קורונה סקר | אם היית מנותק מהמדיה הדיגיטלית, כמה היית מודע לסכנות של הנגיף?

אם היית מנותק מהמדיה הדיגיטלית (אינטרנט, ווצאפ, סרטונים וכו'), כמה היית מודע לסכנות של הנגיף?

• הייתי דואג לשמוע משכנים, מכרים, בקיצור שמועות מכאן ומשם, עושה 1+1, לוקח אחריות ונשאר בבית.

• בפרוש לא הייתי יודע מה רמת הסכנה, בטח הכל גוזמאות.

• הייתי מבין שאם סגרו את המוסדות כנראה שיש נגיף מסוכן, אבל לא יודע כיצד לנהוג, אז ממשיך בשגרה בזהירות.

• הייתי מתקשר למדא, משטרה, משרד הבריאות ועושה חקר לבד - לא מגלים לי? אני כבר אבדוק עצמאית.

• הייתי יודע שיש נגיף, נשאר בבית ולא מתקרב לחולים, אבל לא היה לי מושג מה זה נשא נגיף ומה זה אומר לגבי.

• בחיים לא הייתי חולם שיש מצב שאני נשא נגיף, אין לי שום תסמינים!

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש שלשה חלקים בכל הסיפור הזה.

א. חוסר יכולת.
להתמודד עם הנגיף באזורים כמו בני ברק, המון אנשים בסגר בבית אחד, חולה קורונה אחד, כולם נדבקים, מעתה יושבי הבית הזה הם פצצה מתקתקת, כי מחר הבן הקטן הלך לשחק עם ילדי השכנים בבנין, למרות שאמא לא מרשה וגם הוא הדביק כמה, והגדולה פגשה בקניות את חברתה ומרוב התלהבות לראות אותה שכחה להקפיד על שני מטרים מרחק וכו' וכו'.

ב. חוסר מודעות.
הנושא שעליו מבוסס אשכול זה.

ג. חוסר משמעת חרדית.
זו לא מרדנות, זו תפיסת חיים עקומה כזו, שעד שהרב שלי לא אמר במפורש אני לא עושה כלום, גם דברים הכי הגיוניים בעליל, ויש כאלה שגם כשהרב יאמר יעשו מה שבא להם כי הם חברמנים וזורמים עם החיים, ואף אחד לא יאמר להם מה תעשה ומה תפעל...

לבעיה א. אין בהכרח פיתרון, אולי הרעיון של מלונית למבודדים.

בעיה ב. ככל הנראה נפתרה, היום אין אחד שיאמר שהוא איננו יודע על הסכנה שבדבר.

בעיה ג. ככל הנראה לא תיפתר לעולם, וזו אחת הבעיות הקשות שלנו כחברה.

MACHAK

משתמש מקצוען
אני רואה סביבי שההפרות לא באות רק מאנשים שלא יודעים. זה לא תמיד חוסר ידע. זה הקושי להכיל את ההגבלות על החיים הרגילים ויותר מכך לשלם מחירים על דברים שיקרים לנו. לדוג' לוותר על השתתפות בחתונה של אחות או בארוסיה. כמה אנשים מפה יכולים להגיד שהם לא יהיו כי זה נוגד את ההנחיות ובאמת לא ישתתפו? גם אם הם מודעים להכל הם ימצאו הקלות בהנחיות או סיבות למה הם חייבים וזה 'כיבוד הורים' או 'שמחת כלה'.
וכנ"ל עוד קשיים של בית קטן עם הרבה ילדים, או חוסר תעסוקה ושיעמום וכד'.
זה ממש לא רק החשיפה.
שלא לדבר שכל אחד מבין שאם השביתו את כל המדינה והרבנים אומרים לשמוע לכל הנחיה לא צריך לדעת מה הסכנה אלא לשמוע להנחיות בעיני זה בעיקר הקשיים הנ"ל ועוד שגורמים להפרות.

MACHAK

משתמש מקצוען
ג. חוסר משמעת חרדית.
זו לא מרדנות, זו תפיסת חיים עקומה כזו, שעד שהרב שלי לא אמר במפורש אני לא עושה כלום, גם דברים הכי הגיוניים בעליל, ויש כאלה שגם כשהרב יאמר יעשו מה שבא להם כי הם חברמנים וזורמים עם החיים, ואף אחד לא יאמר להם מה תעשה ומה תפעל...

