נכתב ע"י שושיה;1487988:
נראה לי שהאופי של המשפחות תלוי מאוד בצורת הגידול לפני החתונה והמאמצים של ההורים\ילדים לתחזק את הקשרים.
אם אחרי הנישואים של כל הילדים, ההורים לא יוזמים קשרים, לא מזמינים ולא מתראים, לא מתאמצים לבוא לשמחות של ילדיהם לא משתתפים גם במובן רגשי כשאי אי אי אפשר להגיע.
זה כמובן גם תלוי בחינוך, אם ילד רואה ושומע ש"בשביל משפחה מתאמצים גם כשאי אפשר" יתאמץ לעזור לאחיו ולאחיותיו גם כשזה לא הכי נח\מתאים, וכמובן גם אחרי הנישואים.
מצד הילדים:
אחים חייבים ליצור קשר לפחות חד שבועי עם כל אחד מבני המשפחה כדי לתחזק את הקיים, לשתף ולהשתתף, וכמובן-להיות מקבל, חביב, לא ווכחן, מקשיב, חם ואכפתי.
זה מקשר בין הילדים הנשואים.
אני היום מאוד משקיעה ביחסים בין הילדים שלי, ומטמיעה בהם את הענין שמשפחה היא הכי בעולם, ומתאמצים למעלה מהנורמה (גם אם כרוך במאמצים של נסיעה של 5 שעות לכל צד בימי גשמים או חמה וגם במאמצים פיננסיים), אני יודעת שזה יחזיר את עצמו בכפליים בעז"ה.
באו נשאל הפוך. (לא שאני אישית יש לי דעה שונה, ולא ח"ו לתקוף אף אחד אישית, רק כדי לחדד את שורש הענין).
מתוך דבריך נשמע בפירוש: שצריך להשקיע, לתחזק ולהתאמץ על זה.
מי אומר? אם עושים זאת היות ועם המשפחה יש לי קשר נפשי הכי חזק, גדלנו ביחד, אותו עבר, קשיים משותפים (שגורם לפתיחות אחד לשני, לעומת אדם לא מן המשפחה), וממילה מדברים ונפגשים ועושים למענם יותר מן הרגיל, זה מובן לכל אחד.
אך עצם המושג ש'צריך לתחזק את הקשרים', מי אומר?
'טוב שכן קרוב מאח רחוק'. ואם מישהו מרגיש קרוב לשכן\חבר ומעדיף את חברותו מאשר משפחתו, יש בזה עוולה? בתור דוגמה, מוצאים זאת אצל הבעלי תשובה ועולים חדשים, שיש להם יותר קשר, לא רק מעשי, אלא גם רגשי לחבריהם הדומים להם ומבינים אותם, מאשר לבני משפחתם. עוזרים אחת לשניה בזמי לידה\חולשה. הילדים ההורים ירצו לנסוע לשבת, אין להם בעיה שהילדים ישנו אצל החברים. ולמה? כי הם מרגישים קרובים אליהם.
אם נעזוב כרגע את החלק שיזהרו שלא יהיה חילול השם ומחלוקת, ושצריך לקרב אותם, עצם הדבר מצד 'המשפחתיות', יש בזה בעיה?
ומה זה שונה, מאחת שגרה לדוגמה בצפת, המרחק\זמן הנסיעות עושה משהו. כשהיא צריכה ביבי-סיטר היא לא יכולה לבקש מאחותה, וכו' וכ' בעוד דוגמאות של עזרה וחבירות.
אז אם אחרי כמה שנים, משפחתה מוצאים אותה לא ממש משתתפת באירועים, ולא ממש מתחברת אל ההוואי המשפחתי, עדיף לה החברות שלה. יש בזה חסרון?