בחסדי שמים
הספר יצא לאור
מצרף וידאו שתוכלו לראות...
מרגששש
קצת על התהליך:
לפני כ3 שנים נתקלתי בסרטון שמציגים בו ספר פופ אפ, שמתוכו יוצאת טירה ענקית.
זה הדהים אותי. באותו רגע חשבתי כמה זה מדהים וכמה חבל שהיופי הזה ממחיש טירה עם אבירים, אבל בעצם חסר משמעות ותוכן.
דמיינתי איך במקום הטירה עולה בית המקדש...
צפיתי בסרטון שוב ושוב בהילוך איטי, וניסיתי להבין איך עשו את זה. מצאתי סדרה של הדרכות להכנת כרטיסי פופ אפ והתחלתי ללמוד את הנושא.
אני עובד כרב גן בגני ילדים וכשהראיתי את הכרטיסים שהכנתי לילדים, הבנתי איזו עוצמה יש בכלי הזה, וכמה התלהבות זה יכול לעורר.
התחלתי לעבוד על ספר בנושא המקדש, והתחלתי לתכנן אנציקלופדיית פופ אפ בנושא המקדש.
לכל מקום הייתי הולך עם שקית ובתוכה דבק, מספריים ודפים. המקומות הפוריים ביותר, אגב, היו חדרי המתנה של רופאי שיניים וגני שעשועים. גם כשעבדתי כחבר ועדת קלפי הייתי גוזר ומדביק בזמנים שלא באו בוחרים..
הרעיונות קיבלו צורה, אבל במקביל הבנתי כמה קשה ומסובך יהיה להפיק כזה דבר.
ברוך ה' שנתן לי את הכח לא לוותר על החלום, אלא לנסח אותו מחדש. לקחתי את הסיפור על ניקנור ושרטטתי טיוטה של הציורים.
חשבתי איך להפוך את הציורים לתלת מימדיים, אבל הפעם הפשטתי את הפופ אפ כמה שיותר.
הקדשתי המון מחשבה איך לצמצם בחלקים קטנים ואיך יהיה הכי קל לקפל ולהדביק.
הכנתי את הטיוטה עם נייר לבן, ואיורים מינימליים.
פניתי למישהו שמבין בהפקות דפוס מהסוג הזה, והוא נתן לי הערכה של הצעת מחיר, והפנה אותי לשני בתי דפוס - שעושים חיתוך לייזר.
עם הטיוטה, אפילו ללא צבעים וטקסט, פתחתי הדסטארט שבעזרתו גייסתי את הסכום להפקה.
סרקתי את הטיוטה והעברתי לאילוסטרייטור, הכנתי את קוי החיתוך והקיפול, וצבעתי בצבע בסיסי.
כאן ההזדמנות להודות לפרוג ולמרצה איתי לוסטגרטן על לימודי האילוסטרייטור..
מכיוון שהאיור אצלי זה תחום שעדיין בפיתוח (מקווה לעבור קורס איור בהזדמנות), השתמשתי במרקמים ששילבתי בגרדיאנטים.
חלק מהדמויות ציירתי עם הואקום בקריטה, אבל לא היתה לי סבלנות, והיתר דמויות אילוס וקטוריות..
הדפסתי גזרתי הדבקתי תיקנתי ושוב הדפסתי, עד שהייתי מרוצה מספיק (האויב של הטוב הוא היותר טוב..).
שלחתי לדפוס אילן באשדוד שהדפיסו, חתכו בלייזר והטביעו פולימר ליצירת ביגים לסימני קיפול.
משם זה עבר לסלבה בתל אביב שקיפל והדביק עם העובדים שלו, ספר ספר, 420 ספרים בעבודת יד...
עכשיו זה אצלי, ממתין לחלוקה ומשלוח, לרוכשים במכירה המוקדמת, וגם לקונים חדשים (הכנסו לרכוש כאן https://docs.google.com/forms/d/16TltIz4SP9OJrp4DbA-7kvlspod2N-DZARqfNy9iTds/edit)
המחיר יקר יותר משל ספר רגיל (כי זה לא ספר רגיל ) והוא עולה 140 ש"ח.
תודה רבה לכל חברי הפורום על ההשראה שנתתם לי..
בהצלחה בכל, יצחק
הספר יצא לאור
מצרף וידאו שתוכלו לראות...
מרגששש
קצת על התהליך:
לפני כ3 שנים נתקלתי בסרטון שמציגים בו ספר פופ אפ, שמתוכו יוצאת טירה ענקית.
זה הדהים אותי. באותו רגע חשבתי כמה זה מדהים וכמה חבל שהיופי הזה ממחיש טירה עם אבירים, אבל בעצם חסר משמעות ותוכן.
דמיינתי איך במקום הטירה עולה בית המקדש...
צפיתי בסרטון שוב ושוב בהילוך איטי, וניסיתי להבין איך עשו את זה. מצאתי סדרה של הדרכות להכנת כרטיסי פופ אפ והתחלתי ללמוד את הנושא.
אני עובד כרב גן בגני ילדים וכשהראיתי את הכרטיסים שהכנתי לילדים, הבנתי איזו עוצמה יש בכלי הזה, וכמה התלהבות זה יכול לעורר.
התחלתי לעבוד על ספר בנושא המקדש, והתחלתי לתכנן אנציקלופדיית פופ אפ בנושא המקדש.
לכל מקום הייתי הולך עם שקית ובתוכה דבק, מספריים ודפים. המקומות הפוריים ביותר, אגב, היו חדרי המתנה של רופאי שיניים וגני שעשועים. גם כשעבדתי כחבר ועדת קלפי הייתי גוזר ומדביק בזמנים שלא באו בוחרים..
הרעיונות קיבלו צורה, אבל במקביל הבנתי כמה קשה ומסובך יהיה להפיק כזה דבר.
ברוך ה' שנתן לי את הכח לא לוותר על החלום, אלא לנסח אותו מחדש. לקחתי את הסיפור על ניקנור ושרטטתי טיוטה של הציורים.
חשבתי איך להפוך את הציורים לתלת מימדיים, אבל הפעם הפשטתי את הפופ אפ כמה שיותר.
הקדשתי המון מחשבה איך לצמצם בחלקים קטנים ואיך יהיה הכי קל לקפל ולהדביק.
הכנתי את הטיוטה עם נייר לבן, ואיורים מינימליים.
פניתי למישהו שמבין בהפקות דפוס מהסוג הזה, והוא נתן לי הערכה של הצעת מחיר, והפנה אותי לשני בתי דפוס - שעושים חיתוך לייזר.
עם הטיוטה, אפילו ללא צבעים וטקסט, פתחתי הדסטארט שבעזרתו גייסתי את הסכום להפקה.
סרקתי את הטיוטה והעברתי לאילוסטרייטור, הכנתי את קוי החיתוך והקיפול, וצבעתי בצבע בסיסי.
כאן ההזדמנות להודות לפרוג ולמרצה איתי לוסטגרטן על לימודי האילוסטרייטור..
מכיוון שהאיור אצלי זה תחום שעדיין בפיתוח (מקווה לעבור קורס איור בהזדמנות), השתמשתי במרקמים ששילבתי בגרדיאנטים.
חלק מהדמויות ציירתי עם הואקום בקריטה, אבל לא היתה לי סבלנות, והיתר דמויות אילוס וקטוריות..
הדפסתי גזרתי הדבקתי תיקנתי ושוב הדפסתי, עד שהייתי מרוצה מספיק (האויב של הטוב הוא היותר טוב..).
שלחתי לדפוס אילן באשדוד שהדפיסו, חתכו בלייזר והטביעו פולימר ליצירת ביגים לסימני קיפול.
משם זה עבר לסלבה בתל אביב שקיפל והדביק עם העובדים שלו, ספר ספר, 420 ספרים בעבודת יד...
עכשיו זה אצלי, ממתין לחלוקה ומשלוח, לרוכשים במכירה המוקדמת, וגם לקונים חדשים (הכנסו לרכוש כאן https://docs.google.com/forms/d/16TltIz4SP9OJrp4DbA-7kvlspod2N-DZARqfNy9iTds/edit)
המחיר יקר יותר משל ספר רגיל (כי זה לא ספר רגיל ) והוא עולה 140 ש"ח.
תודה רבה לכל חברי הפורום על ההשראה שנתתם לי..
בהצלחה בכל, יצחק