אני לא חושבת שזה בעיה שמאפינת את כל הציבור אלא רק חלקים מסוימים מתוכו.
רב הציבור שלנו שומר חוק וממושמע הרבה יותר מציבורים אחרים בארץ.

bekkiback

משתמש מקצוען
מחוברים ליומון חרדי ושם יש מידע.
אין ספק שהדיגיטל גורם יותר לפרפרים בבטן ובלב

• תודה
Reactions: ecf

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
בעיה ג. ככל הנראה לא תיפתר לעולם, וזו אחת הבעיות הקשות שלנו כחברה.
אני לא מסכימה עם משפט כזה.... בדיוק זה הזמן ליצור שינוי.
עם ישראל עבר כל כך הרבה שינויים בעקבות משברים והלוואי ומהמשבר הזה נהפוך להיות אנשים טובים יותר.
מעבר לכך, פחות מתחברת ל:"חרדים"... לא כולם כאלה... ולצערי נראה לי יותר גברים (בחורים צעירים או כאלה בעלי רוח צעירה) מאשר נשים....

מטאלי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני לא חושבת שזה בעיה שמאפינת את כל הציבור אלא רק חלקים מסוימים מתוכו.
רב הציבור שלנו שומר חוק וממושמע הרבה יותר מציבורים אחרים בארץ.
אין ספק.
אך כשישראל עולים עולים עד למעלה, וכשיורדים יורדים עד למטה, וככל שאנחנו החרדים יותר "ישראל" כך גם ההקצנה הלזו מתגברת, זו אגב הסיבה שנוער חרדי נושר פורק עול ושובר מוסכמות שבחברה פחות "ישראל" על פי רוב לא יעזו לעשות.
בקיצור יתרוננו כחרדים עלול להיות גם החסרון של הלא ממושמעים!
וזו גם התשובה לזה:
מעבר לכך, פחות מתחברת ל:"חרדים"... לא כולם כאלה... ולצערי נראה לי יותר גברים (בחורים צעירים או כאלה בעלי רוח צעירה) מאשר נשים....

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים

Tehilla Adler

משתמש מקצוען
אתם שואלים מה היה צריך לעשות כדי להגיע לאוזניים של כולם?
מה שהם יודעים לעשות יפה מאד כשיש בחירות! או אז אף אחד לא סומך על האינטליגנציה הרחבה של המגזר החרדי, וכל אוזן שומעת את מה שיש למפלגות או אלו שנגדן לומר.
לפעול בכל המישורים שכתבו כאן - עיתונים, פשקווילים, רמקולים, כרוזים, מעליות, עמודי חשמל - כן, כן ממש כמו בבחירות!
זה כל כך חשוב לכם? תדאגו לעשות תעמולה והפצה בהתאם.

אבל עכשיו, כולם ראש קטן!
מה, לא שמעתם? מה, לא הבנתם? מה, לא סיפרו לכם?
אז לא!
שמעו שיש נגיף.
מה הוא עושה?
מה קצב ההדבקה?
מי בקבוצת סיכון?
איך מתנהלים בהיגיינה נגדו?
כמה זמן הוא שורד אויר?
כמה זמן הוא שורד על משטחים?

מישהו כאן יכול לומר שהוא קרא את החומר הזה מחוץ לרשת? (לא בשבוע האחרון, שרק אז התחילו טיפ טיפה להתעורר: בוקר טוב עולם)

ואני לא באה לסנגר, אני מספרת לכם על עובדות מהשטח! לא אחת ולא שתיים היו מזועזעות כשהזהרתי אותן מהנגיף ואפילו שאלו מי אמר ואיך אני יודעת, ומדובר בנשים חכמות עם ראש על הכתפיים ולא במדחיקות.

נאדה. אפס. גורנישט.
וחבל.

לא מסכימה שמדובר פה בבחירות. מדובר פה בחיים של אנשים ובהחלטות גורליות הרבה יותר.

כן מסכימה שמדובר בקמפיין הפחדה ופאניקה שמנוהל ע"י בעלי אינטרסים לאו דווקא טהורים.

בעיני, הרבה הרבה יותר גרוע לצרוך רק 'חדשות' בתקשורת על כל גווניה . כנ"ל צרכנות 'חדשות' מבית פרוג בלבד.

ואסביר לך למה:

בעולם חופשי ודמוקרטי מגיע לאזרח הקטן לדעת את התמונה הגדולה לא רק מה שהתקשורת רוצה שהוא יחשוב.

אדם שלט חשוף למדיה כלל, שומע את ההנחיות, מסיק מה שמסיק בשכלו ולא נכנס לפאניקה.

אדם שנחשף למדיה, שומע על כל ידיעה חדשתית מסעירה שכוונתה ליצור פניקה עוד 10 דעות אחרות בערוצים הלא רשמיים. הוא רואה את התגובות של האנשים, את השקרים, הוא שומע תיאוריות אחרות, מקורות אחרים, גם הוא נכנס לפאניקה, אבל יש לו דרך להרגיע את עצמו במידע אחר ולהתמודד עם מסע ההפחדה.

לצורך העניין, הציבור החרדי שחשוף למדיה חלקית בפאניקה הרבה יותר גדולה מהציבור הכלל. אין בכלל ספק. ואת רוצה שכולם יכנסו לפאניקה כמוך? תני לאנשים שלא חשופים לחיות את חייהם בשקט. גם את זה את רוצה לגזול מהם?

רק הדגמה קטנה, ככה בשלוף, להראות מה זה נקרא שאין חופש מידע...

בחן את עצמך עד כמה אתה יודע על הקורונה:

האם וירוס הקורונה מדביק דרך האויר?
כמה מובטלים יש בארץ נכון לעכשיו וכמה אנשים עדיין עובדים?
מהי העלייה הנוכחית באחוזי ההתאבדות בעקבות משבר הקורונה?
לפי מה קובעים באיטליה מי מת מקורונה?
כמה אנשים מתו היום בארץ, לא מקורונה?
האם מגיסים עכשיו חיילים חדשים? האם הם שומרים על ההנחיות?
איזו הפגנה התקיימה אתמול בארץ, מי ארגן אותה, כמה אנשים השתתפו בה, מה הייתה מטרתה והאם שמרו בה על הכללים?
באיזה מדינות בעולם אין שום סגר ולמה?
באילו מדינות העבירו חוקים שמפרים זכויות אדם בסיסיות בחסות משבר הקורונה?
מיהו השר שטען היום שצריך להסיר את הסגר אחרי שביעי של פסח?

התשובות לשאלות האלה מאזנות את הפאניקה או לחילופין גורמות לבנאדם להשתמש בשכל שלו ולהגיע למסקנות הגיוניות.

רבותי, הפאניקה לא עוזרת לאף אחד.
שבו בבית, תשמרו על הכללים אבל אל תפחידו אף אחד.

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא מסכימה שמדובר פה בבחירות. מדובר פה בחיים של אנשים ובהחלטות גורליות הרבה יותר.

כן מסכימה שמדובר בקמפיין הפחדה ופאניקה שמנוהל ע"י בעלי אינטרסים לאו דווקא טהורים.

בעיני, הרבה הרבה יותר גרוע לצרוך רק 'חדשות' בתקשורת על כל גווניה . כנ"ל צרכנות 'חדשות' מבית פרוג בלבד.

ואסביר לך למה:

בעולם חופשי ודמוקרטי מגיע לאזרח הקטן לדעת את התמונה הגדולה לא רק מה שהתקשורת רוצה שהוא יחשוב.

אדם שלט חשוף למדיה כלל, שומע את ההנחיות, מסיק מה שמסיק בשכלו ולא נכנס לפאניקה.

אדם שנחשף למדיה, שומע על כל ידיעה חדשתית מסעירה שכוונתה ליצור פניקה עוד 10 דעות אחרות בערוצים הלא רשמיים. הוא רואה את התגובות של האנשים, את השקרים, הוא שומע תיאוריות אחרות, מקורות אחרים, גם הוא נכנס לפאניקה, אבל יש לו דרך להרגיע את עצמו במידע אחר ולהתמודד עם מסע ההפחדה.

לצורך העניין, הציבור החרדי שחשוף למדיה חלקית בפאניקה הרבה יותר גדולה מהציבור הכלל. אין בכלל ספק. ואת רוצה שכולם יכנסו לפאניקה כמוך? תני לאנשים שלא חשופים לחיות את חייהם בשקט. גם את זה את רוצה לגזול מהם?

רק הדגמה קטנה, ככה בשלוף, להראות מה זה נקרא שאין חופש מידע...

בחן את עצמך עד כמה אתה יודע על הקורונה:

האם וירוס הקורונה מדביק דרך האויר?
כמה מובטלים יש בארץ נכון לעכשיו וכמה אנשים עדיין עובדים?
מהי העלייה הנוכחית באחוזי ההתאבדות בעקבות משבר הקורונה?
לפי מה קובעים באיטליה מי מת מקורונה?
כמה אנשים מתו היום בארץ, לא מקורונה?
האם מגיסים עכשיו חיילים חדשים? האם הם שומרים על ההנחיות?
איזו הפגנה התקיימה אתמול בארץ, מי ארגן אותה, כמה אנשים השתתפו בה, מה הייתה מטרתה והאם שמרו בה על הכללים?
באיזה מדינות בעולם אין שום סגר ולמה?
באילו מדינות העבירו חוקים שמפרים זכויות אדם בסיסיות בחסות משבר הקורונה?
מיהו השר שטען היום שצריך להסיר את הסגר אחרי שביעי של פסח?

התשובות לשאלות האלה מאזנות את הפאניקה או לחילופין גורמות לבנאדם להשתמש בשכל שלו ולהגיע למסקנות הגיוניות.

עזבי פאניקה ונעייס ובלגן.
חוברת הסברה מינימלית מגוף ממשלתי, מותר לחרדים לקבל?

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ומה זה?
אני אישית גרה באזור אפור, אבל הבנתי שבכל האזורים החרדיים חילקו חוברות הסברה.
ומתי חילקו את זה? יש לזה גג שבועיים! כשכבר כולם הספיקו להדביק את כולם!

הר הבשן

משתמש מקצוען
אין אפשרות לענות בסקר שראיתי בעיתונות החרדי מודעות רחוב ובשטיבלאך מערכות כריזה וכיוצ''ב רוב האפשרויות הם שהיינו פחות נזהרים כך עושים ''סקר'' מוטעה

Rotem100

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני לא מבינה לא התייחסת בכלל לקווים שנפתחו לציבור החרדי. [וצינתקו לכל טלפון כשר אני חושבת..]
יש את קווי המידע של משרד הבריאות. אני באופן אישי [בנוסף לחדשות שברשת] התקשרתי פעמיים ביום לפחות. יש 2 קווים ויש שם ראיונות של אנשי רפואה שמסבירים את צורת ההתפשטות ועד כמה להזהר. אני מפורים יצאתי אולי פעמיים מהבית לדברים הכרחיים, לא ביקרתי את ההורים שגרים קרוב [חוץ מפעם אחת ל-10 דקות..] וכל המידע שהיה לי זה בעיקר מהקויים. ואני חייבת לציין שבחיים לא התקשרתי לקווי נייעס אני לא בנויה לזה. אבל כאן זה מאוד מעודכן ומאוד נח בכל רגע בלי לגשת למחשב שלא תמיד דלוק אצלי.
מצרפת את את המספרים:04-3749099 02-5001499
ויש קו נוסף לחיזוקים רוחניים 023011300

בשעות הקטנות

משתמש מקצוען
המשתמש נחסם
לא מדובר רק בפאניקה או לא פאניקה... אני צופה, רואה ושומעת ועדין לא בפאניקה,
ואסור לי להגיד בקול שאפילו שמחה על כל רגע להיות עם המשפחה בבית...
אבל מי שלא מודע גם לא ישב בבית וגם לא ישמור על הכללים.
אני באופן אישי הצלחתי לגרום לכמה אנשים לשמור על הכללים רק אחרי שהכנסתי בהם קצת "פאניקה"... לצורך מטרה זו בלבד!

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אין אפשרות לענות בסקר שראיתי בעיתונות החרדי מודעות רחוב ובשטיבלאך מערכות כריזה וכיוצ''ב רוב האפשרויות הם שהיינו פחות נזהרים כך עושים ''סקר'' מוטעה

כבר דיברתי על זה באשכולות אחרים.
הרמקולים והעיתונים התחילו לפרסם מודעות רק לפני כשבועיים! וגם זה היה מאד בטיפטופים!!
עד אז אף גוף ממשלתי לא לקח את עצמו בידיים ונתן הוראות בנידון!

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אפרת יישר כח על היוזמה ואני מבינה לאן את חותרת אני רק מזכירה שיש כזה דבר בורות מרצון.
יש אנשים שלא רוצים לדעת ולא רוצים לשמוע ולא רק בנושא הזה. ומול כאלו אין מה להטיל אשמה על המדינה.
והיו מודעות בעיתונים, היו עלוני הסברה היו רמקולים- הוי אומר כל אמצעי ההסברה הנגישים לחרדים שלא מחוברים לרשת.
השתכנעו מהם? כנראה שלא מספיק. וזה בשל חוסר אמון מובנה בממסד ולא בגלל הסברה לא מובנת

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תנסי להזכר איפה קראת על המושג "נשא נגיף" ואיפה נתקלת ברעיון שאין צורך בתסמינים כדי להחשב חולה קורונה - ברחוב או ברשת.
קשה?
את יוצאת מתוך הנחה שלא כתבו הסברים מפורטים על הנגיף בעיתונות הכתובה החרדית וזה ממש אבל ממש לא נכון.
ופרט להסברים האלו שנכתבו על ידי עיתונאים חרדים נוסף על המודעות מטעם משרד הבריאות היו גם קבוצות טלפון חרדיות
ובואו לא נשכח שהציבור החרדי בפרט בני התשחורת חובבי נייעס כך שקשה לי להאמין שהם לא שמעו על כך כלל.
שמעו. והעדיפו לא להתעמק.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה