נכון, מכירה גם כאלו.
בכל זאת אפשר להבין למה יש אנשים שחווים את הספר 'בית בובות ' כאוטופיה.
היופי בעיני הוא המכונה כאן אוטופיה.הבעיה בעיניי היא לא בכבוד שבין ההורים אחרי הגירושין (כאלו עוד הכרתי)
אלא בתיאור שמתייחס רק לכאב של הילדה אחרי הגירושין.
לא כתוב כמה ההורים סבלו קודם.
לא כתוב כמה הילדה עצמה נפגעה קודם (אין אפס. ילדים בבית מעורער, בדרך כלל לא חיים בטוב ובנעימים).
ואז הקורא התמים אומר לעצמו: אוי, תראו כמה עצוב להתגרש. חבל שאנשים מתגרשים.
הוא לא חושב כמה עצוב היה לבני הזוג האלה קודם. ושיש ילדים שדווקא אחרי הפירוק, טוב להם יותר ורגוע יותר, במקביל לחסר הגדול.
ואז הקורא התמים אומר לעצמו: אוי, תראו כמה עצוב להתגרש. חבל שאנשים מתגרשים.
הוא לא חושב כמה עצוב היה לבני הזוג האלה קודם. ושיש ילדים שדווקא אחרי הפירוק, טוב להם יותר ורגוע יותר, במקביל לחסר הגדול.
טוב, נו...חייבת להתנגד, בד"כ כשיש חילוקי דעות או אפילו גרוע מכך הכי 'קל' לחשוב על אופציית הגירושין.
למה לא לחשוב שאם יש בעיה עם בן הזוג, אז אפשר לעבור תהליך רחב של ניסוי וטעיה ולהגיע לפתרון.
למה לא לחשוב שאפשר להיבנות מהקונפליקטים הכי מרים, למצוא כוחות נפש גם במקומות החשוכים, להעצים את בן הזוג ואת עצמך, טעות לחשוב שנישואין זו רק הרמוניה בלי עבודה.
ואז, נניח מתגרשים? מקבלים התמודדות קשה יותר. נישאים מחדש? התמודדות נוספת.
החיים זה שדה אימונים, ולא מגרש כדורגל, וכמה שנלמד להניח את האגו בצד בחיי הנישואין יהיה לנו טוב יותר.
ואני לא כותבת דברים מהאויר, אלא מציאות שאני נתקלת בה.
ברור,לא מכל קונפליקט מגיעים לרבנות. תגדלו מזה.
אם זוג החליט להתגרש זה לא בגלל שארוחת הבוקר לא היתה מטופטפת ובזמן
!!!בעיות בנישואין זו התנהלות, תפיסות שגויות,
לדעתי ילדים בסיטואציה כזאת יכולים בהחלט לקרוא,בית בובות הוא ספר מקסים, שמדבר מנקודת המבט של ילדה, אבל הוא בהחלט לא ספר לילדים.
האם יש ספר חרדי שמיועד לילדים בנושא הזה?
חייבת להתנגד, בד"כ כשיש חילוקי דעות או אפילו גרוע מכך הכי 'קל' לחשוב על אופציית הגירושין.
למה לא לחשוב שאם יש בעיה עם בן הזוג, אז אפשר לעבור תהליך רחב של ניסוי וטעיה ולהגיע לפתרון.
למה לא לחשוב שאפשר להיבנות מהקונפליקטים הכי מרים, למצוא כוחות נפש גם במקומות החשוכים, להעצים את בן הזוג ואת עצמך, טעות לחשוב שנישואין זו רק הרמוניה בלי עבודה.
החיים זה שדה אימונים, ולא מגרש כדורגל, וכמה שנלמד להניח את האגו בצד בחיי הנישואין יהיה לנו טוב יותר.
אלף צלצולי תודה.ואגב, את יודעת מה עובר על ילדים בתהליך הניסוי והתהיה/טעיה?
גיהנום. הם מסוגלים להתפלל לגירושין, למוות של אחד ההורים או במקרים מסוימים אפילו למותם שלהם.
לא הבנתי למה את מתנגדת.
ברור שכשאין הרמוניה בבית הילדים סובלים מאד!
הרבה יותר.
וזה ברור שלא מגיעים לגט אחרי אפצ'י לא בעיתוי הנכון.
ואגב, את יודעת מה עובר על ילדים בתהליך הניסוי והתהיה/טעיה הנ"ל?
גיהנום. הם מסוגלים להתפלל לגירושין, למוות של אחד ההורים או במקרים מסוימים אפילו למותם שלהם.
אז נפלת על יועצת הזויהבאמת שלא רוצה לדעת, רק מפריע לי היד הקלה על הדק הגירושין, פעם הלכתי ליועצת אחת שהמליצה לי להתגרש.
היא תיארה לי את החיים היפים שאחרי, הציעה לי תמיכה מלאה.
אז נפלת על יועצת הזויה
זה לא הופך את כל השאר לכאלה
לא מצפות שאפתח כאן את הסיפור, נכון?יועצת שממליצה להתגרש או לא להתגרש - חורגת מתפקידה. ואני לא רוצה לכתוב כאן במילים חריפות יותר.
תפקיד של יועצת הוא לעזור לזוג להבין מה קורה, להבין כל אחד את העולם של השני וגם של עצמו, להציע כלים איך להתנהל בשעת חילוקי דעות (ולא להחליט להם מי צודק), לתת להם כלים בונים, וכדו'.
ודאי שלא.לא מצפות שאפתח כאן את הסיפור, נכון?
האם יועצת מקצועית לא אמורה לשאול את עצמה את כל השאלות הבסיסיות האלה ששאלת את עצמך? וגם לדעת על דינמיקה משפחתית וכו'?ואני, התקוממתי בליבי.
ככה? נכון שבאתי עם 'סיפור' אבל מי אמר שאני צודקת? אולי אני מעוותת את המציאות? אולי המבט שלי שגוי? אולי 'הוא' התנהג ככה בגלל...?
בתכל'ס גיליתי עם השנים שיש דבר שנקרא דינמיקה משפחתית ודינמיקה בכלל.
המשפט הזה יכול להתאים גם לצעד של גירושין.בו מחליטים לבנות במקום להרוס
והדבר הכי חשוב בשביל הציבור הוא לא להיות במקום של שפיטה.
נכון לחלוטין. ממש.ומכיוון שכל התמודדות שונה מרעותה, אין לי מילים, באמת.
אלה טענות נפוצות מאוד, שלא לומר ממוחזרות. אבל לדעתי אין להן בסיס רחב או בסיס בכלל.חייבת להתנגד, בד"כ כשיש חילוקי דעות או אפילו גרוע מכך הכי 'קל' לחשוב על אופציית הגירושין.
מי בדיוק חושב כך?טעות לחשוב שנישואין זו רק הרמוניה בלי עבודה.
מי לא יודע את זה?ואז, נניח מתגרשים? מקבלים התמודדות קשה יותר. נישאים מחדש? התמודדות נוספת.
אני רק יכולה לציין שמהמקום הזה בו מחליטים לבנות במקום להרוס, להיות סבלנים ולאמן את שרירי הנפש עד המקסימום, יוצאים ספורטאים מעולים
בלי לדעת מה, ומעבר לדיון כאן, מרגישה שמגיעה לך הערכה גדולה מאוד!!ומשנה בהם את ההתנהלות שלו עצמו.
ואז טוב יותר לו, וטוב לסביבתו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: