דרוש מידע סעיף 46 לעניין החזר למיסים שנגבו משכירים

האר"י

משתמש רשום
אני יכול לקבל החזר על המיסים/ביטוח לאומי/שאר דברים שיורדים לי בתלוש משכורת?
תודה לכל העונים

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני יכול לקבל החזר על המיסים/ביטוח לאומי/שאר דברים שיורדים לי בתלוש משכורת?
תודה לכל העונים
האפשרות הזולה יותר- לקבוע תור ולגשת למס הכנסה ל"תיאום מס"- להביא איתך את הקבלות ואת התלושים מכל מקומות עבודתך, ואז תקבל החזר דרך מקום העבודה באמצעות תיאום המס
אם לא בצעת הנ"ל- אחרי תום השנה ניתן להגיש דוח להחזר מס. בד"כ מבוצע ע"י רו"ח או יועץ מס .
הדוח ניתן להגיש החל ממרץ אפריל בשנה העוקבת, וההחזר לוקח כמה חודשים מאז הגשת הדוח , לכן האופציה הראשונה אם אפשריצת מומלצת יותר.
אמנם מותר להגיש גם באופן עצמאי. יש גם ימים יעודיים במס הכנסה שמדריכים את הצבור. לא יודעת האם מומלץ.

האר"י

משתמש רשום
האפשרות הזולה יותר- לקבוע תור ולגשת למס הכנסה ל"תיאום מס"- להביא איתך את הקבלות ואת התלושים מכל מקומות עבודתך, ואז תקבל החזר דרך מקום העבודה באמצעות תיאום המס
אני מבין שכל הנכתב מתאים רק למי שיש לו כמה מקומות עבודה

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אז איזה מס יורד לי אם לא זה?
(אני שואל כי אני באמת לא מבין כלום מה קורה בתלוש שלי)
מהברוטו בתלוש יורדים ניכויים שונים, העיקרים שבהם:
1. מס הכנסה (רם אם אתה מרוויח מעבר לסף מסוים וחייב במס)
2. ביטוח לאומי ומס בריאות (מהשקל הראשון)
3. הפרשות לפנסיה - חלק העובד

משה 05276

משתמש מקצוען
מתאים גם למקום עבודה יחיד + תרומות
רק למי שעובר תקרת מס הכנסה
אז איזה מס יורד לי אם לא זה?
(אני שואל כי אני באמת לא מבין כלום מה קורה בתלוש שלי)
בגדול זה מה שיורד
1698008238176.png

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מתי לא ביצעתי?
בלומר מתי על לעשות את ההליך הזה?
תיאום מס צריך להיות בתוך שנת המס, כלומר אם תרמת ב2023 מומלץ לבצע עכשיו/בחודש הקרוב לפני תום שנת המס 2023 - ולהספיק להביא למעביד לפני שמכין שכר דצמבר.
אם לא בצעת ב2023 תצטרך כאמור להגיש דוח 2023 במהלך שנת 2024 כדי לקבל את ההחזר- ספור ארוך יותר

משה 05276

משתמש מקצוען
תיאום מס צריך להיות בתוך שנת המס, כלומר אם תרמת ב2023 מומלץ לבצע עכשיו/בחודש הקרוב לפני תום שנת המס 2023 - ולהספיק להביא למעביד לפני שמכין שכר דצמבר.
אם לא בצעת ב2023 תצטרך כאמור להגיש דוח 2023 במהלך שנת 2024 כדי לקבל את ההחזר- ספור ארוך יותר
תאום מס ממש לא קשור
תאום עושים מתי שמקבלים שכר משני גורמים או יותר

מי שהכנסתם נובעת מכמה מקורות, רשאים לערוך תיאום מס ובכך להימנע מתשלום מס עודף במשך שנת המס.

• ניתן לערוך תיאום מס בכל עת במהלך שנת המס וכל עוד לא הסתיימה שנת המס.
  • לאחר תום שנת המס אין אפשרות לבצע תיאום, אך אם שיעור המס שנוכה משכרם של העובדים היה גבוה מהסכום שבו היו חייבים על-פי החוק, ניתן להגיש בקשה להחזר מס עד 6 שנים מתום שנת המס.

אוכלוסיית יעד ותנאים מקדימים​

• שכירים המועסקים ביותר ממקום עבודה אחד בשנת המס.
  • שכירים שהחליפו מקום עבודה במהלך שנת המס.
  • שכירים שיש להם מספר מקורות הכנסה שונים החייבים במס במהלך שנת המס (גם אם לא בתקופות חופפות), כגון דמי לידה, דמי אבטלה.

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תאום מס ממש לא קשור
תאום עושים מתי שמקבלים שכר משני גורמים או יותר
לא יודעת על סמך מה כתבת,
מדברת מידע ומניסיון - קבלת זכוי מס תרומות במהלך שנת המס באמצעות המעסיק- ניתן ע"י תיאום מס במשרדי פקיד שומה

משה 05276

משתמש מקצוען
לא יודעת על סמך מה כתבת,
על סמך הידע והניסיון שלי;)
זה תאום

מדברת מידע ומניסיון - קבלת זכוי מס תרומות במהלך שנת המס באמצעות המעסיק- ניתן ע"י תיאום מס במשרדי פקיד שומה
זה זיכוי ולא תאום

בציניות

משתמש מקצוען
דבר ראשון תבדוק בתלושים אם מופיע שירד לך מס הכנסה, זה לא מסובך למצוא את זה.
לגבי ביטו"ל, אם זה מקום עבודה אחד, אז אין לך כנראה מה לחפש.

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

המרכז להחזרי מס

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מי שרוצה לבדוק ללא עלות החזר מס מ 2017 ועד היום, ואם רלוונטי - אז להגיש.
יכולה לשלוח מייל - למייל בחתימה.
אין צורך להוציא תלושים וטפסי 106 מכל המעסיקים, מייצג מפיק לבד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  83  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה