סקר: השתתפות בשמחות המשפחה

מגדים

משתמש צעיר
לצורך עבודה מסוימת, אשמח לקבל כמה שיותר תגובות בנושא השתתפות בשמחות של בני משפחה.

1. האם אתם ובני הזוג, משתתפים בכל הבריתות של האחיינים (משני צידי בני הזוג)? אפשר לדרג מ1 שכמעט ולא, עד 10.

2. כמה פעמים בשנה נפגשים כל המשפחה, (אחים אחיות וילדיהם)?

3. האם אתם רואים זאת כחובה להשתתף בחתונות של האחים\אחיות מההתחלה ממש, ועד הסוף ממש, גם במקרים שגרים בערי השדה, והחזרה הביתה תצטרך להיות במונית\טנדר?

4. כנ"ל בשאלה 3, אך בחתונה של אחינים \אחייניות?

5. רצוי לציין האם משפחתכם גרים באותו עיר או לא?

זוהר טל

משתמש מקצוען
לדעתי זה תלוי הרב עד כמה המשפחה גדולה, וגם האם צעירה או מבוגרת יותר.
בכל אופן, אלה התשובות לגבי המשפחה שלי:
1. משתתפים בכל הבריתות (אולי לא מהתחלה עד הסוף כי יש עבודה...)
2. נפגשים בחגים כל המשפחה וגם באמצע השנה לפחות עוד 5-6 פעמים, אולי יותר.
3. ברור שמשתתפים, מהצילומים הראשונים ועד הצילומים האחרונים.
4. עוד לא קרה....

תוספת כתשובה לשאלה הבאה:
אני לא יודעת מה היה קורה אם היו גרים במרחקים.
כרגע אנחנו באותה עיר כולם (וגם כמעט באותה שכונה...), אז זה באמת לא חכמה.
מאמינה שלבריתות לא בטוח שהיו מגיעים, לחתונות ודאי.

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אנחנו משפחה צעירה שרק התחילה את שיירת השמחות ב"ה (אני ובעלי הבכורים)
ואצלנו במשפחה משתתפים מההתחלה גם בשמחות של הדודים (שלי ושל בעלי)הם בשבילנו כמו אחים.
1.כרגע כן אפילו בברית יצחק...
2.בערך ארבע פעמים כולם חוץ משבתות אירוח
3.ברור... נדאג מאוד למי שלא רואה לנכון לעשות כך
4.עדיין אין...
שיהיה רק בשמחות

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
גם אנחנו משפחה צעירה...

1. משתתפים בכל הבריתות של האחיינים- גם אם זה קשה ועל חשבון עבודה
2. נפגשים בחגים, בחנוכה, בפורים, ועוד איז יומולדת אחד או שניים
3. בחתונות של אחים- ברור מהתחלה ועד הסוף (אפילו מלפני ההתחלה- ככה הרווחנו צילומי סטודיו יפהפיים לתינוק לפני שהחתן והכלה עוד הגיעו...)
4. עוד לא קרה...

מגדים

משתמש צעיר
תוספת שאלה לפי התגובה האחרונה: האם כל המשפחה גרה באותו עיר.
לדוגמה בשאלה מספר 1, האם יסעו מירושלים לאשדוד, או מצפת לבני ברק, כדי להשתתף בברית של אחיין?
כנ"ל לגבי שאלה מספר 2, במתגוררים באותו עיר, קל (יחסית) להיפגש בחגים ועוד כ5-6 פעמים בשנה. מה ששונה למשפחה 'מורחבת גאוגרפית', מצפת ועד אשדוד\ביתר.
ובנוגע למספר 3, גם כן. בגרים באותו עיר, עוזבים את הבית 20 דקות לפני ההגעה לאולם, וכנ"ל תוך 20 דקות בגמר החתונה, נמצאים בבית. מה שאין כן, במתגוררים בעיר אחרת.

נ.ב. אין רצוני להטות את הסקר למסקנה מסוימת, רק להבהיר את שני הצדדים.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י זוהר טל;1487239:
לדעתי זה תלוי הרב עד כמה המשפחה גדולה, וגם האם צעירה או מבוגרת יותר.
בכל אופן, אלה התשובות לגבי המשפחה שלי:
1. משתתפים בכל הבריתות (אולי לא מהתחלה עד הסוף כי יש עבודה...)
2. נפגשים בחגים כל המשפחה וגם באמצע השנה לפחות עוד 5-6 פעמים, אולי יותר.
3. ברור שמשתתפים, מהצילומים הראשונים ועד הצילומים האחרונים.
4. עוד לא קרה....

אותו הדבר בדיוק אצלינו

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אצלינו לא גרים באותה עיר, אך לא במרחק עצום (י-ם-ב"ב)
לגבי בריתות, לא יודעת מה היינו עושים אם היו גרים בכזה מרחק.
חתונות ברור שהיו באים מרחוק, מקסימום נשארים לישון וכו'
מאמינה שהיו יוזמים כמה פעמים בשנה מפגשים.
אחיינים - לא יודעת.

א קיצר, קצת קשה לדעת.

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
1. ברית באותה עיר - בהחלט, בעיר אחרת - תלוי בעבודה, בשעת הברית, בסידור לילדים, ובכל מיני גורמים.
2. בחנוכה, בפורים, ועוד פעם או פעמיים בשנה.
3. בחתונות של אחים ואחיות - מהתחלה-התחלה ועד הסוף-סוף. לא קשור לעיר המגורים.
4. עדיין אין.
5. המשפחה שלי מפוצלת ב-5 ערים, גם בדרום ובצפון.

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
1. כן, ברור!!!
2. מינימום 5
3. חתונות שלא אחים/אחיות- ברור שמההתחלה עד הסוף מקסימום נשארים לישון אצל הסבא והסבתא אחרי החתונה
4. עדיין קטנים...
5. מפוצל ל- 4 ערים בעיקר במרכז

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
בעלי הבכור, אני מהצעירים.
משפחות גדולות וברוכות ברוך השם.
1. לבריתות של אחיינים בדרך כלל מגיעים כולם (אפילו המורות)
2. המשפחה שלי - מינימום 4 פעמים בשנה. של בעלי - פעם או פעמים.
3. ברור שמגיעים מתחילה (ועוד לפני ההתחלה) ועד הסוף הכי סופי שאפשר...
4. בינתים התחתן רק אחיין אחד, התנהגנו כאחים של החתן לכל דבר.
5. אנו מפוזרים בכל (כמעט) רחבי הארץ.

שתרבינה השמחות
חני

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מאוד תלוי במשפחה..

רקע (תשובה 5): מהצד של בעלי הוא הבכור אך יש לו עוד 5 אחים נשואים והשאר צעירים. מהצד שלי אני השלישית וכולנו נשואים (6) חוץ מאחות אחת צעירה. ב"ה ברוכים באחיינים משני הצדדים.
מגורים של הצד של בעלי - ירושלים (היו בריתות בנתיבות ואשקלון - ערי הכלות).
אנחנו והצד שלי - גרים בטבריה ויש לי אחים בבני ברק ואלעד.

1. השתתפנו בכל הבריתות של האחיינים, שזה אומר נסיעות לאשקלון, נתיבות (יום שישי חורפי - התארחנו בירושלים), ירושלים, בני ברק וטבריה כמובן. בברית אחת רק בעלי נסע כי היא התקיימה ביום שישי חורפי ב-10 בבוקר בירושלים ולא היה לנו איפה להתארח, אז בעלי נסע וחזר.

2. מהצד שלי - הרבה. 7 פעמים באופן קבוע במהלך השנה + מפגשים נוספים כמו ערב לביבות, חלאק'ה לאחיינים, שבע ברכות וכדו'. זה מאוד חשוב לכולנו וכולם מתארגנים ומתגמשים כדי שכולנו נהיה במפגשים (הקבועים ושאינם). מצד שני גם מי שיש לו אירוע מאוד מתחשב בכל השאר שיהיה להם קל להגיע וכדו' (אני למשל עשיתי ברית בקיץ ב-6 אחה"צ כדי שלא יפסידו יום עבודה ויספיקו לחזור הביתה בשעה סבירה).

מהצד של בעלי - הרבה פחות. אין לחמותי אפשרות טכנית לארח את כולם כך שיוצא שכולם ממש נפגשים רק באירועים משפחתיים (לצערי).

3. ודאי שחובה להשתתף בחתונות של האחים והאחיות מההתחלה ועד הסוף - אם לא אצלם אז אצל מי? 8 חתונות (מתוך 10) היו בירושלים/בני ברק והגענו מטבריה. בחתונה אחת נאלצנו לעזוב ב-12 למרות שעוד לא היה ממש ממש הסוף - ועד עכשיו מצטערים שלא היה לנו פיתרון טוב יותר...

4. כעדיין לא היה. עוד שנתיים בר מצווה ראשונה בעז"ה (לשני אחיינים שנולדו יום אחרי יום) - מחכים בכיליון עיניים ואין ספק שנהיה מתחילה ועד הסוף (אחת מהן תהיה במרכז).

שיהיה רק בשמחות...

chayasl

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מגדים;1487233:
לצורך עבודה מסוימת, אשמח לקבל כמה שיותר תגובות בנושא השתתפות בשמחות של בני משפחה.

1. האם אתם ובני הזוג, משתתפים בכל הבריתות של האחיינים (משני צידי בני הזוג)? אפשר לדרג מ1 שכמעט ולא, עד 10.

3. האם אתם רואים זאת כחובה להשתתף בחתונות של האחים\אחיות מההתחלה ממש, ועד הסוף ממש, גם במקרים שגרים בערי השדה, והחזרה הביתה תצטרך להיות במונית\טנדר?

1. כמובן שמשתתפים תמיד.
2. במשפחה שלי לפחות 5 פעמים בשנה כולם.
במשפחה של בעלי יש ב"ה הרבה שמחות אז טכנית יוצא שנפגשים הרבה, ומעבר לזה ערב לביבות, בין הזמנים וכו'.
3. בחתונות של אחים ברור. כמו שאמרו מלפני התחלה עד הסוף. (בחתונה האחרונה יצאנו לפני התמונות של הסוף והיינו צריכים תירוצים...)
4. אחיינים עדיין לא התחתנו, אבל כולם מצפים לזה בכליון עיניים וכמובן שנשתתף בהרכב מלא.
5. אנחנו מב"ב. המשפחה שלי מפוזרת ברחבי תבל :( (אשדוד, ב"ב, וחו"ל)
המשפחה של בעלי ירושלים וביתר.

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מהצד שלי - אני הקטנה,פזורים מכל רחבי הארץ. בעלי הרביעי - כולם מתגוררים באותה העיר, אך ההורים בחו"ל:
1. משתדלים להגיע לבריתות, לא תמיד כולם מצליחים, בעיקר מאילוצי עבודה.
2. מהצד שלי - נפגשים 3 פעמים בשנה. מהצד של בעלי - תלוי מתי ההורים מגיעים מחו"ל.
3. נמצאים בחתונה מלפני ההתחלה ועד אחרי הסוף.
4. חתונות של אחיינים - מתייצבים בהתחלה - מי שמספיק, גם לסטודיו. עוזבים בסוף, גם במחיר של טנדרים וכד'.

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מגדים;1487233:

1. בריתות של אחיינים משני הצדדים אנחנו נוסעים תמיד בהרכב מלא מההתחלה ועד הסוף.

2. בצד שלי כל חנוכה, כל קיץ (צימר 5 ימים) ובכל מיני הזדמנויות במהלך השנה (חלאקה, יומולדת ועוד....) בצד של בעלי רובם לא נשואים אז בשבתות ובאזכרה של גיסי לצערי.

3. ברור!!!!! נסענו לבר מצווה של אחיין 35 דק' נסיעה. מהצילומים שלפני ועד הצילומים של הסוף....

4. עוד לא היה.....

5. לא

לו יצוייר

משתמש סופר מקצוען
סתם מסקרן - כל אלה שכתבו שהם משתתפים תמיד בבריתות של אחיינים:
הבוסים בעבודה תמיד מאפשרים לכם?

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
האם אתם ובני הזוג, משתתפים בכל הבריתות של האחיינים (משני צידי בני הזוג)? אפשר לדרג מ1 שכמעט ולא, עד 10.
5 (אני עצמאית...)
פעמיים
עד הסוף. (יש רכב)
לא
לא

בין השורות

משתמש חדש
1. תלוי לפי האזור, הקרבה וההכרות
2. שלוש פעמים בשנה (חוץ מחתונות ושמחות אחרות)
3. לא חובה, אלא זכות שלעיתים מתממשת ולעיתים לא
4. תלוי עד כמה הדוק הקשר
5. חלק כן וחלק פזורים בערים אחרות

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
דרכת לי על היבלת....
היום היה לנו פדיון של אחיין, עקב כך שהמזג אוויר לא מאפשר (הכי צפון שאפשר) ואין לנו רכב, כך שאוטובוסים כרגע בחופש אז לא היתה לנו דרך לנסוע, עבודה, שעה לא הגיונית וכו' גרמו לנו להחליט ש-הפעם לא!!!
אבל באופן כללי נוסעים אפילו לערד לכל פיפס, ב"ה יש אצלנו מינימום שמחה בחודש, אז תבינו לבד....
בכל מקרה גם אם אני לא נוסעת משיקולים אישיים, אני מאפשרת לבעלי לנסוע ונשארת עם הילדים יום שלם לבד בבית ללא עזרה (כדי לנסוע לב"ב למשל, יש אוטובוס בשעה מסוימת נגיד ב-9 בבוקר, אז ב-1 אני צריכה ללכת לקחת את החבריה (מה שבעלי עושה כל יום) להאכיל צהריים, להעסיק כל אחרי הצהריים, להכין ארוחה מבושלת לערב, להאכיל, לרחוץ, להשכיב ולנרמל את הבית עד שהוא חוזר ב-9 בערב...)

אנחנו נוסעים לכל חתונה לכל החתונה ולכל השבע-ברכות, בשני הצדדים, דואגים לדירה לכל השבוע, או שורצים אצל השוויגער המקסימה שאף פעם לא מזיז לה...
מגיעים לתמונות ויוצאים עם הזוג...

נפגשים אצלנו ככה, מהצד של בעלי, לאור השמחות הרבות בל"ע, יוצא שבערך פעם בחודשיים נפגשים כולם, אבל במיוחד-ערב לביבות, שבת התאחדות כשגיס\ה מתארסים ובחתונה ובכל יום מן השבע-ברכות.
מהצד שלי- כל יום...
כולנו גרים ליד אמא שלי (כן, גם אחי)

חתונות של אחיינים-עוד לפנינו... אין לי מושג, בעוד שנתיים שלוש תהיה לי תשובה ברורה.

ואנחנו מפוזרים בכל הארץ וגם בארה"ב...

מגדים

משתמש צעיר
נכתב ע"י לו יצוייר;1487472:
סתם מסקרן - כל אלה שכתבו שהם משתתפים תמיד בבריתות של אחיינים:
הבוסים בעבודה תמיד מאפשרים לכם?

שאלה נוספת (אך לא חלק מהסקר), משפחות גדולות (בציבור החרדי, הממוצע היא פחות או יותר 7 ילדים), איך עושים את כל ההתכנסיות, (שימו לב, לפי התשובות שזה יוצא בערך כל חודשיים שלש).
מילא אם מדובר באירוע חד או דו שנתי, ישנם כאלה שוכרים אולם קטן, לפורים, ליל הסדר וכדומה. אך לעשות זאת כל חודשיים שלש?

מירי456

משתמש מקצוען
אנחנו משפחה גדולה עם אחיינים נשואים
1. מאוד משתדלים לפחות אחד מבני הזוג
2. בד"כ בשמחות משפחתיות בר מצוות חתונות שבע ברכות, בערך פעם בשנתיים עושים שבת התאחדות גדולה, וחלק מהמשפחה נפגשת בחגים
3. חובה, ויש אצלנו הרבה ב'ערי שדה'
4. כמו 3 בלי צילומי סטודיו
5. מפוזרים בכל חלקי הארץ

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה