דרוש מידע ספרים שהם חובה בכל בית

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הראשון שלי - חובה לכל תינוק
קניתי אותו ומאד מאוכזבת.
הצטערתי נוראות שלא קניתי את הספר המתוק הזה. הרבה יותר ברמה ומפתח, לדעתי.
אה, ואני מוחה כאן בשער בת רבים (פשוט אין פרטי התקשרות עם המחברת) על אי המצאותה של שום דמות אמהית בסיפור. אבא יש, סבא יש, אבל אמא? רחמנא לצלן.
רק על זה צריך להוקיע את הספר. איך יתכן שספר לפעוטות לא יכיל את הדמות המשמעותית ביותר בעבורו? איך????

<Mordesign

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הספר מילים טובות של חיה הרצברג- ספר חובה לכל אמא יהודיה.
לגיל המתגבר- סדרת ממלכה במבחן כמובן, עגור הברונזה והספר החדש המחוג הרביעי- ספרים עם המון תוכן ועומק.
קשר גורדי- אחד הטובים.
לגיל הרך- סדרת החוברות של הר' רונן חזיזה- 5 דקות של תורה, מחולק לפי חודשים סיפור 1 בכל לילה לפני השינה, סיפורים מתוקים מלאים יראת שמיים ומידות טובות - מומלץ ממש !
וכן יש לי מצוה (מנויילן)
ומהמגזר הכללי ספר חמוד ממש- הפיל שרצה להיות הכי.
אני אישית גדלתי על ציפופו, חסמבה, ג'ינג'י וכל החבורות הסודיות למינהן אבל ממש לא הייתי רוצה שהילדים שלי יקראו אותם...

דודה רות

משתמש צעיר
אין קשר בין המתוק הזה לספר הראשון
הספר הראשון הוא החל מגיל 9 חודשים
המתוק לפחות שנה וחצי - שנתיים.
(יש לי את שניהם, ושניהם מקסימים.)
בנוגע לדמות אמהית, כנראה שיש הרבה דעות במגזר שלנו, חלק חושבים כמוך, וחלק אחרת.
לא פוגם מהמצוינות של הספר.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
בת כמה היא?
היום? שנה ועשרה. קניתי לה בשבוע הספר של שנה שעברה (לפני שנה בדיוק).
ב'נח בר מוח', לדוגמא, היא מתעסקת הרבה יותר. לא גומרת להתלהב מהציורים, מהדמויות, מאיתור פרטים בתמונה. הספר הראשון יושב במגירה, היא אפילו לא מתעניינת בו. כשאני מציעה לה - תמיד התשובה שלילית

דפה

משתמש מקצוען
קניתי אותו ומאד מאוכזבת.
אה, ואני מוחה כאן בשער בת רבים (פשוט אין פרטי התקשרות עם המחברת) על אי המצאותה של שום דמות אמהית בסיפור. אבא יש, סבא יש, אבל אמא? רחמנא לצלן.
רק על זה צריך להוקיע את הספר. איך יתכן שספר לפעוטות לא יכיל את הדמות המשמעותית ביותר בעבורו? איך????
גם לי מאוד חרה שאין אמא- הדמות הכי משמעותית אצל ילד קטן, אבל לא רק זה.
בכל אופן הספר המתוק הזה- זה לגיל בוגר יותר וא"א להשוות.
מה שקניתי במקום הספר הראשון שלי, מילים מרגישות- ספר מדהים!! ממליצה מאוד.

גברת חוקרת

משתמש פעיל
איך עוד לא אמרו? סדרת רוח עמי של אבנר גולד-מאסט בעיני, מופת של היסטוריה יהודית וכתיבה קסומה
מסכימה לגמרי! לחובבי ההיסטוריה ותולדות עמ"י. הסדרה המתורגמת מאנגלית מספרת את קורותיה של משפחת רבנים בדיונית בפולין של טרום החסידות, בתקופת פרעות ת"ח ות"ט, שבתאי צבי וכו'. מרתק ביותר ומביא סיפור של תקופה שאני אישית לא נתקלתי בה (כמעט) באף ספר חרדי אחר. הלוואי והיו עוד הרבה יותר ספרים בסגנון הזה!

לורנס

משתמש מקצוען
קניתי אותו ומאד מאוכזבת.
צודקת.
זה פשוט מרתיח.
את, האמא, יושבת עם התינוק ומספרת לו, אבל הוציאו אותך מהתמונה.
זה כמו אנשים שבונים עסק, או עושים איזה ערב, או מעבירים חוק בעמל, אבל בקרדיטים? הם פשוט לא נמצאים! מישהו דאג להוציא אותם. זאת ההרגשה.
האמא מספרת ברגש, האמא חווה את כל הרגעים הראשונים, האמא... אבל ח"ו לצייר אותה!!

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
צודקת.
זה פשוט מרתיח.
את, האמא, יושבת עם התינוק ומספרת לו, אבל הוציאו אותך מהתמונה.
זה כמו אנשים שבונים עסק, או עושים איזה ערב, או מעבירים חוק בעמל, אבל בקרדיטים? הם פשוט לא נמצאים! מישהו דאג להוציא אותם. זאת ההרגשה.
האמא מספרת ברגש, האמא חווה את כל הרגעים הראשונים, האמא... אבל ח"ו לצייר אותה!!
לא רואה את זה ממקום מרתיח ונטול קרדיטים.
בעיני זה עיוות נתונים, בדיוק כפי שלא היו מציירים אבא. תא משפחתי יהודי ובריא כולל אבא ואמא. מעגל מרוחק יותר כולל סבא וסבתא. זה הכל.
רוצים לעוות את זה? להמנע מציור אמא? בכבוד. אני לא מוכנה להכניס את העיוות הזה הביתה. אם היו אומרים לי את זה מראש - לא הייתי קונה אותו

שלג קל

משתמש מקצוען
אני רק שאלה, האם לא כדאי להמנע מלהטיח בקורת כשזה עניין של טעם מעל גבי הפורום בבמה מפורסמת כל כך.

מי שמפריע לו - שלא יקנה, אבל מה התועלת בשיימינג כאן, ולחשוב רק לשניה על הסופר/ת שהשקיעו בטוח לא מעט בספר ובוודאי לא עשו את זה מתוך כוונה רעה, זה ממש פוגע!

אפשר לכתוב, אבל אולי שניה אחת קודם לחשוב,
על מי שעלול להפגע.

קול-התור

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי

דודה רות כתבה:​

אז בואי אעמיד אותך על טעותך.
אני נותנת את ה'מתוק הזה' בגיל שנה ואף פחות. הציורים מותאמים לתפיסה החזותית של גיל זה ויש המון חפצים מוכרים שילד בגיל זה מזהה ומכיר. הוא מדפדף, אני יושבת איתו, מצביעה, קוראת בשם של מה שרואים ושוב חוזרים.
אח"כ הדמויות - מסתכלים, קוראים בשמם, חוזרים שוב ושוב והוא זוכר ומכיר אותם.
אח"כ עוברים לספר את הסיפור לפי רצף התמונות, בלי המלל הכתוב. (ציורי הרצף מספרים כל סיפור בשלמותו בלי צורך במלל) והילג בהדרגה תופס את הרצף, את העלילה הפשוטה ואת הקשר שבין הציורים של אותו סיפור.
וזה מפתיע ומדהים שהוא פשוט זוכר את סדר העינינים וההתפתחות.
בהדרגה הוא גם תופס את ההשתלשלות, את ההתחלה והסוף.
זה ספר לתעסוקה אינסופית עם ילד מתחיל וכמובן שגם עם הגדולים יותר.

דבורה2

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הספר המתוק הזה חובה מגיל שנה עד 3 לפחות והספר החמוד והחכם מגיל 3
מצטרפת לארנב הקשיב ספר מדהים חובה לכל מבוגר לקרוא אותו
סדרת קומיקסים אלישמע ואפרים וכו מדהים מלמד מרתק וממחיש
לנערות שביל בצד מומלצ מאד מלמד ככ

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

דודה רות כתבה:​

אז בואי אעמיד אותך על טעותך.
אני נותנת את ה'מתוק הזה' בגיל שנה ואף פחות. הציורים מותאמים לתפיסה החזותית של גיל זה ויש המון חפצים מוכרים שילד בגיל זה מזהה ומכיר. הוא מדפדף, אני יושבת איתו, מצביעה, קוראת בשם של מה שרואים ושוב חוזרים.
אח"כ הדמויות - מסתכלים, קוראים בשמם, חוזרים שוב ושוב והוא זוכר ומכיר אותם.
אח"כ עוברים לספר את הסיפור לפי רצף התמונות, בלי המלל הכתוב. (ציורי הרצף מספרים כל סיפור בשלמותו בלי צורך במלל) והילג בהדרגה תופס את הרצף, את העלילה הפשוטה ואת הקשר שבין הציורים של אותו סיפור.
וזה מפתיע ומדהים שהוא פשוט זוכר את סדר העינינים וההתפתחות.
בהדרגה הוא גם תופס את ההשתלשלות, את ההתחלה והסוף.
זה ספר לתעסוקה אינסופית עם ילד מתחיל וכמובן שגם עם הגדולים יותר.
מסכימה לגמרי.
ספרים שזכורים לי כחווית ילדות (למרות שהייתי כבר גדולה, כשהם יצאו. לא שמענו מהם, ותמיד היו עליהם מריבות אצל סבתא שלי)
לצערי, לא היה לי תקציב ל-2 ספרים מנויילנים. התלבטתי והלכתי על ההמלצות של הספר הראשון.
אני רק שאלה, האם לא כדאי להמנע מלהטיח בקורת כשזה עניין של טעם מעל גבי הפורום בבמה מפורסמת כל כך.

מי שמפריע לו - שלא יקנה, אבל מה התועלת בשיימינג כאן, ולחשוב רק לשניה על הסופר/ת שהשקיעו בטוח לא מעט בספר ובוודאי לא עשו את זה מתוך כוונה רעה, זה ממש פוגע!

אפשר לכתוב, אבל אולי שניה אחת קודם לחשוב,
על מי שעלול להפגע.
הביקורת שלי אינה עניין של טעם. מבחינתי זה עניין של השקפה. לא מתאים לי ספר שהאמא מודרת בו, גם אם זה באצטלא צדקנית. נקודה.
זה נושא שחשוב ליידע בו את הקונים, בדיוק כמו כל פגם אחר שחייבים לגלות.
כאמור, התלבתטתי בין 2 ספרים, ועד היום אני מצטערת על הבחירה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה