bgnhjxhs61
משתמש רשום
ואו מדהים. מיוחד.את הינדה אני מכירה מאז שהייתי ילדה בת 0 בחיפה והיא באה לשם למרכז ההשתלמויות כדי לאלף את המורות החיפאיות בינה בענייני אמנות.
כשחשבתי על הכריכה של ילדה נוף, עלה לי מיד הדימוי של זכוכית. הילדה הזו עשויה זכוכית. אבל כל תמונות ההשראה של הזכוכיות שמצאתי, היו מלוטשות, קרות, נוצצות. ברבורים של סברובסקי. חיפשתי זכוכית אחרת, יותר ספונטנית, נוזלית. נזכרתי בהינדה וביצירות שלה. התקשרתי אליה והתחלתי לשגע אותה קלות על פילים וחיתוכי אותיות. היא הסכימה בשמחה לעבוד על הכריכה (לא ידעה מה מחכה לה... ).
אחרי ששוטטנו בסטודיו שלה, ונגענו בכל חומר שאפשר לגעת בו, מינדי האלופה הכינה שרטוט של מה שאמור להיות בכריכה, לפי שכבות. האמירות שלי היו בסגנון "שיהיה שם פיל שנופלים לו דברים מהכיסים והכל מתבלגן לו".
והפיל עצמו, גם הוא מזכוכית. שביר. ושיהיו סדקים בכריכה, כי אין דבר שלם מכריכה סדוקה קלות.
הינדה שלחה לי לפני כל שלב במייל דוגמאות של צבעי הזכוכיות שיש לה, שנבחר מתוכם את הגוונים.
את הפיל, הרסיסים, העלים והקליפות היא חתכה במכשיר חיתוך מהזכוכיות הצבעוניות, ואז סידרה אותם בשכבות. ככה נראתה השכבה הראשונה בדרך לתנור:
צפה בקובץ המצורף 830639
וזה כבר אחרי התנור, בתוספת הגוונים הכתומים:
צפה בקובץ המצורף 830641
ואחר כך נוספה עוד שכבה, עם ה'נוף':
צפה בקובץ המצורף 830646
ה'ילדה' עשויה נחושת, שהייתה אמורה לצאת זוויתית ונוקשה יותר מה'נוף'. שלחנו את השכבות לתנור, על חום של 1000 מעלות, בלי לדעת איך ומה יצא בדיוק. זה היופי בזכוכיות, בנחושת, ובילדים. אפשר לדמיין מה רוצים. אף פעם אי אפשר לקבוע מה נקבל באמת.
ואז הזכוכית נשלחה לסטודיו לצילום, וצולמה על כמה רקעים כדי לבחור מי מהם ייתן את האפקט הכי מתאים. הבריסטול הבז' הזה נבחר:
צפה בקובץ המצורף 830652
עכשיו, נא לשים לב שהפיל רק ניסה לסדר את המילה 'נוף' בצורה טובה יותר, לדעתו.
בתכל'ס זה לא כל כך הצליח, הנ' נפלה לו על הראש, והף' מחליקה במורד החדק והוא מנסה נואשות לעצור אותה (הוא לא יצליח...) וזה חוץ מקליפת התפוז הזרוקה. לטענתו, זה בכלל לא הוא שקילף, והוא בטוח ששם בפח, אז לא ברור איך הקליפה הגיעה לשם.
לא הבנתי אם יש משחק מילים עם ילדה נופלת? ויש איפשהו תקציר של הסיפור?