סנטה קלאוס עבר גיור לחומרא?

LF4

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
יצחק וי, לה הבנת כוונתי

כי זה בדיוק מה שכתבתי. שלגבי כל הסממנים הגויים ברור שזה צורם לנו, ואנחנו לא משתמשים בהם
אבל לגבי החשמלים שתולים בסוכות, על זה כתבתי ...

ayala

משתמש מקצוען
מילא אם לא היו יוצאים בפרסום חדש עכשיו בתקופה זו,
ומילא אם הזקן לא היה לבן אלא חום,
אז הוא היה נראה הרבה יותר כמו גמד לטעמי.

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
גמד עם זקן לבן? אין חיה כזאת...

הגמדון הלזה ותיק מאד ושייך לימים שחילוני הארץ לא העלו בדעתם לחוג את הסילבסטר, כך שלא ניתן לחשוד שהדמות קשורה איכשהו לכריסמס.

רותי ארליך

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
D I G I T A L
הויכוח הוא לא אם זה הוא או לו הוא
המראה הכללי צורם נקודה. וזה ברור לכולם (בפרט בתקופה הזאת). ואת זה כל חוצניק מבין.
ואם הם כ"כ שינו את הדמות הם יכלו לתת אולי איזה כובע נחמד אחר,
ועוד שינויים שיכולים גם להוסיף חן לפוחלץ, ועדין להשאר במותג של דן חסכן

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
טעות בידך. יש לי רקע חוצ"ניקי דיו בכדי להכיר את סנטה קלאוס, ודן החסכן לא נראה לי לרגע כדמותו וכצלמו. לא דומה, לא כמעט, לא סנטה...

יקינתון

משתמש רשום
איך שלא יהיה, לנו-כישראלים-יש תפיסה מסויימת מאד לגבי הדמות הגמדית של סמל החגא. משרדי הפרסום היו צריכים לקחת את זה בחשבון ולא לדרוך על יבלות ומוגלות עם הכובע, צבע הבגד וההופענה הכללית
אמנם אין לי רקע חוצניקי מובהק אבל מוצרים משם -אני מכירה גם מכירה. את דמות הסבא הלא חביב הזה ונספחיו לא צריך ללמד אותי מה צורתו.

טלTAL

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מה עם העיתונים ש "לא אחראיים לתוכן המודעות וסגנונן"?

מאן דאמר

משתמש מקצוען
שוב ושוב לכאן ולשם, לעניות דעתי לא כל דמות מהאגדות חייבת להזכיר את קלאוס, הגמד הזה ממש לא דומה לקלאוס, זה שהוא מזכיר לכם אותו, זה בגלל שאתם לא ראיתם מספיק ספרי אגדות. אני חושב שדוקא החוצניקים מבחינים שאין שום קשר בין השניים, ואלו שלא חוצניקים זה מזכיר להם אותו משום מה...

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לי יש רקע חוצניקי- לא מזכיר לי את קלאוס, אבל מאוד צורם. לא מתאים בכלל לפרסום חרדי לדעתי

design08

משתמש רשום
כן מזכיר, או לא...
דן או קלאוס...
זקן לבן או חום...
דיסני או קריסמס....
מה שבטוח זה- שהפועלים יצאו עם זה עכשיו ולא בחודש מאי או אוגוסט!
אז יש עוד שאלות?????????????

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
היום הפקדתי משכורות בבנק (הפועלים) וסקרתי היטב את דמות דן החסכן. ובכן- יש לו מעיל כחול, ממש לא 'סנטאי', והצבע האדום הוא צבע הלוגו והעיצוב הפנימי של הבנק.

גליל555

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אני מצטרף לרשימת המוחים, אכן גם לי זה צרם.
הדמות הזאת מופיעה בזמן הזה בכל חנות גויית.
והלוואי ומישהו יישלח מחאה לעיתונות החרדית, שלפחות אצלינו לא יפרסמו בצורה כזו.
אגב, היכן ניתן להשיג כתובות מייל של העיתונות החרדית?

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא מתאים. אפילו אם בבחינת "התרחק מן הכיעור ומן הדומה לו"

Graphic

משתמש צעיר
נכתב ע"י design08;337865:
כן מזכיר, או לא...
דן או קלאוס...
זקן לבן או חום...
דיסני או קריסמס....
מה שבטוח זה- שהפועלים יצאו עם זה עכשיו ולא בחודש מאי או אוגוסט!
אז יש עוד שאלות?????????????

פשוט מאד:
מתי יש לילד כסף ביד?
כשהוא מקבל דמי-חנוכה!

את חשבון הבנק הראשון שלי פתחתי ב"פועלים" ב"דן חסכן" בעצם ימי החנוכה בהיותי בת שמונה חורפים.
הפקדתי אז את דמי החנוכה שקבלתי מהורי, סבי וסבתי וגם דוד אחד נחמד (נראה לי 850 שקלים ישנים, או שמא היו אלה עדיין לירות...)

גליל555

משתמש פעיל
עריכה תורנית
זה לא קשור לאשכול הזה.
כאן יש מחאה על עצם השימוש בסמל מכוער שמקורו נוצרי לצורך פירסום בציבור חרדי, וד"ל.

מאן דאמר

משתמש מקצוען
שוב, הויכוח אם הדמות הזאת אמורה להיות קשורה לסמל המכוער שמקורו נוצרי.

גליל555

משתמש פעיל
עריכה תורנית
נכתב ע"י מאן דאמר;338032:
שוב, הויכוח אם הדמות הזאת אמורה להיות קשורה לסמל המכוער שמקורו נוצרי.
עובדה שלפני החגא שלהם זה מה שנמצא בכל חלונות הראוה.

Graphic

משתמש צעיר
נכתב ע"י גליל555;338029:
זה לא קשור לאשכול הזה.
כאן יש מחאה על עצם השימוש בסמל מכוער שמקורו נוצרי לצורך פירסום בציבור חרדי, וד"ל.

להפך! קשור ועוד איך!

הטענה שזהו סמל נוצרי פשוט אינה נכונה. וההוכחות לכך פשוטות,
סברה זו התבססה על 2 טענות ואותן הפרכתי:

א. הדמותג של הגמד "דן חסכן" מזכיר את הסמל הנוצרי.
לא נכון! הוכחנו שהדמותג הנ"ל ותיק מאד, עוד מהימים שאיש במדינה לא היה מעיז לנסות לשווק סמלים נוצריים, ומלבד זאת - הוא כלל אינו דומה לזקן המדובר, אלא בא ליצג דמות גמד חביב מה"אגדות" של ספר הילדיים הקלאסיים.

ב. העיתוי. שבוע-שבועיים לפני החג הנוצרי.
גם זה ממש לא קשור!
חג החנוכה מתקשר בציבור הרחב כהזדמנות בה מעניקים כסף לילדים, וממילא - בעבור הבנקים, כהזדמנות עסקית לצרף לקוחות צעירים.

ולעצם העניין:
אין לי שום סנטימנטים ל"דן חסכן". להפך. פתחתי עוד כמה חשבונות בנק בימי חיי ולא היה לי כושל וגרוע כמו אותן פרוטות שחסכתי בימי ילדותי, וערכן צנח פלאים בימי דהרת האינפלציה של שנות השמונים...
לפני נישואי נגשתי לפדות את כל אותם סכומים שהפקדתי במשך השנים, והסכום העלוב שקבלתי - אינו ראוי לדון עליו...

ובעניין הקמפיין:
לדעתי, הוא באמת אינו מתאים לציבור החרדי, ולא מהסיבה הנ"ל, אלא משום שדמות זו באמת אינה "מדברת" אל הציבור החרדי, ובכלל - כיום, בציבור זה הרבה פחות מצוי להעניק סכומי כסף לילדים קטנים, ואת הפעולות הפיננסיות - עושים בעבורם ההורים. ממילא פרסום הפונה לקהל זה הוא פשוט לא אפקטיבי.

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מסכימה עם graphic בכל מילה
הוא לא דומה לסנטה הנ"ל, אבל הוא עדיין לא מזכיר דמות שילד יהודי אמור להזדהות איתה.
לי הוא מזכיר גמד מאגדות גרמניות או משהו כזה. לא מלבב במיוחד, אך לא סמל של ע"ז.

סיכת משרד

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
היות שבשבילי כל אותם אלו - חד הם, לא הייתי רוצה לא אותו ולא את דומיו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה