מאפים סמבוסק פיצה מעולה

שאילתה

משתמש פעיל
יוצרי ai
גם אני מכינה כבר כמה שבתות לסעודה שלישית.
מערבבת בקערה רוטב פיצה, עגבניות, זיתים, פטריות, בצל וגבינה צהובה ושמה כף בכל אחד, ככה מכינה ממש בקלות.
מקפיאה מיד לאחר האפיה כשעוד חם ומפשירה לפני הסעודה.
טעיםםםםם מאד!!!!
 

יהודיפשוט

משתמש פעיל
לכאורה כן.
אנחנו מברכים בכל מקרה המוציא כשקובעים על זה סעודה, אבל אני חושבת שספציפית הבצק הזה הוא בכל מקרה המוציא.
נראה מעולה ממש רוצה להכין את זה יום אחד
לגבי הברכה: ישנם שלוש שיטות מהי פת הבאה בכיסנין (שברכתה מזונות) הערוך רבינו חננאל והרמבם.
שיטה א.זהו פת שאפו אותה ושייך לכסוס אותה שהכוונה למשהו שהתקשה כמו ביסקוויטים למשל
שיטה ב.שעשוייה כמין כיס, כאילו עם מילוי
שיטה ג.שנילושה עם מי פירות או עם סוכר בקיצור בצק עם טעם
ומאחר ואנו מסופקים כמו מי לפסוק אז אם לא אכלנו כשיעור סעודה אז החובה של ברכת המזון היא מדרבנן ולכן לא נברך כי ספק דרבנן לקולא
אך אם אכלנו יותר מכשיעור סעודה אז הספק נהיה דאורייתא וספק דאורייתא לחומרא ונצטרך לברך ברכת המזון
עד כאן זה לגבי כל דבר שברכתו מזונות(מרוגעלאך ועד קרקרים וכו)
רק יש לשים לב לדבר מעניין: ישנם מספר דברים שלא משנה כמה נאכל מהם עדיין לא נצטרך אף פעם לברך עליהם ברכת המזון, והם דברים שיעמדו בכל שלושת השיטות לעייל כגון גליליות שמתקיים בהם כל השיטות הנל ולכן אין לנו כלל ספק, וגם אם נאכל הרבה יותר משיעור סעודה עדין נברך על המחייה
פה הגעתי לסיבה שכתבתי את כל הנל, שבמקרה של המאפה הנידון יכול להיות שהוא גם מאותם מקרים נדירים שמתקיים בו כל שלושת השיטות (אם כי אני מסתפק אם שיטה א של הרמבם מתקיימת או לא תגידו אתם)
הערה לסיום: מה שכתבתי לא נוגע לפיצה או לחמניית מזונות וכדומה שעליהם כבר התרגלו הציבור לקבוע סעודה ולכן לפחות לפי הפוסקים האשכנזים תמיד יצטרכו לברך ברכהמ"ז בכל שיעור אכילה
אגב שיעור סעודה הוא ארבעה ביצים, שזה 200 סמק (לפי הגרא זה דגול משמעותית)
אני כמובן לא פוסק הלכה אלא רק מעלה את הנושא וקצת מסביר עליו את המעט שלמדתי אולי אני צודק ויכול להיות שלא בכל מקרה הכי טוב לשאול רב
 

ט.ק

משתמש מקצוען
א. למה להתפיח כזה קצת זמן?
ב. לא כתבת מתי לצפות בביצה ובשומשום...
ג. הבצק לא נדבק לקערה אם שמים רק 2.5 כוסות מים...
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
א. למה להתפיח כזה קצת זמן?
ב. לא כתבת מתי לצפות בביצה ובשומשום...
ג. הבצק לא נדבק לקערה אם שמים רק 2.5 כוסות מים...
א. אני לא המחברת של המתכון... אבל יכולה להגיד שיוצא מעולה. אם את אוהבת בצק ממש אוורירי את יכולה לנסות להתפיח יותר זמן כמובן. לטעמי, פחות נצרך במתכון הספציפי הזה.
שימי לב שמדובר בסמבוסק, לא אמור להיות בצק ממש עבה, אבל שוב ענין של טעם.
ב. אחרי שאת ממלאה וסוגרת יפה את הבצק, תצפי בביצה ושומשום.
ג. הבצק לא אמור להידבק. אמור לצאת בצק נעים ורך, אבל לא דביקי.
בהצלחה!
 

ט.ק

משתמש מקצוען
א. אני לא המחברת של המתכון... אבל יכולה להגיד שיוצא מעולה. אם את אוהבת בצק ממש אוורירי את יכולה לנסות להתפיח יותר זמן כמובן. לטעמי, פחות נצרך במתכון הספציפי הזה.
שימי לב שמדובר בסמבוסק, לא אמור להיות בצק ממש עבה, אבל שוב ענין של טעם.
ב. אחרי שאת ממלאה וסוגרת יפה את הבצק, תצפי בביצה ושומשום.
ג. הבצק לא אמור להידבק. אמור לצאת בצק נעים ורך, אבל לא דביקי.
בהצלחה!
תודה
ולא כ"כ הבנתי איזה צורה זה אמור לצאת
זה עיגול שמקפלים ל2?
או כמו אוזן המן?
 

ט.ק

משתמש מקצוען
טוב זה כבר בתנור
נעדכן איך יצא
אני רואה שחלק מפתחים לי בתנור:rolleyes:
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
רואה רק עכשיו.. מקווה שיצא טוב.
כותבת להבא:
יש לך שתי אפשרויות נחמדות:
או לרדד לעיגול כמו פיתה, להניח בפנים מילוי וכל מה שאת רוצה, ולסגור אחד על השני לחצי עיגול.
או את אותו העיגול לסגור למשולש, כמו אזני המן. (שליש עיגול כלפי פנימה, עוד שליש עיגול מעליו, ועוד אחד סוגר מלמעלה)
באופציה א' כדי שלא ייפתח לך באפיה את צריכה להדק את הקצוות עם מזלג (יצא לך כמו דוגמא של קווקוים לאורך השוליים הסגורות)
זה בצק שנדבק בקלות, אבל כן תקפידי להדק כדי שלא יברח מילוי.
 

batya11

משתמש פעיל
אשמח לדעת ממי שהכינה, באיזה גודל כוס מדובר?
כוס של 240 זה קצת הרבה 2.5 לקילו קמח, השאלה אם באמת צריך כאן יותר מים?
 

ט.ק

משתמש מקצוען
אשמח לדעת ממי שהכינה, באיזה גודל כוס מדובר?
כוס של 240 זה קצת הרבה 2.5 לקילו קמח, השאלה אם באמת צריך כאן יותר מים?
צריך שזה יצא בצק רגיל
לא דביק מדי לא יבש
שמים בהדרגה ובודקים כמה חסר
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אשמח לדעת ממי שהכינה, באיזה גודל כוס מדובר?
כוס של 240 זה קצת הרבה 2.5 לקילו קמח, השאלה אם באמת צריך כאן יותר מים?
אני משתמשת תמיד בכוסות מדידה.
פשוט היחס צריך להיות זהה ליחס במתכון.
אם את משתמשת בכוס רגילה לקמח - תשתמשי באותה הכוס גם למדידת מים.
וכמו שכבר כתבו כאן - הבצק אמור להיות נעים וקל לעבודה. לא דביק ולא יבש.
 

וו החיבור

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
@Nomi10
הכנתי את הסמבוסק לפי המתכון שלך
ואני פשוט מתחרטת על הרגע...
:cool:
כי מאז הפעם הראשונה שהכנתי (לפני חודשיים)
לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותו שוב ושוב!!
וזה לוקח זמן...
יצא מוצלחחח וטעים מאוד.
תודה!!
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@Nomi10
הכנתי את הסמבוסק לפי המתכון שלך
ואני פשוט מתחרטת על הרגע...
:cool:
כי מאז הפעם הראשונה שהכנתי (לפני חודשיים)
לא מפסיקים לבקש ממני להכין אותו שוב ושוב!!
וזה לוקח זמן...
יצא מוצלחחח וטעים מאוד.
תודה!!
כיף לשמוע!
תודה!
 

DBA AUTOMATIONS

תנו לפתרונות שלנו לעבוד בשבילכם!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@Nomi10 , הכנתי את הסמבוסק, מאוד טעים!!! תודה על המתכון!!!
IMG_20231018_214355141.jpg
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה