסידות אחד שכן למד רשמית פעם בשבוע רק כדי לקבל תקציבים, וכעת לאחר שנתיים שראו את הנזקים החינוכיים הם חזרו בהם.

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הבנים שלי יודעים לקרוא היטב.
למדו מחברים בחיידר... (ממוצא צרפתי, אנגלי ואמריקאי)
בעלי מתקשר מעולה ומסתדר עם השפה אפילו שהשכלתו ישיבתית בלבד.
גם למד מחברים...
מהבחינה הרוחנית- קטונתנו, מהבחינה הפרקטית- חבל על הזמן.

וידאו פלוס

משתמש צעיר
נכתב ע"י ספרנוביץ;2171485:
בבעלזא מלמדים אנגלית, מידיעה. (מידיעה בת"ת בעלזא בני ברק, ירושלים לא - בגלל החרם)

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני יודעת שבגיל 30 לדוג' קשה ללמוד מאד אנגלית ושפה חדשה
ושזה דרוש בעבודה באופן - שצריך לפעל מכונה / לדבר עם טכנאי בחול - זה חבל שאין את הידע הבסיסי הדרוש

חשבתי היום שממה כל המכללות החרדיות מתפרנסות בעיקר ממכינה ללימודי מקצוע
הרי לא כל אחד בסוף נשאר ללמוד בכולל - ויש רבים שיוצאים לעבוד
ונאלצים להוציא כספים רבים בכדי למכינה ללימודי אנגלית ומתמטיקה

אני חושבת שחייבים למצוא פתרון יצירתי - חוגים בתוך המסגרת של החיידר (אולי בקיטנות ער"פ או בבין הזמנים) - שכן יהיה את הבסיס כי במילא מי שיהיה סקרן ילמד את זה בדרכים אחרות

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

זה לא לא נכון.
חוץ מהת"ת בי-ם.

שלג צח

משתמש רשום
מה שברור, שמצב הבנות באנגלית הוא על הפנים למרות הרבה שנות לימוד, מבחנים וכו'
מה שקורה הוא שיש במערכת משבצת ושמה "אנגלית" ומטרת ההנהלה בד"כ היא למלא אותה ותו לא.
אני עצמי לימדתי בעבר אנגלית ורמת ידיעותיי בשפה שואפת לאפס. אבל ידעתי ללמד ABC ובזה הסתכם תפקידי... גם בוגרות המסלולים לאנגלית מגיעות ללא מבטא (חיוני ברכישת שפה חדשה!) והגרוע מכל- ללא שיטה אפקטיבית ויעילה לקליטת שפה.
יוצרים רשימות ארוכות של מילים לשינון, כשהעיקר חסר מן הספר ולתלמידות אין מושג איך לחבר מהן משפטים ואיך להבין את השפה כשהיא מדוברת במהירות ובקצב.
מחדל.

לילי 1

משתמש מקצוען

ב. היה ת"ת של חסידות אחד שכן למד רשמית פעם בשבוע רק כדי לקבל תקציבים, וכעת לאחר שנתיים שראו את הנזקים החינוכיים הם חזרו בהם.
אתה מדבר בחוסר ידיעה
יתכן שכך המצב בעיר מגוריך

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
מסכימה לגמרי!!! ואצלנו המורה לאנגלית מעודדת את האמהות לתת שיעורים

נכתב ע"י שלג צח;2171541:
מה שקורה הוא שיש במערכת משבצת ושמה "אנגלית" ומטרת ההנהלה בד"כ היא למלא אותה ותו לא.
אני עצמי לימדתי בעבר אנגלית ורמת ידיעותיי בשפה שואפת לאפס. אבל ידעתי ללמד ABC ובזה הסתכם תפקידי... גם בוגרות המסלולים לאנגלית מגיעות ללא מבטא (חיוני ברכישת שפה חדשה!) והגרוע מכל- ללא שיטה אפקטיבית ויעילה לקליטת שפה.
יוצרים רשימות ארוכות של מילים לשינון, כשהעיקר חסר מן הספר ולתלמידות אין מושג איך לחבר מהן משפטים ואיך להבין את השפה כשהיא מדוברת במהירות ובקצב.
מחדל.

פרטיים לבנות.
גם בנות שהרמה שלהן ביחס לכיתה טובה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י שלג צח;2171541:
מחדל.

שנים למדנו להבדיל בין זמנים, סוגי עתיד, סוגי הווה, סוגי סחרחורת...
רשימות מילים של יוצאי דופן.

למדנו לתחמן מבחינה חיצונית במשפט כך שהוא יתאים לזמנים שונים ויהפוך ממשפט רגיל לשאלה. אבל את תוכנו, מעולם לא הבנו.
למדנו לענות על שאלות של הבנת הנקרא מתוך קטע בלי להבין אותו... (למצוא את התשובה הנכונה בטריקים מסוימים)

העיקר ש... נעבור את החוץ.

ככה אני שרפתי 9 שנות לימוד בלתי יעילות לחלוטין של אנגלית.

שלג צח

משתמש רשום
רק שיהיה ברור, אני לא מאשימה חלילה את המורות לאנגלית, רק שמשרד החינוך שטורח חדשים לבקרים להציב עוד ועוד דרישות לימודיות (ומושיב גם ילדות בכיתה ב' לשעות ארוכות בדרך לתואר פרופסור) יכול וצריך לתת את הדעת ל"שיטה" בה מלמדים אנגלית ולתת כלים ואמצעים לייעל אותה במקום לשרוף זמן.
יש מקום לעבודה רצינית בנושא, וישנם אנשים שהעבודה הזאת היא התפקיד שלהם.
במגזר הכללי- יודעים יחסית טוב אנגלית וכולנו יודעים למה. (לא מביה"ס, בטוח)
פשוט חבל על בזבוזי הזמן והאנרגיה.
כשמלמדים טוב- יש יותר תוצאות והדרך לא מסייטת. בשטח- קורה בד"כ ההיפך.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עוד משהו.

יש ניטיה במוסדות שלנו ללמד אנגלית בבלוקים של שעתיים - שלוש.
בשעה שהקליטה בבלוק כזה יורדת משמעותית.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה