אפשר יותר פרטים? מה זה, מטעם מי, איך נרשמיםיש חדר ספריה ברחוב חנקין בקומה 1-
אפשר יותר פרטים? מה זה, מטעם מי, איך נרשמיםיש חדר ספריה ברחוב חנקין בקומה 1-
5,000 רשומים זה כלום.לפני כמה חודשים באמצע הקיץ פתחו שוב את הרישום ואז נרשמו עוד מאות או אלפים ואז הצלחתי להירשם
לפי מה ששמעתי רשומים שם יותר מחמש אלף איש ולכן סגרו את הרישום
כל פעם שאני מגיע רוב המדפים ריקים והמעט שנשאר הוא רק ספרים ישנים
לדוגמא המדף של רותי קפלר ריק לגמרי כל הזמן
אך למרות זאת ניתן למצוא ספרי היסטוריה חרדיים וספרי חינוך בשפע
וכן ספרי ילדים בכמויות
בושה וחרפה לעיר התורה והחסידות שאף אחד לא דואג לתושבים
אני עדיין מקוה שיעשו ספריה אמיתית
ושיהיה עמדות מחשב עם אוצר החכמה עם פרויקט השו"ת וארכיון היהודי לטובת הציבור
ושיהיה פתוח כל היום
כמו שיש ברמת גן בספריות
קונים כל הזמן ספרים חדשים אך5,000 רשומים זה כלום.
יש בעיר למעלה מ110,000 בעלי זכות הצבעה.
זה אומר בסביבות 40,000 בתי אב.
זה אומר שרק אחת מ8 משפחות בעיר רשומה לספריה.
ואם המדפים ריקים אז זה אומר שיש מקום לקנות ספרים חדשים. למה לא קונים אותם?
וזו הסיבה שיש צורך בספריה מרווחת ומספיקה לכל אזור בעיר.קונים כל הזמן ספרים חדשים אך
התכוונתי לומר שהמדפים ריקים פשוט בשל העובדא שרוב הספרים מושאלים,
ובשל העומס הקטסטרופלי על הספריה זה מצב תמידי
משום המצב הנוכחי של 5 אלף בתי אב שלוקחים ספרים הוא לא בהתאם לגודל הספריה...
כל ספריה אמורה לספק שירות לפי הגודל ויכולת הקיבולת שלה
רק בב"ב שיש רק ספריה אחת נרשמו לשם כ"כ הרבה אנשים
וצריך להבין שכל משפחה בת 4 או 5 נפשות יכולה לקחת עד שלושה ספרים לשבוע
כך שאם נכפיל יתכן ש - 5 אלף הנרשמים לוקחים 15 אלף ספרים בשבוע
[כמובן שזה לא מדויק כי יש הרבה שלא לוקחים 3 ספרים אבל כתבתי בהערכה גסה]
איפה? מה שאני מכירה זה בחינם. רק פיקדון.בספריות עירוניות אחרות משלמים 80 ש״ח מנוי חד פעמי עבור כל ספר בודד. רוצים לקחת שניים כל פעם? משלמים 160 וכן הלאה.
בספריית פרדס כץ עד שנסגרה. בספריות בערים אחרות.איפה? מה שאני מכירה זה בחינם. רק פיקדון.
איפה?ואיך נרשמים?יש חדר ספריה ברחוב חנקין בקומה 1-
ספריות עירוניות הן בחינם ע"פ חוק לתושבי העיראם מראש היו עושים מנוי כמו בשאר ספריות אולי לא היינו רואים את המדפים ריקים...
בספריות עירוניות אחרות משלמים 80 ש״ח מנוי חד פעמי עבור כל ספר בודד. רוצים לקחת שניים כל פעם? משלמים 160
לא נראה לי נכון. בין יוה"כ לסוכות ראיתי ערמות של "פדאהל" חדשים שעדין לא נכרכו, להזכירכם זהו ספר שיצא לאור לפני כשנה וכבר הספיק להתבלות בבתים. לספריה הוא (עדין לא) הגיע רק עכשיו.קונים כל הזמן ספרים חדשים אך
הינך בר מזל. פתחו רישום ולא הודיעו על כך. נרשמו רק מיוחסים או כאלה שהמידע הגיע אליהם מפה לאוזן.לפני כמה חודשים באמצע הקיץ פתחו שוב את הרישום ואז נרשמו עוד מאות או אלפים ואז הצלחתי להירשם
ספריות עירוניות הן בחינם ע"פ חוק לתושבי העיר
זה פיקדון.שילמתי 80 ש"ח בפרדס כץ על כל ספר
לא בטוח שכל החרדיות שיוצאות משם לוקחות ספרים חרדיים...
לא, עוד הרבה קודם יצאו משם מהספרייה וגם חרדים כאלה שנראים אולטרה שמרניים כאילו ממש שחור לבן וכאלהאת מדברת על השבוע וחצי האחרונים של המלחמה או שעוד קודם ראית חרדיות יוצאות משם ?
מה שכתבתי הוא עפ"י מה שאמרו לי בספריהספריות עירוניות הן בחינם ע"פ חוק לתושבי העיר
לא נראה לי נכון. בין יוה"כ לסוכות ראיתי ערמות של "פדאהל" חדשים שעדין לא נכרכו, להזכירכם זהו ספר שיצא לאור לפני כשנה וכבר הספיק להתבלות בבתים. לספריה הוא (עדין לא) הגיע רק עכשיו.
אכן כך פשוט הגעתי להירשם ובמקרה זה בדיוק היה פתוחהינך בר מזל. פתחו רישום ולא הודיעו על כך. נרשמו רק מיוחסים או כאלה שהמידע הגיע אליהם מפה לאוזן.
מה הסוד הגדול? למה שלא יאפשרו לכולם לנסות להירשם?
אכן בושה וחרפהולעניין אחר:
מדוע הספריה סגורה בימים אלו? מדובר במבנה תת קרקעי ומוגן.
חנויות פתוחות כבר.
דוקא עכשיו הספריה נחוצה.
לא הבנתי איך הולך החוסר מקום בספריה של בני ברק,
אם חסרים ספרים, שפשוט יביאו עוד...
הרי חוסר מקום על המדפים לא יקרה, כי כל מנוי מוציא חמישה ספרים מהמדפים כל פעם.
חוסר מקום פיזי לאנשים? שירחיבו שעות פעילות.
ובירושלים, לפני שנפתחו ספריות מסודרות בשכונות, היתה ספריה ניידת שכל יום היתה בשכונה אחרת ועוברת בכמה תחנות... והיא עדיין פעילה בשכונות שיש בהן מיעוט חרדי.
הכוונה רק לאלו שכבר רשומים? או שהיא נפתחת להרשמה?הספריה העירונית נפתחת ממחר בשעטו"מ!
מהרו להזמין תור לפני שלא יהיה מקום.....
גם אלו שכבר רשומים צריכים לקבוע תור כל פעם לפני ההגעה.הכוונה רק לאלו שכבר רשומים? או שהיא נפתחת להרשמה?
אולי באמת צריך לארגן מחאה...מצחיק אותי לקרוא את האשכול הזה כשאני נחשפת למצוקה הזו רק מכאן, אישית נרשמתי לפני המון זמן לספריה של העיריה בבני ברק, סתם כי עבדתי שם איזו תקופה ועברנו שם והם בדיוק פתחו,
לא יוצא לי כמעט להשתמש בזה, בפעמים שכן לא ממש מצאתי מה לקחת.
וזה נסיעה בשבילי לבוא לשם.
מנגד-
מה שאני רואה בפ''ת מלא ספריות שרק משוועות שיבואו קצת להפיג את השעמום שם...
תמיד אמרתי שצריך להביא לבני ברק את רמי גרינברג לקדנציה אחת ואח''כ את משה ליאון.
ולהטיל וטו על העיר לפחות לעשר שנים שכל מי שניהל אותה ב20 שנה האחרונות לא נוגע בקצה קוצו של ניהול.
אה..
ולא לשכוח לרוקן את העיריה מכל אלו שמסתובבים שם על כיסאות וסופרים שטרות.
אז אומר לך,לא יודעת אם יש לזה סיכוי,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: